Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Președintele Ucrainei: „Astăzi…

LIVE TEXT Președintele Ucrainei: „Astăzi este o zi istorică. Ne luăm Hersonul înapoi”. 261 de zile de război în Ucraina

UPDATE 22:04 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a distribuit pe Telegram imagini cu locuitorii din Herson care sărbătoresc în stradă eliberarea orașului de sub controlul rusesc.

„Astăzi este o zi istorică. Ne luăm Hersonul înapoi. Apărătorii noștri se apropie de oraș, dar unități speciale sunt deja în el. Oamenii din Herson așteptau. Nu au renunțat niciodată la Ucraina. Speranța pentru Ucraina este întotdeauna justificată, iar Ucraina se întoarce întotdeauna la ai săi”, a transmis Zelensky.

El a subliniat că simbolurilor celor opt luni de ocupație au început deja să fie înlăturate.

„Și chiar dacă orașul nu este încă complet curățat de prezența inamicului, locuitorii din Herson îndepărtează deja simbolurile rusești de pe străzi și clădiri și orice urme ale șederii ocupanților în Herson”, a subliniat liderul ucrainean.

UPDATE 21:20 Cel puțin șapte poduri, patru dintre ele peste râul Nipru, au fost distruse în ultimele 24 de ore, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies și altor fotografii. Două poduri, un vehicul și un pod feroviar care se află deasupra unui baraj de la Nova Kahovka se numără printre cele distruse. De asemenea, în ultimele luni, atacurile ucrainene au avariat grav podul pentru vehicule Antonivski, situat chiar la sud-est de orașul Herson, dar ultimele avarii au distrus complet o serie de secțiuni de drum. În plus, podul de cale ferată Antonivski, situat chiar la est de podul pentru vehicule, a fost și el distrus

Un alt pod, care traversează râul Inguleț la Darivka, a fost distrus, cât și două poduri – o autostradă și un pod pietonal – în satul Tiahinka. Acest sat este situat la circa 30 de kilometri est de barajul de la Nova Kahovka.

Nu este clar cine este responsabil pentru distrugerea podurilor, dar acestea vin în momentul în care forțele militare ruse se retrăgeau de pe malul de vest al Niprului. Presa ucraineană scrie că podurile ar fi distruse de armata lui Putin.

UPDATE 21:03 În seara zilei de 11 noiembrie, armata rusă a bombardat regiunea Dnepropetrovsk. Doi bărbați au fost răniți, anunță Valentin Reznicenko, șeful administrației militare a regiunii.

„Seara, rușii au tras din nou în regiunea Nikopol. Au lovit din MLRS și artilerie grea localitatea Marganeț. Au fost răniți doi bărbați – 35 și 68 de ani. Ambii au fost duși la un spital”, a scris Reznicenko pe Telegram.

UPDATE 20:22 Ucraina construiește un gard din beton armat cu sârmă ghimpată pentru a-și fortifica granița cu Belarus, a declarat pe 11 noiembrie șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Kiril Timoșenko. Potrivit lui Timoșenko, zidul se întinde deja pe trei kilometri, construcția fiind în curs de desfășurare în regiunile ucrainene Rivne și Jitomir.

„Un șanț, un terasament, un gard din beton armat cu sârmă ghimpată sunt bariere inginerești care se construiesc în Volîn. Astfel, s-au amenajat deja aproximativ 3 km de graniță, lucrările continuă. Aceasta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. Se lucrează și în regiunile Rivne și Jitomir”, a anunțat Timoșenko într-o postare pe Telegram.

De asemenea, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Kiril Timoșenko subliniază că se construiesc fortificații și se înființează granița în regiunile care se învecinează cu teritoriul Rusiei. El a adăugat că polițiștii de frontieră au „toate echipamentele necesare pentru a vedea inamicul de la distanță”.

UPDATE 18:54 În ultimele 24 de ore au fost provocate noi pagube la un baraj critic care traversează râul Nipru la Nova Kahovka, în regiunea Herson, potrivit imaginilor din satelit ale Maxar Technologies obținute de CNN. Apa se scurge prin trei porți de ecluză la barajul unde se află un proiect hidroelectric major.

Nu este clar cum a fost cauzată ultima avarie, care se află aproape de malul vestic. Canalele locale Telegram au raportat joi seară sunetul unor explozii în jurul barajului.

Porțile de ecluză de sub secțiunile distruse ale podului sunt singurele care eliberează apă, dar nu este clar din imaginile din satelit dacă acestea au fost avariate în urma unor explozii și dacă eliberarea apei este controlată sau împiedicată de secțiunile de pod prăbușite.

O fotografie, care a apărut pe rețelele de socializare vineri după-amiază, arată apa care curge din colțurile porților de ecluză și din secțiunile lipsă ale podului. CNN a geolocalizat și a confirmat autenticitatea fotografiei, care a fost făcută de pe malul sudic al râului Nipru.

Deși forțele armate ucrainene au eliberat mari porțiuni de teritoriu în Herson, nu par să fi preluat controlul barajului de la Nova Kahovka.

Ukrhidroenergo, care operează centrala hidroelectrică, a declarat că nu a auzit de noi avarii la baraj și nu a putut oferi alte comentarii.

Centrala nucleară Zaporijia din amonte folosește apa din rezervorul barajului pentru a-și răci reactoarele nucleare. Rezervorul conține aproximativ 18 milioane de metri cubi de apă.

În 21 octombrie, Serviciul de informații al apărării ucrainene a afirmat că forțele rusești au început să mineze porțile de ecluză și suporturile de la baraj. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut, de asemenea, afirmații similare într-un discurs național susținut în 20 octombrie.

La momentul respectiv, oficialii numiți de ruși în Herson au respins afirmațiile ca fiind „prostii”.

UPDATE 16:50 Vineri, 11 noiembrie, a avut loc un alt schimb de prizonieri de război între Ucraina și Rusia. Ucraina a reușit să repatrieze încă 45 dintre apărătorii săi.

„Continuăm să ne întoarcem prizonierii. Un alt schimb a avut loc – 45 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei au fost eliberați. Printre ei se numără soldați și sergenți care au apărat statul nostru în bătălii. Am reușit, de asemenea, să întoarcem două cadavre ale apărătorilor căzuți. Îi vom readuce acasă pe toți ucrainenii”, a scris șeful Biroului Președinției din Ucraina, Andrii Yermak.

UPDATE 16:45 Iuriy Sak, un consilier al Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat pentru BBC că Ucraina „controlează aproape în totalitate” Herson.

UPDATE 16:00 Orașul Herson a revenit sub controlul trupelor ucrainene. Forțele armate au intrat în oraș.

„Herson revine sub controlul Ucrainei, unitățile forțelor armate ucrainene intră în oraș. Rutele de retragere ale ocupanților ruși sunt sub controlul focului armatei ucrainene. Orice încercare de a se opune Forțelor Armate ale Ucrainei va fi zadarnică”, potrivit unui comunicat al Serviciului de informații în domeniul apărării al Ucrainei.

UPDATE 13:00 Apărătorii ucraineni au raportat eliberarea satului Klapaya, regiunea Herson. Forțele armate ale Ucrainei au instalat un steag ucrainean în localitate.

Luptătorii celei de-a 28-a brigadă separată mecanizată a Forțelor Armate au prezentat o înregistrare video din așezarea eliberată.

Satul Klapaya este situat la aproximativ 21 km de Herson. Autostrada M-14 (Odesa – Melitopol – Novoazovsk) trece prin așezare.

UPDATE 11:20 Șase persoane au decedat în urma loviturii asupra unei clădiri rezidențiale din Nikolaiev.

„Noaptea, gunoaiele rusești au bombardat o zonă rezidențială din Nikolaiev. Una dintre rachete a lovit o clădire de 5 etaje”, a scris primarul orașului, Oleksandr Sienkevich.

„Răspunsul cinic al statului terorist la succesele noastre de pe front. O lovitură asupra unei clădiri rezidențiale de cinci etaje. Distrusă de la etajul 5 până la etajul 1. Din păcate, sunt morți și răniți. Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare. Rusia nu renunță la tacticile sale abjecte. Iar noi nu vom renunța la lupta noastră. Ocupanții vor fi trași la răspundere pentru fiecare crimă împotriva Ucrainei și a ucrainenilor”, se arată într-o mesaj postat pe pagina de Telegram a președintelui Volodimir Zelenski.

UPDATE 11:00 Atacurile rusești din timpul nopții asupra infrastructurii energetice ucrainene au dus la întreruperi de urgență ale energiei electrice „în volume semnificative” în capitala ucraineană Kiev, a anunțat vineri compania energetică Yasno.

„Noi atacuri la instalațiile energetice au avut loc peste noapte”, a declarat Serhiy Kovalenko, CEO la compania energetică Yasno, într-o declarație pe Facebook.

Vineri dimineața, Rusia a lovit regiunea Vinița, a declarat liderul acestei regiuni.

UPDATE 08:20 Potrivit analiștilor Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW), forțele ucrainene au avansat în mod constant în regiunea Herson pe 10 noiembrie, în timp ce forțele rusești efectuează o retragere pe malul estic (stâng) al râului Dnipro.

„Oficialii militari ucraineni și imaginile geolocalizate de pe rețelele de socializare confirmă faptul că trupele ucrainene au obținut câștiguri la nord-vest, vest și nord-est de orașul Herson în ultimele 24 de ore și au avansat până la 7 km în unele zone”, notează experții americani.

Analiza ISW mai notează că forțele rusești par să se retragă într-o ordine „relativ bună”, iar forțele ucrainene obțin câștigurile așteptate fără a distruge forțele rusești, așa cum au făcut în contraofensiva din Harkov.

Loviturile ucrainene din august au reușit să degradeze cu succes liniile de aprovizionare rusești de pe malul vestic (drept) pentru a forța forțele rusești să se retragă și vor elibera regiunea Herson până la râul Dnipro în următoarele zile sau săptămâni, prevăd analiștii.

Retragerea rusă va dura ceva timp pentru a fi finalizată, iar luptele vor continua în toată regiunea Herson, pe măsură ce trupele ucrainene avansează și se apropie de liniile defensive rusești pregătite în prealabil, în special în jurul orașului Herson.


ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)