Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Zelensky, înainte de…

LIVE TEXT Zelensky, înainte de Ziua independenței: „Rusia ar putea încerca să facă ceva „deosebit de crud”. Război în Ucraina, ziua 178

Sursa foto: unian.net

Înainte de Ziua Independenței Ucrainei, Zelensky îi avertizează pe concetățenii săi că Rusia ar putea să acționeze „și mai crud” și îi îndeamnă la unitate.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Sâmbătă, 20 august:

UPDATE 22:30 Într-o intervenție video, înainte de Ziua independenței, Zelensky le cere concetățenilor săi să se opună oricăror provocări și îi îndeamnă la unitate.

„Trebuie să ne dăm seama că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât și ceva deosebit de crud. Acesta este dușmanul nostru. Dar, în orice altă săptămână din aceste șase luni, Rusia a făcut același lucru în mod constant – urât și crud. Una dintre sarcinile cheie ale inamicului, este de a-i umili pe ucraineni, de a ne devaloriza abilitățile, eroii, de a răspândi neîncrederea, frica și conflictul.

Prin urmare, este important ca niciodată, niciodată, niciodată, să nu cedăm acestei presiuni ostile, să arătăm slăbiciune. Trebuie să fim cu toții suficient de puternici pentru a rezista oricăror provocări inamice – atât cât este nevoie pentru a-i face pe ocupanți să răspundă pentru toate loviturile lor și pentru acea teroare – pentru Harkov, pentru Donbass, pentru „Azovost”, pentru Nikolaev, pentru taberele de filtrare, pentru Bucha, Irpen. Pentru toate orașele.

Așa că, toți ucrainenii ar trebui să fie suficient de puternici pentru a se ridica și a merge până la victoria ucraineană”, a declarat Zelensky.

Anterior, ucrainenii au fost avertizați cu privire la amenințarea ridicată a atacurilor cu rachete din Rusia, în perioada 23 august 24. În această zi Ucraina va sărbători Ziua drapelului și Ziua independenței.

SNBO a declarat, de asemenea, că Rusia pregătește provocări pentru Ziua independenței și împotriva lui Zelensky.

Consilierul șefului OPM Alexei Aredic a vorbit despre amenințarea lansării de rachete împotriva Kievului.

UPDATE 22:08 Comandantul a dat ordin: „Ucideți-i”. Într-o investigație jurnalistică, un soldat rus mărturisește despre crimele de război, jafurile și ilegalitățile comise într-un sat din regiunea Kiev

Site-ul rusesc de investigații IStories a aflat numele soldaților ruși implicați în uciderea locuitorilor din regiunea Kiev. Un militar a mărturisit totul.

„Eu, militar al unității 51460, caporal Frolkin Daniil Andreevich, mărturisesc toate crimele pe care le-am comis în Andreevka, împușcând civili, jefuind civili, confiscându-le telefoanele și că comandanților noștri nu le pasă de băieții noștri, de toată infanteria care luptă pe prima linie. Și vreau să adaug: luați măsuri pentru a pedepsi comandanții, pe colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovich, locotenent-colonelul Dmitrenko, (comandant adjunct pentru aprovizionare. – n. r.) colonelul Klobukov și șeful cercetașilor, locotenent-colonelul Romanenko. El a condus operația de recunoaștere, care a fost a naibii și a dus oamenii noștri la moarte. De asemenea, comandantul adjunct al brigăzii, locotenent-colonelul Procurat, a dat ordinul de a omorî oameni”.

UPDATE 18:08 Blindatele distruse ale rușilor au devenit material de expoziție pe străzile din Kiev. Ucraina se pregătește de Ziua Independenței

În centrul Kievului se organizează o expoziție cu tehnică militară rusă, distrusă, în contextul zilei de 24 august, când Ucraina sărbătorește Ziua Independenței, transmite Hromadske.

În piața Hreshchatyk din Kiev au fost aduse blindate ruginite și vehicule distruse, capturate de la ruși.

UPDATE 15:25 Rusia a bombardat un bloc de locuit din Voznesensk, regiunea Nikolaev. Patru copii cu vârste între 3 și 17 ani au fost răniți

Mai mulți copii au fost răniți în urma unui atac rusesc asupra unei clădiri de apartamente din Voznesensk, regiunea Nikolaev.

Informația a fost confirmată de șeful regional Vitaly Kima, care a spus că sunt 9 răniți, inclusiv 4 copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani. În urma rănilor la ochi, o fetiță a fost operată și este transportată la Nikolaev, potrivit Ukrainska Pravda.

UPDATE 12:15 Pierderile suferite de Rusia în război, potrivit Kievului

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat sâmbătă noi estimări privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului. Potrivit Kievului, 44.900 de soldați ruși au murit din 24 februarie și până acum.

Printre pierderi Ucraina menționează și:

  • 1.907 tancuri
  • 4.212 vehicule blindate de luptă
  • 3.137 de vehicule și rezervoare de combustibil
  • 1.018 sisteme de artilerie multiple
  • 266 de sisteme de lansare de rachete
  • 141 de sisteme de apărare aeriană
  • 197 de elicoptere
  • 234 de avioane
  • 803 drone
  • 15 bărci

UPDATE 11:00 Rușii au tras patru rachete „Calibru”spre Dnipropetrovsk „: Forțele de apărare aeriană au doborât toate rachetele

Serviciul aerian de apărare ucraineană a distrus toate rachetele pe care rușii le-au trimis în regiune.

UPDATE 09:30

În timpul nopții, rușii au lansat lovituri masive asupra lui Nikolaev cu rachete S- 300

În timpul nopții, ocupanții au lovit spre Nikolaev cu rachete S-400 300.

Acest lucru a fost anunțat de către președintele administrației militare regionale Mykolaiv, Vitaly Kim.

„În noaptea de 20 august, aproximativ la ora 03:00, Nikolaev a fost din nou supus unui foc masiv de rachete. Nu s-au raportat victime”, a scris el.

UPDATE 09:17 Au fost raportate explozii la sediul flotei Mării Negre din Sevastopol

Peste sediul Sevastopol al flotei ruse a Mării Negre din Crimeea s-a adunat o coloană de fum gros.

A avut loc o explozie puternică în jurul orei 8:17 în această dimineață.

Mai multe relatări despre o explozie în Crimeea au apărut sâmbătă dimineața, fiind vorba despre un vehicul aerian fără pilot care s-a prăbuși în sediul Flotei ruse din Marea Neagră, la Sevastopol, transmite The Guardian.

UPDATE 08:30 Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron au avut, vineri, o convorbire telefonică despre situația din Ucraina.

Cei doi președinți au convenit asupra necesitații ca o echipă a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) să fie trimisă la centrală „în cel mai scurt timp”, mai menționează Palatul Elysee.

08:00

Rusia a lansat o ofensivă masivă în Donbas în mai multe direcții. Acest lucru se precizează în rezumatul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În direcția Slaviansk, în apropiere de Nemalenkoe, Suligovka și Mazanovka au fost înregistrate bombardamente de la tancuri, artilerie de tun și sisteme de lansare multiplă de rachete.

În direcția Kramatorsk, inamicul a tras din artileria cu tunuri și rachete la Rozdolevka, Sidorov, Disputable și Prishib. În apropiere, Ivano-Daryevka încearcă să atace, luptele continuă.

În direcția Bakhmut, infrastructura civilă a fost lovită de incendiu în zonele așezărilor Zaitsevo, Bakhmutskoye, Veseloye, Bakhmut, Andreevka, Kodema și Mayorsk.

În direcția Avdiivka, rușii au folosit tancuri, tunuri și artilerie de rachete în zonele Novobakhmutovka, Nevelskoye, Neskuchnoye, Alexandropol, Keramik, Kermencik și Peskov.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a remarcat că luptele acerbe continuă în Donbas. În special, cele mai fierbinți puncte ale frontului în această direcție sunt neschimbate – Avdeevka, Marinka, Peski, Bakhmut, toate direcția corespunzătoare.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)