Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Forțele ruse au…

LIVE TEXT Forțele ruse au lovit Kramatorsk. Un copil a fost rănit, potrivit autoritățile locale. 258 de zile de război în Ucraina

UPDATE 21:20 Forțele ruse au lovit marți orașul Kramatorsk din regiunea Donețk. Un copil a fost rănit, potrivit șefului administrației militare regionale, Pavlo Kyrylenko.

„Un băiat de opt ani a devenit victimă a bombardamentelor. Obuzele au căzut în apropierea uneia dintre școlile locale – clădirea școlii și clădirile rezidențiale din apropiere au fost avariate”, a scris Kyrylenko.

UPDATE 21:00 „Moscova nu a înaintat nicio condiție pentru începerea negocierilor cu Kievul”, a declarat presei ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko, potrivit presei afiliate puterii ruse.

„Nu există precondiții din partea noastră, cu excepția condiției principale – ca Ucraina să dea dovadă de bunăvoință”, a adăugat Rudenko, potrivit Ria Novosti, deși același oficial spunea la câteva zile după începutul războiului că în centrul discuțiilor ar trebui să fie „denazificarea și demilitarizarea Ucrainei”.

UPDATE 18:50 Șeful administrației militare din regiunea Luhansk spune că trupele continuă să avanseze în ciuda unui „număr mare” de rezerviști ruși care sosesc în zonă.

Serhiy Haidai a declarat la televiziunea ucraineană că forțele armate avansează, dar „trebuie ținut cont de faptul că există anumite particularități ale regiunii Luhansk: trupele de ocupație rusești au reușit să aducă acolo un număr foarte mare de trupe de rezervă, au reușit să construiască structuri defensive, au minat o zonă foarte mare, așa că înaintarea este destul de precaută”.

Trupele ucrainene au început să sondeze regiunea Luhansk în septembrie, după o avansare rapidă în regiunea Harkov.

Haidai a adăugat că „rușii încearcă să facă niște acțiuni contraofensive de neînțeles. Există un număr foarte mare de proaspeți mobilizați”.

El a prezis că rușii vor avea pierderi grele pe măsură ce luptele din zona din jurul Svatove și Kreminna vor continua.

Haidai a declarat că civilii au rămas în așezările recent eliberate, în ciuda eforturilor oficiale de a-i convinge să se mute, pe fondul bombardamentelor constante din partea rușilor.

„Oamenii rămân în unele așezări eliberate, indiferent de modul în care încercăm să îi convingem. Uneori sunt de acord să plece atunci când văd că a fost lovită casa vecinului lor. Frica prevalează asupra încăpățânării”, a spus el.

UPDATE 16:54 Direcția principală de informații de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR) a anunțat marți că a detectat în dronele kamikaze de fabricație iraniană componente realizate după data invaziei ruse în Ucraina, ceea ce arată clar faptul că aparatele au fost livrate după începerea războiului de agresiune rusesc, pe lângă faptul că unele dintre acestea sunt de origine străină.

„Componentele dronelor iraniene au fost fabricate după invazia pe scară largă a Rusiei. Reprezentanții Serviciului de informații militare din Ucraina au descoperit date ce relevă faptul că dronele iraniene au fost furnizate Rusiei după 24 februarie”, se menționează într-un comunicat al GUR.

Astfel, potrivit GUR, „elicea dronei Mohajer-6 a fost produsă în februarie anul acesta”. Adică, „abia fabricată. Bineînțeles, a fost nevoie de timp pentru ca aceste (componente) să fie livrate Rusiei. Asta înseamnă că au fost livrate anul acesta”, se afirmă în declarațiile din comunicat făcute de un purtător de cuvânt al serviciul de informații militare la televiziunea publică „Suspilne”.

Drona iraniană Mohajer, potrivit acestuia, este asamblată din piese produse în diferite țări, iar majoritatea componentelor provin din SUA, deși drona are, de asemenea, un motor austriac şi o cameră japoneză.

„Nu am găsit niciun element rusesc aici. Una dintre piese are o inscripție în farsi (limba persană modernă, oficială în Iran, Afganistan şi Tadjikistan – n.red.). Camera vizuală este din Japonia, în timp ce telemetrul laser este fabricat în China, iar bomba aeriană este de producție iraniană”, a precizat purtătorul de cuvânt al GUR.

Experții ucraineni cercetează în prezent modul în care componentele străine au ajuns în dronele iraniene, iar Serviciul de informații militare a furnizat deja țărilor partenere numerele de serie şi datele referitoare la producătorii componentelor.

Ministrul iranian de externe, Hosein Amir Abdolahian, a declarat recent că țara sa a furnizat drone kamikaze Rusiei cu câteva luni înainte de începerea războiului pe scară largă în Ucraina şi a negat că Teheranul ar fi furnizat rachete Rusiei.

UPDATE 16:00 Ucraina a returnat corpurile neînsuflețite ale 38 de apărători căzuți pe câmpul de luptă, anunță pe Telegram Ministerul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei.

„Au fost predate cadavrele militarilor care și-au dat viața pentru Ucraina. Astăzi am reușit să returnăm cadavrele a 38 de apărători rudelor lor”, se arată în mesaj.

Operațiunea a fost desfășurată în cooperare cu Oleg Kotenko, comisarul pentru persoane dispărute, și cu o serie de agenții de aplicare a legii din Ucraina.

UPDATE 15:03 Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională şi Apărare din Ucraina, Aleksei Danilov, a declarat marți că principala condiție pentru reluarea negocierilor cu Rusia va fi restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei. Danilov susține că Ucraina are de asemenea nevoie să i se „garanteze” sisteme moderne de apărare antiaeriană, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acțiune.

„Rusia, negocieri. Principala condiție a președintelui Ucrainei este restaurarea integrității teritoriale a Ucrainei. Garanție – apărare antiaeriană modernă, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – pași proactivi. Rachetele ruse trebuie distruse înainte de a fi lansate din aer, de pe uscat şi de pe mare”, a scris Danilov pe Twitter.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a spus luni că este deschis negocierilor cu Rusia, însă doar pentru negocieri „autentice” ce presupun restabilirea frontierelor Ucrainei, plata de compensații pentru atacurile ruse şi pedepsirea celor responsabili pentru crime de război.

UPDATE 13:55 Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a spus că sprijinul american pentru Ucraina este „neclintit” și va continua până când Kievul „câștigă acest război”.

„Am fost uniți din prima zi și nu am văzut nicio fisură în această unitate. Europa este unificată. NATO este unificată. Am avut sprijin bipartizan în Statele Unite pentru sprijinul pentru Ucraina”, a declarat Thomas-Greenfield pentru CNN în timpul unei călătorii neanunțate în capitala Kiev.

„Sprijinul nostru este neclintit și vom continua să fim uniți până când Ucraina va câștiga acest război și Rusia își va scoate trupele din Ucraina”, a adăugat Thomas-Greenfield.

Întrebată despre informațiile conform cărora oficialii americani au îndemnat Ucraina să semnaleze că este încă deschisă la discuții diplomatice cu Rusia, ambasadoarea SUA la ONU a precizat: „Am fost clari. Fără negocieri în care Ucraina să nu fie în scaunul șoferului. Nu există negocieri despre Ucraina fără Ucraina”.

UPDATE 12:40 Rușii au atacat cu rachete regiunea Herson. Au fost atacate linii electrice, case particulare, centrale solare, instituții de învățământ, există răniți și morți, a anunțat poliția din regiunea Herson.

„Armata rusă continuă să lanseze lovituri cu rachete asupra infrastructurii civile din regiunea Herson, în special asupra liniilor electrice, instituțiilor de învățământ și preșcolare”, se arată în raport.

Autoritățile ucrainene susțin că rușii au tras în localitățile recent eliberate și aproape de zona de luptă din regiunea Berislav.

UPDATE 11:20 O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată în premieră că lansatorul antitanc american BGM-71 TOW a ajuns pe frontul din Ucraina.

„După o așteptarea îndelungată și o grămadă de înregistrări video de la poligoanele de instruire putem acum confirma în cele din urmă că legendarele arme antitanc americane BGM-71 TOW au ajuns în Ucraina”, notează administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, precizând că filmarea a fost desfășurată în sudul țării.

UPDATE 10:40 Sprijinul Americii pentru Ucraina va fi infailibil şi neclintit, indiferent de rezultatul alegerilor legislative de marți, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Președintele american Joe Biden „este hotărât să lucreze cu ambele partide”, democrat şi republican, în această direcție, a adăugat ea, în contextul în care conservatorii speră să preia controlul asupra a cel puțin una din cele două camere ale Congresului.

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a reiterat, într-un interviu difuzat luni pe CNN, dorința de a nu „da un cec în alb” Kievului dacă partidul său va obține majoritatea la alegerile de la jumătatea mandatului care au loc marți.

UPDATE 10:07 Întreprinderea ucraineană de Stat „Antonov” construiește un al doilea avion An-225 Mriya, după ce primul a fost distrus de ruși în timpul ofensivei din regiunea Kiev, din februarie 2022. Potrivit șefului companiei, noul Mriya este gata în proporție de 30%, scrie publicația Ukrainskaia Pravda.

Directorul general interimar al întreprinderii „Antonov”, Evghenii Gavrilov, a declarat, în orașul german Leipzig, pentru Bild, că noua aeronavă Mriya este construită într-un „loc secret” și este gata în proporție de la sută.

„Lucrările la noul avion continuă într-un loc secret. Al doilea AN-225 va fi completat, pe lângă piese noi, cu piese de la aeronava bombardată”, a declarat Evghenii Gavrilov.

În plus, aeroportul Leipzig/Halle (Germania) va contribui la strângerea de fonduri pentru reconstrucția aeronavei Mriya distruse, scrie sursa citată.

Pe 27 februarie 2022, la trei zile de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, în urma unui atac aerian asupra aerodromului Gostomel de lângă Kiev a fost grav avariată una dintre cele mai mari și mai grele avioane din producția ucraineană – AN-225 „Mriya”.

Avionul An-225 „Mriya”, distrus de atacurile rusești, avea o lungime de 84 de metri, înălțime de 18.1 metri, iar anvergura aripilor era de 88.4 de metri. AN-225 putea transporta o încărcătură de până la 250 de tone și putea decola cu o masă totală de 600 de tone. Compania ANTONOV a fost fondată pe 31 mai 1946, de către Oleg Antonov.

UPDATE 9:48 Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a confirmat că, în ciuda războiului din Ucraina, canalele de comunicare dintre Washington și Moscova rămân deschise, relatează BBC.

Sullivan a spus luni, 7 noiembrie, la un eveniment la New York, că este „în interesul” SUA și al fiecărei țări afectate de războiul din Ucraina să mențină contactul cu Kremlinul, dar a insistat că oficialii sunt „conștienți cu cine au de-a face”.

„Am făcut acest lucru atunci când a fost necesar să clarificăm potențialele neînțelegeri și să încercăm să reducem riscul și posibilitatea unor catastrofe, cum ar fi potențiala utilizare a armelor nucleare”, a spus Sullivan, potrivit BBC.

El a adăugat că SUA s-au angajat să lucreze cu partenerii internaționali „pentru a-i trage la răspundere pe autorii crimelor de război grave și grotești din Ucraina”.

Wall Street Journal a relatat că Sullivan a purtat discuții confidențiale cu omologul său rus, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patruşev, şi cu un consilier de rang înalt al Kremlinului în materie de politică externă, Iuri Uşakov, în ultimele câteva luni.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, Adrienne Watson, a refuzat să confirme informațiile, spunând că „oamenii susțin o mulțime de lucruri”. Casa Albă nu a negat însă. Purtătoarea de cuvânt, Karin Jean-Pierre, a declarat că Statele Unite își rezervă dreptul de a purta discuții cu Rusia.

UPDATE 8:12 În această dimineață, Rusia a lansat un atac cu rachete S-300 asupra unei localități din regiunea Zaporojie. Potrivit șefului administrației militare a regiunii, Alexandr Staruh, o casă a fost avariată. O altă rachetă a explodat în câmp.

UPDATE 8:02 Armata rusă avansează în direcțiile Bahmut, Avdeevka și Novopavlovsk – Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În raportul de dimineață, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează despre respingerea atacurilor armatei ruse în zonele așezărilor Krasnogorovka, Bahmut, Ivangrad, Opîtnoe, Kleșceevka, Marinka, Pavlovka, Vodianoe și Maiorsk din Regiunea Donețk și Belogorovka în regiunea Lugansk.

De asemenea, conform părții ucrainene, pe teritoriul Belarusului continuă formarea trupelor din soldați ruși și bieloruși, iar pe malul stâng al Niprului în regiunea Herson au fost introduse unități, presupus formate din cadre militare din Cecenia.

UPDATE 7:45 Rușii au bombardat raioanele Marganeț și Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrațieie militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că nu au existat victime. Atacul a fost lansat din sistemele „Grad” și din artileria grea.

„La Nikopol, obuzele rusești au avariat mai multe case cu multe etaje și private, două întreprinderi industriale, un spital, o școală, o școală profesională, mașini și o conductă de gaz”, a anunțat Reznicenko.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)