Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ „Operațiunile active de…

LIVE TEXT „Operațiunile active de luptă continuă pe toată linia frontului. Forțele de apărare continuă să efectueze distrugerea prin foc a pozițiilor, forțelor și mijloacelor inamice, pentru a preveni introducerea rezervelor sale în luptă” . Război în Ucraina, ziua 221

UPDATE 20:48 –  „Operațiunile active de luptă continuă pe toată linia frontului. Forțele de apărare continuă să efectueze distrugerea prin foc a pozițiilor, forțelor și mijloacelor inamice, pentru a preveni introducerea rezervelor sale în luptă. În special, controlul focului asupra podurilor și trecerilor continuă, la fel și înfrângerea centrelor logistice și a bazelor unităților inamice”, declară speakerul comandamentului operațional „Sud” al forțelor armate ucrainene Vladislav Nazarov, scrie UNIAN.

Nazarov a menționat că armata rusă își concentrează principalele eforturi pe menținerea teritoriilor ocupate, provocând pierderi Forțelor de Apărare și descurajând acțiunile ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit lui Nazarov, în timpul nopții, unitățile de rachete și artilerie ale Forțelor de Apărare de Sud, au efectuat peste 150 de misiuni de foc în zonele de concentrare a forțelor armate ruse.

UPDATE 18:15 – Statele Unite sunt gata să aloce 1,5 miliarde de dolari Ucrainei în fiecare lună până la sfârșitul războiului pentru finanțarea bugetului.

Washingtonul dorește ca Uniunea Europeană să aloce și ea bani, scrie Bloomberg.

Se observă că, pentru prima dată, acest lucru a fost anunțat de către prim-adjunct al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Derek Hogan, atunci fiind vorba de finanțare pentru patru-cinci luni.

Cu toate acestea, deja în septembrie, Ministerul Finanțelor a înaintat Radei Supreme un proiect de buget cu un deficit de un trilion de dolari.

UPDATE 14:18 – Rusia va amplasa 20 de mii de oameni mobilizați pe teritoriul Belarusului, ceea ce reprezintă o amenințare atât pentru Ucraina, cât și pentru suveranitatea republicii însăși, declară Andrey Yusov, un reprezentant al serviciului de presă al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei

Yusov a menționat că Putin va continua să încerce să-l atragă pe Lukașenko în lupte directe împotriva Ucrainei, scrie UNIAN.

„Sarcina pe care și-o propune regimul Putin este de a implica pe deplin Belarus în război pentru a participa la operațiunea terestră. Lukașenko încă rezistă. Dar vedem că presiunea crește, iar 20.000 de soldați se pregătesc să fie dislocați pe teritoriul Belarusului”, a susține Yusov.

UPDATE 12:10 – Rușii continuă să ia orfani din regiunea Luhansk ocupată de Rusia. Au deportat ilegal 76 de copii în regiunea Moscovei. Și alți 104 orfani se pregătesc să fie trimiși pe teritoriul Federației Ruse în viitorul apropiat, informează șeful Administrației militare civile a regiunii Lugansk , Serghei Gaidai, pe canalul său de Telegram.

„Alți 76 de orfani au fost duși la centrele de reabilitare socială pentru minori din Federația Rusă, situate în regiunea Moscovei. În prezent, patru regiuni din Rusia trebuie să-i primească în noile familii”, a spus Gaidai.

9:15 – Trupele ruse au atacat duminică dimineața Zaporojie și regiunile din apropiere cu 4 rachete S-300.

Oleksandr Starukh, președintele administrației regionale Zaporojie, a anunțat acest lucru pe Telegram.

„Inamicul a atacat centrul regional și împrejurimile imediate. Sunt specificate date despre victime și distrugeri”, anunță Starukh. Cetăţenii au fost îndemnaţi să respecte măsurile de securitate şi să nu neglijeze semnalele de raid aerian, deoarece există riscul unor atacuri repetate.