Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ De la începutul…

LIVE TEXT De la începutul războiului, Ucraina a primit 17,5 miliarde de dolari din partea partenerilor occidentali – prim-ministrul Ucrainei. Război în Ucraina, ziua 188

Este a 188-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Numărul persoanelor rănite în atacul cu rachete al Rusiei asupra orașului Nikolaev a crescut la 24. Alte două persoane au fost ucise, a declarat șeful administrației militare regionale, Vitaliy Kim.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 30 august:

UPDATE 21:27 De la începutul războiului, Ucraina a primit 17,5 miliarde de dolari din partea partenerilor occidentali, anunță prim-ministrul Denis Șmîgal. Potrivit acestuia, în următoarele luni, sunt așteptate alte 8 miliarde de euro de asistență macrofinanciară din partea UE.

UPDATE 20:15 Miniștrii apărării din Uniunea Europeană au ajuns la un acord pentru a începe demersurile necesare pentru crearea unei misiuni de asistenţă militară pentru Ucraina, a afirmat marți Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

„Nu este vorba doar de război, ci şi de modul în care este el purtat, de instruirea militarilor”, a declarat Borrell presei după o reuniune informală a miniștrilor europeni ai apărării la Praga, Cehia deținând președinția semestrială a Consiliului UE.

„Există multe inițiative de instruire, însă nevoile sunt enorme şi trebuie să asigurăm coerenţa acestor eforturi”, a afirmat el.

„Pot spune că toate statele membre sunt de acord în mod clar asupra acestui lucru şi asupra începerii demersurilor necesare pentru a defini parametrii pentru o misiune de asistenţă militară a UE pentru Ucraina”, a mai spus şeful diplomaţiei europene.

UPDATE 18:53 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a primit marţi, 30 august, la Kiev o misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), care a sosit în Ucraina pentru a inspecta centrala nucleară din Zaporojie (sud), ocupată de trupele ruse.

„Vrem ca misiunea AIEA, condusă de directorul (general Rafael) Grossi, să găsească o cale de trecere prin… coridoarele de securitate pentru a ajunge la centrală și a face maximum cu scopul de a evita pericolele la scară mondială, a declarat Zelensky în timpul întâlnirii.

Aceasta este una din problemele prioritare ale securității Ucrainei și a lumii întregi din cauza ocupării centralei noastre din Zaporojie de către militari ruși și a unui risc ridicat de producere a unei explozii” și a unei catastrofe nucleare, a continuat el.

Comunitatea internațională trebuie să obțină de la Rusia „o demilitarizare imediată a centralei, plecarea tuturor militarilor ruşi cu toate explozibilele lor, cu toate armele lor” şi revenirea acestei instalații „sub control ucrainean” cu stabilirea unei „zone demilitarizate” în jurul ei, a cerut Zelensky.

Centrala nucleară din Zaporojie, una din cele patru care funcționează în Ucraina, este cea mai mare din Europa. A intrat sub controlul trupelor ruse în martie, la scurt timp după lansarea de către Moscova a ofensivei sale în Ucraina şi a fost vizată de mai multe bombardamente de care Moscova și Kievul se acuză reciproc.

Sosirea misiunii AIEA la Kiev, confirmată de Ministerul ucrainean al Energiei agenției de presă Interfax-Ukraina, a coincis cu intensificarea acțiunilor militare în sudul țării. Forțele ucrainene au anunțat luni că au lansat o contraofensivă în care, potrivit comandamentului militar ucrainean, au spart prima din cele trei linii defensive rusești în mai multe sectoare ale frontului.

Autoritățile ucrainene au avertizat că nu vor oferi informații despre contraofensivă pentru a nu împiedica desfășurarea acesteia.

UPDATE 18:01 Ucraina elaborează deja traseele de evacuare pentru locuitorii din Crimeea ocupată de ruși, anunță Biroul președintelui Ucrainei.

„Este clar că, pentru Ucraina viețile cetățenilor sunt o prioritate. Prin urmare, elaborăm deja trasee de evacuare pentru locuitorii din Crimeea ocupată, care doresc să părăsească insula în timpul dezocupării active. Între timp, cerem tuturor să stea departe de instalațiile militare și să verifice adăposturile”, a scris Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, pe Twitter.

Pe 29 august, presa din Ucraina anunță că armata ucraineană a spart Frontul de Sud și atacă la sol pozițiile rușilor din mai multe direcții, spre Herson. 

„Forțele armate ale Ucrainei au lansat acțiuni ofensive în multe direcții în sudul Ucrainei”, a informat Natalia Humeniuk, șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare Sud.

Potrivit surselor citate de jurnaliștii ucraineni, în unele zone din sud a fost spartă prima linie de apărare a rușilor, însă sursa citată precizează că „este prea devreme să vorbim despre ceva concret, este un front mare”.

UPDATE 17:28 Germania și Franța au respins într-un document comun de poziție propunerea unor țări membre de a interzice intrarea în Uniunea Europeană (UE) pentru toți cetățenii ruși, informează marți dpa, citat de Agerpres.

„Trebuie să ne gândim la moduri inteligente de utilizare a importantei pârghii pe care o constituie eliberarea vizelor”, se subliniază în documentul trimis altor țari membre ale UE înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor UE ce va avea loc marți și miercuri la Praga.

Chiar dacă acceptă faptul că cererile de vize din partea cetățenilor ruși ar trebui să fie examinate cu atenție pentru potențiale riscuri la adresa securității, documentul atenționează de asemenea împotriva subestimării „puterii de transformare pe care o are experimentarea la prima mână a vieții în sisteme democratice”.

„Politicile noastre privind viza trebuie să reflecte aceasta şi să continue să le permită oamenilor contacte în cadrul UE cu cetățeni rusi care nu au legături cu guvernul rus”, se mai spune în documentul consultat de dpa.

Documentul argumentează în favoarea menţinerii cadrului legal actual ce le permite studenţilor, artiştilor, oamenilor de ştiinţă şi altor profesionişti de primă importanţă să intre în UE indiferent de faptul dacă ei personal se confruntă sau nu cu persecuţii în Rusia.

Documentul atenționează împotriva restricțiilor cuprinzătoare asupra eliberării de vize și subliniază importanţa de a nu înstrăina generații viitoare de ruși.

De asemenea, atenționează documentul germano-francez, o interdicție generală ar putea duce la amplificarea sentimentului naționalist şi anti european în Rusia, unde cetățenii tind să se alinieze în spatele liderilor lor politici atunci când se simt atacați sau victimizaţi de ceea ce sunt considerate acolo forţe externe rusofobe.

Documentul de poziţie germano-francez vine ca răspuns la dezbaterea în curs în cadrul guvernelor ţărilor din UE cu privire la cât de oportun ar fi să le fie interzis ruşilor să călătorească în blocul comunitar în scopuri de recreere, în timp ce oameni continuă să moară în Ucraina ca rezultat direct al invaziei ruse.

UPDATE 16:20 Un bărbat a fost ucis în orașul Nikolaev în bombardamentele efectuate de trupele rusești. Despre asta a anunțat primarul orașului, Aleksandr Senkevich.

„Din păcate, există victime ale ultimelor bombardamente. Până acum știm despre un mort și un rănit”, a precizat Senkevich.

El a îndemnat cetățenii să fie cât mai atenți și să nu iasă în oraș fără să fie nevoie.

UPDATE 14:44 O echipă de 14 experți ai organismului de supraveghere nucleară al ONU a sosit la Kiev înainte de vizita planificată la centrala nucleară de la Zaporojie, ocupată de Rusia, din sud-estul Ucrainei, la sfârșitul acestei săptămâni, scrie CNN.

Vizita are loc pe fondul unor noi bombardamente la instalație și al temerilor tot mai mari privind un potențial accident nuclear.

Misiunea este condusă de șeful AIEA, Rafael Grossi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Grossi a scris luni pe Twitter: „A sosit ziua, misiunea de sprijin și asistență este acum pe drum. Trebuie să protejăm siguranța și securitatea celei mai mari instalații nucleare din Ucraina și Europa”.

UPDATE 12:21 În dimineața zilei de 30 august, forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât o dronă rusească deasupra regiunii Odesa. Despre asta a anunțat serviciul de presă al Comandamentului Operațional „Sud”.

UPDATE 10:50 În dimineața zilei de 30 august, rușii au bombardat cu artilerie partea centrală a orașului Harkov. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul orașului, Igor Terejov.

Între timp, presa ucraineană scrie că cel puțin patru persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite.

UPDATE 09:24 Doi civili au fost uciși de bombardamente în partea controlată de Ucraina a regiunii Donețk în ultimele 24 de ore, a declarat șeful administrației militare regionale, Pavlo Kirilenko, scrie novosti.dn.ua.

Kirilenko a precizat că decesele au fost înregistrate în satul Rozdolne și Pivnichne. Alte patru persoane au fost rănite: în Pervomaiskîi, Avdiivka și Bahmut.

Potrivit autorităților ucrainene, 777 de persoane au fost ucise în regiunea Donețk de la începutul războiului. Totodată, 1.984 de persoane au fost rănite. Cu toate acestea, autoritățile nu pot stabili numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha.

UPDATE 07:57 Numărul persoanelor rănite în atacul cu rachete al ocupanților ruși asupra orașului Nikolaev a crescut la 24. Alte două persoane au fost ucise, a declarat șeful administrației militare regionale, Vitaliy Kim.

Potrivit autorităților ucrainene, rușii au tras 12 rachete asupra orașului, dar nu toate rachetele lansate în timpul bombardamentelor și-au atins țintele. Au fost afectate clădiri rezidențiale și instituții de învățământ.

La Nikolaev, în după-amiaza zilei de 29 august, s-au auzit din nou explozii puternice.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)