Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Erdogan a vorbit…

LIVE TEXT Erdogan a vorbit cu Putin despre reluarea acordului pentru exportul de cereale din Ucraina. Război în Ucraina, ziua 251

Sursa foto: Reuters

UPDATE 21:55 Președintele rus Vladimir Putin i-a spus președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei convorbiri telefonice, că orice reluare a acordului pentru exportul de cereale din Ucraina poate fi luată în considerare numai după o anchetă privind „atacul cu drone de la Sevastopol”, scrie CNN.

Potrivit lui Putin, o reluare a acordului poate fi luată în considerare doar după „o anchetă detaliată a circumstanțelor acestui incident și, de asemenea, după ce vom primi din partea Kievului garanții reale de respectare strictă a acordurilor de la Istanbul, în special, privind neutilizarea coridorului umanitar în scopuri militare”.

Cei doi lideri au avut o convorbire telefonică, marți, după ce Rusia a decis să suspende participarea sa la acordul pentru exportul de cereale din Ucraina, mediat de ONU, în weekend, după ce a acuzat atacuri cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea. Ucraina nu a comentat atacurile cu drone asupra orașului Sevastopol.

Sâmbătă, un oficial ucrainean de rang înalt a acuzat Rusia că a inventat „atacuri teroriste fictive” asupra propriilor sale instalații și a acuzat Moscova de „șantaj” prin suspendarea acordului privind cerealele.

Potrivit președinției turce, Erdogan i-a spus lui Putin că este încrezător că ar putea fi stabilită o „cooperare orientată spre soluții” în ceea ce privește acordul privind cerealele.

UPDATE 19:25 Trupele ruse au deteriorat aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei, în special centralele termice și hidrocentralele. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Volodimir Zelensky în timpul unei întrevederi cu comisarul european pentru energie, Kadri Simson.

Președintele ucrainean a menționat că, după aderarea la rețeaua europeană ENTSO-E, Ucraina a început să exporte energie electrică în Europa.

„Din păcate, din cauza atacurilor cu rachete și drone kamikaze din partea Federației Ruse asupra sistemului nostru energetic, am pus acest proces în așteptare. Dar sunt încrezător că vom restabili totul și, când se vor calma lucrurile, când situația din sistemul nostru energetic va fi stabilizată, vom continua să exportăm energie electrică în Europa”, a spus el.

UPDATE 16:57 Biroul președintelui Ucrainei anunță 568 de localități din Harkov au fost eliberate de sub ocupația rusească.

De asemenea, Kievul susține că a fost restabilită conectarea la energia electrică pentru peste 80 000 de consumatori. Aprovizionarea cu gaze naturale a fost restabilită pentru peste 22 000 de consumatori.

UPDATE 16:41 Președintele francez Emmanuel Macron, în urma unei convorbiri telefonice cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, a declarat că Franța va ajuta Ucraina să treacă iarna și va contribui la repararea infrastructurii afectate de loviturile rusești, relatează The Guardian.

De asemenea, Franța va ajuta la consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei, iar Macron a declarat că el și Zelensky au convenit să organizeze o conferință internațională la Paris, la 13 decembrie, pentru a sprijini civilii ucraineni în timpul iernii.

O conferință bilaterală din 12 decembrie va avea ca scop, de asemenea, creșterea sprijinului pentru Ucraina din partea companiilor franceze, a declarat Macron într-un comunicat. Macron a mai promis anterior să organizeze o conferință în Franța, în noiembrie, în sprijinul vecinului Ucrainei, Republica Moldova.

UPDATE 15:55 Iranul intenționează să trimită un lot de peste 200 de drone de luptă în Federația Rusă la începutul lunii noiembrie, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat, citat de The Guardian.

Potrivit informațiilor ministerului apărării, dronele vor include drone de luptă Shahed-136, Mohajer-6 și Arash-2 și „vor fi livrate prin Marea Caspică în portul Astrahan”. Dronele vor ajunge în stare dezasamblată, iar forțele rusești le vor reasambla și le vor vopsi cu însemnele rusești aplicate, în special „Geranium-2”.

Descoperirea dronelor kamikaze iraniene luna trecută a stârnit un val uriaș de proteste cu privire la implicarea Iranului în conflict. Începând cu 13 septembrie, forțele de apărare ucrainene au doborât peste 300 de drone de luptă iraniene, a precizat Ministerul Apărării.

UPDATE 14:27 Trei noi nave cargou încărcate cu cereale au părăsit marți dimineață porturi ucrainene şi se îndreaptă spre coridorul umanitar din Marea Neagră, a anunțat Centrul Comun de Coordonare (JCC) de la Istanbul, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Deplasările celor trei nave au fost aprobate de delegațiile ucraineană, turcă şi a ONU. Delegația Rusiei a fost informată”, a anunțat JCC, care supervizează exportul cerealelor ucrainene în virtutea acordului încheiat în luna iulie.

Rusia şi-a suspendat sâmbătă participarea la acest acord, invocând atacul ucrainean cu drone asupra unor nave militare rusești în portul Sevastopol din Crimeea anexată, atac în care, potrivit Moscovei, dronele aeriene şi maritime pilotate de la distanță s-au deplasat prin culoarul securizat destinat navelor ce transportă cereale ucrainene.

Moscova a avertizat luni asupra „pericolului” continuării navigației fără acordul său şi a cerut Ucrainei să garanteze securitatea respectivului culoar maritim. Cu toate acestea, JCC a anunțat că, deși inspectorii ruși s-au retras, luni au fost inspectate 46 de nave şi acestea se vor putea deplasa în cele două sensuri ale coridorului din Marea Neagră.

În acest timp continuă eforturile internaționale, în special ale Turciei şi ONU, pentru a convinge Rusia să-şi reia participarea în acordul menit să asigure transportul în siguranță al cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

UPDATE 12:50 Ministerul de Externe ucrainean a pledat marți pentru excluderea Rusiei din Grupul celor mai puternice economii ale lumii G20 şi revocarea invitației făcute președintelui rus Vladimir Putin de a participa la summitul acestui forum luna aceasta în Bali (Indonezia).

„Putin a recunoscut public că a ordonat atacuri cu rachete împotriva civililor ucraineni şi infrastructurii energetice. Având mâinile pătate de sânge, nu ar trebui să i se permită să stea la aceeași masă cu lideri mondiali. Invitația lui Putin la summitul de la Bali trebuie revocată, iar Rusia trebuie exclusă din G20”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, într-o postare pe Twitter.

UPDATE 12:04 Premierul finladez Sanna Marin a cerut marți Ungariei şi Turciei să aprobe cât mai repede cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO, relatează Reuters.

Ungaria şi Turcia sunt singurele două state din Alianță care nu au ratificat încă cererile de aderare.

„Toate privirile sunt acum pe Ungaria şi Turcia. Așteptăm că aceste țări să ratifice cererile. Cred că este important ca acest lucru să se întâmple mai repede decât mai târziu”, a spus șefa guvernului finlandez la o conferință cu alți lideri nordici.

Finlanda şi Suedia au reiterat săptămâna trecută că vor să adere la NATO în același timp, prezentând un front unit în fața Turciei.

UPDATE 11:25 Alimentarea cu apă şi curent electric a fost „restabilită” în capitala ucraineană Kiev, la o zi după ce un val de atacuri cu rachete rusești a provocat întreruperi masive, a anunțat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko.

Alimentarea cu apă şi electricitate „a fost integral restabilită”, a scris Kliciko pe Telegram. Totuși, potrivit lui Kliciko, întreruperile programate de electricitate vor continua la Kiev „pentru că deficitul sistemului electric, după atacurile barbare ale agresorului, este important”.

Loviturile masive rusești împotriva infrastructurii ucrainene de luni dimineața au lăsat fără apă circa 80% dintre locuitorii capitalei ucrainene, în timp ce 350 000 de locuințe au rămas fără curent electric. Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat luni 55 de rachete de croazieră, 22 de rachete S-300 şi drone de luptă într-un val de lovituri de-a lungul țării vizând cel mai adesea infrastructuri energetice.

UPDATE 10:03 Statele Unite au reluat inspecțiile pe teren în Ucraina pentru a ajuta la ținerea evidenței armamentelor de miliarde de dolari ce sunt furnizate Kievului, a declarat luni un oficial american de rang înalt de la Pentagon, transmite Reuters.

Transferul unor mari cantități de arme spre cel mai mare conflict din Europa de după al Doilea Război Mondial vine cu riscul ca o parte a acestui armament să ajungă în mâini nepotrivite. Oficiali americani au afirmat însă că livrarea de arme, în valoare de circa 18 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, este un risc ce merită asumat.

Potrivit oficialului citat de Reuters sub rezerva anonimatului, guvernul ucrainean s-a angajat să țină evidența şi să răspundă pentru aceste arme şi nu există dovezi credibile de deturnare a lor. Dar, a precizat oficialul, SUA au reluat recent inspecțiile la fața locului pentru a verifica stocurile de arme în Ucraina „oricând şi oriunde condițiile de securitate o permit”.

Inspecțiile la fața locului sunt o parte uzuală a acordurilor pe care ţările le semnează cu Washingtonul atunci când le sunt furnizate anumite arme.

„Vom continua să colaborăm cu colegii noștri din guvernul SUA şi cu partenerii noștri internaționali pentru a asigura responsabilitatea asistenței de securitate acum şi în viitor”, le-a declarat oficialul american reporterilor.

Inspecțiile sunt întreprinse de atașatul militar şi de biroul pentru cooperare militară din ambasada americană la Kiev, care s-a redeschis în mai.

UPDATE 9:43 Rusia a început marți campania de încorporare de toamnă pentru satisfacerea serviciului militar obligatoriu, urmând să fie convocați circa 120.000 de cetățeni ruși, cu 7.500 mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. Un decret în acest sens a fost semnat de a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin.

Comandamentul militar rus susține că recruții nu vor fi trimiși pe teritoriul autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk (în estul Ucrainei) şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson (sud), anexate ilegal de Moscova.

„Cei chemați să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operațiunea militară specială din Ucraina”, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forțelor armate ruse, potrivit presei ruse afiliate Kremlinului.

Campania de încorporare de toamnă începe de obicei la 1 octombrie, dar anul acesta a fost amânată cu o lună din cauza mobilizării parțiale decretate de președintele rus Vladimir Putin la 21 septembrie pentru a face față regreselor armatei ruse în Ucraina.

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a anunțat pe 28 octombrie că planul de mobilizare a 300 000 de rezerviști, așa cum ordonase Vladimir Putin, a fost îndeplinit, indicând că 82.000 dintre aceștia au fost deja trimiși în zona campaniei militare din Ucraina.

UPDATE 8:55 Organismul de supraveghere nucleară al ONU a început inspecțiile la două instalații nucleare din Ucraina, inspecții efectuate la cererea Kievului pentru a răspunde acuzațiilor Rusiei că lucrează la așa-numita „bombă murdară”, a declarat luni șeful organismului de supraveghere, Rafael Grossi, citat de Reuters.

„Directorul general Grossi a declarat că inspectorii AIEA au început – și vor încheia în curând – activitățile de verificare la (cele) două locații din Ucraina”, a precizat Agenția Internațională pentru Energie Atomică într-un comunicat, adăugând că Grossi va furniza „în cursul acestei săptămâni concluziile sale inițiale” despre inspecții.

UPDATE 8:00 În ultimele 24 de ore, rușii au ucis 3 civili din regiunea Donețk, anunță șeful administrației militare a regiunii, Pavel Kirilenko. Încă 3 persoane au fost rănite ieri.

„Oamenii legii au descoperit cadavrul unui civil care a murit în timpul ocupației”, mai spune Kirilenko.

În prezent, este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha.

UPDATE 7:50 Rușii continuă să lovească regiunea Dnepropetrovsk din artilerie grea și sisteme „Grad”. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că circa 40 de obuze au fost lansate asupra raionului Nikopol. În oraș, au fost avariate 14 case cu mai multe etaje și private, o grădiniță, o farmacie, magazine și sedii bancare.

Peste 40.000 de familii au rămas fără apă, peste 10 000 fără curent electric.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)