Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ „Amenințarea cu noi…

LIVE TEXT „Amenințarea cu noi atacuri rusești asupra țintelor civile rămâne ridicată în toată Ucraina”. Război în Ucraina, ziua 354

UPDATE 20:15 – În timpul zilei armata rusă a făcut zeci de atacuri utilizând sisteme de lansare de rachete multiple, transmite Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. „În timpul zilei, inamicul a lansat două lovituri cu rachete și a făcut 23 de bombardamente de la mai multe sisteme de lansare de rachete”, se spune în mesaj.

Se subliniază că amenințarea cu noi atacuri rusești asupra țintelor civile rămâne ridicată în toată Ucraina.

UPDATE 17:35 – În regiunea Herson, o mașină cu civili a fost aruncată în aer pe o mină rusească, drept urmare două persoane au murit, transmite serviciul de presă al administrației militare regionale Herson. 

„Tragedia s-a produs în această dimineață în apropiere de satul Novoraysk, raionul Berislav. Doi bărbați, de 45 și 48 de ani, conduceau o mașină de-a lungul unui drum de câmp, pe care au rămas multe mine rusești”, se arată în raport.

UPDATE 15:50 – Rusia poate câștiga războiul dacă Occidentul nu oferă urgent Ucrainei toate armele necesare. Acest lucru a fost declarat de președintele polonez Andrzej Duda într-un interviu cu jurnaliştii francezi.

În opinia sa, Occidentul nu este pe deplin conștient de pericolul reprezentat de Rusia, de când soldații ruși au fost văzuți ultima dată la Paris după înfrângerea lui Napoleon.

„Când Emmanuel Macron vorbește despre Putin, s-ar putea să creadă că se poate ajunge la un acord, dar eu cred că este imposibil să fie de acord cu Putin. Cred că singurul lucru care se poate face pentru a opri Rusia este sprijinirea Ucrainei”, a adăugat Duda.

UPDATE 14:00 – Forțele ruse continuă să bombardeze orașele ucrainene pe fondul unui efort de a ocupa mai multe zone în estul țării. O persoană a fost ucisă și încă una a fost rănită duminică dimineață de bombardamentul din Nikopol. Obuzul a afectat patru clădiri rezidențiale și o școală profesională 

În Harkov, o persoană a fost rănită după ce trei rachete rusești S-300 au lovit infrastructura orașului transmite The Guardian.

UPDATE 12:30 – „Moldova face schimbări de putere pentru a contracara planurile Rusiei de a efectua o lovitură de stat în țară”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov. În încercarea de a răsturna guvernul din Moldova, Kremlinul ar putea implica luptători ceceni.Potrivit Ukraine Today

Potrivit lui Danilov, serviciile secrete ucrainene au avertizat Moldova că Federația Rusă dorește să efectueze o lovitură de stat în viitorul apropiat.

UPDATE 11:00 – În ultimele două săptămâni, armata rusă a suferit cele mai multe pierderi din prima săptămână a unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

Potrivit Ministerului Britanic al Apărării, media din ultimele șapte zile este de patru ori mai mare decât în ​​iunie-iulie 2022.

„Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei publică în mod regulat statistici zilnice ale victimelor rusești. Serviciile de informații militare britanice nu pot verifica metodologia ucraineană, tendințele care ilustrează datele sunt probabil exacte. Media ultimelor șapte zile a fost de 824 de victime pe zi, ceea ce este de patru ori mai mare decât în ​​iunie-iulie 2022”, au remarcat analiştii din Marea Britanie.

9:00 – Pe parcursul ultimelor 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile Federației Ruse în zona Bakhmut și regiunile Donețk și Lugansk.

Acest lucru se precizează într-un mesaj de pe pagina Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei „Se observă că inamicul continuă să-și concentreze principalele eforturi pe operațiunile ofensive din direcțiile Kupyansky, Limansky, Bakhmutsky, Avdeevsky și Novopavlovsky. Utilizează în mod activ aviația operațional-tactică și a armata pentru a lovi pozițiile trupelor ucrainene.”