Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ SUA ar urma…

LIVE TEXT SUA ar urma să aprobe livrarea a 30 de tancuri Abrams către Ucraina, potrivit presei. Război în Ucraina. Ziua 335

Imagine simbol

UPDATE 21:45 Administrația președintelui american Joe Biden examinează posibilitatea de a furniza Ucrainei aproximativ 30 de tancuri Abrams, scrie Politico, citând un oficial american.

Anterior, Wall Street Journal a relatat, citând oficiali americani, că SUA înclină să trimită un număr semnificativ de tancuri M1 Abrams Ucrainei.

Potrivit ambelor instituții media, decizia ar putea fi anunțată în această săptămână.

Oficialul citat de WSJ a precizat că livrarea ar fi „parte a unei înțelegeri diplomatice mai largi cu Germania, în care Berlinul ar fi de acord să trimită un număr mai mic de tancuri proprii Leopard 2 și ar aproba, de asemenea, livrarea unui număr mai mare de tancuri fabricate în Germania de către Polonia și alte națiuni”.

UPDATE 21:30 Douăzeci și cinci de persoane au fost ucise și peste 90 au fost rănite în regiunea de frontieră rusă Belgorod de la începutul asaltului Moscovei asupra Ucrainei, i-a transmis guvernatorul regiunii președintelui Vladimir Putin.

„Ucraina, inamicul, vizează așezări pașnice. Sunt 25 de morți, 96 de persoane au fost rănite”, i-a spus guvernatorul Viaceslav Gladkov lui Putin în declarații televizate, potrivit Agenției France Presse.

Este pentru prima dată când oficialii ruși au anunțat un bilanț oficial al morților într-o regiune rusă de la începutul ofensivei Moscovei în Ucraina.

UPDATE 19:30 Germania ar putea să-și dea aprobarea pentru ca Varșovia să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar de miercuri, relatează Bloomberg.

Persoane apropiate acestui subiect au vorbit cu publicația de știri după ce Polonia a depus marți o cerere oficială. Legislația germană le cere să dea aprobarea înainte ca orice echipament militar al său să fie reexportat. Germania a declarat că va răspunde cu „urgența necesară”.

Parlamentul german va dezbate miercuri subiectul posibilei trimiteri de tancuri Leopard în Ucraina.

Partidele de opoziție Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială (CSU) au solicitat dezbaterea, argumentând că vor să „pună capăt blocadei Leopard a guvernului federal”. Partidele de opoziție spun, potrivit site-ului parlamentar, că „se tem de o pierdere a încrederii guvernului federal în rândul aliaților”.

UPDATE 17:40 O mașină a explodat marți în orașul Berdeansk, aflat sub ocupație rusă.

„O mașină a explodat din nou în Berdeansk. Se vehiculează că mașina unei cunoscute colaboratoare, Valentina Mamai, a fost aruncată în aer. Administrația de ocupație a confirmat deja că aceasta se afla în mașină în momentul exploziei”, scrie un canal local de Telegram.

Potrivit primarului din Melitopol, Ivan Fedorov, Mamai a fost rănită în urma exploziei.

„I-a primit pe invadatori, a organizat un pseudo-referendum și i-a trădat pe patrioții din Berdeansk. Acum se află în spital, tremurând de teamă pentru viața ei”, a scris el.

UPDATE 15.30 Alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei, începând cu ora 15.00. Semnalul de alarmă înseamnă amenințarea cu rachete.

Trupele rusești au ridicat lansatorul de rachete MiG-31K Kinzhal deasupra Belarusului.

UPDATE 13.00 Guvernul de la Kiev a aprobat în ședința de guvern demisiile șefilor a cinci administrații militare regionale:

Valentin Reznicenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk;

Aleksandr Staruh – șeful Administrației militare regionale Zaporojie;

Oleksii Kuleba, șeful administrației militare regionale din Kiev;

Dmitro Jivițki, șeful Administrației militare regionale Sumî;

Iaroslav Ianușevici – șeful administrației militare regionale din Herson.

Următoarele persoane au fost destituite din funcțiile de viceminiștri:

  • Viaceslav Shapovalov – ministru adjunct al apărării;
  • Ivan Lukeria – ministru adjunct al dezvoltării comunitare și a teritoriului;
  • Viacheslav Negoda – ministru adjunct pentru dezvoltarea comunităților și teritoriilor;
  • Vitali Muzichenko – ministru adjunct al politicii sociale.

În același timp, Aleksei Sobolev a fost numit în funcția de ministru adjunct al Economiei.

Anterior a devenit cunoscut faptul că, la ședința de astăzi, Cabinetul de Miniștri a planificat să ia în considerare demiterea șefilor a cinci administrații regionale de stat.

Potrivit rapoartelor din presă, Reznichenko a depus o scrisoare de demisie din proprie voință. Kuleba a fost concediat conform cererii depusă, iar alți lideri – prin acordul părților.

UPDATE 12.20: Pierderile generate de distrugerile asupra infrastructurii ucrainene din cauza războiului se ridică la 138 de miliarde de dolari, potrivit unui raport al Școlii de Economie din Kiev (KSE), a cărei divizie analitică efectuează un astfel de calcul ca parte a proiectului „Rusia va plăti”.

„Comparativ cu ultimele calcule, din noiembrie 2022, valoarea totală a pierderilor a crescut cu aproape 2 miliarde de dolari. Rusia continuă să provoace distrugeri asupra infrastructurii Ucrainei prin atacuri masive, bombardamente și ostilități. Potrivit experților proiectului KSE „Rusia va plăti” cea mai mare creștere a pierderilor conform rezultatelor lunii decembrie, este asociată cu o creștere a pierderilor din distrugerea fondului de locuințe, a instituțiilor de învățământ și a obiectelor de cultură, religie și sport”, se arată în raport.

UPDATE 12.00: Ucraina a transmis Rusiei o listă de 748 de ucraineni răniți grav aflați în captivitate, relatează Unian.

 „În cadrul acordurilor la care s-a ajuns, delegația ucraineană a predat părții ruse o listă de 748 de apărători grav bolnavi și răniți grav ai Ucrainei, care în prezent sunt ținuți captivi de statul agresor, pentru a le verifica, a stabili locul lor de reședința și starea de sănătate”, a declarat Dmitri Lubineț, comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului.

După cum a menționat Ombudsmanul, rezultatele verificării acestei liste, precum și lista prizonierilor de război ruși răniți furnizată părții ucrainene, vor face obiectul unor negocieri ulterioare pe această temă.

„Pentru a preveni eventualele manipulări și difuzarea de informații false, vă informăm că lista specificată a fost întocmită pe baza datelor din registrele relevante ale Biroului Național de Informații și ale Coordonatorului pentru Tratarea Prizonierilor de Război” a adăugat Lubineț.

Lubineț a menționat că Secretariatul său, ținând cont de autoritate și competență, nu ține evidențe separate.

Eliberarea prizonierilor de război

Potrivit Ministerului Reintegrării, în cursul anului 2022, Ucraina a reușit să returneze aproape 1,6 mii de persoane din captivitatea rusă.

 Pe 23 ianuarie, comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Dmitri Lubineț, a declarat că „Ucraina caută un stat patron” care să-i repatrieze cetățenii din captivitatea rusă. „Este nevoie de o terță parte pentru a preveni manipularea Rusiei și pentru a fi obligată să-și îndeplinească obligațiile conform normelor internaționale” a conchis Lubineț.

UPDATE 11.00: Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a acceptat cererea de demisie a lui Viacheslav Shapovalov din funcția de viceministru al Apărării, potrivit informației publicate pe site-ul Ministerului Apărării ucrainean.

Şapovalov, care era responsabil cu logistica Forţelor Armate ale Ucrainei, a cerut să fie concediat pentru a nu ameninţa aprovizionarea stabilă a Forţelor Armate ale Ucrainei ca urmare a unor acuzaţii legate de achiziţionarea de servicii alimentare pentru armată.

Viacheslav Shapovalov și-a dat demisia după ce publicația „Zerkalo Nedeli” a publicat un material conform căruia presupusele prețuri pentru achiziționarea de alimente și furnizarea de servicii alimentare pentru militari în contractul Ministerului Apărării depășesc prețurile cu amănuntul de două până la trei ori. În special, articolul cita următoarele date: „Ministerul Apărării a contractat ouă pentru 17 UAH bucata, în timp ce prețul de vânzare cu amănuntul într-un magazin din Kiev este acum de aproximativ 7 UAH bucata”. Ministerul Apărării a subliniat că „informațiile despre conținutul achiziției de servicii alimentare pentru personalul militar, care au fost difuzate în mass-media, au semne de manipulare deliberată și sunt înșelătoare”.

„În ciuda faptului că acuzațiile exprimate sunt nefondate și nefondate, anunțul lui Veacheslav Shapovalov privind demiterea sa este o faptă demnă în tradițiile politicii europene și democratice, o demonstrație că interesele apărării sunt mai mari decât orice cabinete sau scaune. Ministerul Apărării al Ucrainei consideră că un astfel de pas va contribui la menținerea încrederii societății și a partenerilor internaționali, la asigurarea obiectivității în cazul unor clarificări suplimentare și a unor eventuale investigații. Și aceasta este filosofia pe care o profesează echipa Ministerului Apărării”, se arată în mesajul ministrului Apărării.

Detectivii Biroului Naţional Anticorupţie au declarat că verifică acuzațiile la adresa lui Viacheslav Shapovalov.

UPDATE 10.45: De la începutul războiului Ucraina a deportat 14 578 de copii ucraineni, acest lucru a fost anunțat de către Serviciul de presă al Avocatului Poporului din Ucraina, relatează Ukrinform.

Conform datelor portalului de stat pentru căutarea copiilor „Copiii războiului” din 24 ianuarie 2023, 343 de copii sunt considerați dispăruți, iar 9206 copii sunt găsiți.

Potrivit procurorilor pentru minori, în urma agresiunii ruse din Ucraina, 459 de copii au fost uciși, iar peste 914 au fost răniți de o gravitate diferită.

UPDATE 10.35: În dimineața zilei de 24 ianuarie, trupele rusești au bombardat orașul Kupiansk, regiunea Harkov. Au fost lovite clădiri rezidențiale, informează șeful administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, pe canalul său de Telegram.

„În această dimineață, inamicul a bombardat din nou Kupiansk. Sunt lovite clădirile de locuit. Sunt incendii de amploare. Se verifică informațiile despre distrugeri și victime”, a spus Sinegubov.

În ultima zi, trupele ruse au efectuat bombardamente masive în apropierea graniței din regiunile Kupiansk, Chuguevski și Harkov. 

În Volchansk, districtul Chuguevski, urmare a bombardamentelor, clădirile rezidențiale, instalațiile industriale civile și infrastructura au fost deteriorate. În satul Volchanskie Kutor, în urma atacurilor cu rachete, a fost distrusă o instituție de învățământ și un centru cultural. În satul Gatishche, districtul Chuguevski, o instalație industrială civilă a fost avariată și au izbucnit incendii.

În Volchansk, un bărbat de 52 de ani a fost rănit și a fost internat într-o stare de gravitate moderată.

UPDATE 10.15: Oleksii Simonenko a fost demis din funcția de procuror general adjunct, informează Procuratura Generală ucraineană pe canalul său de Telegram.

Oleksii Simonenco

Procurorul general Andrei Kostin a semnat un ordin de demitere a lui Simonenko din funcția administrativă de procuror general adjunct, la cererea sa.

După ce s-a raportat că Simonenko ar fi plecat în vacanță în Spania la sfârșitul anului 2022 acesta și-a dat demisia.

UPDATE 10.30 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat decretul de demisie al șefului adjunct al Oficiului Președintelui, Kirilo Timoșenco în conformitate cu cererea depusă, informează Ukrinform.

 Decretul a fost semnbat pe 23 ianuarie și a fost publicat pe site-ul președintelui Volodimir Zelenski.

Zelenski l-a numit pe Timoșenko în funcția de șef adjunct al administrației prezidențiale pe 21 mai 2019.

UPDATE 8.35: Kirilo Timoșenko și-a dat demisia din funcția de șef adjunct al Biroului Președintelui ucrainean. Informația a fost publicată pe contul său de Telegram.

„Mulțumim președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru încredere și oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi și în fiecare minut”, a spus Timoșenko.

El a mulțumit, de asemenea, „fiecărui șef al administrațiilor militare regionale. Am reușit să construim cea mai puternică echipă din țară. Sunteți cu adevărat cool. Sunteți adevărați războinici ai luminii!”

Timoșenko și-a exprimat recunoștința primarilor orașelor „pentru constructivitatea în dispute”.

În plus, a mulțumit „coechipei Direcției de Politică Regională din Biroul Președintelui. Fără dumneavoastră, nimic nu s-ar fi întâmplat”.

„Mulțumim tuturor ucrainenilor pentru încrederea acordată cauzei noastre. Mulțumim Forțelor Armate ale Ucrainei pentru protejarea și protejarea țării noastre. Mulțumiri soției și fiului meu. Pentru înțelegere și sprijin”, a subliniat Timoșenko.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat „demisii de personal” cu referire la managerii de la diferite niveluri.

UPDATE 8.30: În noaptea de 24 ianuarie, Forțele Aeriene Armate ale Ucrainei au distrus trei elicoptere rusești Ka-52 în direcția estică, informează Ukrinform.

UPDATE 8.20: „Rusia minte despre atacul asupra Zaporojie pentru a ascunde eșecurile de lângă Bahmut”, se anunță într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). „Rusia este învinsă și toate afirmațiile conform cărora ocupanții ar fi obținut succes în regiunea Zaporojie sunt minciuni. Rușii au decis să distragă atenția de la eșecurile lor de lângă Bahmut și, prin urmare, încearcă să vorbească despre un fel de victorie”, se mai menționează în raport. .

„Forțele ruse au desfășurat probabil o operațiune ofensivă fără succes în regiunea Zaporojie în ultimele 72 de ore. Forțele ruse nu au înregistrat niciun câștig teritorial confirmat, în ciuda afirmațiilor necontenite ale unui oficial rus de ocupație”, potrivit raportului ISW.

Analiștii au citat și informații de la Statul Major al Ucrainei, care anunțase anterior încercări ale Federației Ruse de a desfășura o campanie ofensivă. Pe 22 ianuarie, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că unitățile din Districtul Militar de Est (VVO) ar fi ocupat poziții mai avantajoase în regiunea Zaporojie. 

UPDATE 8.00: În urma unui alt bombardament al rușilor din orașul Chasov Yar, din regiunea Donețk, o persoană a fost ucisă iar alte două au fost rănite.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kirilenko, pe canalul său de Telegram. „O persoană a fost ucisă, două au fost rănite în urma bombardării orașului Chasov Yar de către forțele de ocupație ruse”, a spus el.

Potrivit lui Kirilenko, ocupanții au lovit o zonă rezidențială cu un sistem de lansare multiplă de rachete. În urma bombardamentelor, cel puțin nouă clădiri înalte au fost avariate, rețelele de alimentare cu electricitate și gaze din microcartier au fost întrerupte.

„De fapt, întregul microdistrict a rămas fără electricitate și căldură. Rușii terorizează și distrug în mod deliberat populația civilă. Și vor plăti scump pentru asta”, a subliniat președintele UVA.

Ce se întâmplă în regiunea Donețk

Luptele cu „invadatorii” ruși continuă în Donbas. În ciuda evacuării, civilii rămân acolo.

Ca urmare a bombardamentelor din 20 ianuarie în regiunea Doneţk, 3 persoane au fost ucise, alte patru au fost rănite .

Preşedintele Volodimir Zelensky a spus în mesajul său video că „bătălia pentru regiunea Donbas și sudul Ucrainei continuă”.  

Serviciul German de Informații consideră că Rusia își mobilizează toate forțele pentru a obține controlul asupra regiunii Bahmut.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie)