Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Polonia începe să…

LIVE TEXT Polonia începe să construiască un zid de-a lungul graniței cu enclava rusă Kaliningrad, de teamă că Rusia pregătește o criză a migranților. Război în Ucraina, ziua 252

AP Photo/Michal Dyjuk

UPDATE 22:01 Guvernul polonez a autorizat construirea unei noi bariere de-a lungul graniței de 210 de kilometri cu exclava rusă Kaliningrad. Cu această ocazie, ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat miercuri că frontiera trebuie „sigilată” pentru ca țara să se simtă în siguranță, relatează Euronews.

Decizia vine pe fondul suspiciunilor că Moscova intenționează să faciliteze trecerea ilegală a frontierei de către migrații asiatici și africani. Blaszczak argumentează că autoritatea aviatică a Rusiei a lansat recent zboruri din Orientul Mijlociu și Africa de Nord către Kaliningrad, semn că pregătesc o provocare la graniță.

Autoritățile au început deja lucrările pregătitoare la noua barieră temporară, implicând soldați polonezi specializați în deminare. Blaszczak a spus că bariera va fi alcătuită din trei rânduri de sârmă ghimpată, de 2,5 metri înălțime și 3 metri lățime, cu un sistem electronic de monitorizare și camere. Pe partea poloneză, un gard va ține animalele departe. Bariera urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023.

Recent, Polonia a mai ridicat un zid de oțel de-a lungul graniței sale cu Belarus, după ce mii de migranți au încercat să treacă anul trecut.

UPDATE 20:55 Nord Stream AG, operatorul gazoductului Nord Stream 1 din Rusia către Germania, a finalizat „colectarea datelor inițiale” la locul unde a fost avariată conducta de pe linia 1, în zona economică exclusivă suedeză, a anunțat miercuri operatorul într-un comunicat, citat de CNN.

Potrivit rezultatelor preliminare, pe fundul mării au fost descoperite cratere tehnogene – create de tehnologia umană – cu o adâncime de 3 până la 5 metri, la o distanță de 248 de metri unul față de celălalt, se arată în comunicat.

Secțiunea de conductă dintre cratere este „distrusă”, a precizat comunicatul, adăugând că analiza datelor de sondaj continuă.

Săptămâna trecută, operatorul conductei a declarat că încă așteaptă aprobarea pentru a efectua o verificare similară asupra părților de conductă avariate în zona economică exclusivă daneză.

În septembrie, națiunile occidentale au declarat că scurgerile din două conducte de gaz rusești, Nord Stream 1 și 2, au fost probabil rezultatul unui sabotaj.

Scurgerile au fost descoperite în conducte, ceea ce a determinat investigații ale autorităților europene care au stabilit că au avut loc explozii subacvatice puternice chiar înainte ca conductele să se spargă în mai multe locuri.

UPDATE 19:00 Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre reluarea participării națiunii sale la acordul privind cerealele ucrainene din Marea Neagră, afirmând că Rusia își rezervă dreptul de a se retrage din nou dacă garanțiile pe care le-a primit nu vor fi respectate.

Agenția rusă de știri Interfax îl citează pe Putin, care a declarat: „Am cerut asigurări și garanții de la partea ucraineană că nimic asemănător [atacului de la Sevastopol] nu se va întâmpla în viitor, că coridoarele umanitare nu vor fi folosite în scopuri militare”.

„Prin intermediul Ministerului Apărării, am primit informații din partea turcă, potrivit cărora Ucraina a dat astfel de asigurări că aceste coridoare umanitare nu vor fi folosite în scopuri militare.

În acest sens, am dat instrucțiuni Ministerului Apărării pentru a relua participarea noastră deplină la această activitate.

În același timp, Rusia își rezervă dreptul de a se retrage din aceste acorduri în cazul în care aceste garanții sunt încălcate de Ucraina”, a mai afirmat liderul de la Kremlin.

UPDATE 17:55 Departamentul de Stat al SUA a anunțat că a lansat un proiect de formare în domeniul deminării în valoare de 47,6 milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina, relatează Sky News.

Marți, departamentul a precizat într-un comunicat că o firmă americană de consultanță și servicii de inginerie a primit finanțarea pentru a ajuta guvernul ucrainean să localizeze și să îndepărteze minele terestre din zonele civile.

„În conformitate cu termenii proiectului, Tetra Tech va consolida capacitatea guvernului Ucrainei de a localiza și îndepărta minele terestre, muniția neexplodată și abandonată, dispozitivele explozive improvizate și alte pericole explozive din zonele civile”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Acesta a adăugat că Guvernul Ucrainei estimează că 160.000 de kilometri pătrați din teritoriul său ar putea fi contaminat cu mine și alți explozibili.

UPDATE 15:55 Statele Unite acuză Coreea de Nord că furnizează în secret Rusiei un număr semnificativ de proiectile de artilerie pentru a fi folosite în războiul din Ucraina și că încearcă să ascundă transporturile făcând să pară că muniția este trimisă către țări din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, potrivit unor informații recent declasificate.

Oficialii americani consideră că transporturile clandestine nord-coreene – împreună cu dronele și alte tipuri de armament pe care Rusia le-a achiziționat din Iran – sunt o dovadă în plus că până și arsenalele de artilerie convențională ale Moscovei s-au diminuat pe parcursul a opt luni de luptă.

Informațiile recente care sugerează că transporturile au loc vine la aproximativ două luni după ce comunitatea de informații a SUA a declarat că crede că Rusia este în curs de a cumpăra milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru a le folosi pe câmpul de luptă, au relatat la vremea respectivă CNN și alte posturi de televiziune.

„În septembrie, RPDC a negat public că ar intenționa să furnizeze muniție Rusiei”, a declarat coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică, John Kirby, într-o declarație pentru CNN. „Cu toate acestea, informațiile noastre indică faptul că RPDC aprovizionează în secret războiul Rusiei din Ucraina cu un număr semnificativ de proiectile de artilerie, în timp ce obturează destinația reală a transporturilor de arme încercând să facă să pară că acestea sunt trimise către țări din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord.”

UPDATE 13:00 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat reluarea „coridorului cerealelor”. El a făcut această declarație după negocieri cu Kremlinul.

„Președintele Recep Tayyip Erdoğan a spus că a vorbit ieri cu Putin despre „culoarul de cereale”, iar astăzi va vorbi cu Zelenski. De asemenea, a anunțat că „culoarul de cereale” a fost redeschis, așa cum era înainte”, scrie agenția de știri din Turcia, Anadolu.

Între timp, partea rusă, care a dorit inițial să iasă din acord, a confirmat oficial că se reia lucrările la „culoarul de cereale”.

Ministerul rus al Apărării a raportat că ar fi primit așa-numitele „garanții” de la autoritățile ucrainene.

„Grație participării și asistenței ONU, Turcia a reușit să obțină garanțiile scrise necesare din partea Ucrainei cu privire la neutilizarea coridorului umanitar și a porturilor ucrainene pentru a desfășura ostilități împotriva Federației Ruse”, a spus Ministerul rus al Apărării.

UPDATE 10:55 Statele Unite vor „folosi toate instrumentele relevante și adecvate din setul lor de instrumente pentru a expune, a confrunta și a contracara” furnizarea de arme de către Iran către Rusia, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, relatează CNN.

În cadrul unei ședințe de informare a Departamentului de Stat, Price a declarat că SUA „au țintit rețelele de proliferare UAV (vehicule aeriene fără pilot la bord) ale Iranului de-a lungul ultimelor luni” și „caută mereu ținte care ar putea fi adecvate pentru acest tip de răspuns, sancțiuni, alte, alte măsuri financiare”.

„Suntem îngrijorați de faptul că Rusia ar putea, de asemenea, să încerce să achiziționeze arme convenționale avansate din Iran, cum ar fi rachete sol-suprafață care vor fi aproape sigur folosite pentru a sprijini războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Price.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că SUA vor aplica „cu fermitate” toate sancțiunile privind comerțul cu arme rusești și iraniene „pentru a îngreuna situația în care Iranul va vinde aceste arme Rusiei”.

UPDATE 09:00 Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus șase drone kamikaze deasupra regiunii Dnipropetrovsk. Șeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk, Mykola Lukashuk, a anunțat acest lucru pe Telegram.

„Noaptea, forțele noastre de apărare aeriană au salvat regiunea Dnipropetrovsk de la o posibilă tragedie. Apărătorii ucraineni au doborât 6 drone kamikaze inamice deasupra regiunii. A fost cel mai masiv atac cu drone inamice asupra regiunii în timpul războiului la scară largă”, a spus el.

Potrivit lui Lukashuk, noaptea trecută, soldații ruși au atacat și Nikopol cu mai multe lansatoare de rachete. Nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 08:40 În noaptea de miercuri, 2 noiembrie, forțele ruse au atacat una dintre comunitățile din regiunea Cerkasî, din centrul Ucrainei. Două UAV iraniene au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, potrivit șefului regiunii Cerkași, Ihor Tabureț. Una dintre drone a lovit un obiect de infrastructură.

„Din fericire, oamenii nu au fost răniți. Și acesta este cel mai important lucru. Nu există fotografii și videoclipuri. Nu ajutați inamicul”, a scris Tabureț pe Telegram.


ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)