Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Cel puțin 3…

LIVE TEXT Cel puțin 3 persoane decedate în Ucraina în urma atacurilor cu rachete rusești, anunță serviciul de urgență. Război în Ucraina, ziua 309

Foto: Sistemul de apărare aeriană ucrainean interceptează o rachetă lansată de forțele rusești împotriva Kievului în dimineața zilei de joi. Fotografie: Anadolu Agency/Getty Images

UPDATE 21:40 Cel puțin trei persoane au fost ucise și șapte au fost rănite în atacuri cu rachete la nivel național, potrivit ultimelor cifre furnizate de Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Ofițerul de presă al serviciului, Oleksandr Khorunzhyy, a declarat pentru CNN că două persoane au fost ucise în regiunea nord-estică Harkov, în timp ce o persoană a fost ucisă în regiunea estică Donețk.

În regiunea Kiev, patru persoane au fost rănite în urma atacurilor, în timp ce două au fost rănite în regiunea Harkov și una în regiunea vestică Ivano-Frankivsk.

„Până la ora 16:00, 41 de obiecte, inclusiv 21 de clădiri rezidențiale, au fost avariate”, a declarat el.

Anterior, un oficial local a declarat că una dintre cele două persoane ucise în Harkov era un bărbat care a murit într-o ambulanță în drum spre spital.

UPDATE 20:00 Ambasadorul ucrainean a fost convocat la Ministerul de Externe de la Minsk pentru a primi un protest oficial.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus, Anatoly Glaz, a declarat că partea belarusă consideră acest incident ca fiind „extrem de grav”.

„Am cerut ca partea ucraineană să efectueze o anchetă amănunțită, … să îi tragă la răspundere pe cei responsabili și să ia măsuri cuprinzătoare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente în viitor”, a afirmat Glaz.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a recunoscut că a fost o rachetă ucraineană rătăcită, spunând că incidentul nu a fost „nimic ciudat, un rezultat al apărării aeriene” și ceva ce „s-a întâmplat de mai multe ori”.

UPDATE 17:12 Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că în 2023 Ucrainei îi va fi alocat un ajutor militar de 2,3 miliarde de lire sterline, scrie The Guardian.

„Un alt sprijin de 2,3 miliarde de lire sterline va fi acordat anul viitor și (în acest fel n. red.) ne vom asigura că ei (ucrainenii n.red.) au sistemele de armament necesare, iar Marea Britanie îi va ajuta să le cumpere din alte țări ale lumii”, a declarat Wallace.

Ministrul a declarat că Marea Britanie va furniza Ucrainei sisteme de armament care să corespundă modelelor sovietice. De asemenea, britanicii au predat recent mii de rachete antiaeriene pentru ca armata ucraineană să poată doborî dronele inamice.

În plus, Regatul Unit împărtășește cunoștințele și experiența sa cu Ucraina pentru a asigura o mai bună coordonare a apărării aeriene la sol și, în paralel, pentru a se asigura că Ucraina poate câștiga la sol și respinge forțele ruse.

UPDATE 16:14 Încă un om a murit în urma atacului din Harkov, a anunțat Sinegubov.

„Potrivit datelor oferite de Centrul Regional de Asistență Medicală de Urgență, din păcate, unul dintre răniți a murit în ambulanță. Celălalt a fost spitalizat”, a declarat Sinegubov.

UPDATE 15:46 Un om a murit și doi au fost răniți în urma atacului rusesc cu rachete asupra Harkovului, a anunțat șeful administrației militare a regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Potrivit lui Sinegubov, loviturile rușilor au vizat instalații de infrastructură critică.

UPDATE 15:15 O rachetă a căzut joi, 29 decembrie, pe teritoriul Belarusului, potrivit presei locale. Ulterior, Ministerul Apărării de la Minsk a confirmat informația, menționând că aceasta a fost lansată de la complexul S-300 din Ucraina.

„O țintă aeriană a fost lovită de forțele de apărare antiaeriană astăzi, în jurul orei 10. Rămășițele rachetei au fost găsite pe un câmp agricol din apropierea satului Gorbaha, districtul Ivanovo, regiunea Brest. În cursul activităților de verificare s-a stabilit preliminar că epava aparținea unei rachete antiaeriene S-300, lansată de pe teritoriul Ucrainei. Detaliile detaliate ale incidentului vor fi furnizate de către departamentul militar în viitorul apropiat”, a anunțat Ministerul Apărării de la Minsk.

Kievul nu a comentat subiectul.

UPDATE 14:45 Date actualizate despre victimele civile din Ucraina înregistrate în data de 28.12.2022, până la 29.12.2022, ora 09:00:

Regiunea Zaporojie – 1 mort
Regiunea Harkov – 3 răniți
Regiunea Herson – 1 mort, 9 răniți.

UPDATE 13:17 Două persoane au fost rănite în Herson în urma unui atac cu rachete lansate de ruși.

„Astăzi, ca urmare a bombardamentelor rusești asupra orașului, Dispensarul regional de cardiologie a fost avariat. Două persoane au fost rănite – un agent de securitate și un muncitor. În clădire au fost distruse acoperișul, ferestrele și fațada”, a declarat Kirill Timoșenko, adjunctul șefului Biroului președintelui Ucrainei.

UPDATE 12:10 Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că joi dimineața, 29 decembrie, Rusia a lansat 69 de rachete de croazieră asupra Ucrainei. Forțele de apărare ucrainene au doborât 54 dintre acestea, a menționat Zalujnîi.

Anterior, Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului prezidențial ucrainean, declara că Rusia ar fi lansat peste 120 de rachete asupra Ucrainei.

UPDATE 11:02 Alertele de raid aerian au fost anulate în majoritatea regiunilor Ucrainei. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko susține că forțele de apărare aeriană au doborât 126 rachete deasupra Kievului.

UPDATE 10:55 O rachetă rusească a lovit o casă dintr-o localitate a regiunii Ivano-Frankovsk. Autoritățile ucrainene susțin că racheta nu a explodat.

UPDATE 10:34 Ministerul rus al Apărării a comentat atacurile cu rachete asupra Ucrainei. Mai exact, instituția a publicat o fotografie pe rețelele de socializare în care a scris că: „Rachetele Kalibru nu se vor termina niciodată”.

UPDATE 10:22 Noi imagini din Kiev, unde au fost rănite trei persoane.

UPDATE 10:19 Trei persoane au fost rănite în Kiev în urma atacurilor rusești, inclusiv o fată de 14 ani – Kliciko. Toți au fost spitalizați, a precizat primarul.

UPDATE 10:09 Unitățile de apărare antiaeriană au doborât 21 de rachete deasupra regiunii Odesa, anunță reprezentanții administrației militare.

„Fragmentele uneia dintre rachetele inamice au lovit o clădire rezidențială, din fericire, nu există victime. Din nefericire, loviturile au afectat infrastructura energetică, astfel că în regiune au loc întreruperi de urgență”, a anunțat șeful administrației militare a regiunii Odesa, Maxim Marcenco.

UPDATE 10:07 Două persoane au fost rănite la Kiev în urma unui atac cu rachete. Potrivit primarului Vitali Kliciko, două persoane au fost salvate din casa privată avariată. Medicii le-au acordat asistență la fața locului și i-au spitalizat. Salvatorii continuă operațiunile de căutare și salvare.

UPDATE 10:02 Rusia a lansat, în dimineața zilei de 29 decembrie, peste 120 de rachete asupra Ucrainei – Mihail Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei.

UPDATE 9:16 Mai multe explozii au răsunat la Kiev, a declarat primarul Kliciko.

UPDATE 9:15 O altă rachetă a fost doborâtă deasupra regiunii Sumî, anunță autoritățile ucrainene.

UPDATE 9:07 Administrația militară a regiunii Kiev anunță că resturi de la o rachetă doborâtă au căzut peste o casă privată și o mașină parcată în raionul Darnița.

UPDATE 9:08 Explozii în Harkov. Autoritățile locale deocamdată nu pot oferi informații despre pagube sau victime.

UPDATE 8:55 Șeful administrației militare din Nikolaev, Vitali Kim, susține că sistemele de apărare aeriană au doborât cinci rachete lângă Nikolaev, deasupra Mării Negre.

UPDATE 8:29 ️Se raportează explozii la Kiev și în regiune, potrivit presei ucrainene. Cel puțin o rachetă ar fi fost doborâtă.

Unitățile de apărare aeriană „Nord” au eliminat o rachetă rusească deasupra regiunii Sumî, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului militar regional Odesa, Serghei Bratciuk.

UPDATE 8:25 Aleksei Arestovici, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, susține că ar putea fi lansate peste 100 de rachete „în mai multe valuri”.

UPDATE 8:16 Alerte de raid aerian au fost emise pe întreg teritoriul Ucrainei. Șeful administrației militare din Nikolaev, Vitali Kim, raportează primele lansări de rachete rusești. Acestea zboară spre Sumî.

UPDATE 7:55 A 309-a zi de război în Ucraina începe cu alertă de raid aerian în majoritatea regiunilor ucrainene. Administrațiile miliare ale regiunilor vizate îndeamnă cetățenii să rămână în adăposturi.

Săptămâna trecută, premierul ucrainean Denis Șmîgal spunea că Ucraina trebuie să se pregătească pentru noi atacuri rusești asupra infrastructurii energetice. Potrivit acestuia, Moscova vrea ca Ucraina să petreacă Crăciunul și Anul Nou în întuneric, potrivit Ukrinform.

„În condițiile în care sistemul energetic se confruntă cu lovituri aproape în fiecare zi, este pur și simplu imposibil să se facă previziuni cu privire la restabilirea unei alimentări stabile cu energie electrică. De asemenea, autoritățile locale nu ar trebui să creeze așteptări exagerate. (…) Teroriștii ruși vor face totul pentru a-i lăsa pe ucraineni fără electricitate înainte de Anul Nou. Este important pentru ei să se asigure că Crăciunul și Anul Nou în Ucraina se petrece în întuneric. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru noi atacuri”, a spus Denis Șmîgal la ședința Guvernului de la Kiev, potrivit sursei citate.

Din luna octombrie, Rusia lansează aproape în fiecare săptămână atacuri puternice asupra Ucrainei, fiind țintită în special infrastructura energetică.

UPDATE 7:45 În orașul ucrainean Odesa a fost demontat monumentul Ecaterinei a II-a, potrivit presei ucrainene.

După ce va fi demontată, sculptura va fi mutată la Muzeul de Artă din Odesa, a declarat viceprimarul orașului Odessa, Oleg Brândak.

La sfârșitul lunii noiembrie, comitetul executiv al Consiliului municipal din Odesa a votat pentru demontarea monumentelor dedicate Ecaterinei a II-a și lui Alexandru Suvorov. Potrivit sondajului, marea majoritate a cetățenilor au susținut demolarea monumentului.

Înainte de aceasta, monumentul Ecaterinei a II-a a fost stropit în mod repetat cu vopsea. Ulterior, sculptura a fost acoperită cu polietilenă neagră. La începutul lunii noiembrie, monumentul a fost complet înconjurat de un gard.

Monumentul Ecaterinei se numește oficial „Monumentul fondatorilor Odesei”. A fost ridicat în 1900, conform proiectului arhitectului Iuri Dmitrienko, iar după revoluție, în 1920, a fost demontat. A fost restaurat abia în 2007, în timp ce unele organizații publice și Viktor Iușcenko, care deținea funcția de președinte la acea vreme, s-au opus ridicării monumentului.

Figura sa centrală este împărăteasa Ecaterina a II-a, care este înconjurată de figuri ale asociaților săi – fondatorul orașului Jose de Ribas, primul arhitect al orașului Frantz de Wollan, favoriții Grigori Potemkin și Platon Zubov.

A fost demontat și monumentul generalului rus Aleksandr Sovorov. Acesta va fi mutat, de asemenea, la Muzeul de Artă din Odesa.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)