Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Autoritățile ucrainene raportează…

LIVE TEXT Autoritățile ucrainene raportează bombardamente în orașul Krîvîi Rih. Război în Ucraina, ziua 259

UPDATE 21:56 Trupele ruse au bombardat miercuri orașul Krîvîi Rih, anunță șeful administrației militare din Krîvîi Rih, Oleksandr Vilkul, care a menționat că rușii ar fi folosit lansatoare multiple de rachete BM-30 Smerch sau Tornado S.

UPDATE 19:35 Mihail Podolyak, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat miercuri, pentru Reuters, că este prea devreme pentru a vorbi despre o retragere a trupelor ruse din orașul Herson din sudul țării.

„Este necesar să separăm cuvintele de fapte. Până când steagul ucrainean nu va flutura deasupra orașului Herson, nu are sens să vorbim despre o retragere a trupelor ruse. Ucraina nu ia în considerare aceste declarații (ale Rusiei n. red.)”, a spus el.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat, miercuri, retragerea trupelor sale de pe malul vestic al râului Nipru.

El a spus că forțele ruse au rămas în Herson, care a fost capturat de trupele ruse la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, dar care a devenit centrul unei contraofensive ucrainene.

UPDATE 18:04 Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat trupelor sale să se retragă de pe malul vest al râului Nipru, regiunea Herson, scrie TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului.

„Purcedeți la retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, a declarat Șoigu, care i-a dat sarcina lui Serghei Surovikin, comandantul Grupului Combinat al Forțelor Ruse din zonă.

UPDATE 16:55 Vice-guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, Kiril Stremousov, a murit miercuri într-un accident rutier, au anunțat agențiile ruse de presă.

Stremusov era una dintre figurile publice cele mai proeminente ale ocupației ruse din Ucraina. Foarte activ mediatic, el posta frecvent pe rețelele de socializare mesaje video cu actualizări ale evoluției situației de pe front, unele în timp ce se afla în vehicule care circulau în viteză.

El s-a evidențiat şi prin declarații agresive la adresa ucrainenilor în mesajele sale de pe rețelele de socializare, ultimul datând chiar de miercuri dimineață.

Reamintim că regiunea ucraineană Herson, anexată ilegal de Rusia, este sub atacul constant al armatei ucrainene, care a recâștigat o parte importantă a teritoriului.

UPDATE 16:30 Comisia Europeană le-a propus miercuri Celor 27 să ofere Ucrainei un ajutor de 18 miliarde de euro în 2023, sub forma unor împrumuturi ale căror dobânzi ar urma să fie suportate de statele membre, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Acest ajutor financiar stabil, regulat şi previzibil, în medie de 1,5 miliarde de euro pe lună, va permite acoperirea unei părți importante a nevoilor de finanțare pe termen scurt ale Ucrainei pentru 2023, pe care autoritățile ucrainene şi Fondul Monetar Internațional le estimează la 3-4 miliarde de euro pe lună”, a precizat executivul european într-un comunicat.

Împrumuturile sunt prevăzute pe o perioadă de cel mult 35 de ani. Ucraina ar urma să ramburseze banii începând cu 2033. Fondurile puse la dispoziţia Ucrainei ar fi împrumutate de Comisia Europeană de pe pieţe.

Transferul fondurilor este condiționat de reforme în sistemul judiciar, în special în privința luptei anticorupție, şi de respectarea statului de drept. Comisia Europeană se angajează „să verifice dacă aceste reforme au fost efectiv realizate în momentul procedurii de transfer”.

Ajutorul propus ar permite garantarea faptului că „statul ucrainean continuă să funcționeze, că cetățenii pot beneficia de servici publice esențiale şi că infrastructura distrusă de Rusia poate fi reconstruită”, a declarat președinta CE, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană speră că propunerea va fi adoptată de Consiliu şi de Parlamentul European până la sfârșitul anului pentru ca primele fonduri să poate fi transferate încă din ianuarie 2023.

UPDATE 13:55

UPDATE 12:50 Noaptea trecută, apărarea aeriană a Comandamentului aerian „Est” a distrus cinci drone kamikaze, anunță pe Telegram comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Pe 9 noiembrie, după miezul nopții, inamicul a atacat Ucraina de pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Zaporojie cu Shahed-136. Cinci drone kamikaze au fost distruse de apărarea aeriană a comandamentului aerian Est”, se arată în mesaj.

UPDATE 12:12 Potrivit administrațiilor militare regionale, în urma agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, nouă civili au fost uciși și 24 au fost răniți în ultima zi, a anunțat pe Telegram șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Kirill Timoșenko.

UPDATE 11:00 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a vizitat regiunea Lugank, ocupată de ruși, unde a efectuat cursuri pentru mass-media, anunță Tass, cu referire la responsabili din cadrul administrației președintelui Federației Ruse.

„Îi mulțumesc lui Dmitri Sergheevici, care s-a întors în această seară de la Lugansk, unde a prezentat un program de formare pentru reprezentanții mass-media și ai serviciilor de presă ale Republicilor Populare Lugansk și Donețk”, a spus primul adjunct al șefului administrației președintelui Federației Ruse Serghei Kirienko.

UPDATE 10:12 Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, se află miercuri, 9 noiembrie, la Teheran pentru consultări cu oficiali iranieni pe probleme de securitate, a anunțat agenția de presă afiliată Kremlinului TASS.

„La Teheran, Patrușev va avea programate consultări de securitate ruso-iraniene cu participarea experților Consiliului de Securitate și a reprezentanților din ministerele și agențiile ambelor țări”, a transmis TASS, citând serviciul de presă al Consiliului de Securitate rus.

Vizita are loc în contextul în care acuzațiile potrivit cărora Iranul a furnizat drone „kamikaze” Rusiei pentru a sprijini invazia Moscovei în Ucraina rămân în centrul atenției.

În weekend, Teheranul a recunoscut pentru prima dată că a trimis un „număr mic” de drone Moscovei, dar a precizat că acestea au fost expediate înainte de începerea războiului.

Kievul și Occidentul susțin că Rusia a folosit dronele iraniene pentru a viza infrastructura energetică a Ucrainei într-o serie de atacuri din ultimele săptămâni care dus la pene de curent în marile orașe, inclusiv în Kiev.

UPDATE 9:40 Rușii încearcă să oprească ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei cu un număr mare de mobilizați și apoi, probabil, vor implica și unități obișnuite, crede șeful administrației militare din Lugansk, Serghei Gaidai. Potrivit lui Gaidai cei mobilizați sunt imediat trimiși pe câmpul de luptă pentru a-i înlocui pe cei „distruși”.

„Sunt slab antrenați, este imposibil să antrenezi un soldat nu doar într-o săptămână, e imposibil chiar si într-o lună. Una este să te antrenezi la un teren de antrenament în condiții virtuale, alta este când sunt aruncați imediat dintr-un teren de antrenament pe front, unde lucrează artileria”, a spus Gaidai.

În prezent, Rusia încearcă să oprească înaintarea ucrainenilor cu ajutorul celor mobilizați. În plus, o altă problemă sunt minele, care, potrivit lui Gaidai, sunt adesea călcate chiar și de rușii înșiși.

„Problema regiunii Lugansk nu este doar în cei mobilizați. O mulțime de mine au fost exploatate de la distanță. Este doar un teritoriu plin haotic de mine. Toate acestea complică ofensiva”, a spus Gaidai.

UPDATE 9:00 Armata rusă a ucis în ultimele 24 de ore trei locuitori ai regiunii Donețk și a rănit alți 11, anunță șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavel Kirilenko.

„Pe 8 noiembrie s-a raportat despre 3 civili uciși de ruși în regiunea Donețk: în satul Konstantinovka, Chasov Yar și Avdeevka. În plus, oamenii legii au găsit cadavrele a 3 oameni uciși de ruși în timpul ocupației – la Yampol”, a spus Kirilenko.

UPDATE 8:40 Statele Unite ale Americii şi Federația Rusă au convenit să organizeze în viitorul apropiat discuții despre singurul tratat nuclear care mai există între cele două țări, a declarat marți, 8 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, scrie CNN.

Tratatul New START limitează toate armele nucleare cu rază de acțiune intercontinentală desfășurate de Rusia şi SUA.

Tratatul – singurul care a mai rămas în vigoare şi care reglementează cele mai mari două arsenale nucleare din lume – a fost prelungit cu cinci ani în februarie 2021, în primele săptămâni ale președinției lui Joe Biden. Acesta prevede ca ambele părți să permită inspecții reciproce la instalațiile care au legătură cu armele nucleare.

Potrivit sursei citate, aceste inspecții fuseseră însă suspendate din martie 2020 din cauza pandemiei COVID-19 şi de aceea este de așteptat ca reluarea inspecțiilor să fie subiectul de discuție în cadrul viitoarelor reuniuni ruso-americane.

Vestea acestor discuții vine în condițiile în care relațiile diplomatice dintre Rusia şi SUA sunt la un nivel minim ca urmare a deciziei lui Vladimir Putin de a invada Ucraina. Oficialii americani consideră o evoluție pozitivă faptul că Moscova şi-a exprimat interesul pentru tratat, în ciuda amenințărilor nucleare care au venit în ultima vreme din partea Kremlinului.

Rusia şi-a exprimat dorința de a discuta despre prelungirea tratatului, iar SUA au declarat că negocierile vor avea loc doar după reluarea inspecțiilor la fața locului. CNN scrie că complicațiile au apărut la începutul acestui an, după ce SUA au încercat să reia inspecțiile, dar Rusia a respins aceste demersuri, invocând presupuse eforturi ale SUA de „a priva Federația Rusă de dreptul de a efectua inspecții pe teritoriul american”.

Ned Price a declarat însă la acea vreme că „sancțiunile şi restricțiile impuse de SUA ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei sunt pe deplin compatibile” cu noul tratat START.

Acum, discuțiile pe marginea tratatului au loc la nivelul unei comisii consultative bilaterale. „Am convenit să se reunească în viitorul apropiat în conformitate cu termenii tratatului New START. Activitatea comisiei este confidențială, dar sperăm să fie o reuniune constructivă”, a declarat Ned Price.

Ultima dată când a fost convocată comisia a fost în urmă cu mai bine de un an, în octombrie 2021.

Tratatul limitează ambele națiuni la desfășurarea a 1 550 de focoase nucleare pe sisteme de lansare, inclusiv rachete balistice intercontinentale, rachete balistice lansate de pe submarine şi bombardiere.

UPDATE 8:02 Rușii au atacat cu drone kamikaze regiunea Dnepropetrovsk. Șeful regiunii Valentin Reznicenko susține că în urma atacului a fost lovită o companie de logistică din Dnipro, patru oameni au fost grav răniți.

Lovitura a provocat un incendiu puternic. În raionul Nikopol, rușii au tras din sistemele „Grad” și artilerie grea asupra a două localități – Mirovskaia și Marganeț.

„În Marganeț au fost avariate case particulare și o întreprindere privată. În Mirovskaya – case și o linie electrică”, a anunțat Reznicenko.

UPDATE 7:44 Președintele Ucrainei a promis în mesajul transmis marți seara, 8 noiembrie, că forțele ucrainene nu vor ceda „nici măcar un centimetru” în luptele pentru controlul regiunii Doneţk, în timp ce oficialii pro-ruși instalați acolo au declarat că forțele ucrainene se deplasează cu tancuri către un oraș din sud.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)