Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Kievul ar pregăti…

LIVE TEXT Kievul ar pregăti o contraofensivă majoră în sudul Ucrainei: Consilierul lui Zelensky le cere locuitorilor din Crimeea să își pregătească adăposturi antiaeriene, rezerve de apă și electricitate. Război în Ucraina, ziua 194

Este a 194-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Forțele rusești au bombardat duminică regiunea Harkov. Mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate și au fost înregistrate victime în rândul civililor. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat duminică despre progresele înregistrate în contraofensiva Ucrainei, începută săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale că au cucerit două localități în sud, precum și un teritoriu în estul țării.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 5 septembrie:

UPDATE 21:58 Autoritățile ucrainene le-a cerut locuitorilor din Crimeea anexată de Rusia să pregătească adăposturi antiaeriene și să se aprovizioneze cu provizii, în condițiile în care Kievul avansează cu planurile pentru o contraofensivă majoră pentru a alunga trupele rusești din teritoriul ucrainean ocupat.

„Cerem rezidenților din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor în timpul măsurilor de dezocupare. În special, să pregătească un adăpost, să se aprovizioneze cu cantități suficiente de apă și să încarce acumulatoarele de energie. Totul va fi Ucraina”, a scris consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak pe Twitter.

UPDATE 21:10 Luni, 5 septembrie, rușii au lansat un atac cu rachete asupra localității Karpovka din raionul Krivoy Rog, regiunea Dnepropetrovsk. Un depozitul de petrol și toate rezervele de combustibil care erau depozitate acolo au fost distruse.

Din cauza bombardamentelor, a izbucnit un incendiu puternic, pompierii lucrează la fața locului, potrivit Direcției Principale a Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei din regiunea Dnepropetrovsk.

„Inamicul a tras cu rachete asupra localității Karpovska din raionul Krivoy Rog. Depozitul de petrol și toate rezervele de combustibil au fost distruse. A izbucnit un incendiu puternic. Pompierii lucrează la fața locului”, anunță salvatorii.

UPDATE 20:32 63.000 de persoane au fost evacuate din mai multe regiuni din prima linie a frontului pe parcursul lunii august, anunță viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, scrie presa ucraineană.

Din regiunea Herson – 18 700 de oameni.

Din Zaporojie – 24 000 de oameni.

Din Harkov – 4 300 de locuitori.

Din Donețk – 16 000 de locuitori.

După 15 septembrie va fi anunțată decizia privind evacuarea obligatorie din alte regiuni.

UPDATE 19:43 Premierul ucrainean Denîs Şmîgal a îndemnat Uniunea Europeană să livreze Kievului mai multe arme și echipament, în timp ce a oferit ajutorul Ucrainei în problema livrărilor de gaz, pentru a reduce dependența față de Rusia a blocului comunitar, scrie Reuters.

„Avem nevoie de mai multe arme moderne, precum cele de apărare aeriană, apărare antirachetă şi apărare navală”, a declarat Şmîgal în fașa jurnaliștilor, după o reuniune a Consiliului de Asociere UE-Ucraina, la Bruxelles.

Premierul ucrainean a spus că țara sa are nevoie de asemenea de avioane și de mai multe vehicule blindate, în condițiile în care nu sunt semne că Rusia vrea să oprească războiul pe care Moscova îl descrie drept „operațiune militară specială”.

Șmîgal a dat de înțeles că Ucraina ar putea livra gaz UE, pentru a ușura o criză energetică ce a dus prețurile la niveluri record. „Putem înlocui în mare măsură importurile ruse”, a spus Șmîgal.

„Noi avem în rezervele noastre de gaz 30 de miliarde de metri cubi și noi putem oferi o parte dintre ele partenerilor noștri europeni, pentru a înlocui Federația Rusă pe piața instabilă”, a adăugat premierul ucrainean.

UPDATE 18:50 Ultimul reactor operațional al centralei nucleare din Zaporojie, cea mai mare din Europa şi ocupată de forțele ruse, a fost debranșat luni, 5 septembrie, de la rețea, a anunțat operatorul ucrainean Energoatom.

„Reactorul numărul 6 a fost oprit și debranșat de la rețea”, a anunțat pe Telegram Energoatom, precizând că debranșarea a fost necesară după ce un incendiu „s-a declanșat din cauza bombardamentelor”, și care a avariat o linie electrică ce leagă această unitate de rețeaua ucraineană.

Acest reactor era singurul care mai funcționa dintre cele șase unități ale centralei. Sâmbătă, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), ai cărei experți se află încă la fața locului, anunțaseră deja oprirea reactorului numărul 5, din cauza avarierii unei linii electrice în urma unui bombardament.

Celelalte patru reactoare ale centralei Zaporojie sunt deconectate de mai multe săptămâni.

UPDATE 16:40 Rușii au bombardat orașul Apostolovo din regiunea Dnepropetrovsk. O persoană a fost ucisă, trei au fost rănite, anunță președintele administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

Potrivit lui Reznicenko, trupele ruse au folosit sistemele „Uragan”.

„După amiază, rușii și-au îndreptat de două ori „uraganele” asupra raionului Krivoy Rog. O femeie în vârstă a murit la Apostolovo. Preliminar, trei oameni au fost răniți. Toți sunt în spital în stare gravă”, potrivit lui Reznicenko.

UPDATE 14:55 Ucraina va primi 500 de milioane de euro din partea UE pentru a sprijini stabilizarea bugetului de stat. Despre asta a anunțat prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmîgal, care se află într-o vizită de lucru în Germania.

Potrivit acestuia, Ucraina și Uniunea Europeană au semnat cinci acorduri care aduc țara vecină mai aproape de aderarea la Uniunea Europeană și contribuie la stabilitatea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

UPDATE 14:00 Aproximativ 45% din teritoriul regiunii Donețk rămâne sub controlul autorităților ucrainene. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful administrației militare regionale de stat, Pavel Kirilenko.

„Încercările de acțiuni ofensive ale inamicului nu se opresc în principalele direcții, este vorba de direcția Bahmut, direcția Avdiivka, unde inamicul deja de mai multe săptămâni continuă să avanseze, amânând condițiile de acces la frontierele administrative ale regiunii Donețk. Cu toate acestea, nu există niciun succes în acțiunile lor”, a declarat Kirilenko.

El a subliniat că armata rusă efectuează bombardamente în mod constant, ceea ce duce la o creștere a numărului de victime civile.

UPDATE 10:57 Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că Guvernul Ucrainei încă așteaptă un raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) cu privire la situația de la centrala nucleară de la Zaporojie și a sugerat că misiunea AIEA este „ineficientă”, scrie CNN.

„Nu înțelegem dacă totul este normal acolo în ceea ce privește siguranța, răcirea reactoarelor, cu personalul, dacă înțeleg algoritmii după care lucrează. Nu am văzut toate acestea în raport, iar acest lucru dovedește că instituțiile internaționale, din păcate, sunt complet ineficiente”, a declarat luni Mikhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui președintelui Ucrainei, în cadrul unei emisiuni.

Podolyak a declarat că ar trebui să existe un „audit nuclear” al centralei, care să includă „un anumit număr de persoane care cunosc fizica nucleară și tehnologiile de inginerie” care să lucreze alături de personalul ucrainean.

Deși este ocupată de forțele rusești, centrala este condusă în mare parte de tehnicieni ucraineni.

„Există trupe rusești care nu înțeleg ce se întâmplă acolo, nu evaluează corect riscurile. Dar există un anumit număr de lucrători de-ai noștri acolo care au nevoie de un anumit tip de protecție, de a avea alături de ei oameni din comunitatea internațională”, a declarat Podolyak.

Vineri, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat că organizația știe „mult mai multe” despre starea centralei după vizita sa de săptămâna trecută. O echipă de inspectori va avea o „prezență continuă” la centrală, a declarat Grossi.

UPDATE 09:15 Forțele ucrainene susțin că au distrus un depozit de muniții în apropiere de Semenivka și Kupeansk, regiunea Harkov, scrie unian.net.

Armata ucraineană susține că a efectuat peste 30 de lovituri pe parcursul zilei, vizând efective, echipamente militare și cu destinație specială, precum și instalații militare rusești.

„(…) Ocupanții ruși au suferit pierderi. Unul dintre depozitele de muniție a fost distrus, precum și personalul și echipamentul militar al inamicului. Pierderile sunt în curs de precizare”, se arată în raport.

UPDATE 07:55 Forțele rusești au bombardat duminică seara, 4 septembrie, regiunea Harkov. Mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate și au fost înregistrate victime în rândul civililor, anunță primarul orașului Harkov, Ihor Terejov.

Potrivit autorităților ucrainene, atacurile au fost înregistrate în districtele Kholodnogorsk și Novobavarsky din oraș, unde sectorul privat a fost afectat.

„Mai multe case particulare și o clădire cu mai multe etaje din apropiere au fost avariate. Au fost două victime în districtul Novobavarsky”, a scris Terekhov.

Detaliile privind victimele și pagubele sunt în curs de clarificare.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)

LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)

LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)