Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Bombardamente în orașul…

LIVE TEXT Bombardamente în orașul Nikopol. Armata rusă a lansat „operațiuni nereușite” asupra mai multor localități, susțin autoritățile ucrainene. Război în Ucraina, ziua 365

Sursa foto: Ukrinform

UPDATE 22:22 Soldații ruși au desfășurat joi, 23 februarie, operațiuni ofensive nereușite asupra orașelor Kupeansk, Liman, Avdiivka și Șahtarsk, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Pe parcursul zilei, aeronavele forțelor de apărare au efectuat 14 lovituri asupra zonelor de concentrare a personalului și echipamentelor militare ale ocupanților, precum și patru lovituri asupra pozițiilor sistemelor de rachete antiaeriene”, se arată în raport.

UPDATE 21:45 Armata rusă a bombardat astăzi orașul Nikopol, anunță Serhii Lisak, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.

„Teroarea din orașul Nikopol nu se oprește. Rușii au lovit din nou orașul cu artilerie grea. Au fost înregistrate șase lovituri pe parcursul zilei”, a spus el.

UPDATE 20:00 Grupul celor șapte națiuni (G7) a majorat joi sprijinul economic pentru Ucraina la 39 de miliarde de dolari pentru acest an și a cerut insistent un program al FMI pentru această țară până la sfârșitul lunii martie, notează Reuters.

Decizia a fost luată după o reuniune a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din bloc. Războiul din Ucraina continuă să facă ravagii în ciuda sancțiunilor impuse de națiunile occidentale menite să paralizeze finanțarea de către Rusia a „operațiunii sale militare speciale”.

Autoritățile din Ucraina speră să încheie un program de 15 miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internațional, care va acoperi asistența financiară imediată și sprijinul pentru reformele structurale pentru a susține eforturile de reconstrucție post-conflict.

G7 este format din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite. Liderii G7 s-au reunit la Bengaluru, India, înaintea unei reuniuni a șefilor financiari ai Grupului celor 20 de țări (G20).

UPDATE 18:15 Situația din regiunea Donețk, direcția Bahmut, rămâne „cea mai dificilă”. Forțele ruse vor să încercuiască orașul, a declarat Oleksii Hromov, reprezentant al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Cea mai mare parte a unităților de artilerie ale Rusiei sunt concentrate în zona Bahmut, a declarat el, în cadrul unei conferințe de presă, reiterând că lupte intense sunt în desfășurare de șapte luni. „De la începutul lunii februarie, au avut loc peste 380 de lupte cu inamicul”, a adăugat Hromov.

UPDATE 18:06 Pe 23 februarie, în jurul orei 10:00, armata rusă a bombardat localitatea Dvorichna din regiunea Harkov. În urma atacului rusesc, a fost distrusă clădirea cu 4 etaje a administrației consiliului local, anunță autoritățile ucrainene.

UPDATE 17.00: Militarii ucraineni se antrenează în Spania pe tancuri Leopard. Transferul tancurilor Leopard în Ucraina va fi sincronizat cu finalizarea exercițiului, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez la o conferință de presă comună cu președintele Volodimir Zelenskii la Kiev, relatează Ukrinform.

„Aceste tancuri vor contribui la consolidarea capacităților Forțelor Armate ucrainene. În plus, instruim deja soldații ucraineni pentru a utiliza Leopard-urile noastre. Primii soldați se află deja în Spania, primind o pregătire specială. Ne propunem să sincronizăm livrarea Leopard cu finalizarea instruirii soldaților ucraineni”, a declarat Sanchez.

UPDATE 14.50: Rada Supremă a Ucrainei a aprobat decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare a Ucrainei din 22 februarie „Cu privire la aplicarea de măsuri economice speciale sectoriale și alte măsuri restrictive (sancțiuni) instituțiilor financiare ale Federației Ruse”, adoptată prin decret prezidențial, a anunțat deputatul Iaroslav Zheleznak pe canalul său de Telegram, relatează Ukrinform.

Potrivit acestuia, rezoluția înaintată spre examinare de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskii, a fost susținută de 325 de parlamentari.

Potrivit deciziei Consiliului de Securitate Națională și Apărare, al cărei text este anexat la rezoluție, sancțiunile pentru o perioadă de 50 de ani se aplică tuturor băncilor înregistrate sau situate în Rusia, inclusiv Băncii Centrale a Federației Ruse, precum și tuturor instituțiilor de credit nebancare rusești, operatorilor de sisteme de plată, participanților profesioniști la bursă, companiilor de asigurări, fondurilor de investiții și altor instituții financiare.

UPDATE 14.45: Țările din alianța nord-atlantică și-ar putea transfera avioanele în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor rusești. Acest subiect ar putea face referire fie la echipamentele Forțelor Aeriene, fie la avioane MiG-29, a declarat șeful Apărării britanice, relatează Unian.

„Furnizate de NATO, da. Cred că se vorbește deja despre o țară din Europa de Est care furnizează MiG-29”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor de la Sky News, referitoare la posibilitatea ca NATO să trimită avioanele sale de luptă în Ucraina.

El a precizat că războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei „nu este un conflict NATO”. Țările Alianței ar putea eventual să predea echipamentele forțelor lor aeriene sau MiG-29.

UPDATE 14.15: Un avion de luptă rusesc Su-25 s-a prăbușit în timp ce se întorcea la aerodromul din regiunea Belgorod, aflată la granița cu Ucraina, a anunțat joi Ministerul rus al Apărării. Potrivit oficialilor ruși, pilotul a murit iar avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie şi nu au fost pagube la sol.

„După finalizarea unei misiuni de luptă, un avion Su-25 al Forțelor Ruse s-a prăbușit în timp ce se întorcea la aerodromul său de bază din regiunea Belgorod. Pilotul a murit”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de stat TASS..

Aceștia au precizat că avionul s-a prăbușit într-o zonă pustie, la marginea unui sat şi nu au fost pagube la sol. Pilotul a reușit să se catapulteze, dar a murit: „Conform datelor preliminare, cauza dezastrului a fost o defecțiune tehnică”. 

Suhoi Su-25 este un avion cu reacție cu un singur loc, cu două motoare dezvoltat în URSS de Biroul de Proiectare Suhoi.

Pe 17 octombrie 2022, un avion militar rus „Su-34” s-a prăbușit peste un cartier rezidențial din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar, provocând un incendiu uriaș într-un bloc cu nouă etaje. Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament. Cauza accidentului a fost un incendiu de motor în timpul decolării, a anunțat ministerul. 17 apartamente au fost avariate.

Pe 23 octombrie 2022, un avion de luptă „Su-30” s-a prăbușit peste o clădire cu două etaje din orașul rus Irkutsk, anunța guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev. Potrivit presei ruse, avionul participa la un test și a căzut pe o casă din zona Novo-Lenino. Piloții au murit.

UPDATE 13.35: Cauza raidului aerian din regiunea Kiev a fost o dronă de recunoaștere a Federației Ruse, care a fost doborâtă cu succes de forțele de apărare aeriană, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ignat.

UPDATE 12.30: În jurul orei 11:30 la Kiev și puțin mai devreme în regiunea Kiev, a fost anunțată o alertă aeriană. La ora 12:07, în regiunea Kiev a fost anunţat sfârşitul alertei de raid aerian.

UPDATE 11.55: A fost anunțată alertă aeriană în regiunea Kiev.

Presa locală raportează explozii.

UPDATE 11.50: Trupele rusești bombardează Kupiansk, regiunea Harkov. Două femei au fost rănite, a anunțat pe pe canalul său de Telegram, șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov.

„Inamicul continuă să bombardeze civilii din Kupiansk. În urma bombardamentelor de dimineață, 2 femei civile au fost rănite. În prezent, medicii acordă victimelor asistența necesară”, a informat șeful administrației militare.

UPDATE 10.20: Rușii pregătesc provocări în nordul Ucrainei. În apropierea frontierei a fost detectată deplasarea coloanelor de echipamente militare rusești, anunță Comandamentul Operațional „Nord” pe pagina sa de Facebook.

„Invadatorii ruși pregătesc posibile provocări în apropierea graniței regiunii Cernihiv. Ocupanții pregătesc posibile provocări pentru aniversarea ofensivei de amploare, cel mai probabil pentru a-i acuza pe apărătorii ucraineni de încălcarea integrității teritoriale. Acest lucru este evidențiat de datele serviciilor de informații, unde se observă mișcarea coloanelor de echipament militar fără semne de recunoaștere în apropierea graniței cu regiunea Cernihiv și cu forța vie, care era îmbrăcată într-un pixel similar cu uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei”, se arată în mesaj.

UPDATE 10.00: Ucraina va interzice trimiterea pe linia frontului a persoanelor mobilizate fără pregătire. Parlamentul ucrainean a înregistrat un proiect de lege care prevede o pregătire, pentru persoanele mobilizate fără experiență în serviciul militar sau în taberele de antrenament, de cel puțin trei luni, relatează Unian.net

Rada Supremă a Ucrainei a propus interzicerea trimiterii în zona de luptă a persoanelor mobilizate care nu au experiență de serviciu militar.

Proiectul de lege propune adăugarea a două alineate „Cu privire la datoria militară și serviciul militar”.

„Persoanele mobilizate care nu au avut experiență în serviciul militar sau pregătire într-o specialitate relevantă de înregistrare militară înainte de mobilizare pot fi trimise într-o zonă de luptă și li se poate permite să îndeplinească sarcini de luptă după cel puțin trei luni de pregătire într-o specialitate relevantă de înregistrare militară (sau, mai degrabă, cu consimțământul voluntar în scris al persoanei mobilizate).

Persoanele mobilizate care, în ultimii cinci ani înainte de mobilizare, nu au avut nicio experiență de serviciu militar sau de formare într-o profesie militară relevantă pot fi trimise într-o zonă de luptă și li se poate permite să îndeplinească sarcini de luptă după cel puțin o lună de formare într-o profesie militară relevantă (sau, mai degrabă, cu consimțământul voluntar în scris al persoanei mobilizate)”, se menționează în proiect.

UPDATE 9.00: Explozii puternice au fost auzite în această noapte în Mariupol. Un incendiu a fost observat la Combinatul siderurgic Ilici din Mariupol, a anunțat consilierul primarului orașului Mariupol, Petro Andriușcenko, relatează Unian.net

„Trei explozii în timpul nopții în cartierul Kalmiiuski. Ulterior, pe teritoriul Combinatului siderurgic Ilici a ars ceva.”, a raportat consilierul primarului orașului Mariupol, Petro Andriușcenko.

UPDATE 8.50: Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că „potrivit informațiilor disponibile, regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva regiunii transnistrene, iar ca pretext pentru invazie, se intenționează să se pună în scenă un presupus atac al trupelor rusești”. Anunțul a fost făcut pe canalul oficial de Telegram a Ministerului Apărării al Federației Ruse.

„Ministerul rus al Apărării monitorizează îndeaproape situația de la granița ucraineană cu R. Moldovenească Transnistreană și este pregătit să răspundă la orice schimbare a situației”, potrivit aceleiași surse.

Autoritățile R. Moldova nu confirmă informația difuzată în această dimineață de Ministerul rus al Apărării.

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale R. Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, se arată în anunțul autorităților de la Chișinău.

UPDATE 8.05: În ultimele 24 de ore, aviația ucraineană a efectuat ieri 11 lovituri asupra zonelor de concentrare a trupelor rusești, precum și o lovitură asupra sistemului de rachete antiaeriene, se anunță în raportul de dimineață al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Ieri, aviația ucraineană a efectuat 11 lovituri asupra zonelor de concentrare ale ocupanților, precum și o lovitură asupra sistemului de rachete antiaeriene al inamicului. Iar unitățile noastre de rachete și artilerie au lovit un post de comandă, 2 zone de concentrare a forței de muncă inamice și un depozit de muniții”, a subliniat Statul Major General.

Potrivit raportului, Federația Rusă își concentrează principalele eforturi pe desfășurarea de acțiuni ofensive în direcțiile Kupiansk, Lîman, Bahmut, Avdiivka și Shakhtarsk. În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au respins aproximativ 90 de atacuri inamice în aceste zone.

„Inamicul a lansat 10 rachete și 19 lovituri aeriene. Au tras de 37 de ori cu lansatoare de rachete multiple. Încă o dată, orașele și satele pașnice și civilii au avut de suferit. Amenințarea atacurilor cu rachete rusești rămâne ridicată în toată Ucraina”, a declarat armata.

UPDATE 8.00: „Tancurile de luptă Challenger 2 ar putea începe să sosească în Ucraina în primăvară, iar vehiculele blindate suplimentare vor depinde de nivelul de amenințare și de nevoile de apărare”, a declarat secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, într-un interviu acordat pentru Reuters.

„Marea Britanie poate oferi Ucrainei mai multe tancuri în plus față de cele 14 deja promise, dar acest lucru va depinde de nevoile de apărare ale țării”, a declarat Wallace.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 343 (miercuri, 1 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 344 (joi, 2 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 345-a zi a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei (vineri, 3 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 346-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 4 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 347-a zi de război în Ucraina (duminică, 5 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 348-a zi de război în Ucraina (luni, 6 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 349-a zi de război în Ucraina (marți, 7 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 350-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 351-a zi de război în Ucraina (joi, 9 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 352 (vineri, 10 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 353 (sâmbătă, 11 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 354 (duminică, 12 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 355 ( luni, 13 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 356 (marți, 14 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 357 (miercuri, 15 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 358-a zi de război în Ucraina (joi, 16 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 359-a zi de război în Ucraina (vineri, 17 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 360-a zi de război (sâmbătă, 18 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 361-a zi de război (duminică, 19 februarie 2023)

LIVE TEXT/ 362-a zi de război în Ucraina (luni, 20 februarie2023)
LIVE TEXT/ A 363-a zi de război în Ucraina (marți, 21 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 364-a zi de război în Ucraina (miercuri, 22 februarie 2023)