Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ General de rang…

LIVE TEXT General de rang înalt din SUA: „Obiectivele strategice rusești au fost înfrânte” în Ucraina. Război în Ucraina, ziua 197

Este a 197-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Experții din cadrul misiunii ONU de anchetă vor merge în Donbas zilele următoare pentru a investiga atacurile rusești asupra centrului de detenție preventivă din Yelenovka. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a raportat miercuri „vești bune” din regiunea Harkov, la est de Kiev, afirmând că unele localități au fost recucerite de la forțele rusești.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Joi, 8 septembrie:

UPDATE 20:50 Președintele Statului Major al SUA, Mark Milley, cel mai înalt general american, a declarat că „până în prezent, obiectivele strategice rusești au fost înfrânte” în Ucraina.

„În ciuda faptului că sunt depășiți în armament și în personal, ucrainenii au demonstrat o competență tactică superioară și au demonstrat o voință superioară de a lupta, de a lupta pentru propria lor țară, de a lupta pentru libertatea lor”, a declarat Milley în cadrul unei conferințe de presă cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la Ramstein, în Germania, potrivit CNN.

Milley a declarat că Rusia a fost „învinsă” în ofensiva sa începută în aprilie, după eșecurile sale la începutul invaziei

„Obiectivele lor operaționale în acea ofensivă nu au avut succes. Nu au atins tot Donbasul și au trecut doar râul Dnipro în sud, în apropiere de Herson”, a declarat Milley.

Milley a mai spus că, deși este prea devreme pentru a evalua pe deplin ofensiva recent lansată de Ucraina în apropiere de Kherson, „Ucraina își folosește în mod eficient focurile de armă pentru a modela manevra la sol în timp ce își continuă ofensiva”.

Milley a mai spus că progresul forțelor ucrainene lângă Herson a fost „constant” și „deliberat”.

„Aș caracteriza-o ca pe o operațiune ofensivă foarte deliberată, care este calibrată pentru a stabili condițiile și apoi pentru a-și cuceri obiectivele”, a spus generalul.

UPDATE 16:50 Norvegia va oferi Ucrainei 160 de rachete Hellfire, platforme de lansare și unități de ghidare, precum și dispozitive de vedere pe timp de noapte. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării din această țară, Bjorn Arild Gramm, potrivit site-ului guvernului norvegian.

„Acestea sunt armele pe care Ucraina le-a cerut și vor fi utile în lupta împotriva forțelor de ocupație rusești. Potrivit ministrului apărării din Berna, Arild Gram, racheta este ușor de utilizat și poate fi folosită atât împotriva țintelor terestre, cât și a celor maritime”, se arată în raport.

Instructorii norvegieni au oferit, de asemenea, pregătire în utilizarea rachetelor Hellfire pentru armata ucraineană.

AGM-114 Hellfire este o rachetă americană antitanc aer-sol ghidată, lansată dintr-o poziție închisă, fără contact vizual direct cu ținta. Este utilizată împotriva țintelor puternic blindate din elicoptere (AH-64 Apache), avioane, drone (Northrop Grumman MQ-8), vehicule terestre (HMMWV).

UPDATE 15:57 Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vizitat joi Spitalul Național Specializat pentru Copii Ohmatdyt din Kiev. El s-a întâlnit cu copiii care sunt tratați acolo, inclusiv cu cei răniți în război, scrie CNN.

Înaltul diplomat american, însoțit de ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a întreprins vizita la spital în timpul unei călătorii neanunțate în Ucraina.

Blinken a vizitat spitalul și s-a întâlnit cu unii dintre pacienți, inclusiv cu o fetiță de șase ani, Marina, care și-a pierdut o parte din picior și se află în spital din luna mai, după ce a fost rănită în Herson. Blinken i-a dăruit un câine de pluș.

Apoi, Blinken a făcut o fotografie și i-a dăruit un iepure de pluș Ecaterinei, o fetiță în vârstă de 13 ani, care a fost rănită în atacul de la gara Kramatorsk de la începutul lunii aprilie; mama ei a fost ucisă, i s-a spus înaltului diplomat american.

UPDATE 14:29 Armata ucraineană, profitând cu abilitate de redistribuirea forțelor rusești, a desfășurat o contraofensivă eficientă la nord-vest de orașul Izium și a recucerit 400 de kilometri pătrați în regiunea Harkov, anunță Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

„Forțele rusești au efectuat atacuri la nord de Harkov, la nord-vest de Sloviansk, la nord-est de Seversk, la sud și nord-est de Bahmut și la nord-vest de Donețk”, se arată în raport.

UPDATE 14:20 Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a sosit joi, 8 septembrie, la Kiev, într-o vizită neanunțată. În timpul vizitei sale, Blinken a declarat că Washingtonul va oferi Ucrainei și mai multor țări europene un ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari, scrie novosti.dn.ua.

Secretarul de stat a declarat că SUA „vor acorda 2 miliarde de dolari asistență militară pe termen lung Ucrainei și celor 18 vecini ai săi, inclusiv membrilor NATO și partenerilor de securitate regionali”, din cauza provocărilor pe care le au în materie de apărare.

Pe lângă această asistență, în cursul zilei de joi, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că Statele Unite au aprobat un alt pachet de ajutor militar de 675 de milioane de dolari pentru Ucraina.

La sfârșitul lunii august, Pentagonul a raportat că SUA au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 13,5 miliarde de dolari începând cu ianuarie 2021. Astfel, odată cu noul pachet de ajutor aprobat, această sumă a depășit 14 miliarde de dolari.

UPDATE 12:54 Președintele american Joe Biden a aprobat un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 675 de milioane de dolari, a anunțat joi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, scrie CNN.

„Ieri, președintele Biden a aprobat cea mai recentă tranșă de asistență americană pentru Ucraina, în valoare de până la 675 de milioane de dolari”, a declarat Austin în declarațiile făcute joi dimineață la o reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina la baza aeriană Ramstein din Germania.

Austin a precizat că această asistență include mai multe „GMLRS, obuziere de 105 milimetri, muniție de artilerie și HARM-uri, Humvee-uri, ambulanțe blindate, sisteme antitanc și arme de calibru mic”.

Aceasta este cea de-a 20-a retragere de echipamente din stocurile americane pentru Ucraina de către administrația Biden din august anul trecut, potrivit lui Austin.

Austin găzduiește cea de-a cincea reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, la care participă reprezentanți din 50 de țări. Prima reuniune a avut loc în aprilie.

„Acum, vedem succesul demonstrabil al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă”, a declarat Austin. „Și, în fiecare zi, vedem hotărârea aliaților și partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperial și de nerefuzat al Rusiei. Iar noi trebuie să evoluăm pe măsură ce lupta evoluează”.

UPDATE 11:12 Trupele rusești au bombardat teritoriul regiunii Donețk cu muniții cu dispersie. Astfel, în ultimele 24 de ore, au avut loc 18 atacuri rusești. Despre asta a anunțat Direcția principală a Poliției Naționale din regiunea Donețk, menționând că sunt morți și răniți.

Armata rusă a atacat în timpul nopții opt așezări din regiunea Donețk: orașele Avdiivka, Bahmut, Kurakhove, Marinka, satele Vodiane, Halitsinivka și Karlivka Lastochkino.

UPDATE 11:03 În dimineața zilei de 8 septembrie, rușii au atacat cartierul Nemyshlanskyy din Harkov. Șeful administrației militare regionale de stat, Oleg Sinegubov, a declarat că, potrivit informațiilor preliminare, rușii au ucis două persoane și au rănit alte cinci, scrie novosti.dn.ua.

El i-a îndemnat pe locuitorii orașului Harkov să se adăpostească și să nu ignore alarmele aeriene.

Primarul din Harkov, Igor Terejov, a raportat, de asemenea, despre bombardamentele din Harkov. El a precizat că trupele rusești au bombardat, de asemenea, districtul Industrialnyy.

UPDATE 08:20 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a raportat miercuri „vești bune” din regiunea Harkov, la est de Kiev, afirmând că unele localități au fost recucerite de la forțele rusești.

De asemenea, într-un discurs el a mulțumit trupelor ucrainene pentru ceea ce a spus că au fost „lovituri de succes” împotriva forțelor Moscovei în sudul Ucrainei.

UPDATE 07:55 Experții din cadrul misiunii ONU de anchetă vor merge în Donbas zilele următoare pentru a investiga atacurile rusești asupra centrului de detenție preventivă din Yelenovka. Despre asta a anunțat secretarul general adjunct al ONU, Rosemary DiCarlo.

„O echipă de anchetă va merge la Yelenovka în zilele următoare pentru a investiga incidentul din 29 iulie, care a dus la moartea a 53 de prizonieri de război ucraineni și a altor 75 până la 130 de răniți”, a declarat ea.

Secretarul general adjunct a adăugat că șefa misiunii, Alberta dos Santos Cruz, „va fi însoțită de experți experimentați” și că misiunea însăși „trebuie să poată lucra fără interferențe externe și să aibă acces sigur, securizat și neîngrădit la persoane, locații și probe”.

În noaptea de 29 iulie, a avut loc un atac asupra coloniei Yelenovka din teritoriul controlat de DNR, unde erau ținuți prizonieri de război ucraineni. Aproximativ 50 de persoane au fost ucise și zeci de persoane au fost rănite. Autoritățile ruse și ucrainene s-au acuzat reciproc pentru tragedie.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)