Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Șeful diplomației UE,…

LIVE TEXT Șeful diplomației UE, Josep Borrell: „Atacurile cu rachete de astăzi asupra Ucrainei reprezintă încă o încălcare a dreptului umanitar internațional”. 250 de zile de război în Ucraina

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell

UPDATE 22:25 Șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, afirmă că atacurile rusești de astăzi asupra Ucrainei reprezintă încă o „încălcare a dreptului umanitar internațional”.

„Atacurile cu rachete de astăzi asupra Ucrainei împotriva civililor și a infrastructurii, cu resturi care au lovit un sat din Moldova, reprezintă încă o încălcare a dreptului umanitar internațional. Este o încercare brutală a Rusiei de a distruge instalații critice înainte de iarnă. UE este alături de Ucraina”, a declarat Borrell.

UPDATE 19:55 Forțele ucrainene au doborât un elicopter militar rusesc Mi-8 la „granița dintre regiunile Donețk și Luhansk”. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții grupului de luptă K-2 al Brigăzii 54 a Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie novosti.dn.ua.

UPDATE 18:30 Trupele ruse au bombardat două remorchere în regiunea Nikolaev. Sunt morți și răniți, anunță purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional „Sud”, Vladislav Nazarov, scrie Unian.

„Inamicul continuă să bombardeze infrastructura portuară în direcția Oceac. Două remorchere portuare, care transportau cereale, au fost lovite, a izbucnit un incendiu și s-a pierdut controlul navelor. Doi membri ai echipajelor au fost uciși, unul a fost salvat, însă este rănit, iar despre altul nu se cunosc informații”, a spus el.

UPDATE 16:50 Germania a condamnat decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la acordul de export de cereale cu Ucraina, negociat de ONU, acuzând Moscova că a transformat foamea în armă, relatează CNN.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă guvernamentale obișnuite, că folosirea „foamei ca armă” prin suspendarea livrărilor de cereale este „profund disprețuitoare”, făcând apel la Rusia să își reia participarea și să ia în considerare o prelungire a acordului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Andrea Sasse, acordul privind cerealele a făcut disponibile pe piețele mondiale peste șapte milioane de tone de cereale.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că transportul pe mare rămâne posibil”, a declarat purtătoarea de cuvânt, adăugând că transportul terestru va continua.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat luni, într-un mesaj pe Twitter, că „Rusia nu trebuie să scape cu asta!” și că Europa este „angajată în favoarea stabilității – și în aprovizionarea cu alimente”.

UPDATE 16:15 Norvegia își va plasa armata la un nivel ridicat de alertă începând de marți, pentru a întări securitatea ca răspuns la războiul din Ucraina, a declarat luni premierul acestei țări nordice, citat de Reuters.

Norvegia este în prezent cel mai mare exportator de gaze naturale către Uniunea Europeană, reprezentând aproximativ un sfert din totalul importurilor UE, după o scădere a fluxurilor rusești.

„Aceasta este cea mai gravă situație de securitate din ultimele câteva decenii”, a declarat premierul Jonas Gahr Stoere într-o conferință de presă.

„Nu există indicii că Rusia își extinde războiul în alte țări, dar tensiunile crescute ne fac mai expuși la amenințări, operațiuni de informații și campanii de influență.”

Forțele armate vor petrece mai puțin timp antrenându-se și mai mult timp în sarcini operaționale, iar Garda Națională, o forță de mobilizare rapidă, va juca un rol mai activ, a declarat ministrul apărării, Bjoern Arild Gram.

Forțele aeriene au anulat antrenamentele în Statele Unite cu avioanele lor de luptă F35, preferând să le păstreze în Norvegia, a declarat șeful forțelor armate, generalul Eirik Kristoffersen.

„Ne așteptăm ca această situație să dureze cel puțin un an”, a declarat Kristoffersen.

Norvegia și-a desfășurat pentru prima dată armata pentru a păzi platformele offshore și instalațiile de pe uscat după scurgerile de apă de la gazoductul Nord Stream, la 26 septembrie, și a primit sprijin din partea marinei britanice, franceze și germane.

UPDATE 15:02 Noul val de atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei a lovit 10 regiuni și a avariat 18 instalații, „majoritatea legate de energie”, potrivit premierului ucrainean Denys Șmîgal.

„Ținta lor nu au fost instalațiile militare, ci infrastructura critică civilă”, a declarat Șmîgal pe Telegram.

„Sute de localități din șapte regiuni” au rămas fără energie electrică, iar inginerii „lucrează la capacitate maximă” pentru a repara pagubele, a adăugat el.

Bombardamentele recente au afectat infrastructura critică din marile orașe din întreaga țară, perturbând alimentarea cu energie electrică și apă a locuitorilor ucraineni, în timp ce țara se pregătește pentru sezonul de iarnă.

UPDATE 14:55 Șeful administrației militare a regiunii Cernăuți a venit cu detalii despre consecințele atacurilor rusești din dimineața zilei de 31 octombrie. Ruslan Zaparaniuk susține că sunt pagube importante pentru întregul sistem energetic al Ucrainei și opt răniți.

UPDATE 13:34 Rusia a lovit instalații energetice din Ucraina cu „arme de înaltă precizie”, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Moscova. Ministerul rus al Apărării publică imagini cu lansarea rachetelor din Marea Neagră asupra sistemelor de comandă ale armatei ucrainene și asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Potrivit Moscovei, toate țintele au fost lovite.

UPDATE 13:00 Primarul Kievului, Vitali KlicIko, a declarat că 80% dintre locuitorii capitalei au rămas fără alimentare cu apă. Vitali KlicIko a declarat că acest lucru s-a produs „din cauza deteriorării unei instalații electrice din apropierea” orașului, în urma loviturilor militare rusești de luni. Ulterior, Kliciko a spus că apa va fi reconectată în trei-patru ore.

UPDATE 12:15 Douăsprezece nave-cargo s-a îmbarcat luni din porturile ucrainene, în cadrul Inițiativei privind transportul de cereale prin Marea Neagră, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Aleksandr Kubrakov.

„Astăzi 12 nave au părăsit porturile ucrainene. Delegațiile ONU şi Turciei oferă 10 echipe pentru a inspecta 40 de nave cu scopul de a îndeplini #BlackSeaGrainInitiative. Acest plan de inspecție a fost acceptat de delegația ucraineană. Delegația rusă a fost informată”, a scris Kubrakov pe Twitter.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, a anunțat sâmbătă suspendarea participării sale la acest acord pe „termen nedefinit” din cauză că nu poate ‘garanta siguranța navelor civile’ care navighează în cadrul acestui pact, în urma unui atac sâmbătă asupra navelor din cadrul Flotei sale din Marea Neagră.

În acest context, coordonatorul Naţiunilor Unite pentru Inițiativa privind cerealele ucrainene, Amir Abdulla, a avertizat luni dimineață pe Twitter că „nicio navă de transport civilă nu trebuie să devină o țintă militară şi nici să fie ținută ostatică. Alimentele trebuie să treacă!”.

UPDATE 11:45 Agenția de presă RIA Novosti, afiliată Kremlinului a publicat harta atacurilor asupra Ucrainei, din dimineața zilei de luni, 31 octombrie.

UPDATE 11:15 În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă rusească, doborâtă se sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei, a căzut în apropierea localității Naslavcea din norul R. Moldova. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații”, anunță MAI într-un comunicat.

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, rușii au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei. Șeful administrației din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în urma atacurilor rusești a fost afectată infrastructura critică. 

UPDATE 11:00 Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât nouă rachete de croazieră rusești în regiunea Dnepropetrovsk.

UPDATE 10:46 Autoritățile ucrainene anunță că au fost doborâte două rachete rusești au fost doborâte deasupra regiunii Odesa.

UPDATE 10:39 Rușii au lovit infrastructura energetică din Dnipro și Pavlograd. Au fost înregistrate distrugeri grave, potrivit șefului administrației regionale de stat din Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko.

UPDATE 10:13 Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât în această dimineață 44 de rachete de croazieră rusești.

UPDATE 9:28 În regiunea Cernăuți există daune ale infrastructurii critice, ca urmare a atacurilor cu rachete, anunță șeful administrației din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.

UPDATE 9:00 Aleksey Kuleba, șeful OVA de la Kiev, avertizează și el asupra atacurilor repetate cu rachete.

UPDATE 8:47 Astăzi, în jurul orei 8:00, rușii au lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Zaporojie.

Au fost avariate instalații de infrastructură critică. Sunt posibile întreruperi de curent, a scris șeful Administrației Regionale de Stat Alexandr Staruh. Încă nu există informații despre victime.

UPDATE 8:45 În regiunea Vinnița, o rachetă rusă, doborâtă de sistemele de apărare aeriană, a căzut peste obiecte civile. Există distrugeri, anunță autoritățile locale.

UPDATE 8:42 Primarul orașului Kiev, Vitali Kliciko a confirmat loviturile asupra infrastructurii critice din capitala Ucrainei.

„O parte a capitalei este fără energie electrică. În unele zone nu există alimentare cu apă”, anunță primarul orașului Kiev.

UPDATE 8:30 Rusia a atacat un obiect de infrastructură critică din Zaporojie. Orașul a rămas fără curent electric.

UPDATE 8:22 Rachetele rușilor au lovit un obiect de infrastructură critică din regiunea Cerkask. De asemenea, presa ucraineană scrie despre explozii în regiunea Hmelnițki.

UPDATE 8:18 Rușii au lovit un obiect de infrastructură critică din Harkov, anunță primarul orașului, Igor Truhanov. De asemenea, sunt raportate explozii în Vîșgorod, Krivoy Rog și Zaporojie, scrie presa ucraineană.

UPDATE 8:14 Primarul Oleksandr Vilkul raportează lansări de rachete asupra orașului Krivoy Rog.

UPDATE 8:12 Aproximativ 40 de rachete sunt acum pe cer deasupra Ucrainei, scrie consilierul șefului Ministerului ucrainean de Interne, Anton Gerașcenko.

UPDATE 8:10 La Kiev, precum și în mai multe regiuni ale Ucrainei sunt raportate explozii. Este vorba despre Harkov, Poltava, Vinnița și Kirovograd.

UPDATE 7:59 Rușii au atacat din sistemele MLRS, artileria grea și drone kamikaze raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, anunță că o femeie de 31 de ani a murit. O altă femeie este rănită.

„Aproape 30 de clădiri înalte și case private au fost avariate în oraș. De asemenea, potrivit lui Reznicenko, a fost avariat un liceu, o clădire administrativă, mai multe mașini și linii electrice.

UPDATE 7:45 În ultimele 24 de ore, rușii au atacat 20 de localități din Ucraina. Potrivit Statului Major General, în perioada 30-31 octombrie, rușii au lansat 4 rachete și 5 lovituri aeriene, au efectuat peste 90 de atacuri de la sisteme de lansare cu rachete multiple.

În special, în direcția Yujnobugsky, aproximativ 20 de localități de-a lungul liniei de contact au fost supuse loviturilor.

UPDATE 7:35 În toată Ucraina, cu excepția Crimeei ocupate, a fost declarată alertă aeriană. Presa ucraineană scrie despre explozii în regiunea Odesa. confirmare oficială din partea autrităilor locale încă nu există.

Există, de asemenea, informații că 15 rachete au fost trase de la port-rachete rusești din Marea Caspică, mai scrie presa ucraineană.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)