Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ A 20-a zi…

LIVE TEXT A 20-a zi de război în Ucraina. Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky s-a întâlnit cu premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei. APCE a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei

Este a douăzecea zi de război în Ucraina. În noaptea de 14 spre 15 martie, mai multe explozii au avut loc în Kiev și Harkov. SUA au avertizat luni că vor exista „consecinţe” pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul „poate face mai mult decât orice altă ţară” pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina. Statele UE au convenit asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. UE blochează importurile de oțel și fier din Federația Rusă.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța miercuri, 16 martie, în cazul acuzațiilor de genocid aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 15 martie
LIVE TEXT:

UPDATE 23:03 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba a scris pe Twitter că pentru retgarera Rusiei au votat: 216 din 219.

UPDATE 22:45 Ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, va merge miercuri la Moscova şi joi la Kiev, pentru discuții în vederea încetării focului, a anunţat marţi seara preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

UPDATE 22:36 Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky s-a întâlnit cu premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei.

UPDATE 21:59 O coloană de blindate şi tehnică grea a rușilor a fost observată în regiunea Herson. Se presupune că o parte din tehnica observată ar fi „lansatoare de rachete multiple grele Smerch”.

UPDATE 21:46 A patra rundă de negocieri dintre Moscova și Kiev, în format de video-conferință, va continua miercuri, 16 martie. Anunțul a fost făcut de consilierul președintelui ucrainean Mihail Podolyak.

UPDATE 21:24 Statele Unite ale Americii oferă Ucrainei finanțare „istorică” de peste 13,6 miliarde de dolari.

UPDATE 21:17 Șeful Administrației Regionale de Stat din Odesa, Maxim Marcenko, a declarat că astăzi, două persoane au fost rănite în atacul aerian asupra unor localități din regiunea Odesa.

UPDATE 21:10 Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au ajuns la Kiev pentru a discuta cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky. Detalii aici.


UPDATE 20:43 Șeful Administrației Regionale de Stat din Nikolaev, Vitali Kim, a declarat că pentru ziua de miercuri, orele 11:00-12:00, în regiune se pregătesc convoaie umanitare care vor merge în localitățile distruse pentru deplasarea internă în regiunile controlate de Forțele Armate ale Ucrainei.

UPDATE 20:35 Viceprim-ministra, ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei, Irina Vereșciuk, a declarat că marți, 15 martie, în Ucraine, prin coridoarele umanitare au fost evacuate peste 20 de mii de persoane.

UPDATE 20:30 Autoritățile publice locale din R. Moldova vor primi peste 21 de milioane de lei pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, anunță Guvernul într-un comunicat.

UPDATE 20:04 Presa de la Tiraspol scrie că în perioada 24 februarie – 14 martie, inclusiv, pe teritoriul așa-numitei „Republici Moldovenești Nistrene” s-au înregistrat circa 17.500 de cetățeni străini veniți din Ucraina. Dintre aceștia, peste 1.300 de oameni ar fi fost cazați la centrele de plasament pentru refugiaţi, iar ceilalți trăiesc la rude, prieteni și apropiați.

UPDATE 19:30 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că, continuă luptele pentru eliberarea orașului Mariupol. În regiunea Lugansk, în timpul zilei, armata Ucrainei a distrus mai multă tehnică militară a trupelor ruse.

Armata rusă continuă să efectueze lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii critice a Ucrainei, a civililor, a zonelor rezidențiale, a școlilor și a grădinițelor, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 19:15 Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi peste 100 de mii de oameni și organizații din Marea Britanie doresc să ofere locuințe pentru refugiații din Ucraina.

UPDATE 19:03 Presa ucraineană transmite că pacienții și cadrele medicale ale unui spital din Mariupol au fost luați ostatici de către armata rusă. Despre asta a scris pe Telegram șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kirilenko.

UPDATE 18:38 Șeful Administrației Regionale de Stat din Harkov susține că invadatorii ruși au suferit pierderi semnificative când au încercat să asalteze orașul Harkov, transmite presa ucraineană.

După prânz, invadatorii au încercat să asalteze Harkov din Pyatikhatki. Forțele armate ale Ucrainei au provocat pierderi semnificative inamicului. Inamicul a fost alungat dincolo de pozițiile sale anterioare.

În prima jumătate a zilei s-au luptat înverșunat cu invadatorii din Tișki rusesc. Ciocnirea a durat peste o oră. De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei au forțat inamicul să se retragă în pozițiile lor anteri

UPDATE 18:30 Terminale de comunicații prin satelit Starlink, pe care Elon Musk le-a furnizat Ucrainei, au ajuns și în orașul Zaporojie. Terminalele vor oferi acces la internet prin satelit, în cazul unor probleme cu accesul la rețeaua tradițională de internet.

„Am primit primul lot de terminale Starlink. Mulțumim șefului SpaceX, Elon Musk, Biroului Președintelui Ucrainei și Ministerului Dezvoltării Digitale pentru faptul că internetul prin satelit în Ucraina funcționează deja astăzi”, a declarat Alexander Staruh, reprezentantul administrației regionale din Zaporojie.

UPDATE 18:16 Jurnalista Marina Ovsyannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în directă, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război a fost amendată cu 30.000 de ruble, transmite Meduza.

UPDATE 17:50 Rusia se retrage din Consiliul Europei (CoE). Scrisoarea ministrului rus de Externe Serghei Lavrov privind retragerea Rusiei din Consiliul Europei a fost transmisă secretarului general al organizației, a anunțat vice-președintele Dumei de Stat, Peotr Tolstoi, scrie RIA Novosti.

Ministerul rus de Externe menționează că, retragerea Rusiei din Consiliul Europei nu va afecta drepturile și libertățile cetățenilor ruși.

UPDATE 17:23 Ministerul rus de Externe anunță sancțiuni împotriva reprezentanților conducerii SUA și ale persoanelor apropiate administrației americane, drept măsură reciprocă, impusă după ce Washingtonul i-a trecut pe lista neagră pe liderii ruși, inclusiv pe președintele Vladimir Putin.

Astfel, în lista de sancțiuni a Moscovei a fost inclus președintele SUA Joe Biden, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, președintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite Mark Milley, precum și o serie de șefi de departament și personalități importante din SUA.

UPDATE 17:20 Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat marți că armata sa a interceptat o rachetă trasă asupra teritoriului belarus, în urmă cu două zile, din Ucraina, pe care o acuză că încearcă astfel să atragă Belarus în conflict, scrie Reuters.

Lukașenko a spus că racheta a fost interceptată și distrusă cu ajutorul Armatei Ruse deasupra zonei Pripyat, în apropiere de granița cu Ucraina.

UPDATE 17:08 Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, care luni, 14 martie, a postat un video în care se lăuda că se află în Ucraina alături de forţele Kremlinului, s-ar afla de fapt în orașul Groznîi, unde marți a fost surprins alături de Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Petrușev, reprezentantul prezidențial în Districtul Federal Caucazian de Nord, Iurii Chaika – fost procuror general al Rusiei, în vizită la mormântul primului președinte al regiunii cecene.

UPDATE 16:34 Aeroportul din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei, a suferit „distrugeri masive” în urma a două bombardamente ruse, în noaptea de luni spre marţi, 15 martie, anunţă autorităţile regionale.

„În noaptea (de luni spre marţi) inamicul a atacat aeroportul din Dnipro. Pista de decolare şi aterizare a fost dstrusă. Terminalul este avariat. Distrugerile (sunt) masive”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipro Valentin Reznicenko.

UPDATE 16:20 Gigantul francez „Michelin” suspendă exporturile și activitățile de producție în Rusia, scrie unian.net.

UPDATE 16:12 Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a reiterat marți, 15 martie, la o conferinţă de presă că obiectivul negocierilor este asigurarea unui statut de neutralitate pentru Ucraina, scrie Agerpres.

„Negocierile în desfăşurare au ca obiectiv asigurarea statutului militar neutru al Ucrainei în contextul garanţiilor de securitate pentru toţi participanţii la acest proces, împreună cu demilitarizarea Ucrainei, astfel încât nicio ameninţare pentru Rusia să nu provină de pe teritoriul său”, a declarat Lavrov.

UPDATE 16:07 Canada impune noi sancțiuni ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei, inclusiv restricții asupra a 15 oficiali ruși care au permis și susținut alegerea președintelui Vladimir Putin de a invada țara, a anunțat marți ministrul Afacerilor Externe, Mélanie Joly, într-o declarație, scrie CNN.

UPDATE 16:03 Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) a suspendat certificatele de navigabilitate a aeronavelor pentru toate companiile aeriene ruse. Decizia vine ca urmare a sancțiunilor UE împotriva Rusiei. Decizia în acest sens a fost publicată de Centrul pentru Strategii de Transport. Detalii aici.

UPDATE 16:02 Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelensky susține că în aceste momente au loc negocieri întrei Rusia și Ucraina. Detalii aici.

„Negocierile sunt în derulare. S-au reînnoit consultările pe platforma principală de negociere. Chestiuni de reglementare generală, încetarea focului, retragerea trupelor de pe teritoriul țării”, menționează Podoliak.

UPDATE 16:01 Aproximativ 350 mii de oameni sunt încă blocați în Mariupol, orașul din sud-estul Ucrainei care a fost asediat de trupele ruse pe 1 martie, scrie CNN.

„Având în vedere că sunt 540.000 de locuitori și aproximativ 150.000 de persoane evacuate în primele trei zile, când încă era în siguranță, estimăm că aproximativ 350.000 de persoane sunt încă blocate în Mariupol”, a declarat Petro Andrișcenko, consilier al primarului din Mariupol.

În ultimele zile au eșuat mai multe încercări cu privire la evacuarea civililor din Mariupol.

„Majoritatea oamenilor stau în subsoluri și adăposturi în condiții inumane. Fără mâncare, fără apă, fără electricitate, fără încălzire”, a spus Andrișcenko.

UPDATE 15:30 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a comentat marți, 15 martie, aspirațiile Ucrainei de a deveni membru al blocului militar NATO. Detalii aici.

Potrivit lui Zelensky, Kievul a înțeles că politica „ușilor deschise” nu se aplică în cazul Ucrainei.

UPDATE 15:22 China susține că G20 nu este un „loc potrivit” pentru a discuta probleme politice și de securitate „cum ar fi Ucraina”, scrie CNN.

Forumul Grupului celor Douăzeci (G20) „nu este un loc potrivit pentru a discuta probleme politice și de securitate precum Ucraina”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

„G20 este principalul forum pentru cooperarea economică internațională și nu este un loc potrivit pentru a discuta chestiuni politice și de securitate, cum ar fi Ucraina”, a spus Zhao, răspunzând la o întrebare despre presupusele planuri ale guvernului indonezian de a lăsa criza din Ucraina departe de agenda summitului G20.

G20 este un forum interguvernamental format din cele mai mari economii ale lumii, inclusiv Rusia, China și SUA. Pe lângă summitul liderilor, pe tot parcursul anului sunt organizate evenimente speciale, inclusiv grupuri de lucru, întâlniri Sherpa și întrevederi între miniștri.

UPDATE 15:13 La ora 14:00, aproximativ 2000 de mașini cu civili au părăsit deja orașul Mariupol. Anunțul a fost făcut de Consiliul orășenesc Mariupol.

UPDATE 15:11 Korean Air va suspenda toate zborurile de pasageri și marfă către și dinspre Moscova și Vladivostok până la sfârșitul lunii aprilie. Compania invocă „preocupări operaționale și de securitate”. Detalii aici.

UPDATE 15:10 Marea Britanie a anunțat marți, 15 martie, că va interzice exportul de bunuri de lux către Rusia și va impune un nou tarif de 35% pentru importuri rusești în valoare de 900 de milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), inclusiv vodcă, metale, îngrășăminte și alte mărfuri. Detalii aici.

UPDATE 14:48 Revista americană Forbes a actualizat lista globală a miliardarilor. Războiul a redus semnificativ averea celor mai bogați ucraineni. Rinat Ahmetov a păstrat primul loc în clasamentul celor mai bogați ucraineni, cu o avere netă estimată la 4,2 miliarde de dolari, jumătate din această sumă este o estimare a unui pachet de 75 la sută din „Metinvest”, ținând cont de profitul acumulat pentru 2021. Cu toate acestea, în comparație cu februarie 2022, diferența este colosală: Ahmetov a pierdut 9,5 miliarde de dolari de la începutul războiului. Detalii aici.

UPDATE 14:00 Uniunea Europeană a aprobat în unanimitate marți, 15 martie, o nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, care includ interdicții privind investițiile în sectorul energetic rusesc, exporturile de bunuri de lux și importurile de produse siderurgice din Rusia. Detalii aici.

UPDATE 13:59 Armata rusă suferă pierderi uriașe în Ucraina, iar soldații ruți sunt demoralizați. Astfel de afirmații sunt făcute zilnic de autoritățile ucrainene, astfel că unii experți militari ucraineni fac predicții despre când s-ar putea încheia războiul din Ucraina. Detalii aici.

UPDATE 13:36 Procurorii ruși au cerut marţi, 15 martie, condamnarea opozantului rus Alexei Navalny la încă 13 ani de închisoare pentru fraudă şi ultragiu la adresa instanţei. Detalii aici.

UPDATE 13:34 Negocierile prin videoconferință dintre Rusia și Ucraina au fost reluate marți, 15 martie, anunță canalele de Telegram ucrainene. Detalii aici.

UPDATE 13:33 Autoritățile de la Kiev au impus o nouă interdicție de circulație. Astfel, oamenii nu se vor putea deplasa în oraș fără permise de speciale și cărți de identitate. Detalii aici.

UPDATE 12:45 Cel puțin 19 persoane au fost ucise în atacul aerian asupra turnului de televiziune din Rivne. Nouă persoane au fost rănite. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Militare Regionale Rivne, Vitaliy Koval, scrie novosti.dn.ua.

UPDATE 12:33 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a transmis marți, 15 martie, un mesaj de mulțumire jurnalistei Marina Ovsyannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război. Detalii aici.

UPDATE 12:23 După mai bine de 12 ore în care avocații nu au știut nimic de ea, jurnalista Marina Ovsyannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război a apărut. Jurnalista a fost plasată în arest la domiciliu. Detalii aici.

UPDATE 12:22 Un grup de cetățeni elvețieni a lansat o petiție prin care solicită autorităților retragerea cetățeniei elvețiene a fostei campioane olimpice Alina Kabaeva, despre care presa internațională scrie că ar fi iubita președintelui rus Vladimir Putin. Petiția a fost lansată în contextul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei. Detalii aici.

UPADTE 12:20 20 de deputați ai poporului ucrainean, aleși în Rada Supremă, au fugit de războiul din Ucraina și sunt acum în străinătate. Acest lucru a fost anunțat marți de prim-vicepreședintele Radei Supreme, Oleksandr Korniyenko. Detalii aici.

UPDATE 12:19 În Rusia, organizatorii de evenimente mondene au început să interzică invitarea, la concerte, a vedetelor ruse și ucrainene care au vorbit despre războiul din Ucraina și și-au manifestat dezacordul în legătură cu invazia din Ucraina. Detalii aici.

UPDATE 11:39 Un iaht în valoare de aproape 128 de milioane de euro al unui oligarh rus a fost sechestrat luni la Barcelona (Spania) în cadrul sancţiunilor împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, a anunţat premierul spaniol, Pedro Sanchez. Detalii aici.

UPDATE 11:38 Furnizarea Rusiei de gaz către Europa prin conducta Yamal-Europa a fost oprită marți, 15 martie, potrivit datelor operatorului german de conducte Gascade, transmite Reuters. Nu este clar dacă este vorba despre o decizie permanentă a Moscovei în acest sens. Detalii aici

UPDATE 11:08 Cel puţin trei explozii puternice au fost auzite de mai mulţi jurnalişti ai AFP în centrul Kievului, marţi dimineaţa, fără ca originea lor să fie deocamdată cunoscută. Detalii aici.

UPDATE 11:01 Un internat pentru copii cu deficiențe de vedere, un spital și trei școli din orașul regional Rubijne, Ucraina, au fost bombardate de forțele rusești. Detalii aici.

UPDATE 10:59 Prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Slovaciei merg marți, 15 martie, la Kiev pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, în calitate de reprezentanți ai liderilor Uniunii Europene (UE), a anunţat premierul ceh Petr Fiala pe reţele de socializare. Detalii aici.

UPDATE 10:41 Noi imagini din satelit arată dezastrul din Mariupol, sate distruse și câmpuri arse în apropiere de Kiev. Imaginile făcute publice de Maxar Technologies arată distrugerile din zonele afectate de bombardamentele rușilor. Detalii aici.

UPDATE 10:40 Viceprim-ministra, ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei, Irina Vereșciuk, a declarat că marți, 15 martie, în Ucraine, autoritățile au convenit asupra organizării a nouă coridoare umanitare. Declarațiile au fost făcute de oficiala ucraineană într-un briefing de presă susținut marți dimineață. Detalii aici.

UPDATE 10:37 În regiunea Sumî marți vor fi deschise noi coridoare de evacuare. Evacuarea a început la ora 9 dimineața și va dura până la ora 21:00, scrie unian.net.

UPDATE 10:26 Două persoane au fost ucise într-un atac aerian asupra orașului Jîtomîr din vestul Ucrainei, anunță marți, 15 martie, Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei. Detalii aici.

UPDATE 10:25 De mai bine de 12 ore, avocații nu o găsesc pe jurnalista Marina Ovsyannikova reținută luni seara, 14 martie, pentru că a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război.

Jurnaliștii de la Настоящее Время relatează că avocații încă nu au reușit să o găsească pe redactora de la Pervîi Kanal, Marina Ovsyannikova, care a fost reținută în seara zilei de 14 martie după ce a desfășurat un miting împotriva războiului din Ucraina, în timpul emisiei în direct. Detalii aici.

UPDATE 10:00 Premierul rus Mihail Mişustin a semnat luni un decret prin care se interzice exportul de zahăr alb şi zahăr brut, până pe 31 august, şi exportul de cereale (grâu, secară, orz şi porumb), până pe 30 iunie, în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), se arată într-un comunicat al Guvernului. Detalii aici.

UPDATE 09:53 Aeronavele rusești vor fi interzise în spațiul aerian al SUA. Un ordin în acest sens ar urma să fie anunțat în următoarele 24 de ore. Unele zboruri din Rusia către SUA au fost deja anulate, scrie BBC.

UPDATE 09:50 Pentagonul estimează că, în cele 19 zile de la declanșarea invaziei, Rusia a lansat peste 900 de rachete. În ultimele 24 de ore, rușii au reușit să avanseze în zona Donbas. Potrivit Institutului pentru Studii de Război (ISW), în ultimele 24 de ore, trupele ruse au reușit să avanseze în zona Donbas.

Mareșalul britanic Edward Stringer a comentat, într-o analiză pentru Sky News că următoarea fază a războiului din Ucraina pare să fie „efectiv una a terorismului de stat”, Rusia atacând zone civile pentru a forța Ucraina și pe președintele Zelensky să se supună cererilor sale politice. Detalii aici.

UPDATE 09:12 Un acord între Rusia și Ucraina poate fi încheiat în termen de una sau două săptămâni, în cazuri extreme – în mai. Declarația a fost făcută marți, 15 martie, de către consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Oleksi Arestovici. Detalii aici.

UPDATE 09:11 Două persoane au fost ucise, iar una a fost spitalizată în urma bombardamentelor lansate de trupele ruse marți dimineața, 15 martie, în Kiev. Detalii aici.

UPDATE 08:57 Un bloc cu 9 etaje a fost bombardat în Kiev. O persoană a fost rănită și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, scrie novosti.dn.ua.

Surs foto: novostidn.ua

UPDATE 08:40 Președintele american Joe Biden anunță că SUA vor trimite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Detalii aici.

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva forțelor rusești invadatoare. Vom trimite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiații ucraineni cu brațele deschise”, a spus Biden într-o postare pe Facebook.

UPDATE 08:15 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a prelungit legea marțială cu încă 30 de zile, transmite NEXTA.

UPDATE 07:48 Statele membre ale Uniunii Europene au convenit asupra al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei după ce a invadat Ucraina, a anunțat luni, 14 martie, Președinția franceză a instituției europene, scrie Reuters.

UPDATE 07:46 Mai multe explozii au răsunat la Kiev și Harkov. Deocamdată nu se cunoaște dacă există morți și răniți, scrie NEXTA.

UPDATE 07:44 Zece persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din Cernihiv. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Procuraturii Generale al Ucrainei.

„Pe 14 martie 2022, invadatorii au tras din nou în clădirile rezidențiale și în infrastructura orașului Cernihiv. Potrivit informațiilor preliminare, 10 persoane au fost ucise în urma bombardamentelor”, precizează Procuratura Generală a Ucrainei.

ZdG a oglindit fiecare zi a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia fiecărei zile de război.