Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rusia „a deschis…

LIVE TEXT Rusia „a deschis focul de 14 ori” în primele trei ore ale „încetării focului” anunțate de Putin, afirmă guvernatorul din Luhansk. SUA anunță o nouă asistență militară de aproape 3 miliarde de dolari. Război în Ucraina, ziua 317

Imagine simbol

UPDATE 22:20 Antony Blinken a anunțat vineri o nouă tranșă de asistență militară de 2,85 de miliarde de dolari pentru Ucraina, care va include „vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, sisteme de artilerie, transportoare blindate de trupe, rachete sol-aer, muniție și alte articole pentru a sprijini Ucraina în timp ce își apără cu curaj poporul, suveranitatea și integritatea teritorială”, scrie CNN.

Înaltul diplomat american a declarat că administrația Biden va colabora cu Congresul „pentru a oferi o finanțare militară externă suplimentară de 907 milioane de dolari în cadrul Legii creditelor suplimentare pentru Ucraina, 2022″.

„Fondurile vor sprijini Ucraina și țările afectate de războiul Rusiei în Ucraina”, a declarat Blinken într-un comunicat.

UPDATE 22:00 Deși Rusia a declarat că va începe vineri o încetare unilaterală a focului de 36 de ore în Ucraina, armata ucraineană a raportat un atac cu rachete rusești și 12 atacuri cu lansatoare multiple de rachete.

Conform informațiilor actualizate vineri seară, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a precizat că atacurile au inclus lovituri asupra infrastructurii civile din regiunile estice Donețk și Dnipropetrovsk.

Statul Major General nu a oferit date privind momentul atacurilor. Rusia a declarat că așa-numita sa încetare a focului va începe vineri la ora locală 12.00.

„Inamicul își concentrează principalele eforturi asupra încercărilor de a captura complet regiunea Donețk în interiorul granițelor administrative”, a declarat Statul Major General. „Desfășoară acțiuni ofensive în direcția Bahmut și încearcă fără succes să îmbunătățească situația tactică în direcțiile Kupyansk, Lyman și Avdiivka. Pe celelalte direcții își menține apărarea”.

Statul Major General a precizat că în direcțiile Kupyansk și Lyman, „zonele a 19 așezări au fost supuse focului inamic”, iar în direcția Bakhmut, peste 15 așezări au fost lovite.

De asemenea, a menționat bombardamente în direcțiile Avdiivka, Zaporojie și Herson.

UPDATE 21:50 Guvernatorul din Luhansk, Serhii Haidai, a declarat că trupele ruse au deschis focul de 14 ori în regiunea ucraineană în primele trei ore ale unei încetări unilaterale a focului anunțate de Vladimir Putin pentru a marca Crăciunul ortodox.

De asemenea, forțele rusești au încercat să ia cu asalt unul dintre satele eliberate din regiunea Luhansk în timpul „armistițiului de la Crăciun”, a scris Haidai pe Telegram.

„Pe scurt despre cele trei ore de „armistițiu de Crăciun” ale lui Putin în regiunea Luhansk. De la ora 12:00 la ora 15:00. Rusiștii au tras cu artileria de 14 ori și au luat cu asalt una dintre așezările noastre de trei ori. Oamenii din satele deocupate se adăpostesc în subsoluri toată ziua”, a menționat Haidai.

UPDATE 20:35 Trezoreria americană a impus vineri sancțiuni împotriva unor oficiali care au legătură cu un producător iranian din domeniul apărării care proiectează și produce vehicule aeriene fără pilot, care au fost folosite în războiul din Ucraina, precum și împotriva directorului „organizației cheie responsabilă cu supravegherea programelor de rachete balistice ale Iranului”.

Noile sancțiuni americane au vizat „șase directori și membri ai consiliului de administrație ai Qods Aviation Industries, desemnată de SUA”, precum și pe directorul Organizației Iraniene a Industriilor Aerospațiale, potrivit unui comunicat de presă al Trezoreriei.

„Vom continua să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a-i refuza lui Putin armele pe care le folosește pentru a duce războiul său barbar și neprovocat împotriva Ucrainei”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

„Faptul că Kremlinul se bazează pe furnizori de ultimă instanță, precum Iranul, arată disperarea lor în fața curajoasei rezistențe ucrainene și a succesului coaliției noastre globale în întreruperea lanțurilor de aprovizionare militară rusești și în refuzarea resurselor de care au nevoie pentru a înlocui armele pierdute pe câmpul de luptă”, a spus Yellen. „Statele Unite vor acționa rapid împotriva persoanelor și entităților care sprijină programele de drone și de rachete balistice ale Iranului și vor susține cu hotărâre poporul ucrainean”.

UPDATE 18:30 Guvernul ucrainean a preluat catedrala principală a bisericii susținute de Rusia și a permis Bisericii Ortodoxe din Ucraina să o folosească pentru slujbele ortodoxe de Crăciun.

Este vorba despre complexul Pechersk Lavra din Kiev, vechi de 1.000 de ani – sau Mănăstirea Peșterilor din Kiev – care a fost sediul central al aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC), aflată în subordinea patriarhatului de la Moscova. Mănăstirea este, de asemenea, parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Potrivit Ministerului ucrainean al Culturii, Catedrala Adormirii Maicii Domnului de la Pechersk Lavra și Biserica Refectorială au fost preluate de guvernul ucrainean după ce contractul de închiriere al UOC a expirat la sfârșitul anului 2022.

Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkachenko, a declarat că Biserica Ortodoxă a Ucrainei (OCU) a cerut și a primit permisiunea de a ține sâmbătă o slujbă ortodoxă de Crăciun în catedrală.

Războiul a accentuat divizarea dintre bisericile ortodoxe din Ucraina și Rusia și a intensificat o dispută privind loialitatea religioasă. În 2019, Ucraina a primit permisiunea din partea liderului spiritual al creștinilor ortodocși din întreaga lume de a forma o biserică independentă de Moscova, punând capăt în mare măsură unor secole de legături religioase între cele două țări.

UPDATE 16:25 Vicepremiera Ucrainei, Irina Vereșciuk, a îndemnat oamenii care locuiesc pe teritoriile ocupate de Rusia să nu participe la slujbele oficiate în biserici și să nu meargă în locurile aglomerate în timpul sărbătorilor ortodoxe de Crăciun pe rit vechi.

„Avem informații potrivit cărora rușii pregătesc atacuri teroriste în biserici de Crăciunul ortodox. Îndemn cetățenii să fie precauți și să evite locurile aglomerate”, a declarat Vereșciuk.

Vineri, la scurt timp după ce a intrat în vigoare armistițiul ordonat de Putin, alarmele de raid aerian au început să răsune pe întregul teritoriu al Ucrainei, după ce, potrivit presei ucrainene, ar fi decolat niște avioane de vânătoare în Belarus.

UPDATE 15:34 Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a sugerat vineri că Rusia încalcă deja armistițiul pentru încetarea focului, decretat de Vladimir Putin cu ocazia Crăciunului ortodox pe rit vechi.

Moscova a declarat că va înceta temporar luptele începând de vineri, de la ora 12:00, dar au fost raportate atacuri în Herson și Donețk cu puțin timp înainte ca măsura să intre în vigoare.

UPDATE 15:00 Rușii au atacat vineri, 6 ianuarie, localitatea Kurahovo din regiunea Donețk, a anunțat șeful adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei, Kiril Timoșenko.

Obuze rusești au lovit o casă privată și două clădiri cu apartamente. A fost lovită secția de boli infecțioase a spitalului din Kurahovo, unde se aflau 21 de persoane. O angajată a spitalului a fost rănită.

UPDATE 13:33 Un tren încărcat cu echipamente militare din Rusia a sosit vineri, 6 ianuarie 2022, în Belarus, a anunțat Ministerul Apărării de la Minsk. Tot vineri, liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, a vizitat o bază militară unde sunt staționate trupele ruse. În timpul vizitei, Lukaşenko şi un reprezentant al armatei ruse au discutat despre exercițiile militare comune ale celor două țări.

În contextul acestei vizite, Republica Belarus a oferit armatei ruse „un lot mare de truse individuale de prim ajutor”, a anunțat secretarul de stat al Consiliului de Securitate al Republicii Belarus, Aleksandr Volfovici.

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme şi echipamente din Rusia, în contextul în care cele două țări își intensifică cooperarea militară.

Trupele ruse au înaintat spre Kiev în lunile februarie-martie a anului 2022 de pe teritoriul Republicii Belarus, când a început războiul pornit de Kremlin împotriva Ucrainei. Armata rusă a ocupat în câteva zile mai multe orașe din regiunea Kiev, încercând să ocupe și capitala Ucrainei. Atunci, propaganda de la Moscova spuneau despre cum trupele ruse „în trei zile vor ocupa Kievul”. Armata lui Putin a fost respinsă în scurt timp de lângă capitala Ucrainei.

Autoritățile ucrainene au declarat anterior că este în creștere amenințarea unei ofensive repetate a armatei ruse de pe teritoriul Belarusului.

UPDATE 12:52 În toate regiunile Ucrainei au fost anunțate alerte de raid aerian. Pe 5 ianuarie, Putin i-a ordonat ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să impună încetarea focului de-a lungul întregii linii de contact în Ucraina, din 6 ianuarie, ora 12:00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00.

UPDATE 11:43 Noi atacuri cu rachete asupra Hersonului. Rușii au lovit o stație de pompieri din oraș, există morți și răniți, a anunțat șeful Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, Serghei Kruk.

Potrivit presei ucrainene, aceasta este a doua unitate de pompieri bombardată în ultimele două zile de ruși, încălcând astfel toate principiile și normele dreptului internațional.

UPDATE 11:32 Președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz au emis o declarație comună cu privire la noile livrări de arme către Forțele Armate ale Ucrainei, relatează Bloomberg.

Ucraina va primi vehicule de luptă de infanterie (IFV) Bradley și Marder de producție americană și germană. În plus, Germania urmează să transfere la Kiev o baterie suplimentară de sisteme de rachete antiaeriene (SAM) Patriot.

„Președintele Biden și cancelarul Scholz și-au exprimat disponibilitatea de a oferi sprijinul financiar, umanitar, militar și diplomatic necesar atât timp cât este necesar”, se arată în comunicatul comun.

Potrivit unei surse Bloomberg, Statele Unite trimit aproximativ 50 de Bradley în Ucraina. Reprezentantul Ministerului German al Apărării a precizat că Germania va trimite aproximativ 40 Marder.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că SUA vor aloca 1,85 miliarde de dolari Kievului. Dintre acestea, 850 de milioane vor fi furnizate de Pentagon. Secretarul Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken, a menționat că asistența va include SAM Patriot „capabile să doboare rachete de croazieră, rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și avioane la altitudini mult mai mari decât sistemele de apărare aeriană care au fost furnizate anterior”.

UPDATE 10:45 În ultimele 24 de ore, rușii au bombardat regiunea Herson de aproximativ 58 de ori, potrivit autorităților ucrainene. Șase persoane au fost ucise și patru au fost rănite, a anunțat șeful administrației miliare din Herson, Iaroslav Ianușevici.

UPDATE 8:46 Așa-numitul lider al regiunii Donețk, Denis Pușilin, susține că decizia lui Vladimir Putin cu privire la armistițiul de Crăciun se referă doar la ortodocși, iar pe „liderii din restul Ucrainei”, forțele de ocupație ale regiunii Donețk „nu-i considerăm ortodocși”. În acest sens, spune Pușilin, trupele ruse vor opri acțiunile ofensive, dar vor răspunde „la provocările inamicului!”

„Despre decizia președintelui. Nu putem vorbi despre un armistițiu!

Decizia președintelui nostru se aplică ortodocșilor care trebuie să meargă la biserică, să participe la slujbe în ziua de Crăciun. Din motive evidente, nu-i considerăm ortodocși pe liderii din restul Ucrainei.

Prin urmare. Decizia se referă la o încetare a focului sau oprirea acțiunilor ofensivă din partea noastră. Dar asta nu înseamnă că nu vom răspunde la provocările inamicului! Sau să oferim inamicului vreo șansă, în aceste ore de sărbătoare, de a-și îmbunătăți poziția pe linia de contact”, a scris pe Telegram, Denis Pușilin, așa-numitul lider al regiunii Donețk, parțial ocupată din 2014 de trupele lui Putin.

Joi seara, 5 ianuarie, administrația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că nu acceptă armistițiul propus de președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi.

„Rusia trebuie să părăsească teritoriile ocupate – doar atunci va fi un armistițiu temporar”, a replicat joi seară consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak.

Podoliak a menționat că armata ucraineană va continua atacurile, susținând că, spre deosebire de Rusia, Ucraina nu atacă teritorii străine, ci doar „membri ai forțelor de ocupație de pe teritoriul propriu”.

Pe 5 ianuarie, Putin i-a ordonat ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să impună încetarea focului de-a lungul întregii linii de contact în Ucraina, din 6 ianuarie, ora 12:00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00, a anunțat Kremlinul, citat de presa rusă.

„Ținând cont de solicitarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îl însărcinez pe ministrul apărării al Federației Ruse să introducă de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie 2023 până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie 2023 un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact cu partea ucraineană”, se arată într-un document semnat de Putin.

De asemenea, Putin a cerut Ucrainei să declare încetarea focului „pentru a permite credincioșilor să participe la slujbe atât în Ajunul Crăciunului, cât și în ziua de Crăciun”, scrie agenția de presă RIA Novosti, afiliată Kremlinului.

„Având în vedere numărul mare de cetățeni ortodocși care trăiesc în zonele de ostilități, facem apel la partea ucraineană să declare încetarea focului și să le permită să participe la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, se mai arată în ordinul lui Putin.

UPDATE 8:22 Pe 5 ianuarie, rușii au ucis un civil în în Bahmut, regiunea Donețk. Alte 3 persoane au fost rănite, a anunțat Pavel Kirilenko, șeful administrației militare a regiunii Donețk.

Kirilenko a adăugat că în prezent este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha.

UPDATE 8:10 Autoritățile ucrainene anunță că în ultimele 24 de ore 530 de soldați ruși ar fi murit pe frontul din Ucraina. În total, de la începutul războiului, potrivit Kievului, în Ucraina au murit 110 250 de soldați ruși.

De asemenea, în acest război, potrivit părții ucrainene, Rusia a pierdut 3 064 de tancuri, 6 124 blindate, peste 2 000 de sisteme de artilerie, 285 de elicoptere, 16 nave și altă tehnică de război.

Ultima dată, Moscova a anunțat care sunt pierderile sale în războiul din Ucraina în octombrie 2022. La începutul lunii octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, spunea că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 5 937 de soldați, iar 90% dintre răniți au revenit în serviciul militar. Cât despre pierderile Ucrainei, Șoigu spunea că acestea ar fi de 61 000 de morți și 49 000 de răniți.

În Ucraina, ca și în Rusia, este interzis prin lege dezvăluirea pierderilor în rândul militarilor în timpul ostilităților. În martie, Aleksei Arestovici, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a spus că astfel de date constituie un secret de stat, iar dezvăluirea acestor informații „poate ajuta inamicul să evalueze eficacitatea acțiunilor sale”, potrivit Unian.

UPDATE 8:03 În ultimele 24 de ore, trupele rusești au desfășurat ofensive în direcțiile Bahmut și Liman și au încercat fără succes să îmbunătățească situația tactică în Kupiansk și Avdeevka, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În total, potrivit autorităților ucrainene, au fost respinse atacurile rusești de lângă 12 localități.

„Eforturile principale ale inamicului se concentrează pe încercările de a stabili controlul asupra regiunii Donețk, desfășoară ofensive în direcțiile Bahmut și Liman. Încearcă să îmbunătățească situația tactică în direcțiile Kupiansk și Avdeevka, dar fără succes. În ultimele 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare ucrainene au respins atacurile ocupanților în zonele Stelmahovka, Makeevka și Ploșceanka în regiunea Lugansk și Spornoe, Soledar, Krasnaia Gora, Bahmut, Kleșceevka, Kurdiumovka, Pervomaiskoie, Marinka și Pobeda în Donețk”, se arată în raportul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ultimele 24 de ore, rușii au efectuat 17 lovituri aeriene și 59 de atacuri cu lansatoare de rachete. În special, asupra infrastructurii civile. Pericolul atacurilor aeriene rămâne pe întregul teritoriu al Ucrainei, spun autoritățile ucrainene.

UPDATE 7:45 Rusia a atacat noaptea trecută regiunea Dnepropetrovsk. Au fost atacate din artileria grea localitățile raionului Nikopol. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, a anunțat că victime nu au fost înregistrate.

„Mai multe case particulare, o conductă de gaz și o linie electrică au fost avariate. O anexă a fost distrusă”, a scris Reznicenko pe Telegram.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie)