Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Război în Ucraina,…

LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 164. Agenția Internațională pentru Energie Atomică cere încetarea imediată a acțiunilor militare în apropierea centralei din Zaporojie: „Există un risc real de dezastru nuclear în Ucraina”

Sunt 164 de zile de când Rusia distruge satele și orașele din Ucraina și omoară populația civilă. Serviciile secrete britanice susțin că războiul din Ucraina este pe cale să intre într-o nouă fază, iar cele mai grele lupte se vor muta pe linia frontului care se întinde de la Zaporojie până la Herson. Compania ucraineană Energoatom a anunțat că există riscul de scurgeri radioactive de la centrala nucleară de la Zaporojie, după atacul rușilor din 5 august. Șeful diplomației europene Josep Borell a declarat că UE condamnă „violarea iresponsabilă” a regulilor de securitate nucleară de către Rusia cu activităţi militare desfăşurate în jurul centralei ucrainene de la Zaporojie.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Sâmbătă, 6 august:

UPDATE 21:55 Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), organismul ONU de monitorizare nucleară, cere încetarea imediată a oricărei acțiuni militare în apropierea centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, avertizând că există „un risc foarte real de dezastru nuclear”, relatează BBC.

Șeful AIEA, Rafael Mariano Grossi, a declarat că este „extrem de îngrijorat” de informațiile care vorbesc despre bombardamente în zona sitului celei mai mari centrale nucleare din Europa, după ce Ucraina a afirmat că părți ale instalației centralei au fost „grav avariate” de loviturile militare rusești.

Bombardamentele de vineri arată „riscul foarte real al unui dezastru nuclear care ar putea amenința sănătatea publică și mediul înconjurător, în Ucraina și nu numai”, a declarat Mariano Grossi într-un comunicat. „Orice tir îndreptat spre sau dinspre instalație reprezintă o joacă cu focul, cu consecințe potențial catastrofale”, a adăugat el.

Centrala este sub controlul Rusiei încă din luna martie, iar Kievul acuză forțele rusești că inițiază din perimetrul centralei atacuri cu rachete asupra zonelor civile, folosindu-se de o „tactică a terorii”.

UPDATE 21:34 Vitali Gura, adjunctul „administrației” pro-ruse din Nova Kahovka, a murit în secția de terapie intensivă, în urma unui atentat asupra sa, scrie TASS cu referire la Ekaterina Gubareva, pe care agenția o numește șef adjunct al „administrației” militaro-civilă a regiunii ocupate Herson.

Viceguvernatorul pro-rus din Nova Kahovka, regiunea Herson, Vitalii Gura a fost victima unui atentat sâmbătă, 6 august. Gura, acuzat de Kiev de trădare de patrie, a fost împușcat de mai multe ori de persoane necunoscute și a fost dus la spital în stare gravă.

UPDATE 21:05 În orașul Alceovsk, care se află pe teritoriul autoproclamatei Republici Populare Lugansk, un bloc de locuințe a luat foc după ce a fost lovit de un obuz. O persoană a murit, nouă au fost rănite, scrie TASS cu referire la Procuratura din autoproclamata republică.

Așa-zisele autorități pro-ruse ale orașului acuză Forțele Armate ale Ucrainei de acest atac. Partea ucraineană nu a comentat acuzațiile.

UPDATE 19:55 Trupele ruse sunt „destul de aproape” de Bahmut, a declarat șeful administrației regionale din Donețk, Pavel Kirileno.

„Ocupanții ruși bombardează în mod constant Bahmut, Seversk, Soledar. Aceasta este linia principală de care vor să se apropie. Da, sunt destul de aproape de Bahmut”, a spus Kirilenko, citat de Suspilne.

Presa din Ucraina scrie despre luptele din Bahmut. Mai multe fotografii cu podul pietonal distrus din apropierea stației de autobuz a orașului au apărut pe canalele Telegram și rețelele de socializare.

Potrivit unor surse pro-ruse, podul a fost aruncat în aer de către Forțele Armate în timpul retragerii. Partea ucraineană susține că podul a fost distrus în timpul bombardamentelor rusești.

Kirilenko a mai declarat că forțele ucrainene controlează satul Pesky. Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW), anunță că rușii nu dețin încă controlul total asupra satului, deși susțin acest lucru. Potrivit ISW, armata rusă și ucraineană fac schimb de lovituri de artilerie.

Autoproclamata Republică Donețk anunța încă joi că deține controlul deplin asupra satului Pesky.

UPDATE 18:07 Macedonia de Nord a transmis Ucrainei avioane și tancuri, a scris Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului lui Zelensky.

„Prietenul la nevoie se cunoaște. Nu contează ce dimensiune are țara ta sau PIB-ul tău, este important ce inimă ai. Multe națiuni dau dovadă de mai mult curaj astăzi decât jumătate din G20. La fel ca Macedonia de Nord, a sprijinit Ucraina sub formă de tancuri și avioane. Nu vom uita niciodată acest lucru”, a scris Podolyak pe Twitter.

La 4 august, mass-media a informat că Macedonia de Nord a înmânat Ucrainei patru avioane de atac Su-25, pe care le-a primit de la Kiev în 2001.

În timpul conflictului din Macedonia, în iunie 2001, Macedonia a cumpărat patru avioane de luptă Sukhoi SU-25 din Ucraina. Avioanele sunt concepute pentru sprijinirea apropiată a infanteriei, iar în timpul conflictului au avut mai multe zboruri de luptă în sprijinul acțiunilor terestre ale forțelor de securitate macedonene.

UPDATE 17:10 Compania ucraineană de stat Energoatom anunță că în urma atacului cu rachete din apropierea centralei de la Zaporojie, există un risc serios privind funcționarea în siguranță a centralei și chiar riscul unor scurgeri radioactive. Potrivit companiei Energoatom, atacurile rusești din 5 august au dus la oprirea uneia dintre unitățile funcționale și la activarea unei protecții de urgență a altei unități.

„În urma bombardamentelor, stația de azot-oxigen și clădirea auxiliară comună au fost grav avariate. Există încă riscuri de scurgere de hidrogen și pulverizare radioactivă, iar pericolul de incendiu este, de asemenea, mare”, a transmis sâmbătă Energoatom.

Astfel, în acest moment, centrala de la Zaporojie funcționează cu riscul încălcării standardelor de siguranță împotriva radiațiilor și la incendiu.

„Personalul ucrainean al centralei continuă să lucreze la fața locului pentru a asigura securitatea nucleară și de radiații, precum și pentru a elimina consecințele daunelor.

Centrala este încă ocupată și controlată de armata rusă. Având în vedere că acțiunile invadatorilor nu pot fi prevăzute, amenințarea la adresa securității fizice a stației rămâne. Centrala din Zaporojie continuă să opereze și să producă energie electrică pentru nevoile sistemului energetic al Ucrainei”, se arată în comunicatul companiei ucrainene de stat Energoatom.

Șeful biroului președintelui Ucrainei ,Andrei Ermak, a catalogat ceea ce se întâmplă la centrala nucleară Zaporojie drept terorism nuclear din partea Rusiei.

„Întreaga industrie nucleară a Federației Ruse ar trebui să fie sancționată, iar Rusia însăși ar trebui să fie pe lista țărilor care sponsorizează terorismul”, a scris oficialul într-un mesaj pe Twitter.

Șeful diplomației europene Josep Borell a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană condamnă „violarea iresponsabilă” a regulilor de securitate nucleară de către Rusia cu activităţi militare desfăşurate în jurul centralei ucrainene de la Zaporojie.

„UE condamnă activităţile militare ale Rusiei în jurul centralei nucleare din Zaporojie. Aceasta este o violare gravă şi iresponsabilă a regulilor de securitate nucleară şi un nou exemplu de nerespectare de către Rusia a normelor internaţionale”, a acuzat el într-un mesaj pe contul său de Twitter.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Rusia trebuie să răspundă pentru „actul terorist” de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, care a fost ţinta unor lovituri pentru care Kievul şi Moscova se acuză reciproc, deşi Moscova controlează acest teritoriu de la începutul invaziei.

„Orice bombardament al acestui sit este o crimă neruşinată, un act de teroare. Rusia trebuie să poarte responsabilitatea chiar a faptului că a creat o ameninţare la adresa unei centrale nucleare”, a declarat Zelensky.

UPDATE 15:50 Consecințele bombardamentelor din Konstantinovka, regiunea Donețk.

Potrivit informațiilor părții ucrainene, în urma bombardamentelor nocturne asupra orașului, s-a prăbușit intrarea unei clădirile. Șapte persoane au fost evacuate din clădire, o femeie a fost rănită.

În dimineața zilei de 6 august, clădirea liceului de construcții din Konstantinovka a fost bombardată. Nouă persoane au fost rănite, două au murit.

UPDATE 14:22 Procuratura Generală a Ucrainei anunță că de la începutul războiului, 361 de copii au murit și peste 702 au fost răniți.

Autoritățile ucrainene susțin că numărul real al victimelor poate fi și mai mare, dar deocamdată acesta nu poate fi stabilit din cauza lipsei accesului în zonele cu lupte grele și cele ocupate.

De asemenea, bombele rusești au lovit 2 211 instituții de învățământ din Ucraina: 230 au fost complet distruse, susțin autoritățile ucrainene.

UPDATE 12:55 Viceguvernatorul pro-rus din Nova Kahovka, regiunea Herson, Vitalii Gura a fost victima unui atentat. Gura, acuzat de Kiev de trădare de patrie, a fost rănit și se află în stare gravă la spital, transmite RIA Novosti.

UPDATE 11:45 Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat despre dezvăluirea unei rețele de agenți ruși care au transmis informații despre locația și mișcările trupelor ucrainene în Donbas.

Potrivit serviciului de informații, rețeaua de agenți includea șase rezidenți din estul Ucrainei, recrutați de partea rusă după începerea războiului. Ei au colectat informații despre desfășurarea și mișcarea unităților Forțelor Armate ale Ucrainei în Slaviansk, Kramatorsk și Pokrovsky din Donbas.

În plus, ar fi raportat despre consecințele bombardamentelor rusești, amploarea distrugerii clădirilor rezidențiale și a infrastructurii civile. Unul dintre agenții rețelei este un reprezentant al așa-zisei Curți Supreme a autoproclamatei Republici Populare Donețk.

UPDATE 11:02 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan anunță că, în cadrul întrevederii de vineri, 5 august, de la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, Turcia și Rusia au confirmat planurile privind dezvoltarea cooperării în toate domeniile, inclusiv în energie, comerț, turism, agricultură, ceea ce ar însemna aducerea comerțului bilateral la 100 de miliarde de dolari pe an, relatează postul de televiziune TRT Haber.

„Ne-am reafirmat obiectivul – de a aduce comerțul dintre cele două țări la 100 de miliarde de dolari. Pentru a-l realiza, dorim să dezvoltăm cooperarea în toate domeniile, inclusiv în energie, comerț, turism, agricultură. Ne dorim ca comerțul nostru să fie mai echilibrat. Ministrul nostru al Comerțului [Mehmet] Mush a semnat, la Soci, un memorandum cu viceprim-ministrul rus [Alexandr] Novak – un fel de foaie de parcurs pentru relațiile comerciale și economice dintre cele două țări”, a spus Erdogan.

Cei doi lideri au convenit, de asemenea, ca o parte din plățile pentru gazul rusesc să se facă în ruble, a declarat vicepremierul rus Aleksander Novak, potrivit CNN.

„Vorbim despre convertirea în monedele naționale, iar într-o prima etapă, o parte din livrări vor fi plătite în ruble rusești. Și aceasta este cu adevărat o nouă etapă, noi oportunități, inclusiv pentru dezvoltarea relațiilor noastre monetare și financiare”, a declarat Novak.

Oficialul rus a mai spus că cei doi președinți au încheiat acorduri privind înființarea unui sistem financiar-bancar care „să permită companiilor comerciale, cetățenilor ruși, să plătească în timpul călătoriilor turistice și să schimbe bani”.

De asemenea, Erdogan a declarat că i-a propus omologului său rus Vladimir Putin să aibă o întâlnire în Turcia cu liderul Ucrainei, Vladimir Zelensky.

„I-am reamintit încă o dată domnului Putin că putem organiza întâlnirea sa cu domnul Zelensky. Mă rog lui Dumnezeu ca întâlnirile noastre de la Soci să fie benefice pentru regiunea noastră, în special pentru Turcia și Rusia”, a spus liderul turc, potrivit sursei citate.

Președintele rus Vladimir Putin și liderul Turciei, Tayyip Erdogan, s-au întâlnit vineri, 5 august, la Soci, pentru a doua oară în doar două săptămâni, după ce Turcia a ajutat la medierea unui acord de reluare a exporturilor de cereale din Marea Neagră ale Ucrainei, care au fost blocate de invazia Rusiei, scrie Reuters.

UPDATE 10:13 Serviciile secrete britanice susțin că forțele rusești sunt aproape sigur concentrate în sud Ucrainei, în așteptarea unei contraofensive ucrainene sau în pregătirea unei posibile ofensive.

Coloane lungi de camioane militare ruse, tancuri, artilerie și alte arme continuă să se deplaseze din Donbas spre sud-vestul Ucrainei, potrivit serviciilor secrete britanice. De asemenea, există informații despre deplasarea echipamentelor din Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de ruși, și din Rusia, de-a lungul podului Kerci către Crimeea.

„Grupări tactice de batalion (BTG) au fost dislocate în Crimeea, numărând de la 800 la 1000 de militari. Aproape sigur vor fi folosite pentru a sprijini trupele ruse din regiunea Herson. Pe 2 august, un nou BTG a fost dislocat în Crimeea. (…) Este posibil ca acestea să fie trimise în regiunea Herson în zilele următoare.

Totodată, serviciile secrete britanice susțin că, forțele ucrainene atacă din ce în ce mai multe podurile, depozitele de muniții și căile ferate din regiunile de sud ale Ucrainei – inclusiv un nod feroviar important din punct de vedere strategic care leagă Hersonul de Crimeea ocupată de Rusia. Aceste lovituri sunt concepute pentru a afecta logistica armatei ruse.

Războiul este pe cale să intre într-o nouă fază, iar cele mai grele lupte se vor muta pe linia frontului de 350 de kilometri, care se întinde spre sud-vest de la Zaporojie până la Herson, paralel cu râul Dnepr.

UPDATE 10:01 Cinci civili au fost uciși în regiunea Donețk în ultima zi din cauza agresiunii ruse.

Potrivit șefului administrației regionale, Pavel Kirilenko, două persoane au murit în satul Opytnoe și câte una în Avdiivka, Soledar și Pervomaisky. Alte 14 persoane au fost rănite.

UPDATE 9:20 Noaptea trecută, rușii au atacat Nikolaev și Harkov erau sub focul armatei ruse.

În urma loviturilor nocturne cu rachete asupra orașului Nikolaev, două persoane au fost grav rănite, mai multe clădirile rezidențiale au fost avariate, a declarat șeful administrației regionale, Vitali Kim.

Oleg Sinegubov, șeful administrației regionale din Harkov a anunțat despre atacurile cu rachete asupra cartierelor „Industrial” și „Sloboda” din Harkov. Potrivit lui Sinegubov, rachetele au fost lansate din Belgorod. Nu există victime.

UPDATE 8:05 Încă o noapte neliniștită a fost în regiunea Dnepropetrovsk. După miezul nopții, armata rusă a atacat raioanele Nikopol și Krivoy Rog, anunță șeful administrației militare din regiune, Valentin Reznicenko.

În Nikopol au fost răniți trei oameni. În oraș au fost avariate 11 clădiri cu cinci etaje, până la 40 de case private, o grădiniță și o casă de artă pentru copii.

Conducta de gaz, conducta de apă și rețeaua electrică au fost scoase din funcțiune. Câteva mii de oameni au rămas fără electricitate.

UPDATE 7:55 Trupele ruse continuă să avanseze pe Bahmut. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii au bombardat șapte localități în direcția Bahmut. De asemenea, rușii s-au concentrat pe direcția Avdeevka.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)