Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Zelenski spune că…

LIVE TEXT Zelenski spune că situația de pe linia frontului din est este „foarte dificilă”, în timp ce forțele ucrainene resping asalturile rusești. Război în Ucraina, ziua 289

UPDATE 21:20 Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a recunoscut vineri că situația militară în unele părți din estul Ucrainei este „foarte dificilă”, dar a declarat că forțele ucrainene continuă să reziste atacurilor rusești.

În discursul său video zilnic, Zelenski a declarat „situația de pe linia frontului rămâne foarte dificilă în zonele cheie din Donbas – Bahmut, Soledar, Mariinka, Kreminna”.

Cele patru orașe se află pe linia frontului în Donețk și Luhansk, care s-au mișcat foarte puțin în ultimele trei luni.

„Nu mai există niciun loc de trai rămas la sol în aceste zone care să nu fie deteriorat de obuze și foc”, a spus Zelenski. „Ocupanții au distrus de fapt Bahmut – un alt oraș din Donbas, pe care armata rusă l-a transformat în ruine pârjolite”.

Zelenski a declarat că forțele ucrainene au ținut frontul, respingând atacurile și provocând „pierderi concrete inamicului ca răspuns la iadul care a venit în Ucraina sub steagul rusesc”.

UPDATE 19:10 SUA au anunțat noi sancțiuni împotriva a zeci de persoane și entități din nouă țări, inclusiv Rusia, China și Iran, pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului sau corupție.

Totodată, Casa Albă a declarat că președintele Joe Biden a autorizat un ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Cea mai recentă listă de sancțiuni include Comisia Electorală Centrală a Rusiei, pe care Washingtonul a acuzat-o că a ajutat la supravegherea și monitorizarea a ceea ce SUA au declarat că sunt „referendumuri false” organizate în zonele din Ucraina controlate de Rusia, precum și 15 dintre membrii săi.

De asemenea, Departamentul Trezoreriei SUA a luat măsuri împotriva a patru persoane pe care le-a acuzat că sunt direct implicate în „operațiunile de filtrare” ale Rusiei.

Departamentul de Stat al SUA a desemnat doi cetățeni ruși pentru presupuse abuzuri împotriva drepturilor omului împotriva civililor ucraineni.

UPDATE 17:05 Un tribunal din Moscova l-a condamnat pe politicianul de opoziție Ilia Iașin la opt ani și jumătate de închisoare pentru că a răspândit „informații false” despre invazia Rusiei în Ucraina, scrie presa rusă.

Iașin, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit vinovat pentru că a afirmat că trupele ruse sunt responsabile pentru masacrarea civililor din suburbia Kievului, Bucea, din primăvara lui 2022. Judecătoarea Oksana Goriunova a declarat că Iașin a comis o infracțiune prin difuzarea de „informații false cu bună știință despre forțele armate ale Rusiei”.

Unul dintre puținii critici vocali ai Kremlinului care au ales să rămână în Rusia după izbucnirea războiului, Iașin a făcut aceste comentarii critice la adresa armatei ruse într-un video publicat în aprilie.

UPDATE 15:23 Premierul indian Narendra Modi nu va organiza în acest an un summit anual în persoană cu președintele rus Vladimir Putin, din cauza amenințărilor voalate ale acestuia de a folosi arme nucleare în războiul din Ucraina, potrivit unor surse citate vineri de Bloomberg.

Modi și Putin s-au întâlnit în septembrie, în marja unui summit al blocului de securitate regională din Uzbekistan, și au vorbit la telefon de mai multe ori în acest an, inclusiv pe tema invaziei Rusiei în Ucraina.

India, care a devenit al doilea cel mai mare cumpărător de petrol rusesc după China și care încearcă să reducă deficitul comercial în creștere cu Moscova, nu a condamnat în mod explicit ceea ce Rusia numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Un oficial rus a declarat pentru Bloomberg că decizia Indiei de a nu organiza un summit în acest an a fost clară la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) din Uzbekistan, unde Modi i-a spus lui Putin în cadrul unei întâlniri că această eră „nu este o eră a războiului”.

Putin a lansat o serie de amenințări nucleare voalate pe parcursul războiului din Ucraina, dar mai mulți oficiali de rang înalt au negat în mod repetat că Moscova intenționează să folosească arme nucleare în Ucraina și au acuzat Occidentul că a ridicat miza nucleară.

UPDATE 14:10 Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit în dimineața zilei de vineri, 9 decembrie, să adauge două miliarde de euro la Fondul european pentru pace (EPF), instrumentul lor de finanțare pentru asistența militară acordată Ucrainei. Acordul trebuie încă aprobat la reuniunea miniștrilor de externe ai UE care va avea loc luni la Bruxelles, potrivit Le Monde.

Instrument creat de statele membre ale UE în afara bugetului comun și alimentat prin contribuțiile acestora, Facilitatea de sprijin pentru pace a UE, a fost dotată cu 5,7 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 pentru a finanța acțiuni operaționale în cadrul politicii externe și de securitate comună (PESC). Acesta a fost folosit la scurt timp după invazia rusă în Ucraina pentru a finanța livrările de arme către Kiev. Iar 3,1 miliarde de euro au fost deja plătite pentru a rambursa statelor membre cheltuielile pentru armele și munițiile furnizate forțelor armate ucrainene din stocurile lor.

Împreună cu livrările bilaterale, sprijinul statelor membre ale UE se ridică la aproape 9 miliarde de euro, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell.

UPDATE 13:39 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat noi negocieri cu președinții Ucrainei și Federației Ruse, transmite vineri agenția de stat turcă Anadolu, citată de European Pravda.

„Eforturile diplomatice ale Turciei cu privire la Ucraina se bazează pe ideea că nu pot exista învingători în război și nici învinși în lume”, a subliniat Erdoğan.

De asemenea, el a menționat că războiul dintre Federația Rusă și Ucraina este asociat cu daune politice, economice și umanitare grave pentru întreaga lume. Potrivit acestuia, Turcia susține cu fermitate integritatea teritorială a Ucrainei.

În același timp, Turcia s-a opus incitării contradicțiilor în regiune prin „politici de neconceput față de Federația Rusă”, a spus Erdogan.

Acesta a precizat că va discuta duminică cu Vladimir Putin și cu Volodimir Zelenski pentru a consolida acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră.

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavușoğlu, a declarat la începutul lunii decembrie că Ankara se așteaptă să vadă o „imagine mai clară” a unei încetări a focului în războiul din Ucraina sau a unei reveniri la masa negocierilor până în primăvara anului 2023.

UPDATE 12:55 Ucraina este o „urgență în ceea ce privește drepturile omului”, a declarat vineri șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, relatează Sky News.

„Aveți 17,7 milioane de persoane care au nevoie de asistență umanitară; aveți 9,3 milioane care au nevoie de asistență alimentară și de mijloace de trai”, a declarat Turk în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, în Elveția. „Aveți aproximativ 7,4 milioane de refugiați, aveți 6,5 milioane de persoane strămutate în interiorul țării”.

Turk a spus că țara „suferă” nu numai din cauza atacurilor continue cu rachete, ci și din cauza infrastructurii civile distruse.

„Sectorul energetic este puternic afectat, sistemul de încălzire, rețeaua electrică, există oameni care trăiesc la temperaturi sub zero grade fără încălzire și fără electricitate”, a spus el.

UPDATE 10:35 Rușii au bombardat vineri dimineața un spital din regiunea Herson. Victime nu au fost înregistrate. În ultimele 24 de ore, potrivit șefului administrației regionale din Herson, Iaroslav Ianușevici, forțele ruse au bombardat regiunea de 68 de ori: opt oameni au fost răniți.

UPDATE 10:00 Rusia și-a cumpărat drone kamikaze iraniene și a început din nou să atace obiective din Ucraina, afirmă serviciile secrete britanice. În raportul său zilnic, Ministerul britanic al Apărării notează că, pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, au apărut rapoarte despre atacuri cu drone kamikaze.

La 6 decembrie, Statul Major General ucrainean a declarat că 17 drone au fost doborâte, inclusiv 14 Shahed-136. A doua zi, oficialii ucraineni au raportat utilizarea de muniție de baraj furnizată de Iran care a vizat regiunile Zaporojie și Dnepropetrovsk.

Ultima dată când au fost raportate drone iraniene Shahed-136 doborâte în Ucraina, înainte de această dată, a fost pe 17 noiembrie. Dacă atacurile raportate se confirmă, ar însemna că Rusia și-a epuizat probabil stocul anterior de câteva sute de drone Shahed-131 și 136 – și a primit acum noi drone.

UPDATE 9:50 În ultimele 24 de ore, trupele ruse au bombardat de 68 de ori regiunea Herson, a declarat adjunctul șefului biroului prezidențial, Kiril Timoșenko. Potrivit acestuia, opt civili au fost răniți în urma bombardamentelor.

UPDATE 9:46 Armata rusă ar fi pierdut 310 soldați în ultimele 24 de ore. În total, peste 93 000 de militari ruși au fost uciși de la 24 februarie, susține Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

La începutul lunii octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, spunea că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 5 937 de soldați, iar 90% dintre răniți au revenit în serviciul militar. Cât despre pierderile Ucrainei, Șoigu spunea că acestea ar fi de 61 000 de morți și 49 000 de răniți.

În Ucraina, ca și în Rusia, este interzis prin lege dezvăluirea pierderilor în rândul militarilor în timpul ostilităților. În martie, Aleksei Arestovici, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a spus că astfel de date constituie un secret de stat, iar dezvăluirea acestor informații „poate ajuta inamicul să evalueze eficacitatea acțiunilor sale”, potrivit Unian.

UPDATE 8:47 Șeful administrației militare regionale din Donețk a anunțat vineri că cinci civili au fost uciși pe 8 decembrie în regiunea din estul Ucrainei: 3 în Bahmut, unul în Torețk și 1 în Netailovo, a anunțat șeful regiunii Pavel Kirilenko.

Alte 2 persoane au fost rănite, a mai anunțat Kirilenko, menționând că este imposibil de estimat numărul victimelor din Mariupol şi Volnovaha, care se află sub controlul rușilor.

UPDATE 8:03 SUA pregătesc un nou pachet de asistență militară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, care oferă noi capacități pentru a învinge dronele și pentru a consolida apărarea aeriană, transmite Reuters.

Sursa citată menționează că noul pachet de ajutor va fi anunțat vineri, 9 decembrie, și ar putea să includă mai multe lansatoare de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), proiectile de 155 mm, vehicule militare Humvee și generatoare de energie.

De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Statele Unite au oferit Kievului asistență de securitate în valoare de aproximativ 19,1 miliarde de dolari.

UPDATE 7:55 Atac cu rachete asupra regiunii Dnepropetrovsk. Șeful regiunii, Valentin Reznicenko, anunță că noaptea trecută rușii au lovit raionul Nikopol din sistemele „Grad” și artileria grea. Victime nu au fost înregistrate.

„În localitatea Cervonogrigorivsk, mai multe case particulare și garaje au fost avariate, iar liniile electrice au fost rupte. În alte zone, detaliile bombardamentelor sunt în curs de clarificare”, a anunțat Reznicenko.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)