Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ SUA avertizează Rusia…

LIVE TEXT SUA avertizează Rusia cu privire la „consecințele catastrofale” în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei. A 214-a zi de război în Ucraina

Sursa foto: CNN

Este a 214-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că armata ucraineană a eliberat aproximativ 9 mii de kilometri pătrați din teritoriul ocupat de trupele ruse. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 24-25 septembrie, regiunea Zaporojie a fost atacată din nou de trupele ruse. Conform informațiilor preliminare, trei persoane au fost rănite.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Duminică, 25 septembrie:

UPDATE 21:55 Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat duminică că vor exista „consecințe catastrofale” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina și a declarat că SUA vor adopta noi sancțiuni economice împotriva Rusiei dacă Kremlinul își va duce la bun sfârșit „referendumurile false”, transmite CNN.

„Dacă Rusia depășește această linie, vor exista consecințe catastrofale pentru Rusia. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv. Acum, pe canale private, am explicat mai detaliat exact ce ar însemna acest lucru”, a declarat Sullivan.

În ceea ce privește alte consecințe împotriva Rusiei pentru referendumurile din teritoriile ucrainene ocupate, Sullivan a amintit declarația liderilor G7 de vineri și a spus că vor exista mai multe anunțuri din partea SUA în zilele următoare.

„Ei au reiterat că vor exista consecințe și au specificat că acestea vor include sancțiuni suplimentare, inclusiv sancțiuni asupra entităților și companiilor din afara Rusiei care sprijină mașina de război rusă sau care sprijină aceste referendumuri false sau eforturile Rusiei”, a spus Sullivan.

UPDATE 20:05 Ucraina a primit sisteme de apărare antiaeriană NASAMS fabricate în SUA. Un anunț în acest sens a fost făcut duminică de către președintele ucrainean Volodimir Zelensky, potrivit Unian.

„Avem nevoie absolută ca SUA să dea dovadă de leadership și să transfere sisteme de apărare aeriană Ucrainei. Vreau să le mulțumesc președintelui Biden și Congresului pentru decizia pozitivă, care a fost deja aprobată. Am primit NASAMS”, a declarat Zelensky.

UPDATE 18:09 Rusia ține în captivitate 2.500 de ucraineni, a declarat viceprim-ministra și ministra pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk, într-un interviu pentru BBC Ucraina.

„Este vorba de 2,5 mii de deținuți. Oamenii rămân în captivitate. Trebuie să cerem ca civilii să fie eliberați”, a spus ea.

Vereșciuk a menționat că civilii ar trebui să fie returnați Ucrainei, precizând că printre persoanele prinse în captivitate se numără și femei.

„Au rămas multe femei în captivitate. Doar câteva au fost returnate. Femeile trebuie să fie eliberate, sunt tratate într-un mod îngrozitor. Ne agresează și ne torturează femeile”, a spus oficialul ucrainean.

UPDATE 15:31 Serviciul de frontieră al Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a început să le interzică rușilor să părăsească țara, pe fondul mobilizării anunțate de președintele rus Vladimir Putin. Despre asta a anunțat Pavel Cikov, șeful grupului pentru drepturile omului Agora, scrie Meduza.

Cikov a publicat fotografii cu două refuzuri emise de polițiștii de frontieră la granița cu Kazahstan: unul la un punct de control din regiunea Kurgan și celălalt în regiunea Saratov.

În ambele documente se menționează faptul că oamenilor li s-a refuzat să părăsească Rusia în baza unor decizii ale centrelor militare.

UPDATE 13:30 În ultimele 24 de ore, forțele armate ucrainene au distrus 8 drone kamikaze de fabricație iraniană, anunță Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În ultimele 24 de ore au fost distruse 8 astfel de drone. Acestea pot fi distruse prin diferite mijloace: de la arme de calibru mic la rachete antiaeriene. Va fi nevoie de mai mult timp pentru a studia punctele forte și punctele slabe ale acestei drone”, a spus el.

UPDATE 12:12 Fostul deputat al Radei Supreme Oleksiy Zhuravko, colaboraționist rus, a fost ucis duminică, 25 septembrie, în bombardamentele din regiunea Herson, scrie novosti.dn.ua.

Potrivit presei ucrainene, două persoane au murit în urma bombardamentelor din regiune, printre care și fostul deputat.

Zhuravko a fost membru al fracțiunii Partidului Regiunilor. În 2015, el a fugit în Rusia.

Ex-deputatul a susținut agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

UPDATE 11:38 211 nave cu 4,7 milioane de tone de produse agricole la bord au părăsit Ucraina, până în prezent, în cadrul unui acord negociat de ONU și Turcia pentru deblocarea porturilor maritime ucrainene, a declarat sâmbătă, 24 septembrie, Ministerul ucrainean al Infrastructurii, notează Reuters.

Ministerul a precizat că opt nave cu 131.300 de tone de produse agricole urmau să părăsească sâmbătă porturile ucrainene din Marea Neagră.

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au prăbușit după ce Rusia a invadat țara pe 24 februarie și a blocat porturile sale de la Marea Neagră, ceea ce a dus la creșterea prețurilor mondiale la alimente și a provocat temeri de penurie în Africa și Orientul Mijlociu.

Ucraina, unul dintre principalii producători și exportatori de cereale la nivel mondial, exporta până la 6 milioane de tone de cereale pe lună înainte de război.

UPDATE 10:39 Forțele ruse se pregătesc să mobilizeze cu forța prizonierii de război ucraineni pentru a lupta de partea lor, ceea ce ar constitui o încălcare gravă a Convenției de la Geneva privind prizonierii de război, arată o analiză a grupului de experți de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW).

Conform ISW, autoritățile ruse continuă să constrângă locuitorii din teritoriile ucrainene ocupate să voteze în cadrul unor „referendumuri false”.

UPDATE 09:24 Rușii au lansat duminică, 25 septembrie, un atac cu drone kamikaze asupra orașului Odesa. Un anunț în acest sens a fost făcut de Comandamentul Operațional „Sud”, scrie novosti.dn.ua.

Potrivit Comandamentului, dronele rușilor au lovit de trei ori clădirea administrativă din centrul orașului.

„Operațiunile de salvare și de stingere a incendiilor sunt în curs de desfășurare”, a precizat acesta.

Conform informațiilor preliminare, nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 09:20 Aproximativ 800 de persoane au fost reținute la mitingurile împotriva războiului provocat de Rusia în Ucraina și mobilizării rușilor sâmbătă, 24 septembrie, anunță proiectul pentru drepturile omului OVD-Info.

Sâmbătă, conform OVD-Info, 796 de persoane au fost reținute în 32 de orașe ale Rusiei.

Cel mai mare număr de deținuți se află la Moscova (peste 390 de persoane), Sankt Petersburg (peste 142) și Novosibirsk (aproximativ 71).

UPDATE 07:55 În noaptea de sâmbătă spre duminică, 24-25 septembrie, regiunea Zaporojie a fost din nou ținta trupelor ruse, rachetele acestora lovind mai multe cartiere din centrul orașului Zaporojie și un sat din apropierea acestuia, scrie Unian.

Potrivit informațiilor preliminare, trei persoane au fost rănite.

UPDATE 07:45 Rușii au bombardat sâmbătă seara, 24 septembrie, regiunea Dnipropetrovsk. În urma atacurilor, mai mulți civili au fost răniți, anunță șeful consiliului regional din Dnipropetrovsk.

„Potrivit informațiilor preliminare, în urma bombardamentului, trei persoane au fost rănite. O femeie și un bărbat au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale”, a spus Mykola Lukașuk.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)