Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Soldații ruși au…

LIVE TEXT Soldații ruși au lovit o mașină ucraineană care furniza ajutor umanitar oamenilor din Bakhmut. Război în Ucraina, ziua 291.

UPDATE 21:50 – Soldații ruși au lovit o mașină ucraineană care furniza ajutor umanitar oamenilor din Bakhmut. Un vehicul operațional a fost avariat în urma bombardamentelor de artilerie.

Canalul Telegram al Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență transmite că o mașină a fost folosită de salvatori pentru a livra ajutor umanitar și apă, în special în casele în care au ajuns rușii în noaptea de 11 decembrie.

„Astăzi, rușii i-au lovit pe salvatorii care furnizează ajutor umanitar oamenilor care rămăseseră în Bakhmut sfâșiați de război. Din fericire, nimeni nu a fost rănit”

UPDATE 19:55- De îndată ce rușii vor pierde Melitopolul, Forțele Armate ale Ucrainei se vor apropia de Crimeea ocupată temporar de Federația Rusă. Aleksey Arestovich, consilier al Biroului Președintelui Ucrainei, și-a exprimat încrederea în acest lucru, menționând că Melitopol este cheia întregii apărări a sudului, el fiind cel mai mare hub industrial și de transport.

„Prin Melitopol se realizează logistica în sud, legând forțele ruse din dreapta pe malul stâng al Niprului până la granița cu Rusia în regiunea Mariupol. Dacă Melitopol cade, atunci întreaga apărare către Herson se prăbușește. Forțele armate ucrainene s-ar apropia chiar la granița cu Crimeea. Cred că Mariupolul va putea să se clatine pentru ceva timp, dar nu pentru mult. Rușii stochează o cantitate imensă de rezerve materiale în Melitopol”, a spus Arestovich.

UPDATE 16:55 – Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Yuriy Ignat, a explicat de unde ultima dată soldații ruși au lansat drone kamikaze în Ucraina. El a menționat că în cazul ultimelor raiduri, dronele zburau din Marea Azov.

„Dronele Kamikaze sunt acum lansate din Marea Azov. Din partea de est a Mării Azov, teritoriul Krasnodar. Ultimele două atacuri cu drone au fost de acolo.”

UPDATE 13:50 – Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksiy Makeev, așteaptă următorul pachet de ajutor militar de la Berlin cu arme și muniție.

După cum a spus însuși ambasadorul într-un interviu pentru Welt am Sonntag, părțile vor anunța pachetul puțin mai târziu: „Ni s-au promis mai multe arme și muniții în cadrul negocierilor directe. Ce anume – vom anunța împreună în timp util”.

Makeev a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei de pe front au nevoie urgent de sisteme suplimentare de apărare aeriană, obuziere autopropulsate, tunuri autopropulsate antiaeriene Gepard și muniție.

UPDATE 11:30 – Electricitatea revine treptat la Odesa și în regiunea apropiată, după loviturile rusești cu drone kamikaze din 10 decembrie.

Noutatea vine de la speakerul regiunii Odesa, Serghei Bratchuk. Penele de curent și de urgență continuă în regiune. Bratchuk a avertizat cetățenii cu privire la amenințarea cu noi lovituri din partea rușilor.

„Treptat, electricitatea revine consumatorilor, atât în ​​Odesa, cât și în regiune. Deși atât opririle de urgență, cât și opririle de urgență continuă. Amenințarea cu noi greve rămâne foarte mare”, avertizează Bratchuk

9:00- În seara zilei de 10 decembrie, soldatii ucraineni au lovit baza „Oprirea Vânătorului” din Melitopol, în care s-au aflat soldați ceceni. Potrivit ediției locale RIA Melitopol, au apărut pentru prima dată informații că colaboratorul Yevgeny Balitsky și-a sărbătorit ziua de naștere în timpul grevelor de la baza cecenă. 

Arteleria „HIMARS” a lovit baza, fapt ce a provocat un incendiu de amploare, soldații cecenii fiind prinși sub dărâmături. Publicația a punctat că Federația Rusă a declarat imediat că civilii s-ar fi odihnit în instituție, dar loviturile au avut loc în timpul stării de asediu.