Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Ucraina recuperează orașul…

LIVE TEXT Ucraina recuperează orașul Sviatogorsk – oraș capturat de ruși trei luni în urmă, după ce forțele sale au traversat râul Siverskiy Doneț. A 201-a zi de război în Ucraina

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au reușit să avanseze până la granița cu Rusia, în nordul regiunii Harkov, anunță presa locală. În noaptea de 12 septembrie, trupele de ocupație ruse au lansat un atac cu rachetă asupra unei clădiri rezidențiale din Harkov. Cel puțin o persoană a murit și alte două au fost rănite.

Totodată, în seara zilei de 11 septembrie, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra centralei termice Harkov-5, în urma căruia a fost parțial dezactivată. Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui Mihail Podolyak. „Loviturile directe deliberate asupra infrastructurii civile critice, în special asupra celui mai mare CHP-5 din Harkov, este o manifestare necondiționată a terorismului Rusiei și a dorinței sale de a lăsa în mod masiv civilii fără lumină și căldură”, a subliniat Podolyak.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat, de asemenea, loviturile cu rachete asupra infrastructurii critice. Potrivit acestuia, regiunile Harkov și Donețk au fost temporar fără electricitate, regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk și Sumy au fost parțial deconectate.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 12 septembrie:

UPDATE 18:30 Forțele ucrainene au traversat râul Siverskiy Doneț pentru a prelua controlul asupra orașului Sviatogorsk, din regiunea Donețk. Orașul a fost capturat de ruși în urmă cu trei luni. Imaginile răspândite pe Twitter arată o fotografie cu drapelul ucrainean ridicat pe fațada clădirii consiliului orașului, precum și a unui luptător al Gărzii Naționale Vitali Markiv cu mesajul „Suntem în Sviatogorsk”.

UPDATE 16:50 Trupele ucrainene au mutat linia frontului în sud de la 4 la 12 km. Apărătorii ucraineni au eliberat deja 13 așezări, anunță Comandamentul Operațional „Sud”.

Se raportează că suprafața totală a teritoriilor eliberate este de peste 500 de km pătrați.

„Au fost eliberate 13 așezări, inclusiv Visokopilya, Novovoznesenske, Bilogirka, Sukhy Stavok și Myrolyubivka din regiunea Herson”, se spune în mesaj.

Potrivit Comandamentului, în 2 săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei au eliminat peste 1 800 de soldați ruși, au lovit peste 150 de posturi de comandă și fortărețe, au distrus 122 de tancuri și peste 500 de unități de vehicule blindate, 134 de sisteme de artilerie, aproximativ 20 de MLRS, 2 avioane, 2 elicoptere, 13 UAV, 70 depozite de muniții pe direcția sud.

UPDATE 14:55 În orașul Harkov și în regiune a fost anunțată o alertă aeriană. Potrivit presei locale, înainte de aceasta, locuitorii au auzit o explozie. 

Informațiile despre bombardarea orașului de către ruși au fost confirmate de șeful OVA din Harkov, Oleg Sinegubov. „Ocupanții au atacat Harkovul. Se precizează informații despre victime. Nu ignorați alarmele!”, a scris el.

Mai târziu, Sinegubov a adăugat că a existat o lovitură pe suprafața drumului în districtul Kievsky din Harkov. O persoană a murit, iar un trecător a fost rănit.

„Bombardarea Harkovului. Masiv. Lovituri în centrul orașului, sosiri în regiunile Osnoviansky și Kiev”, a scris primarul orașului Igor Terekhov.

Un corespondent UNIAN relatează că după „sosire”, orașul Harkov a rămas din nou fără electricitate, există întreruperi în funcționarea rețelei de internet.

Deocamdată, se știe că patru persoane au fost rănite în urma atacului rusesc asupra orașului.

UPDATE 11:50 Forțele ucrainene au provocat o înfrângere operațională majoră Rusiei, recucerind aproape toată regiunea Harkov într-o contraofensivă rapidă, potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

„Succesul ucrainean a rezultat din proiectarea și executarea abilă a campaniei, care a inclus eforturi pentru a maximiza impactul sistemelor de armament occidentale, cum ar fi HIMARS. Discuția îndelungată a Kievului și apoi anunțul unei operațiuni de contraofensivă vizând regiunea Herson au atras trupe rusești substanțiale departe de sectoarele asupra cărora forțele ucrainene au efectuat atacuri decisive în ultimele zile”, menționează think tank-ul american.

Forțele armate ucrainene au folosit HIMARS și alte sisteme occidentale pentru a ataca liniile de comunicații terestre rusești (GLOC) din regiunile Harkov și Herson, creând condițiile pentru succesul acestei operațiuni. Cu toate acestea, liderii ucraineni au discutat mult mai ostentativ despre loviturile din sud, reușind să îi deruteze pe ruși cu privire la intențiile lor în regiunea Harkov.

Potrivit ISW, sistemele de armament occidentale au fost necesare, dar nu suficiente pentru a asigura succesul Ucrainei. Angajarea de către Ucraina a acestor sisteme într-o campanie bine concepută și bine executată a generat „succesul remarcabil al operațiunilor contraofensive” din regiunea Harkov.

„Autoritățile ucrainene au oprit ultimul reactor activ de la centrala nucleară Zaporizhzhia la 11 septembrie.
Ministerul rus al Apărării a confirmat că forțele rusești se retrag de pe poziții în toată regiunea Harkov, cu excepția celei mai estice regiuni. Bloggerii militari ruși au definit râul Oskil, care se întinde de la Kupyansk la Izyum, ca fiind noua linie de front în urma retragerii rusești de pe pozițiile din estul regiunii Harkov.
Forțele ucrainene au avansat în Vovchansk și Velykyi Burluk, la sud de granița internațională. Forțele ucrainene continuă să ducă bătălii poziționale și să efectueze lovituri asupra mijloacelor militare, logistice și de transport rusești de-a lungul axei sudice. Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate în zonele Avdiivka și Bakhmut”, potrivit experților americani.

Autoritățile ruse continuă să retragă putere de luptă din diverse surse externe pentru a sprijini operațiunile din Ucraina și se străduiesc să compenseze voluntarii.

ISW notează că succesul recentelor contraofensive ucrainene „a contribuit probabil” la anunțul rusesc potrivit căruia referendumurile de anexare vor fi amânate pe termen nelimitat.

UPDATE 08:35 Ca urmare a bombardamentelor armatei ruse în districtul Sinelnikovsky din regiunea Dnipropetrovsk, două persoane au fost ucise, iar alta a fost rănită, potrivit Serviciului de Stat de Urgență din regiunea Dnipropetrovsk.

Conform primelor date, un bărbat și o femeie au fost uciși în comunitatea Velikomikhaylivska din districtul Sinelnikivskyy. O tânără de 19 ani se află în stare gravă la spital.

A existat, de asemenea, un atac în comunitatea Zaitsevska. Datele privind amploarea pagubelor sunt în curs de clarificare.

Salvatorii raportează că rachetele inamice au lovit infrastructura energetică a regiunii. Au izbucnit incendii. Lumina s-a stins în unele comunități. Informațiile privind victimele și distrugerile sunt în curs de clarificare.

Tot în cursul zilei, 7 rachete deasupra regiunii Dnipropetrovsk au fost doborâte de unitățile Comandamentului Aerian Vostok.

Un tir de rachete în centrul orașului Dnipropetrovsk a avariat aseară 33 de case particulare și clădiri cu mai multe etaje.

UPDATE 08:05 În cursul zilei de 11 septembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat peste 20 de așezări, acestea sunt luate sub control deplin și se iau măsuri de stabilizare, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Inamicul își concentrează eforturile pe stabilirea controlului asupra teritoriului regiunii Donețk, menținerea teritoriilor ocupate temporar și perturbarea ofensivei trupelor noastre în anumite zone. Inamicul continuă să tragă asupra pozițiilor noastre, efectuează recunoașteri aeriene și încearcă să ia măsuri pentru a restabili poziția pierdută”, susțin autoritățile ucrainene.

Totodată, în ultima zi, forțele ruse au lansat 18 rachete și 39 de lovituri aeriene asupra țintelor militare și civile de pe teritoriul Ucrainei. Au fost afectate peste 30 de așezări, în special Kramatorsk, Konstantinovka, Dnipro, Pavlograd, Velikomikhailovka.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)