Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Șeful biroului președintelui…

LIVE TEXT Șeful biroului președintelui Zelenski susține că Ucraina ar putea primi garanții de securitate la summitul NATO din iulie. Război în Ucraina, ziua 379

Sursa foto: Unian

UPDATE 21:56 Șeful biroului prezidențial, Andrii Yermak, este încrezător că Ucraina va primi garanții de securitate la summitul NATO care va avea loc în luna iulie.

Yermak a subliniat, în timpul unei interacțiuni cu jurnaliștii ucraineni, că există deja unele indicii pozitive în ceea ce privește garanțiile de securitate, notează Unian.

„Cu siguranță vor exista garanții de securitate, acum nu mai auzim „nu” atunci când vorbim despre ele. Întrebarea este acum cine va fi primul care le va semna cu noi. Cred că semnarea unui astfel de document la Vilnius este destul de realistă”, a declarat Yermak.

UPDATE 21:18 În Ucraina a fost activate din nou alertele de raid aerian, în special în sudul și estul țării. Locuitorii orașului Zaporojie au raportat explozii, scrie Unian.

Șeful administrației militare regionale din Nikolaev, Vitalii Kim, a declarat că au fost lansate din nou rachete rusești asupra Ucrainei.

UPDATE 20:28 Forțele ucrainene au lovit un post de comandă, trei depozite de muniție și o stație de război electronic în comunicații a armatei ruse, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Trupele ucrainene au respins mai multe atacuri rusești în apropiere de Bahmut și Ivanivske.

„Pe parcursul zilei, Forțele Aeriene ale Ucrainei au lansat șapte lovituri asupra grupurilor de personal și echipamente militare ale ocupanților. Unitățile de rachete și artilerie au lovit un post de comandă, șase grupuri de personal inamic, două centre logistice, trei depozite de muniții și un sistem de rachete antiaeriene”, se arată în raport.

UPDATE 18:55 Bilanțul morților în bombardamentele rusești asupra orașului Herson a crescut la patru. O persoană a fost rănită, anunță Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare regionale din Herson.

„Din păcate, patru locuitori din Herson au fost uciși și o persoană a fost rănită”, a spus el.

UPDATE 18:40 Rusia are suficiente resurse pentru a continua un război de mare intensitate împotriva Ucrainei încă doi ani, a declarat șeful serviciilor de informații militare lituaniene, Elegijus Pavlavičius, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Unian.

„Resursele pe care Rusia le are în acest moment ar fi suficiente pentru a continua războiul cu intensitatea actuală timp de doi ani”, a spus el.

UPDATE 16:56 Polonia a trimis încă zece tancuri Leopard 2A4 în Ucraina, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak.

„Susținem Ucraina ca parte a coaliției internaționale. Pe lângă cele 14 tancuri Leopard poloneze, batalionul mai are patru tancuri din Canada, opt din Norvegia și șase din Spania”, a declarat ministrul.

El a adăugat că se află în discuții cu omologul său spaniol Margarita Robles despre posibilitatea de a oferi Ucrainei mai multe tancuri – „poate încă patru”.

De asemenea, este confirmat că polonezii vor transfera MiG-29 către Ucraina, dar nu foarte multe, a declarat șeful biroului președintelui Duda, transmite Ukrinform.

„Cu siguranță vom face acest lucru într-un fel de coaliție internațională, mai largă, astfel încât Ucraina să simtă cu adevărat acest sprijin”, a adăugat el.

Pe 24 februarie, la un an de la începutul războiului din Ucraina, Polonia a oferit Ucrainei primele patru din cele 14 tancuri Leopard 2, promise anterior. Polonia a fost unul dintre primii aliați occidentali ai Ucrainei, care a transferat tancuri moderne Leopard către Ucraina.

UPDATE 16:15 Alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare (NPP) Zaporojie a fost restabilită, a anunțat joi compania națională de energie din Ucraina, Ukrenergo, într-un comunicat, citat de CNN.

„Specialiștii Ukrenergo au restabilit alimentarea cu energie electrică la centrala nucleară Zaporojie, care a fost întreruptă de atacurile cu rachete de astăzi. Centrala din Zaporojie trece de la generatoare diesel la obținerea de energie electrică pentru nevoile proprii de la Sistemul Energetic Integrat al Ucrainei”, a precizat compania.

Centrala se află sub control rusesc din martie anul trecut, dar este încă operată în mare parte de muncitori ucraineni.

UPDATE 15:07 Ministerul rus al Apărării a informat despre bombardamentele masive din Ucraina, menționând că atacul a fost „un răspuns la atacurile teroriste din regiunea Breansk”.

„Ca răspuns la actele teroriste ale regimului de la Kiev în regiunea Breansk, pe 2 martie, forțele armate ale Federației Ruse au efectuat lovituri masive de represalii”, susține, într-un comunicat, ministerul rus al Apărării, care a precizat că au fost utilizate, între altele, rachete hipersonice Kinjal.

Informații despre acest presupus atac al unor „diversioniști ucraineni” au fost vehiculate doar de presa rusă. Ucraina a respins orice implicare, spunând că este vorba despre o dezinformare.

UPDATE 14:16 Alerta aeriană a fost anulată în toate regiunile Ucrainei.

UPDATE 14:00 Serviciul de securitate al Ucrainei a venit cu o reacție, după ce a fost acuzat de așa-numitele autorități din regiunea transnistreană că ar fi pus la cale „un atac terorist” asupra așa-zisei conduceri de la Tiraspol. Reprezentanții Serviciului susțin că aceste declarații sunt „o provocare orchestrată de Kremlin”.

„Orice declarații ale reprezentanților așa-numitului „Minister al Securității de Stat” al falsei „Republici Moldovenești Nistrene„ cu privire la participarea SBU la pregătirea unui atac terorist ar trebui să fie considerate doar ca o provocare orchestrată de Kremlin. Prin urmare, Serviciul de Securitate al Ucrainei îndeamnă să nu se ia în serios prostiile, care se răspândesc cu scopul clar al Rusiei de a submina situația din teritoriul care este de fapt ocupat și controlat de aceasta, acuzând statul nostru de acest lucru. Minciunile și provocările sunt una dintre armele folosite în mod activ de Rusia”, se arată în reacția oficială a Serviciului de Securitate al Ucrainei.

UPDATE 13:56 În toate regiunile Ucrainei a fost anunțată alertă aeriană. Oamenii sunt rugați să meargă în adăposturi.

UPDATE 13:00 Așa-zisul minister al securității din regiunea transnistreană susține că „a prevenit un atac terorist”. Potrivit sursei citate, atacul ar fi fost pregătit „la indicația Serviciului de securitate al Ucrainei” împotriva mai multor așa-numiți oficiali din stânga Nistrului. Deocamdată, Ucraina nu a venit cu o reacție la acuzațiile așa-numitelor autorități din stânga Nistrului.

Suspecții au fost reținuți și dau declarații, scrie sursa citată. Așa-numitele autorități din stânga Nistrului spun că au fost inițiate mai multe cauze penale care vizează „pregătirea unui act de terorism” și „pregătirea pentru omorul a două sau mai multe persoane, comisă de un grup de persoane într-un mod periculos”.

Presa din regiune scrie că „atacul terorist din Transnistria urma să aibă loc în centrul Tiraspolului, autorii mizau pe un număr mare de victime și pe eliminarea înalților funcționari ai republicii”. Așa-numitele autorități din stânga Nistrului se vor adresa astăzi Ucrainei „pentru informații despre actul terorist planificat la Tiraspol”, a declarat așa-zisul ministru de externe al regiunii, citat de presa locală.

UPDATE 12:15 Centrala din Zaporojie, cea mai mare uzină nucleară din Europa, a fost deconectată joi de la rețeaua electrică în urma unui șir de bombardamente în întreaga țară. Acum, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), a declarat că toate cele 20 de generatoare diesel de urgență ale uzinei au fost activate, iar energia esențială a centralei este asigurată acum de opt dintre aceste generatoare diesel, restul fiind acum în modul de așteptare.

Într-un comunicat, AIEA a precizat că aceasta este „prima dată când situl a pierdut toată energia electrică de la 23 noiembrie 2022”. Organismul de supraveghere nucleară al ONU a adăugat, de asemenea, că motoarele diesel de urgență au fost „ultima linie de apărare”.

UPDATE 11:05 În orașul Harkov au fost deconectată energie electrică, apa și încălzirea, în urma atacului masiv cu rachete de noaptea trecută, a anunțat primarul Igor Terehov, scrie Unian.

El a adăugat că instituțiile medicale și infrastructura critică sunt alimentate de la generatoare. Există, de asemenea, întreruperi la rețeaua de telefonie mobilă. În locul transportului electric, pe trasee au fost puse autobuze.

UPDATE 10:57 Rușii au bombardat o stație de așteptare a transportului public din orașul Herson. Trei oameni au fost uciși, anunță șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak.

ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional.

UPDATE 10:43 Forțele de apărare aeriană au distrus 34 din cele 48 de rachete de croazieră lansate asupra Ucrainei, a anunțat Comandatul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi.

Potrivit acestuia, noaptea trecută Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei, lansând 81 de rachete de diferite tipuri.

UPDATE 10:15 Numărul victimelor în urma atacului cu rachete asupra regiunii Lvov crește la cinci.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că noaptea trecută a fost „grea”, iar atacuri masive cu rachete au fost înregistrate în toată țara.

„Regiunile Kiev, Kirovograd, Dnepropetrovsk, Odesa, Harkov, Zaporojie, Lvov, Ivano-Frankovsk, Jitomir, Vinița. Atacuri asupra infrastructurii critice și a clădirilor rezidențiale. Din păcate, există victime și răniți.

(…) Inamicul a tras 81 de rachete. Ocupanții nu pot decât să terorizeze civilii. Asta este tot ce pot face. Dar asta nu îi va ajuta. Ei nu vor scăpa de responsabilitate pentru tot ceea ce au făcut”, a scris Zelenski pe Telegram.

UPDATE 10:12 Imagini din Kiev, după atacul nocturn cu rachete rusești.

UPDATE 9:50 Soldatul ucrainean care a fost împușcat după ce a spus „Glorie Ucrainei” ar fi originar din R. Moldova. Direcția regională de apărare teritorială „Nord” a Forțelor Armate ale Ucrainei susține că bărbatul împușcat este Alexandr Mațievskii, luptător al brigăzii 119 al trupei din regiunea Cernigov.

Direcția regională de apărare teritorială scrie că Mațievskii s-a născut pe 10 mai 1980 la Chișinău, R. Moldova. În 2008, el s-a mutat cu familia în Ucraina, în orașul Nejin, unde locuia cu mama sa, Paraskovia Mihailovna.

Potrivit sursei citate, pe 30 decembrie 2022, Mațievskii și alți patru luptători au participat la lupte în apropiere de Soledar. Contactul vizual și legătura cu aceștia a fost pierdută în jurul orei 12:00.

„Nu cunoaștem detaliile acestei bătălii până la capăt. Nu știm cine a murit și cum a murit, nu știm cum a fost luat prizonier Alexandr, din păcate, nu există martori, toți sunt morți sau dispăruți”, au adăugat reprezentanții Direcției, potrivit cărora, soldatul din imagini a fost recunoscut de mama sa Paraskovia, de fiul său Mihail și de colegi de unitate.

Ultima dată Alexandr și-a sunat mama pe 29 decembrie. Acesta a spus atunci: „Mamă, nu mă voi preda niciodată la captivitate!”. În zilele următoare, telefonul lui Alexandr nu a răspuns, iar pe 7 ianuarie mama a primit mesajul „abonatul este în rețea”.

„După cuvintele „Sașa nu mai este”, viața s-a împărțit în înainte și după… Și apoi a urmat calvarul, identificarea copilului la morga din Kiev. (…) Mama își amintește – când a apărut online videoclipul, inima mea s-a strâns din nou, era Sașa al meu, iar apoi a urmat un apel de la fiul lui Alexandr, a strigat în lacrimi: Am văzut cum tatăl meu a fost ucis!”, a scris Direcția regională de apărare teritorială „Nord” a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Corpurile neînsuflețite ale ucrainenilor care au murit în bătălia de lângă Soledar au fost returnate Ucrainei în cadrul unui schimb cu Rusia. Alexandr Mațievskii a fost petrecut pe ultimul drum la 14 februarie 2023.

UPDATE 8:55 O persoană a fost ucisă în regiunea Dnepropetrovsk în urma unui atac cu rachete rusești. Potrivit șefului administrației regionale, Serghei Lisak, persoana decedată era un bărbat în vârstă de 34 de ani. O femeie de 28 de ani și un băiat de 19 ani au fost răniți. Aceștia au fost spitalizați.

Până în prezent, se știe că cinci persoane au murit în Ucraina în urma unui atac masiv cu rachete al armatei ruse.

UPDATE 8:47 Autoritățile ucrainene publică imagini făcute cu drona care arată consecințele atacului cu rachete asupra regiunii Lvov.

UPDATE 8:25 Patru oameni au murit în urma prăbușirii unei rachete în raionul Zolocevsk din regiunea Lvov, a anunțat administrația regională.

„Patru persoane au murit – doi bărbați și două femei. Acestea se aflau acasă când a căzut racheta. (…) Este posibil să mai fie și alte persoane sub dărâmături”, a anunțat șeful administrației regionale, Maxim Kozițki.

UPDATE 8:00 Noaptea trecută, rușii au bombardat regiunile Odesa, Harkov, Kiev și altele. Potrivit autorităților ucrainene, alerta aeriană de noaptea trecută a durat aproape 7 ore. Două persoane au fost rănite la Kiev. Nu există date despre victime din alte regiuni. În Odesa, rușii au lovit o instalație de infrastructură energetică. În mai multe regiuni ale Ucrainei sunt deconectări de energie electrică. Autoritățile din Kiev susțin că orașul a fost atacat, preliminar, cu rachetele balistice hipersonice „Kinjal”.  

Centrala nucleară de la Zaporojie a fost complet deconectată de la rețeaua electrică din cauza bombardamentelor, anunță Energoatom.

UPDATE 7:47 Aproximativ 1,1 milioane de refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în UE de la începutul războiului, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Shinas, potrivit Ukrinform.

În total, peste 4 milioane de ucraineni se află în prezent în UE, dintre care aproape 1,3 milioane sunt copii. Doar jumătate dintre copii care au ajuns în țările UE din cauza războiului frecventează școli.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 343 (miercuri, 1 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 344 (joi, 2 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 345-a zi a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei (vineri, 3 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 346-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 4 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 347-a zi de război în Ucraina (duminică, 5 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 348-a zi de război în Ucraina (luni, 6 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 349-a zi de război în Ucraina (marți, 7 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 350-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 351-a zi de război în Ucraina (joi, 9 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 352 (vineri, 10 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 353 (sâmbătă, 11 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 354 (duminică, 12 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 355 ( luni, 13 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 356 (marți, 14 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 357 (miercuri, 15 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 358-a zi de război în Ucraina (joi, 16 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 359-a zi de război în Ucraina (vineri, 17 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 360-a zi de război (sâmbătă, 18 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 361-a zi de război (duminică, 19 februarie 2023)
LIVE TEXT/ 362-a zi de război în Ucraina (luni, 20 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 363-a zi de război în Ucraina (marți, 21 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 364-a zi de război în Ucraina (miercuri, 22 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 365 (joi, 23 februarie 2023)

LIVE TEXT/ Un an de război în Ucraina. Ziua 366 (vineri, 24 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 367 (sâmbătă, 25 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 368(duminică, 26 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 369 (luni, 27 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 370 (marți, 28 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 371 (miercuri, 1 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 372 (joi, 2 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 373 (vineri, 3 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 374 (sâmbătă, 4 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 375 (duminică, 5 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 376 (luni, 6 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 377 (marți, 7 martie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 378 (miercuri, 8 martie 2023)