Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Peste 1 300…

LIVE TEXT Peste 1 300 de localități din Ucraina rămân fără electricitate. Pe 10 octombrie, 14 persoane au fost ucise și 97 au fost rănite din cauza bombardamentelor rusești, anunță autoritățile ucrainene. Război în Ucraina, ziua 229

Este a 229-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. În noaptea de duminică spre luni, 9 octombrie – 10 octombrie, forțele ruse au reluat atacurile masive asupra mai multor regiuni din Ucraina. Astfel, autoritățile ucrainene au raportat explozii puternice în Kiev, Zaporojie, Dnipro, Hmelnîțkîi, Jîtomîr, Ternopil, Lvov, Harkov, Odesa, Ivano-Frankivsk, Poltava, Nikolaev, Vinnița și Sumî. Pe fondul multiplelor explozii din Kiev și din alte orașe ucrainene, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că „Rusia încearcă să anihileze Ucraina”. Consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei, Rostislav Smirnov, a anunțat că opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma atacurilor rusești asupra orașului Kiev.

Bombardarea masivă a regiunilor ucrainene are loc la o zi după ce o explozie a avut loc pe podul Crimeii, unde un camion a explodat, după care șapte rezervoare de combustibil din tren, în urma părții de cale ferată a trecerii, au luat foc. Drept urmare, două mașini s-au prăbușit parțial, însă suporturile arcului de deasupra părții navigabile a podului nu au fost avariate.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 10 octombrie:

UPDATE 22:02 Peste 1 300 de orașe și sate din Ucraina rămân fără electricitate după cel mai mare atac aerian rusesc. Potrivit ultimelor date ale Serviciului de Urgență al Ucrainei, pe 10 octombrie, 14 persoane au fost ucise și alte 97 de persoane au fost rănite din cauza bombardamentelor.

UPDATE 21:42 UE va continua să ofere sprijin militar Ucrainei, precum și să acopere costurile nevoilor de iarnă, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, transmite Unian.

UPDATE 21:33 Primarul din Melitopol, Ivan Feodorov, raportează explozii în oraș.

„Tocmai acum: explozii puternice în Melitopol, care se aud în cartierele din centrul și estul orașului”, a spus el.

UPDATE 21:00 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat schema atacurilor rusești de luni, 10 octombrie. Kievul menționează că harta arată situația de la ora 10:20-11:00.

„Inamicul a folosit rachete de croazieră aeriene, maritime și terestre, rachete balistice, rachete ghidate antiaeriene, UAV-uri de recunoaștere și lovitură de tip Shahed-136.

Forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Forțelor Aeriene, Forțele Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei și echipajele noastre antiaeriene au distrus majoritatea rachetelor.

UPDATE 20:33 Președintele american Joe Biden a „condamnat ferm” valul de bombardamente rusești în Ucraina, dovadă a „brutalității absolute” a omologului său rus Vladimir Putin, soldate cu cel puțin 11 morți și 89 de răniți în toată țara.

„Aceste atacuri au ucis și rănit civili și au distrus ținte nelimitare. Asta demonstrează încă o dată brutalitatea absolută a războiului ilegal al lui Putin împotriva poporului ucrainean.

(…) Aceste atacuri nu fac decât să ne consolideze și mai mult angajamentul de a fi alături de poporul Ucrainei atât timp cât este nevoie. Alături de aliații și partenerii noștri, vom continua să impunem Rusia să plătească scump pentru agresiunea sa, vom atrage la răspundere Rusia și pe Putin pentru atrocitățile și crimele de război și vom oferi sprijinul necesar forțelor ucrainene pentru a-și apăra țara și libertatea”, se arată într-o declarație a președintelui american Joe Biden.

Potrivit autorităților ucrainene, armata rusă a lansat luni 83 de rachete, dintre care aproximativ jumătate au putut fi interceptate. Infrastructuri energetice, dar și ținte civile, între care un teren de joacă pentru copii, au fost lovite.

UPDATE 19:30 Rusia a lansat luni nouă lovituri cu rachete C-300 asupra Harkovului. O rachetă a fost doborâtă, anunță Oleg Snegubov, șeful administrației militare din Harkov.

A fost restabilită 40-50% din alimentarea cu energie electrică a orașului.

UPDATE 18:50 Ucraina oprește, din 11 octombrie, exportul de energie electrică către Europa. Decizia a fost luată pentru a „stabiliza sistem energetic” ucrainean, afectat în urma bombardamentelor din 10 octombrie, anunță Ministerul Energiei al Ucrainei.

„Electricitatea ucraineană, pe care am exportat-o ​​după sincronizarea cu UE, precum și liniile separate către Moldova și Polonia, au ajutat Europa să înlocuiască gazul rusesc și au susținut stabilitatea sistemului energetic european.

Chiar și după închiderea Centralei nucleare din Zaporojie, aflată sub ocupație rusă de mai bine de 7 luni, Ucraina și-a îndeplinit obligațiile față de partenerii săi europeni în exportul de energie electrică. Însă atacurile cu rachete de astăzi, care au lovit substațiile de generare termică și electrică, obligă Ucraina să oprească exportul de energie electrică din 11 octombrie 2022 pentru a-și stabiliza propriul sistem energetic”, a anunțat Ministerul Energiei de la Kiev.

UPDATE 17:54 Explozii la Krivoi Rog. Șeful administrației militare a orașului, Alexander Vîlkul susține că, potrivit datelor preliminare, în atac au fost implicate drone kamikaze iraniene.

UPDATE 17:23 Sistemele de apărare aeriană din Kremenciuk, regiunea Poltava, au doborât două rachete lansate de ruși, anunță șeful administrației regionale, Dmitri Lunin.

Martorii oculari au publicat mai devreme imagini video cu exploziile în aer, deasupra orașului Kremenciug.

UPDATE 17:13 Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a fost anunțat în căutare de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), sub acuzația de încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei. Acest lucru este menționat în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Luni, 10 octombrie, fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe Telegram că „scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie dezmembrarea completă a regimului politic al Ucrainei”.

„Statul ucrainean în configurația sa actuală cu regimul politic nazist va reprezenta o amenințare constantă, directă și clară pentru Rusia. Prin urmare, pe lângă protejarea poporului nostru și protecția granițelor țării, scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie dezmembrarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a scris astăzi Dmitri Medvedev pe canalul său Telegram.

UPDATE 16:58 Bilanțul victimelor atacurilor rusești asupra orașelor ucrainene a crescut la 11 morți și 64 de răniți. Despre asta a anunțat un ofițer de presă al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, Oleksandr Khorunzhy.

„Până în acest moment, cunoaștem că 11 persoane au decedat în urma atacurilor de astăzi asupra orașelor ucrainene. Știm, de asemenea, că există 64 de răniți”, a spus el.

De asemenea, Oleksandr Khorunzhy a adăugat că regiunile Lvov, Ternopil, Sumî și Poltava au rămas fără curent electric.

UPDATE 16:45 Reprezentanții Consiliului Europei condamnă atacurile rusești asupra orașelor ucrainene și cer Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina.

„Astfel de atacuri demonstrează o lipsă flagrantă de respect pentru viața umană și constituie încălcări grave ale dreptului umanitar internațional. Ei nu trebuie să rămână nepedepsiți”, se arată într-o declarație a secretarului general Maria Pejcinovic Buric, a președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Tiny Cox, și a ministrului irlandez de externe și președinte al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, Simon Coveney.

În context, Rusiei i s-a cerut să își respecte obligațiile care îi revin în temeiul dreptului internațional și să-și retragă trupele din Ucraina.

UPDATE 14:57 Cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte aproximativ 60 au fost rănite după ce Rusia a lansat, astăzi, atacuri masive asupra regiunilor ucrainene, anunță purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale din Ucraina, Mariana Reva.

„În afară de Kiev, au fost înregistrate atacuri cu rachete în 14 regiuni ale Ucrainei. Conform informațiilor preliminare, zece persoane au fost ucise și aproximativ 60 au fost rănite (…)”, a declarat Mariana Reva.

UPDATE 14:30 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky și cancelarul german Olaf Scholz au convenit să convoace o reuniune de urgență a G7. Astfel, în cadrul întrunirii, Zelensky va ține un discurs în care va vorbi despre „atacurile teroriste” ale Rusiei, scrie novosti.dn.ua.

„Am discutat, de asemenea, despre creșterea presiunii asupra Rusiei și despre ajutorul pentru reconstruirea infrastructurii avariate”, a adăugat Zelensky.

Totodată, președintele ucrainean a avut o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron. Aceștia au discutat despre consolidarea sistemului de apărare aeriană, despre „necesitatea unui răspuns ferm din partea UE” la acțiunile Rusiei.

Rusia a lansat în această dimineață un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Explozii au fost auzite în regiunile Kiev, Dnipro, Hmelnîțkîi, Jîtomîr, Ternopil, Lvov, Harkov, Odesa, Ivano-Frankivsk, Poltava, Nikolaev, Vinnița și Sumî.

UPDATE 13:35 Președintele rus Vladimir Putin a confirmat atacurile masive lansate de trupele ruse asupra regiunilor ucrainene, însă el a negat că au fost lovite și locații civile.

„Un atac masiv cu armament de înaltă precizie asupra instalațiilor energetice, militare și de comunicații ale Ucrainei a fost lansat în cursul dimineții”, a declarat Vladimir Putin, scrie TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului.

Totodată, Putin a avertizat Kievul că, dacă „autoritățile ucrainene vor continua să comită atacuri teroriste pe teritoriul rus, răspunsurile vor fi dure”, transmite TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului.

„Dacă vor continua tentativele de a comite atacuri teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure”, a declarat Putin.

UPDATE 13:10 În legătură cu atacurile rusești masive asupra regiunilor ucrainene, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că rachetele au fost lansate din Marea Caspică și din orașul rus Nijni Novgorod. Până în prezent, fiind lansate 83 de rachete, anunță ministra ucraineană adjunctă a Apărării Anna Maliar.

„Astăzi, între orele 06:20 și 11:15, Federația Rusă a lansat atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, de la Marea Caspică și Nijni Novgorod, bombardând orașele Kiev, Lvov, Prîlukî, Hmelnîțkîi, Dnipro, Jîtomîr și Harkov”, a spus Maliar.

UPDATE 11:25 Pe fondul multiplelor explozii din Kiev și din alte orașe ucrainene, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că „Rusia încearcă să anihileze Ucraina”.

„Aceasta este a 229-a zi de război, în care rușii încearcă să ne anihileze și să ne șteargă de pe fața pământului. Ei încearcă să ne măcelărească oamenii care dorm în casele lor din Zaporojie. Ei încearcă să ucidă oamenii din Dnipro și Kiev care se îndreaptă la muncă. Sirenele de raid aerian răsună în toată țara. Din păcate, există morți și răniți. Vă rog: nu vă părăsiți adăposturile. Rămâneți în siguranță și aveți grijă de familiile voastre. Să fim puternici”, a spus Zelensky într-o postare pe contul său de Telegram.

UPDATE 10:35 În noaptea de duminică spre luni, rușii au lansat cel puțin șapte rachete asupra orașului Zaporojie, anunță șeful administrației militare regionale, Aleksandr Staruh, care menționează că au fost avariate instalațiile de infrastructură și rețelele electrice de înaltă tensiune.

Explozii au avut loc și în regiunile Dnipropetrovsk, Jîtomîr, Kiev, Ternopil și Lvov, scrie novosti.dn.ua.

UPDATE 10:19 Consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei, Rostislav Smirnov, anunță că opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma atacurilor rusești de luni dimineață, 10 octombrie, asupra orașului Kiev.

„8 persoane au murit și 24 au fost rănite în urma bombardamentelor din districtul Shevchenkiv, șase mașini au luat foc și peste 15 mașini au fost avariate. Au fost implicate 30 de persoane și 6 unități speciale de intervenție. Informația se află în curs de verificare”, a spus Smirnov într-o postare pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 09:41 Luni dimineață, rușii au atacat orașul Kiev. Mai multe explozii puternice au străbătut orașul după ce a fost declarată o alertă de raid aerian, fiind înregistrate aproximativ patru explozii, scrie presa ucraineană.

Potrivit primarului orașului Kiev, Vitali Klitschko, exploziile au fost înregistrate în districtul Shevchenkivskyy.

„Mai multe explozii în districtul Shevchenkivskyi – în centrul capitalei. Toate serviciile lucrează la fața locului”, a spus el într-o postare pe canalul său de Telegram.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, 9-10 octombrie, rușii au bombardat orașul Slaviansk. Potrivit autorităților ucrainene, patru persoane au fost ucise, iar două rănite.

„Noaptea, partea centrală a orașului a fost bombardată din nou. Au fost lovite case particulare de pe strada Botanicheskaya. Un băiat de 12 ani a fost spulberat în urma unei explozii. El a supraviețuit, dar este rănit, acum se află în spital. Bilanțul victimelor este de patru morți și doi răniți”, a spus Vadim Liakh, șeful administrației militaro-civile a orașului Sloviansk.

Unian scrie că explozii au avut loc și în orașul Dnipro.

UPDATE 07:55 Președintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile speciale ucrainene de bombardarea podului din Crimeea. Declarația a fost făcut după ce a audiat un raport al șefului Comitetului rus de anchetă, Aleksandr Bastrikin.

Putin a declarat că bombardarea podului din Crimeea a fost „un act terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”.

„Iar autorii sunt serviciile speciale ucrainene”, a subliniat președintele rus.

La rândul său, Bastrikin a adăugat că „cetățeni ruși și străini ar fi ajutat partea ucraineană în pregătirea actului terorist”.

În dimineața zilei de 8 octombrie, o explozie a avut loc pe Podul Crimeii. Un camion a explodat, după care șapte rezervoare de combustibil din tren, în urma părții de cale ferată a trecerii, au luat foc. Ca urmare, două mașini s-au prăbușit parțial, însă suporturile arcului de deasupra părții navigabile a podului nu au fost avariate.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)