Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Forțele ruse continuă…

LIVE TEXT Forțele ruse continuă să-și intensifice ofensiva în zona Bahmut, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Război în Ucraina, ziua 372

Sursa foto: Reuters

UPDATE 22:16 Forțele ruse continuă să-și intensifice ofensiva în zona Bahmut, în timp ce forțele ucrainene încearcă să respingă atacurile în curs de desfășurare în apropierea acestui oraș-cheie din est și a zonelor învecinate din regiunea Donețk, a declarat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele 24 de ore, forțele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra orașelor Chasiv Iar din regiunea Donețk, situat la doar cinci kilometri vest de Bahmut, și Zaporojie, a precizat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Amenințarea unor noi atacuri cu rachete rămâne ridicată pe întreg teritoriul Ucrainei”, a precizat armata ucraineană.

UPDATE 20:38 Primarul orașului Poltava, Oleksandr Mamay, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu un an de probațiune pentru organizarea unei delapidări de peste 570.000 de grivne (n.red. circa 291 333 de lei), scrie Unian.

„Instanța l-a găsit vinovat pe președintele orașului de organizarea delapidării de bunuri prin abuz de putere, precum și de organizarea introducerii de informații false în documente, ceea ce a cauzat pierderi de peste 570 de mii de grivne la bugetul local”, a anunțat Procuratura Anticorupție din Ucaina.

UPDATE 18:52 Armata ucraineană a lansat 13 lovituri asupra zonelor de concentrare a trupelor rusești în noaptea de miercuri spre joi, 1-2 martie. Totodată, soldații ucraineni au lovit un depozit de muniție al trupelor ruse, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 18:45 Trupele rusești au lansat un atac cu drone asupra orașului Berîslav, regiunea Herson. Nouă persoane care stăteau la coadă pentru a primi ajutor umanitar au fost rănite, inclusiv un copil, a anunțat Procuratura Generală a Ucrainei.

„Sub supravegherea procedurală a Procuraturii regionale din Herson, a fost inițiată o anchetă preliminară în cadrul procedurilor penale privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război (partea 1 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

În prezent, există 9 persoane rănite în bombardamente, inclusiv un copil. Acestora li se acordă asistență medicală calificată. Datele privind victimele sunt în curs de clarificare”, menționează reprezentanții Procuraturii.

UPDATE 17:07 Duma de Stat a Rusiei a aprobat joi, în două lectură, două proiecte de lege privind răspunderea administrativă și penală pentru „falsuri” și „discreditarea” armatei ruse și a „voluntarilor”.

La scurt timp după începerea invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie 2022, Moscova a introdus legi dure prin care cenzurează informațiile referitoare la forțele armate ruse.

„Discreditarea” armatei poate fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare, în timp ce răspândirea de informații false poate atrage o sentință de 15 ani de închisoare. Președintele Dumei, Veaceslav Volodin, afirmase miercuri că noile prevederi vor înăspri legile existente astfel încât autorii vor putea primi cel mult 15 ani de închisoare.

UPDATE 15:38 Anthony Blinken și Serghei Lavrov s-au întâlnit la summitul G20, pentru prima dată din ianuarie 2022. Potrivit Reuters, secretarul de stat american, în timpul unui scurt dialog, l-a asigurat pe ministrul rus de externe că Statele Unite vor sprijini Ucraina „atât timp cât va fi necesar” și a îndemnat Rusia să revină asupra deciziei sale de a suspenda participarea la Tratatul START. Ce răspuns i-a dat Lavrov lui Blinken nu a fost precizat de sursele citate, menționând că secretarul de stat american încă nu vede nicio perspectivă de schimbare a politicii Rusiei în viitorul apropiat.

Anthony Blinken și Serghei Lavrov s-au întâlnit ultima dată în persoană în cadrul unor discuții la Geneva la 21 ianuarie 2022, cu puțin peste o lună înainte ca Rusia să lanseze o invazie la scară largă în Ucraina.

UPDATE 14:14 O judecătorie din Ucraina l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe un soldat rus care a sustras bani și telefoane de la localnici la un punct de control în regiunea Sumî.

Potrivit anchetei, în timpul ocupării orașului Trostianeț din regiunea Sumî de către trupele rusești, comandantul unității militare 19612 a diviziei de tancuri Naro-Fominsk (numele său nu a fost dezvăluit) a efectuat „percheziții” ale localnicilor la unul dintre punctele de control rutier. În timpul așa-numitelor percheziții, soldatul, potrivit anchetei, a luat smartphone-uri și bani de la oameni.

UPDATE 13:39 Un avion a explodat în timpul testelor la uzina aeronautică din Ulianovsk. Un om a murit. Potrivit canalului de Telegram „Baza”, fuselajul avionului IL-76 MD era în curs de testare la uzina IL-Aviastar. Șase persoane au fost rănite, dintre care una a murit. Informația privind un mort și cinci răniți este confirmată de RIA Novosti, citând o sursă din cadrul serviciilor de urgență.

UPDATE 13:36 Președintele rus, Vladimir Putin, și-a anulat vizita în regiunea Stavropol, pe fondul informațiilor despre „diversioniștii ucraineni” în regiunea Breansk. Despre asta a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. Putin urma să participe la lansarea „Anului profesorului în regiunea Stavropol”. Peskov a declarat că Putin va participa la ceremonie „prin videoconferință”.

UPDATE 13:18 Serviciile secrete militare ucrainene au comentat informațiile privind „diversioniștii ucraineni” din regiunea Breansk.

„Federația Rusă este astăzi o astfel de entitate în cadrul căreia există un număr mare de conflicte interetnice, interreligioase, socio-politice și de altă natură.

Astăzi există o declarație publică a Corpul voluntarilor ruși. Aceștia sunt oameni care luptă cu armele în mâini împotriva regimului lui Putin și a celor care îl susțin… Poate că rușii încep să se trezească, să realizeze ceva și să ia măsuri concrete”, a declarat Andrei Yusov, reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, citat de Hromadske.

UPDATE 12:48 Biroul președintelui Ucrainei califică drept „provocare clasică” rapoartele despre „diversioniștii ucraineni” din regiunea Breansk.

„Povestea despre DRG-uri ucrainene în Rusia este o provocare clasică. Rusia vrea să îi sperie pe ai săi pentru a justifica cumva un atac asupra unei alte țări și creșterea sărăciei într-un an de război. Între timp, mișcarea partizană din Rusia devine mai puternică și mai agresivă. Temeți-vă de proprii partizani…”, a scris pe Twitter Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial.

UPDATE 12:16 Corpul voluntarilor ruși a revendicat responsabilitatea pentru evenimentele din regiunea rusă Breansk. Militarii au publicat un mesaj video în fața unei clădiri pe care scria „Stația paramedicală Loubecianski” în care au declarat că „nu luptă cu civilii” și au făcut apel la cetățenii Rusiei să se „revolte și să lupte”.

Corpul voluntarilor ruși este o unitate din cadrul forțelor Apărării Teritoriale ale Ucrainei. Este format din voluntari originari din Rusia, care au luptat în țara lor natală împotrivă regimului lui Putin. După invazia din 24 februarie, acești soldați au decis să se unească într-o singura unitate și acum îndeplinesc sarcini de luptă ca parte a batalionului 98 „Azov-Nipru” din brigada 108 a Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie publicația ucraineana Glavkom.

UPDATE 11:49 Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a comentat oficial informațiile privind infiltrarea unui grup ucrainean de recunoaștere şi sabotaj în regiunea Breansk.

„Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și forțele Ministerului rus al Apărării întreprind măsurile necesare pentru a elimina naționaliștii ucraineni înarmați care au încălcat frontiera de stat în regiunea Breansk”, a declarat serviciul special, citat de RIA Novosti.

Cu toate acestea, nu există încă nicio dovadă că în regiunea Breansk operează un grup ucrainean de recunoaștere şi sabotaj.

UPDATE 11:43 O persoană a fost ucisă și alta a fost rănită în urma unui bombardament în satul Tetkino din regiunea Kursk, a declarat guvernatorul Roman Starovoit.

UPDATE 11:41 Secretarul de presă al guvernatorului regiunii Breansk a confirmat prezența unui grup ucrainean de recunoaștere şi sabotaj în regiune, a relatat canalul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

Cu toate acestea, secretarul de presă a precizat că nu există informații despre numărul de ostatici. Autoritățile din satul Sușanî au declarat, de asemenea, că nu au informații despre luarea de ostatici.

„Nimeni nu ne-a spus că există ostatici. Mă aflu la 18 kilometri distanță de localitatea Sușanî și există probleme de comunicare. Gărzile de frontieră și armata lucrează [la fața locului]”, a declarat un reprezentant al administrației regionale pentru RT (citat de RBC).

UPDATE 11:29 Un grup ucrainean de recunoaștere şi sabotaj ar fi pătruns în regiunea Breansk, scrie TASS. Au loc lupte. Există morți și răniți în rândul locuitorilor din regiunea Breansk.

„Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luându-i ostatici pe locuitorii din unul dintre ele. Luptătorii Serviciului rus de pază s-au confruntat cu militanții”, a declarat o sursă a agenției.

Mai mulți oameni au fost luați ostatici în Breansk.

UPDATE 11:05 Canalele de Telegram „Mash” și „Baza” scriu că aproximativ 50 de militari ucraineni ai unui grup de recunoaștere s-au infiltrat în regiunea Breansk și au luat ostatici mai mulți locuitori ai satului Sușanî. Nu există o confirmare oficială a acestor informații.

UPDATE 10:55 Guvernatorul regiunii Kursk a declarat că satul Tetkino a fost bombardat de forțele armate ucrainene. Potrivit lui Roman Starovoit, există victime.

UPDATE 10:48 Un grup ucrainean de recunoaștere s-a infiltrat pe teritoriul regiunii Briansk, a declarat șeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. Potrivit acestuia, ucrainenii ar fi tras asupra unei mașini, ceea ce s-a soldat cu moartea unui civil. Un copil de zece ani a fost rănit și dus la spital.

De asemenea, Bogomaz a raportat un atac cu drone ucrainene asupra satului Sușanî. O casă a luat foc.

UPDATE 10:45 Patru persoane au fost ucise în clădirea bombardată din Zaporojie, potrivit biroului procurorului general al Ucrainei.

UPDATE 10:03 SUA și UE au cerut Emiratelor Arabe Unite să înceteze furnizarea de bunuri critice către Rusia. Exporturile de produse electronice din EAU către Rusia au crescut de șapte ori într-un an. Țările occidentale consideră că bunurile furnizate pot fi folosite de Rusia în scopuri militare.

Potrivit datelor vamale rusești, exporturile de componente electronice din EAU către Rusia au atins aproape 283 de milioane de dolari în 2022, a relatat Financial Times, citând Fundația Rusia Liberă. De asemenea, EAU au exportat în Rusia în cursul anului de 15 ori mai multe cipuri decât în anul precedent, comerțul cu aceste produse ajungând la 24,3 milioane de dolari, față de 1,6 milioane de dolari în 2021.

Într-o evoluție conexă, James OʼBrien, șeful biroului de coordonare a sancțiunilor din SUA, David OʼSullivan, trimisul pentru sancțiuni al UE, și David Reid, directorul biroului de sancțiuni din Marea Britanie, au vizitat EAU în februarie 2023 pentru a „explica gama largă de restricții comerciale” și pentru a face presiuni asupra oficialilor EAU pentru a lua măsuri drastice împotriva posibilelor încălcări ale sancțiunilor.

UPDATE 9:25 A crescut numărul victimelor în urma atacului cu rachete asupra clădirii din Zaporojie: 3 oameni au murit, cinci au fost răniți, iar 20 au fost evacuați din blocul avariat, a anunțat șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak.

„Zaporojie. În timpul nopții, inamicul a tras asupra orașului și a lovit o clădire înaltă. Oamenii dormeau acasă, dar pentru teroriști, clădirile rezidențiale sunt, de asemenea, „ținte militare”. Până în prezent, trei persoane au fost ucise. Cinci persoane se află în spital și alte 20 au fost evacuate”, a declarat Ermak.

UPDATE 9:15 Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a arătat imagini de la lucrările de salvare la clădirea bombardată din Zaporojie.

UPDATE 8:55 Apărarea antiaeriană ucraineană doboară 80 la sută din rachetele lansate de trupele rusești, a declarat deneralul-locotenent Serghei Naev, comandantul Forțelor Unite ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În prezent, procentul de doborâre a rachetelor s-a schimbat mult și este de 80%. Și chiar mai mult în unele cazuri. Specialiștii noștri în apărare aeriană au devenit mai profesioniști și mai competenți. Dar inamicul își schimbă și el tacticile și modalitățile de utilizare a mijloacelor de atac aerian”, a declarat Naev.

Potrivit acestuia, armata ucraineană analizează fiecare atac al trupelor rusești și ia decizii astfel încât sistemul de apărare aeriană să fie mai rezistent.

UPDATE 8:15 „Statul terorist vrea să transforme fiecare zi pentru poporul nostru într-o zi de teroare”, asfel a comentat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, atacul cu rachete asupra blocului de apartamente din Zaporojie.

„Zaporojie. În timpul nopții, ocupanții au lovit centrul orașului. Există o lovitură într-o clădire cu mai multe etaje. Etajele trei, patru și cinci au fost distruse. Din păcate, există morți și răniți. Eforturile de căutare și salvare continuă. Statul terorist dorește să transforme fiecare zi pentru poporul nostru într-o zi de teroare. Dar răul nu va domni în țara noastră. Îi vom alunga pe toți ocupanții, iar aceștia vor fi cu siguranță trași la răspundere pentru tot”, a scris președintele ucrainean pe canalul său de Telegram.

UPDATE 7:57 Noaptea trecută, rușii au lansat un atac cu rachete asupra regiunii Zaporojie. Un bloc cu cinci etaje din Zaporojie a fost avariat, trei etaje superioare au fost distruse, potrivit administrației militare a regiunii.

Potrivit Serviciul pentru Situații de Urgență al Ucrainei, până la ora 06:30, 11 persoane (inclusiv o femeie însărcinată) au fost salvate din clădirea avariate de bombardamente, iar 20 de oameni au fost evacuați dintr-o clădire învecinată. Cadavrele a două persoane au fost scoase de sub dărâmături.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 343 (miercuri, 1 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 344 (joi, 2 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 345-a zi a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei (vineri, 3 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 346-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 4 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 347-a zi de război în Ucraina (duminică, 5 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 348-a zi de război în Ucraina (luni, 6 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 349-a zi de război în Ucraina (marți, 7 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 350-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 351-a zi de război în Ucraina (joi, 9 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 352 (vineri, 10 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 353 (sâmbătă, 11 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 354 (duminică, 12 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 355 ( luni, 13 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 356 (marți, 14 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 357 (miercuri, 15 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 358-a zi de război în Ucraina (joi, 16 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 359-a zi de război în Ucraina (vineri, 17 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 360-a zi de război (sâmbătă, 18 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 361-a zi de război (duminică, 19 februarie 2023)
LIVE TEXT/ 362-a zi de război în Ucraina (luni, 20 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 363-a zi de război în Ucraina (marți, 21 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 364-a zi de război în Ucraina (miercuri, 22 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 365 (joi, 23 februarie 2023)

LIVE TEXT/ Un an de război în Ucraina. Ziua 366 (vineri, 24 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 367 (sâmbătă, 25 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 368(duminică, 26 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 369 (luni, 27 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 370 (marți, 28 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 371 (miercuri, 1 martie 2023)