Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Polonia este hotărâtă…

LIVE TEXT Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei „indiferent” de deciziile altor țări, afirmă ministrul de externe. Război în Ucraina, Ziua 334

UPDATE 22:00 Polonia este „mai mult decât hotărâtă” să trimită tancuri de luptă occidentale în Ucraina, indiferent dacă alte țări se vor alătura sau nu acestei inițiative, a declarat luni seară, la Bruxelles, ministrul polonez de externe.

„Cu siguranță, vom trimite aceste tancuri”, a declarat Zbigniew Rau jurnaliștilor după o reuniune a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană, potrivit CNN.

Rau a fost întrebat dacă Polonia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și dacă există „alte state din UE” care s-ar alătura Poloniei.

Ministrul de externe a declarat că „indiferent de deciziile altor țări, suntem mai mult decât hotărâți, așa cum am promis părții ucrainene, să trimitem tancurile”.

Acest lucru pare să contrazică o declarație făcută tot luni de premierul polonez, Mateusz Morawiecki, care a spus că o „condiție” pentru Polonia este adunarea unei „mici coaliții” de state dispuse să trimită tancuri de luptă în Ucraina.

Rau a declarat luni că „rămâne de stabilit” dacă și alte țări se vor alătura Poloniei pentru a trimite tancuri de luptă occidentale în Ucraina și că „există negocieri în curs de desfășurare”.

UPDATE 20:50 Forțele ruse au lovit luni cu mortiere și artilerie așezările de frontieră din regiunile Cernihiv și Sumî, potrivit Comandamentului Operațional „Nord”.

Șeful administrației militare regionale din Sumî, Dmitro Jiviţki, a anunțat că o femeie a fost ucisă și alte două persoane au fost rănite în satul Esman.

„Au fost 10 sosiri de tunuri de artilerie, unul dintre obuze a lovit casa unor localnici. Deocamdată, se știe că o tânără a murit la locul exploziei. Alți doi răniți sunt în curs de evacuare la cel mai apropiat spital”, a scris Jiviţki pe canalul său de Telegram.

UPDATE 18:45 Uniunea Europeană a ratificat luni un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina în valoare de 500 de milioane de euro, potrivit unor surse Reuters, în timp ce Berlinul s-a confruntat cu mai multe presiuni în contextul cererilor Kievului de a-i furniza tancuri Leopard fabricate în Germania.

Acordul privind cea de-a șaptea tranșă de ajutor a fost încheiat în timp ce cei 27 de miniștri de externe ai UE s-au reunit la Bruxelles, după ce săptămâna trecută țările occidentale nu au reușit să ajungă la un acord privind trimiterea de tancuri de luptă Ucrainei, dar au promis un sprijin de miliarde de euro.

Pachetul de 500 de milioane de euro a fost aprobat împreună cu alte 45 de milioane pentru „echipamente neletale” pentru misiunea de pregătire militară a UE pentru Ucraina, a declarat un diplomat UE. Alte două surse care au urmărit discuțiile cu ușile închise ale miniștrilor au confirmat acest lucru.

UPDATE 17:30 Rusia a acuzat luni Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele sale nucleare. Kievul neagă acuzațiile și declară că astfel Moscova ar încerca să-și „justifice provocările” sale.

Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Spionaj Extern al Rusiei, a declarat luni, 23 ianuarie, că lansatoarele de rachete HIMARS, sistemele de apărare antiaeriană şi muniția de artilerie furnizate de SUA au fost transferate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei: „Forțele armate ucrainene depozitează arme şi muniție furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare”, se precizează în comunicat.

 

Mihail Podoliak, un consilier al șefului biroului lui Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina nu a depozitat niciodată arme pe teritoriul centralelor nucleare și că prin asemenea acuzații, Moscova ar încerca să-și „justifice provocările” sale.

„Ucraina nu a depozitat niciodată arme pe „teritoriul centralei nucleare”. (…) În schimb, Federația Rusă a pus stăpânire pe Centrala nucleară din Zaporojie și menține armata acolo. Ucraina este întotdeauna deschisă față de organismele de inspecție, în special față de AIEA. Scopul minciunilor rușilor este de a justifica provocările lor”, a răspuns pe Twitter consilierul biroului prezidențial ucrainean Mihail Podoliak.

Centralele nucleare ale Ucrainei sunt în centrul atenției de la începutul conflictului. La începutul războiului, forțele ruse au capturat centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa. Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei nucleare Zaporojie.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat îngrijorări grave în legătură cu atacurile din apropierea centralei, atrăgând atenția asupra riscului unui dezastru atomic.

UPDATE 16:18 Ministerul rus de Externe a anunțat, pe 23 ianuarie, că Rusia a redus nivelul relațiilor diplomatice cu Estonia și că ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023. În acest context, Estonia a anunțat că îl va expulza pe ambasadorul Rusiei.

Pe 23 ianuarie, Ministerul rus de Externe a anunțat că ambasadorul estonian Margus Laidre, care a fost convocat la MAE, a primit o notă de protest „în legătură cu acțiunile autorităților estoniene”. Diplomatul trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023. Măsura este o reacție la decizia Estoniei de a reduce numărul angajaților ambasadei ruse din Tallinn, MAE rus.

Ministerul estonian de Externe a răspuns: „Respectăm principiul reciprocității în relațiile cu Rusia”. Într-o postare pe Twitter, Ministerul estonian al Afacerilor Externe a subliniat că ambasadorul rus va trebui să părăsească Estonia în aceeași zi ca reprezentantul său diplomatic din Rusia, la 7 februarie.

După aceste anunțuri, ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a declarat că țara sa își reduce nivelul relațiilor diplomatice cu Rusia, în semn de solidaritate cu Estonia. „Urmare a agresiunii brutale a Rusiei împotriva Ucraina și din solidaritate cu Estonia, Letonia își va reduce nivelul relațiilor diplomatice cu Rusia, începând din 24 februarie, și cere Rusiei să procedeze la fel”, a scris ministrul leton pe Twitter. Lituania și-a declarat „deplina solidaritate cu prietenii și aliații noștri estonieni”.

Estonia anunțase anterior că numărul de personal al ambasadei ruse va fi redus de la 21 la opt diplomați și de la 23 la 15 numărul persoanelor detașate din personalul administrativ și de întreținere.

Ministrul estonian de Externe, Urmas Reinsalu, a explicat că decizia a fost luată pentru a „obține paritatea sau echivalența numărului de posturi în ambasadă, ceea ce înseamnă că numărul de posturi detașate în misiunile ruse și estoniene care operează în capitale va fi egalat”.

Estonia, Letonia şi Lituania se numără printre membrii NATO care cer Germaniei să livreze Ucrainei tancurile sale Leopard, iar Estonia s-a alăturat săptămâna trecută altor aliați ai Ucrainei în trimiterea de arme suplimentare.

UPDATE 15:46 Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, susține că înrolarea cetățenilor pentru serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale a fost finalizată, dar unele prevederi ale decretului de mobilizare rămân în vigoare.

Peskov a precizat că recrutarea în cadrul mobilizării „parțiale” a fost efectuată până la atingerea unui număr stabilit de persoane necesare pentru ca forțele armate să își îndeplinească sarcinile stabilite. Potrivit acestuia, Ministerul rus al Apărării a raportat că numărul stabilit a fost atins și, prin urmare, înrolarea cetățenilor în cadrul mobilizării „parțiale” a fost finalizată.

„În afară de recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar, mobilizarea parțială include și alte activități necesare pentru îndeplinirea sarcinilor forțelor armate, aceasta are legătură cu îndeplinirea sarcinilor de către militari și așa mai departe. Acest lucru continuă să funcționeze”, a declarat Peskov.

Unul dintre jurnaliști a cerut să explice la ce „alte activități” se referea. Dmitri Peskov a răspuns că nu poate explica, dar a menționat că printre aceste activități sunt și cele incluse în punctul secret din decretul semnat de Putin în septembrie privind mobilizarea parțială, scrie presa rusă.

UPDATE 15:05 Rușii au lansat pe 23 Ianuarie un nou atac cu rachete asupra regiunii Herson. În localitatea Antonovka, rachetele rușilor au ucis un om.

„Obuze rusești au lovit o clădire din satul Antonovka. Resturile obuzelor au distrus ferestrele și au avariat pereții – un om a murit în curte”, a anunțat Iaroslav Ianușevici, șeful administrației miliare din regiune Herson.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional.

UPDATE 14:03 Ucraina are nevoie de câteva sute de tancuri, pentru a câștiga războiul. Acest lucru a fost declarat de șeful biroului președintelui, Andri Ermak, pe Telegram.

„Avem nevoie de câteva sute de tancuri, nu de 10-20. Scopul nostru sunt granițele din 1991 şi pedepsirea inamicului, care va plăti pentru crime”, a subliniat el discuțiilor aliaților europeni privind livrarea de tancuri către armata ucraineană.

UPDATE 11:34 O persoană a murit şi nouă au fost rănite în atacurile lansate duminică de armata rusă în Ucraina. Potrivit șefului adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei, Kiril Timoșenko, patru oameni au fost răniți în regiunea Donețk, unul – în regiunea Zaporojie. În regiunea Harkov un om a murit și unul a fost rănit, iar în Herson trei oameni au fost răniți.

UPDATE 10:52 Serviciul de presă al Forțelor Navale Ucrainene raportează luni, 23 ianuarie 2023, că Rusia menține în Marea Neagră 11 nave, inclusiv 3 transportoare de rachete de croazieră „Kalibr”. Potrivit autorităților ucrainene, navele sunt încărcate cu aproximativ 24 de rachete.

De asemenea, există două nave în Marea Azov, dar fără rachete, și 10 în Marea Mediterană, înarmate cu 72 de rachete.

UPDATE 10:27 Armata rusă din Ucraina ar fi pierdut aproape 180 000 de soldați răniți sau morți, afirmă Statul Major al Norvegiei. Șeful Statului Major norvegian, Eirik Kristoffersen, a mai spus că agenția a estimat că partea ucraineană a pierdut peste 100 000 de militari și 30 000 de civili în timpul invaziei la scară largă.

Statul Major norvegian a remarcat că, în ciuda pierderilor serioase, Rusia ar putea continua războiul pentru o perioadă lungă de timp datorită mobilizării și potențialului complexului militar-industrial al țării.

UPDATE 10:10 Șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavel Kirilenko, susține că în dimineața zilei de 23 ianuarie rușii au bombardat mai multe localități ale regiunii: „În direcția Gorlovka, 3 persoane au fost rănite în Bahmut, 3 case particulare au fost avariate în oraș”.

„Situația este tensionată în Soledar. (…) Chasov Yar a fost sub foc – 3 case au fost avariate, fără victime”, a punctata Kirilenko.

UPDATE 9:33 Estonia oferi Ucrainei toate obuzierele sale de 155 de metri ca parte a unui nou pachet de ajutor, a declarat Ambasada Estoniei.

„Dăm toate obuzierele noastre de 155 mm Ucrainei. Și vrem în acest fel să creăm un precedent pentru ca alte țări să nu aibă nicio scuză pentru care să nu poată furniza Ucrainei armele necesare pentru a câștiga războiul”, a declarat ambasadorul estonian în Ucraina, Kaimo Kuuska, citat de misiunea diplomatică.

Pachetul include:

  • zeci de obuziere FH-70 de 155 mm și D-30 de 122 mm;
  • mii de proiectile de artilerie de 155 mm;
  • sute de lansatoare de grenade antitanc M2 Karl-Gustaf cu muniție;
  • echipament de sprijin pentru unitatea de artilerie.

UPDATE 8:59 O femeie de 67 de ani a fost ucisă de un bombardamentele rusești asupra regiunii Harkov, a anunțat șeful administrație miliare a regiunii, Oleg Sinegubov.

În ultimele 24 de ore, raioanele Kupiansk, Harkov, Bogoduhov și Ciuguev au fost, de asemenea, atacate de ruși. În Volciansk, un obuz a lovit o casă de locuit, rănind un bărbat de 49 de ani, a mai anunțat Sinegubov.

UPDATE 8:33 Germania este pregătită să autorizeze Polonia să trimită tancuri Leopard în Ucraina, a anunțat duminică, 22 ianuarie, ministra germană de Externe, Annalena Baerbock. După cum a subliniat Baerbock, vorbind despre posibilitatea ca Varşovia să trimită tancuri Leopard la Kiev, „dacă ni se cere, atunci nu vom sta în cale”, transmite Die Zeit.

„Știm cât de importante sunt aceste tancuri şi de aceea le discutăm acum cu partenerii noștri. Trebuie să ne asigurăm că viețile oamenilor sunt salvate şi că teritoriul Ucrainei este eliberat”, a adăugat ministra Annalena Baerbock.

De asemenea, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țara sa ia în considerare trimiterea de tancuri de luptă franceze Leclerc la Kiev. El a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Elysee, împreună cu cancelarul german Olaf Scholz.

Macron a declarat că a cerut Ministerului francez al Apărării să „lucreze la această problemă”. ”Nimic nu este exclus”, a spus el.

Zilele trecute, autoritățile poloneze au declarat că sunt pregătite să formeze o „coaliție mai mică” cu alte țări europene pentru a sprijini Ucraina, dacă Germania nu acceptă să furnizeze Kievului tancuri Leopard. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat acest lucru într-un interviu.

Sâmbătă, 21 ianuarie, Der Spiegel a citat surse din cadrul Ministerului german al Apărării, potrivit cărora Bundeswehr are deja o listă de tancuri Leopard care ar putea fi fi transmise Ucrainei. Potrivit sursei citate, este foarte posibil ca Kievul să primească 19 tancuri Leopard 2A5.

Statele baltice au cerut Germaniei să transfere de urgență tancuri Leopard către Ucraina. Anterior, s-a raportat că miniștrii apărării ai NATO nu au reușit să ajungă la un acord asupra furnizării de tancuri de luptă germane Ucrainei, în cadrul reuniunii grupului Ramstein.

UPDATE 8:13 Forțele Armate ale Ucrainei au respins atacurile rusești în apropierea a 11 zone din două regiuni și au efectuat șapte lovituri împotriva pozițiilor forțelor rusești, susține Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit autorităților ucrainene, în continuare există riscul atacurilor rusești cu rachete terestre, maritime și aeriene și drone kamikaze pe întreg teritoriul Ucrainei. Astfel, pe parcursul ultimelor 24 de ore, rușii au efectuat patru lovituri cu rachete și cinci lovituri aeriene. De asemenea, au efectuat peste 40 de trageri cu mai multe lansatoare de rachete.

„Inamicul a desfășurat ofensive nereușite în direcțiile Liman, Avdeevka și Zaporojie. Aceasta își continuă ofensiva în direcția Bahmut. În alte direcții inamicul este în defensivă”, a precizat Statul Major General.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că aviația ucraineană a efectuat trei lovituri împotriva zonelor de concentrare a trupelor rusești. De asemenea, a fost doborât o dronă „Orlan 10”. Artileriștii ucraineni au lovit patru zone de concentrare a rușilor și trei depozite de muniții, a adăugat Statul Major General.

UPDATE 8:05 Patru oameni au fost răniți în ultimele 24 de ore în regiunea Donețk. Potrivit șefului administrației regionale, Pavel Kirilenko, trei oameni au fost răniți în Bahmut și 1 în Avdeevka.

Kirilenko susține că în prezent este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha.

UPDATE 8:00 Rusia a atacat din sisteme „Grad” și „Uragan” raionul Nikopol al regiunii Dnepropetrovsk. Potrivit șefului administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, victime nu au fost înregistrate.

„Rușii au bombardat zona de două ori. Peste 20 de obuze inamice au zburat în localitățile Mirovsk și Marganeț. Oamenii sunt nevătămați. Reprezentanții Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului – consecințele sunt în curs de clarificare”, a scris Reznicenko pe rețelele de socializare.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie)