Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ 200 de militari…

LIVE TEXT 200 de militari din Ucraina sunt antrenați în Marea Britanie de către soldați australieni. Război în Ucraina, ziua 350

UPDATE 21:55 Două sute de soldați ucraineni sunt antrenați în prezent în Marea Britanie de către soldați australieni, potrivit Departamentului australian al Apărării, notează CNN.

Șaptezeci de soldați australieni au fost trimiși în Marea Britanie pentru a lua parte la un program de instruire condus de Regatul Unit pentru recruții ucraineni, pe care Departamentul australian al Apărării îl numește „Operațiunea Kudu”.

UPDATE 20:43 Partenerii occidentali ar putea livra primul batalion de tancuri Leopard 2 Ucrainei în primele trei sau patru luni ale acestui an, a declarat miercuri ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, într-o vizită în capitala poloneză, relatează Reuters.

„Am putea livra cel puțin un batalion în primele patru luni ale acestui an – poate trei luni – și apoi trebuie să continuăm cât mai repede posibil”, a spus Pistorius, adăugând că un batalion va fi format din aproximativ 31 de tancuri.

La aproape un an de la invazia Rusiei în Ucraina, Polonia și Germania au fost unite în responsabilitatea lor de a sprijini Kievul, a declarat Pistorius, adăugând că cele două țări au convenit să se întâlnească săptămâna viitoare cu parteneri care ar putea livra tancuri Leopard 2.

Răspunzând apelurilor repetate din partea Ucrainei și după ce a crescut presiunea din partea unor aliați occidentali, Germania a declarat luna trecută că va livra tancuri moderne Leopard 2 din stocurile armatei.

UPDATE 18:56 Președintele francez Emmanuel Macron îi va găzdui miercuri seară, 8 februarie, la Paris, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum și pe cancelarul german Olaf Scholz, potrivit Palatului Élysée.

Astăzi, 8 februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a întreprins o vizită de lucru în Marea Britanie, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak.

UPDATE 17.00 Trupele rusești au bombardat orașul Semenivka din regiunea Cernihiv. „O persoană a fost rănită, iar trei au nimerit sub dărâmături”, a anunțat Comandamentul Operațional „Nord” pe canalul său de Telegram.

„În jurul orei 15.45, au fost observate două avioane cu reacție care au lansat două rachete peste teritoriul Ucrainei, în zona așezării Semenivka. Informațiile despre pierderi în rândul populației locale și distrugeri sunt clarificate”, se arată în mesaj.

Anterior, un civil a fost rănit. Încă trei – sub dărâmăturile clădirii.

UPDATE 16.45: Guvernul german a anunțat un alt lot de echipament militar transferat în Ucraina. Lista a fost actualizată pe site-ul Guvernului Federal , relatează Ukrinform.

Lista a fost completată cu 2 tunuri autopropulsate GEPARD (în total, Forțele Armate au acum 32 dintre ele) și aproximativ 6.000 de muniții pentru acestea; 5 autospeciale pentru protecția frontierei (anterior au fost transferate 115); 29 de generatoare (245 în total); 6 camioane de 15 tone (anterior au fost transferate 2); 6 sisteme mobile de antenă (în plus față de 10) și 10 containere roll-off.

„Toate echipamentele, cu excepția generatoarelor și a containerelor, vin direct din depozitele industriale”.

UPDATE 16.00: Marea Britanie va extinde programul de pregătire militară ucraineană pentru piloți și marinari. Acest lucru a fost anunțat pe site-ul web al guvernului britanic.

„Din 2014, Regatul Unit a oferit o pregătire vitală armatei ucrainene, permițându-le să-și apere țara, să-și protejeze suveranitatea și să lupte pentru teritoriul lor. Sunt mândru că astăzi vom extinde acest antrenament pentru a include pregătirea pușcarilor și a piloților de luptă, asigurând că Ucraina va avea o armată capabilă să-și protejeze interesele în viitor”, a spus prim-ministrul Rishi Sunak.

Se menționează că în cadrul întâlnirii, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskii, și șeful Guvernului britanic „vor discuta despre o abordare bilaterală a sprijinului Regatului Unit pentru Ucraina, începând cu sosirea imediată a echipamentelor militare în țară pentru a ajuta la rezistența primăverii Rusiei. ofensivă, ca parte a sprijinului pe termen lung”.

Rishi Sunak va oferi, de asemenea, „sprijinul Regatului Unit pentru planurile președintelui ZelenskIi de a stabili o pace justă și durabilă în Ucraina”.

UPDATE 15.50: În cadrul vizitei în Marea Britanie, Volodimir Zelenskii și Rishi Sunak au discutat despre „cooperarea în domeniul apărării și întregul set de probleme de pe agenda bilaterală: implementarea formulei de pace, integrarea euro-atlantică a Ucrainei, sprijinul viitor din partea Marii Britanii, posibilitatea implicării părții britanice în reconstrucția postbelică a țării noastre, precum și o serie de alte proiecte promițătoare”, se anunță într-un comunicat pe situl președintelui uncrainean.

„Președintele l-a informat pe prim-ministrul Marii Britanii despre situația de pe front și nevoile cheie ale Forțelor Armate în materie de armament și echipament militar. El a subliniat importanța ca Ucraina să primească armele necesare de la aliații săi pentru a opri ofensiva rusă și a elibera toate teritoriile ucrainene ocupate temporar”, se menționează în comunicat.

„Vă mulțumim pentru eforturile de a întări capacitățile de apărare ale Ucrainei, pentru ajutorul umanitar și financiar oferit după începerea agresiunii pe scară largă, pentru sprijinul ucrainenilor care au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza războiului rusesc”, a spus Volodimir Zelenskii. 

UPDATE 14.55: Numărul victimelor a crescut la 8 răniți, urmare a bombardamentelor din regiunea Harkov. Încă trei persoane au fost rănite în Varvarovka.

UPDATE 14.45: Ministrul britanic de externe a introdus un nou pachet de sancțiuni împotriva elitei de la Kremlin și a companiilor care furnizează echipamente militare pentru războiul Rusiei din Ucraina. Informația a fost publicată pe site-ul Guvernului britanic în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află într-o vizită de lucru în Marea Britanie, relatează Ukrinform.

„Noile sancțiuni vizează mașina de război și rețelele financiare ale lui Putin, pe măsură ce Marea Britanie accelerează presiunea economică asupra Rusiei”.

„În total, noul pachet de sancțiuni se aplică la 6 companii care furnizează echipamente militare, inclusiv drone, pentru războiul Rusiei din Ucraina, precum și la 8 persoane și o companie asociate cu rețele financiare care ajută la menținerea bogăției și a puterii în rândul elitelor de la Kremlin”.

Cele 6 companii asupra cărora se aplică sancțiunile sunt:

  • „CST”, un producător de drone rusești folosite pentru a distruge echipamente militare ucrainene;
  • „RT-Komplekt”, care produce piese de schimb pentru elicopterele folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina;
  • „Oboronlogistika”, care organizează transportul și livrarea de echipamente militare rusești;
  • „Universalmash” și „Lipetsk”, care fabrică sau modifică șasiuri cu șenile pentru sistemele de rachete antiaeriene folosite de forțele armate ruse în Ucraina;
  • „Topaz, o companie de software angajată în domeniul aviației militare.
  • „Moscoms” LLC, o companie de servicii IT, a fost, de asemenea, sancționată.

Printre persoanele împotriva cărora au fost impuse astăzi sancțiuni se numără:

  • Boris Titov, comisarul prezidențial pentru drepturile întreprinzătorilor;
  • Nikolay Egorov, până de curând, vicepreședinte al consiliului de administrație al celei mai mari rafinării private de petrol din Rusia;
  • Serghei Rudnov, proprietar al publicației Pro-Kremlin Regum;
  • Svetlana Krivonohikh, acționar al Rossiia Bank și al National Media Group, care au promovat în mod constant agresiunea rusă în Ucraina;
  • Viktor Miachin, proprietarul companiei rusești de întreținere și reparații de aeronave Aerostart;
  • Alexei Repik – președinte al Consiliului de administrație al R-Pharm, o companie farmaceutică rusă care a primit finanțare de la Fondul rus de investiții directe (a avut patru întâlniri cu Putin în ultimul an și este, de asemenea, proprietarul avionului M-FINE folosit de fiica lui Putin);
  • Evgheni Șkolov, fost consilier prezidențial și vicepreședinte al consiliului de administrație al Operatorului Sistemului Energetic Unificat;
  • Pavel Titov este președintele Business Russia, o asociație care reprezintă interesele antreprenorilor și care a fost creată de tatăl său, Boris Titov.

UPDATE 14.30: Trupele rusești au bombardat regiunea Harkov. Urmare a bombardării regiunii Harkov, cinci persoane au fost rănite, printre care un copil de 10 ani.

„Astăzi, în jurul orei 11:00, ocupanții au bombardat satul Varvarivka din districtul Chuguiiv. În urma bombardamentelor, doi civili au fost răniți: un bărbat de 69 de ani și o femeie de 66 de ani. La ora 12:00, inamicul a bombardat orașul Vovchansk. Un bărbat de 52 de ani, angajat al companiei regionale de energie, a primit o rană de schij”, a spus Sinegubov.

UPDATE 13.30: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskii, se află într-o vizită de lucru în Marea Britanie. Volodimir Zelenskii, s-a întâlnit cu prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak și urmează să țină un discurs în Parlamentul britanic. Sunak a anunțat acest lucru pe Twitter , relatează Ukrinform.

„Bine ați venit în Marea Britanie, președinte Zelenski”, a scris premierul, publicând o fotografie comună.

După cum a raportat Ukrinform, președintele Volodimir Zelenski a plănuit să sosească astăzi în Marea Britanie pentru a se întâlni cu prim-ministrul Rishi Sunak și pentru a se adresa Parlamentului britanic. Întrevederea este programată pentru ora locală 13:00.

Președintele ucrainean și echipa sa se vor întâlni cu șefii de Apărare și Securitate ai Marii Britanii, inclusiv șeful Statului Major al Apărării și Șeful Statului Major

Aceasta este prima vizită a lui Zelenskii în Marea Britanie după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie anul trecut.

UPDATE 10.25: Forțele de Apărare ucrainene au respins atacurile rusești în circa 22 de așezări, informează Statul Major al Forțelor Armate, pe pagina sa de Facebook.

Inamicul, încearcă să preia controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk, continuând să-și concentreze principalele eforturi pe efectuarea operațiunilor ofensive în direcțiile Kupianski, Limanski, Bahmutski, Avdeevski și Novopavlovski în zonele Kremennaia, Baihmut, Avdeevka, Poprosnoie, Marinka și Vugledar”.

„În ziua trecută, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile invadatorilor din zonele așezărilor Novoselovskoe, Krasnopopovka, Shipilovka și Belogorovka din regiunea Lugansk și Verkhnekamenskoe, Fedorovka, Orekhovo-Vasilovka, Dubovkavo-Vuastedile , Viimka, Bakhmut Ivanovskoye, Chasov Yar, Kamenka, Vodyane , Pervomaiskoye, Krasnogorovka, Avdiivka, Maryinka și Bogoyavlenka din regiunea Donețk”, anunță pe pagina sa de Facebook, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 10.05: În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a eliminat peste 900 de militari ruși, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Unian.net

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pierderile totale în luptă din 24 februarie ale trupelor rusești au fost de aproximativ 134.100 de persoane, dintre care 910 militari au fost uciși în ultima zi.

În plus, trupele ruse au pierdut:

  • rezervoare – 3.253 (opt pe zi);
  • vehicule blindate de luptă – 6.458 (15 pe zi);
  • sisteme de artilerie – 2.236 (patru pe zi);
  • sisteme de lansare de rachete multiple – 461;
  • sisteme de apărare aeriană – 228 (una pe zi);
  • aeronave – 295 (una pe zi);
  • elicoptere – 285 (una pe zi);
  • dronă nivel operațional-tactic – 1961 (trei pe zi);
  • rachete de croazieră – 796;
  • nave / bărci – 18;
  • echipamente auto și cisterne – 5112 unități (cinci pe zi);
  • echipament special – 211 unități (trei pe zi).

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 343 (miercuri, 1 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 344 (joi, 2 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 345-a zi a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei (vineri, 3 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 346-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 4 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 347-a zi de război în Ucraina (duminică, 5 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 348-a zi de război în Ucraina (luni, 6 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 349-a zi de război în Ucraina (marți, 7 februarie 2023)