Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rusia a folosit…

LIVE TEXT Rusia a folosit două treimi din muniția sa din Ucraina (Ministerul Apărării din Estonia). Război în Ucraina, ziua 275

UPDATE 22:40 Potrivit șefului centrului de informații al forțelor de apărare estoniene (EDF), colonelul Margo Grosberg, forțele armate rusești au consumat până acum aproape două treimi din muniția pe care o au în Ucraina.

„Federația Rusă a folosit aproximativ două treimi, sau puțin sub, din muniția disponibilă”, a declarat Grosberg într-o conferință de presă la Ministerul Apărării de la Tallinn, vineri. Grosberg a adăugat, că scăderea stocurilor de muniție ale Rusiei a dus la mai puține atacuri ale unităților rusești în ultimele săptămâni, scrie postul public de radiodifuziune din Estonia, ERR News.

Cu toate acestea, a explicat Grosberg, Rusia pare să aibă încă suficientă muniție pentru a efectua operațiuni limitate timp de încă o lună sau mai mult, cu condiția să folosească proviziile cu moderație. Șeful Apărării a adăugat că, cel mai probabil, Rusia își face acum rezerve de muniție pentru a o folosi în timpul unor noi atacuri în primăvară.

Potrivit colonelului, pentru a compensa lipsa de muniție, Rusia încearcă să cumpere rachete și drone din Iran și Coreea de Nord, precum și să le exporte din Belarus.

De când trupele rusești s-au retras de pe malul stâng al râului Nipru în regiunile Zaporojie și Donețk, nu au existat schimbări majore pe linia frontului, a declarat Grosberg.

Condițiile actuale din Ucraina, inclusiv solul moale, ploaia și acoperirea cu nori, restricționează utilizarea echipamentelor grele și limitează, de asemenea, utilizarea operațiunilor din aer, a explicat Grosberg.

Prin urmare, pot fi desfășurate doar operațiuni care implică unități mici în zone limitate, situația favorizând acțiunile defensive, mai degrabă decât cele ofensive. Ca urmare, nu au existat schimbări majore în linia frontului, a spus Grosberg.

Vorbind despre eforturile de mobilizare ale Rusiei, Grosberg a declarat, că nu au fost îndeplinite cotele în districtele Vyborg, Kingisepp, Luga și Kirishi din regiunea Leningrad.

El a explicat, de asemenea, că, până în prezent, unitățile nou mobilizate au fost încă antrenate în principal pentru a efectua operațiuni de infanterie ușoară și nu au plecat încă spre Ucraina. Cu toate acestea, este probabil ca acestea să fie desfășurate în estul Ucrainei în viitorul apropiat, a adăugat Grosberg.

Vorbind despre dorința Rusiei de a negocia cu Ucraina, Grosberg a spus, că Moscova va încerca în principal să folosească orice astfel de posibilitate pentru a recupera în timp ce se pregătește să lanseze o nouă ofensivă.

UPDATE 21:20 Rușii au atacat Kramatorsk, regiunea Donețk. În urma atacului, clădirea infrastructurii medicale a fost distrusă iar alte clădiri au fost avariate, conform șefului administrației militare a orașului Kramatorsk, Oleksandr Honcharenko.

„Din păcate, există un rănit în urma bombardamentului cu rachetă a orașului – un bărbat, 71 de ani”, a scris Honcharenko.

„La mijlocul zilei, rușii au deschis focul asupra orașului – au vizat zona industrială și au avariat două clădiri administrative. Din fericire, nimeni nu a murit de această dată, dar pericolul rămâne foarte mare”, a informat Șeful administrației militare regionale din Donețk, Pavlo Kyrylenko.

UPDATE 21:05 Mai multe țări din Uniunea Europeană au declarat că vor dona generatoare de energie electrică Ucrainei pentru a ajuta țara să se încălzească pe timp de iarnă.

Franța a anunțat că va trimite 100 de generatoare de mare putere în Ucraina deoarece Rusia „vrea să facă din iarnă o armă de război”, a scris vineri pe Twitter ministrul francez de externe, Catherine Colonna.

„Vă reamintesc: loviturile împotriva infrastructurilor civile sunt crime de război”, a adăugat ea.

Primarul orașului Praga, Zdeněk Hřib, a anunțat că Republica Cehă va dona, de asemenea, generatoare de energie electrică Ucrainei.

Hřib a declarat că pachetul va include 626 de generatoare de căldură, dintre care 400 pentru Kiev și 226 pentru Nikolaiev, alături de alte echipamente.

„Plus consumabile medicale în valoare de 22 milioane de coroane cehe (aproximativ 939.000 USD) pentru Centrul de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății din Ucraina”, a adăugat el.

Ambasadorul Letoniei în Ucraina, Oleksandr Mishchenko, a anunțat pe Facebook că capitala Riga a încheiat un parteneriat cu o organizație caritabilă pentru a dona 84 de generatoare de energie și 100 de pistoale termice pentru Kiev.

UPDATE 19:00 Alimentarea cu energie electrică a capitalei ucrainene Kiev se va apropia de nivelul normal până sâmbătă, potrivit unui consilier al ministerului ucrainean al energiei.

Oleksandr Kharchenko, directorul Centrului de Cercetare a Industriei Energetice, a declarat, în cadrul unui briefing, că „factorul cheie” în restabilirea energiei electrice la Kiev și în întreaga Ucraină a fost operarea celor trei centrale nucleare funcționale ale țării. El a spus că se așteaptă ca acestea să funcționeze la capacitate normală până vineri seară.

„Acum, factorul cheie sunt centralele nucleare. … În prezent, există o lipsă de generare a energiei electrice”, a declarat Kharchenko. „Judecând după situație, centralele noastre nucleare vor ajunge la capacitatea normală planificată până în această seară. Acest lucru va însemna că vom reveni la programele de întreruperi planificate și oamenii vor primi electricitate timp de cel puțin 16-18 ore pe zi”.

„Orașul Kiev va avea mâine o acoperire electrică în mare parte normală”, a adăugat el.

Kharchenko nu a spus când se așteaptă ca alimentarea cu energie electrică a restului țării să se îmbunătățească.

UPDATE 18:50 Forțele ruse au tras cu rachete S-300 asupra orașului Ciuhuiiv, din regiunea Harkiv, potrivit șefului administrației regionale de stat din Harkiv, Oleh Synyehubov. Nu au fost raportate victime.

UPDATE 16:59 Ministrul britanic de externe, James Cleverly, a anunțat, în cadrul întrevederii cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, un sprijin de încă 3 milioane de lire sterline pentru Fondul de parteneriat pentru o Ucraină rezistentă.

De asemenea, Cleverly și secretarul pentru mediu, Thérèse Coffey, au anunțat 5 milioane de lire sterline pentru o inițiativă condusă de Ucraina de a trimite cereale către țările care se confruntă cu foametea, scrie Interfax Ucraina.

„Marea Britanie este alături de Ucraina. Am anunțat astăzi un pachet de sprijin concret pentru prietenii noștri ucraineni în lupta lor, de la ambulanțe la sprijin crucial pentru supraviețuitoarele violențelor sexuale comise de armata rusă”, a declarat Cleverly. Noile fonduri vor fi direcționate către zonele recent preluate de sub controlul rusesc în sudul Ucrainei, inclusiv regiunea Herson.

UPDATE 16:18 Guvernul norvegian a alocat aproximativ 150 de milioane de coroane norvegiene (15,1 milioane de dolari) pentru Misiunea de asistență militară a UE în Ucraina (EUMAM Ucraina), scrie Ukrinform, cutând o declarație oficială a Guvernului din Norvegia.

„Norvegia a oferit un sprijin semnificativ și va continua să contribuie cu donații de materiale militare. Este important pentru securitatea Norvegiei și a Europei ca Rusia să nu câștige războiul împotriva Ucrainei. Forțele ucrainene duc o bătălie importantă pentru democrație și justiție”, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Støre.

UPDATE 15:55 Oamenii internați în spitalele din Herson sunt mutați în unități medicale din alte orașe ucrainene din cauza bombardamentelor constante ale Rusiei, a anunțat pe Telegram guvernatorul regiunii, Yaroslav Ianușevici, citat de Ukrainska Pravda.

Copiii care au fost tratați la Spitalul Clinic Regional Herson au fost transferați la Mikolaiv, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. De asemenea, pacienți ai unei instituții medicale regionale de psihiatrie au fost evacuați. 100 de persoane au fost mutate la Odesa. Zece oameni au fost uciși și 54 au fost răniți în timpul bombardamentelor care au avut loc pe 24 noiembrie în Herson, potrivit autorităților locale.

UPDATE 15:00 Ministrul de externe al Ungariei a declarat vineri că a depus o plângere la Uniunea Europeană, susținând că Ucraina îngreunează afacerile companiilor maghiare, cum ar fi producătorul de medicamente Richter, deoarece acestea au operațiuni în Rusia, relatează Reuters.

Peter Szijjarto a declarat în cadrul unui briefing de presă că Ungaria va cere Bruxelles-ului să ia măsuri pentru a se asigura că autoritățile ucrainene „nu ar trebui să facă imposibile operațiunile companiilor din UE”.

„Aceste companii nu au încălcat nicio regulă, singurul lor «păcat» este că au o prezență și în Rusia”, a adăugat el.

În aprilie, Comisia Europeană a propus o suspendare timp de un an a taxelor de import pentru toate bunurile ucrainene care nu sunt acoperite de un acord de liber schimb existent, pentru a ajuta economia țării în timpul războiului cu Rusia.

Szijjarto a declarat că Ungaria nu ar fi împotriva unei potențiale prelungiri a statutului de scutire totală de taxe vamale pentru produsele ucrainene, care este în vigoare în UE până în iulie 2023.

UPDATE 14:55 Hersonul a fost bombardat astăzi de ruși. Există victime, potrivit șefului consiliului regional din Herson, Iuri Sobolevski.

UPDATE 12:49 Germania a declarat vineri, 25 noiembrie, că discută cu aliații săi cererea Poloniei de a trimite în Ucraina unități germane de apărare antiaeriană Patriot, relatează Reuters.

„Discutăm cu aliații noștri despre cum să gestionăm … sugestia Poloniei”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german pentru reporterii din Berlin.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri jurnaliștilor că depinde de fiecare guvern în parte dacă furnizează sau nu Ucrainei sisteme Patriot.

UPDATE 11:46 NATO va continua să sprijine Ucraina și va crește ajutorul „non-letal”, a declarat vineri dimineața, 25 noiembrie, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, scrie Reuters.

„NATO va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Nu vom da înapoi”, a declarat el reporterilor la Bruxelles.

UPDATE 10:03 Volodimir Kudrițki, șeful consiliului de administrație al Ukrenergo, anunță că compania poate asigura importul a 500mW de energie din UE, dar acest lucru necesită un mecanism special, care este în curs de dezvoltare, potrivit Unian.

„Este important pentru securitatea noastră. Sistemul energetic al UE este capabil să ne ajute în vremuri grele și face acest lucru. În ceea ce privește importurile comerciale – din punct de vedere tehnic, este posibil. „Ukrenergo” prevede posibilitatea unor astfel de importuri de 500 și chiar 600 MW. Avem nevoie de mecanisme speciale pentru a garanta acest import, deoarece prețul energiei electrice în Europa este mai mare decât în Ucraina”, a spus Volodimir Kudrițki.

UPDATE 8:45 Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a îndemnat trupele ucrainene să mențină ritmul și să continue atacurile rapide împotriva forțelor rusești în lunile de iarnă, potrivit BBC.

„Având în vedere avantajul pe care ucrainenii îl au în ceea ce privește antrenamentul, echipamentul și calitatea forței de luptă față de rușii demoralizați, slab antrenați și slab echipați, este în interesul Ucrainei să mențină ritmul în timpul iernii”, a declarat Wallace într-un interviu pentru Daily Beast.

Wallace i-a lăudat pe ucraineni pentru că au surprins lumea demonstrându-și curajul și îndemânarea, precum și vastele deficiențe ale armatei ruse.

„Recent, o unitate rusă a fost desfășurată fără mâncare și șosete și cu puține arme. Acesta este un dezastru pentru o persoană care merge pe câmpul de luptă. […] Îi trimit la o mașină de tocat carne și folosesc o cantitate imensă de artilerie. Numai o țară căreia nu-i pasă de oamenii săi poate trimite 100.000 dintre oamenii săi să fie fie morți, răniți sau să dezerteze”, a declarat Wallace.

UPDATE 8:05 Rușii au bombardat noaptea trecută regiunea Zaporojie. Șeful administrației militare a regiunii, Alexandr Saruh anunță că victime nu au fost înregistrate. Vineri dimineața bombardamentele continuă.

„Inamicul a atacat din nou suburbiile din Zaporojie. De data aceasta, rachetele au lovit în apropierea spitalului. Din fericire, oamenii nu au fost răniți, ceea ce nu se poate spune despre clădire. Zeci de geamuri au fost distruse”, a anunțat Alexandr Staruh.

UPDATE 7:55 Rușii continuă să bombardeze raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că noaptea trecută rușii au bombardat din sistemele „Grad” și artilerie grea localitățile Marganeț și Nikopol.

Mai mult de 70 de obuze rusești au căzut în orașe și sate. Oamenii sunt nevătămați”, a anunțat Reznicenko.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

VLIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)