Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Război în Ucraina,…

LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 167. Armata rusă încearcă să desfășoare operațiuni de asalt în direcțiile Bahmut și Avdiivka, susțin autoritățile ucrainene

Sursa foto: unian.net

Ucraina este de 167 de zile atacată de Rusia. Sunt distruse orașele și satele din sudul și estul țării vecine. Alte două nave care transportă cereale au părăsit marți, 9 august, portul ucrainean Cernomorsk. Ocean Lion a plecat spre Coreea de Sud, transportând 64.720 de tone de porumb, în timp ce nava Rahmi Yagci, care transportă 5.300 de tone de floarea-soarelui, pleacă către Istanbul. Armata ucraineană a primit în dotare 50 de vehicule blindate turcești Kirpi.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.


Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 9 august:

UPDATE 22:26 În regiunea Donețk, armata rusă încearcă să desfășoare operațiuni de asalt în direcțiile Bahmut și Avdiivka, anunță Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii continuă „bombardarea sistematică a pozițiilor de-a lungul liniei de contact în direcția Donețk. Unitățile Districtului Militar de Est care operează în această direcție sunt în curs de regrupare”.

UPDATE 20:20 O persoană a murit în urma unor explozii produse marți în zona unei baze aeriene militare ruse din Crimeea, potrivit lui Serghei Aksenov, șeful așa-numitei Republici Crimeea, scrie CNN.

„Situația este sub control. Repet încă o dată: nu există o evacuare generală din oraș. Doar locuitorii din casele situate foarte aproape de aerodromul militar vor fi relocați”, a declarat Aksenov pe Telegram.

Anterior, ministrul Sănătății din Republica Crimeea, Kоnstantin Skorupsky, a declarat că cinci persoane au fost rănite în urma exploziilor. Nu este clar dacă persoana care a murit se numără printre cele raportate anterior ca fiind rănite.

Patru dintre răniți au primit îngrijiri ambulatorii pentru răni cauzate de tăieturi provocate de fragmente de sticlă.

UPDATE 18:30 Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din locuințele lor în urma unei serii de explozii produse marți în zona unei baze aeriene rusești din Crimeea, a declarat Oleg Kriuchkov, consilier al șefului regiunii Crimeea, relatează CNN.

Niciun civil nu a fost rănit, a mai spus Kriuchkov pe canalul său de Telegram.

Serghei Aksenov, șeful așa-numitei Republici Crimeea, a declarat că se află la fața locului în satul Novofedorivka, districtul Saki.

Echipe de urgență lucrează la fața locului, a adăugat el. „Au fost luate măsuri pentru a stabili un cordon într-o zonă de 5 kilometri: garduri, echipaje de poliție rutieră și patrule pentru a preveni rănirea locuitorilor din zonă”.

UPDATE 17:00 Mai multe explozii au avut loc în apropiere de satul Novofedorovka din Crimeea, a declarat marți un consilier al șefului din Crimeea, Oleg Kriucikov, pe canalul său Telegram, citat de agenția de presă rusă TASS.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat, de asemenea, o coloană de fum în zonă

Potrivit agenției ruse de presă TASS, baza militară este folosită de Ministerul rus al Apărării. Aici există un complex de pregătire pentru teste la sol pentru a exersa decolarea și aterizarea aeronavelor de aviație navală.

Unul dintre cele doar două simulatoare de acest tip din Rusia, complexul este un aerodrom cu un teren de zbor din oțel sub forma unei punți de navă. Dimensiunile aerodromului sunt echivalente cu puntea de zbor a portavionului Amiral Kuznețov, notează TASS.

UPDATE 15:37 Kremlinul a ameninţat marţi să „demilitarizeze” viitoarea uzină turcă pentru fabricarea de drone Bayraktar dacă aceasta va fi construită în Ucraina, la o zi după ce ambasadorul ucrainean la Ankara, Vasili Bodnar, anunţase într-un interviu pentru RBC.ua că producătorul dronei turceşti Bayraktar a achiziţionat deja un teren în Ucraina pentru ridicarea viitoarei uzine de fabricare a unor astfel de drone, uzină pe care a şi proiectat-o deja, intenţionând să ducă până la capăt acest proiect, scrie unian.

„Faptul de a construi un astfel de obiectiv, care, desigur, va intra imediat sub incidenţa „demilitarizării” va prelungi doar suferinţa ucrainenilor, dar nu-i va ajuta să evite ceea ce este scopul operaţiunii speciale militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, sugerând că Moscova intenţionează să distrugă viitoarea uzină de drone Bayraktar din Ucraina.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus omologului său turc Recep Tayyip Erdogan să stabilească producţia de drone de atac Bayraktar în Rusia.

Haluk Bayraktar, şeful companiei de drone Baykar, a exclus categoric luna trecută posibilitatea livrării de astfel de echipamente Rusiei, afirmând că, la fel ca Ankara, şi compania sa susţine Ucraina în războiul cu Moscova.

UPDATE 14:02 Alte două nave care transportă cereale au părăsit marți, 9 august, portul ucrainean Cernomorsk, a anunțat Ministerul turc al Apărării, ca parte a acordului de deblocare a exporturilor maritime ucrainene, ridicând la 12 numărul total de nave care au părăsit țara în cadrul unui acord de trecere sigură.

Ocean Lion a plecat spre Coreea de Sud, transportând 64.720 de tone de porumb, a precizat ministerul, în timp ce nava Rahmi Yagci transporta 5.300 de tone de floarea-soarelui către Istanbul.

UPDATE 12:48 Armata ucraineană a primit în dotare 50 de vehicule blindate turcești Kirpi, anunță grupul operațional de trupe al Forțelor Armate ale Ucrainei „Kahovka” pe Facebook. O altă livrare de 150 de unități din acest echipament este așteptată în curând.

Kirpi este echipat cu scaune anti-mine și rezistente la explozie, Kirpi 4 × 4 poate transporta până la 13 persoane.

UPDATE 11:13 În teritoriile ocupate din regiunea Zaporozhye a început să fie aplicată legislația Federației Ruse. Despre asta a anunțat, pentru agenția RIA Novosti, reprezentantul „autorităților” pro-ruse din regiune, Vladimir Rogov, pe care agenția îl numește „membru al consiliului principal de administrație” al regiunii.

„Am început să aplicăm legislația Federației Ruse în diferite domenii”, a spus Vladimir Rogov.

Potrivit acestuia, poliția din teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie este deja ghidată de Codurile penale și administrative ale Federației Ruse.

UPDATE 10:42 Ucraina a reușit să reducă, de trei ori față de începutul lunii iunie, pierderile în rândul militarilor, care se ridicau la 100-200 de soldați pe zi. Despre asta a anunțat Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui, pentru BBC Ucraina, scrie unian.

Potrivit acestuia, acum aproximativ 30-50 de oameni mor zilnic pe front.

„Dar, din nou, nu este în întregime corect să vorbim despre asta. Este mai corect atunci când Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei va oferi cifre concrete cu privire la câți oameni mor”, a adăugat Podolyak.

Potrivit lui Podolyak, pierderile grele din iunie se explică prin faptul că războiul a trecut la a doua etapă, iar rușii au început „războiul de artilerie” și au „țintit” pozițiile ucrainene.

„Dar astăzi numărul pierderilor este în scădere, în primul rând, pentru că MLRS-ul nostru lucrează foarte eficient la centrele logistice ale armatei ruse. În al doilea rând, armata rusă este redistribuită pe toată linia frontului. Și în al treilea rând, ai noștri s-au adaptat deja la tactica armatei ruse și au o apărare mai mobilă, mai eficientă”, a explicat Podolyak.

La 1 iunie, într-un interviu, președintele Volodimir Zelenski a declarat că între 60 și 100 de soldați ucraineni mor în fiecare zi pe front. Încă aproximativ 500 de persoane sunt rănite zilnic. 

La mijlocul lunii aprilie, președintele Ucrainei a anunțat despre 2 500 -3 000 de morți în rândul armatei ucrainene. În același timp, aproximativ 10 000 de soldați ucraineni au fost răniți și că „este greu de spus câți vor supraviețui”.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu publică informații despre pierderile din armata ucraineană.

UPDATE 8:48 Autoritățile ucrainene susțin că Rusia ar fi pierdut 42 640 de soldați în războiul din Ucraina.

În Ucraina, ca și în Rusia, este interzis prin lege dezvăluirea pierderilor în rândul militarilor în timpul ostilităților. În martie, Aleksei Arestovici, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a spus că astfel de date constituie un secret de stat, iar dezvăluirea acestor informații „poate ajuta inamicul să evalueze eficacitatea acțiunilor sale”, potrivit Unian.

Ultima dată când Ministerul rus al Apărării a anunțat despre pierderile înregistrate de armata rusă în războiul din Ucraina a fost pe 25 martie. Atunci, Moscova a anunța că 1 351 de militari ruși au murit, iar 3.825 au fost răniți în timpul așa-numitei „operațiuni speciale” din Ucraina.

UPDATE 8:00 Au fost lovituri și în regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației regionale, Valentin Reznicenko scrie că două raioane ale regiunii, Nikopol și Sinelnikovsky, au fost atacate de ruși. În Nikopol un om a fost rănit.

UPDATE 7:50 Rușii au atacat noaptea trecută orașul Harkov, anunță primarul Igor Terehov.

„În jurul orei 2:10 s-a auzit o serie de explozii, cel puțin patru. În momentul de față, salvatorii au putut detecta doar două consecințe ale loviturilor nocturne. În cartierul Industrial, un stâlp electric și șinele de tramvai au fost avariate”, spune Terehov.

De asemenea, un at cartier al orașului a fost atacat de rachetele rușilor. Fațada unei clădiri a fost deteriorată, acoperișul a fost spart parțial, geamurile au fost sparte, scrie primarul din Harkov.

Potrivit lui Terehov, nu există informații despre victime.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)