Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Georgia condamnă „referendumurile”…

LIVE TEXT Georgia condamnă „referendumurile” organizate de forțele pro-ruse pe teritoriile ocupate ale Ucrainei: „Susținem cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”. Război în Ucraina, ziua 217

Este a 217-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Autoritățile pro-ruse din regiunea separatistă Donețk au anunțat rezultatele „referendumului”. Conform rezultatelor preliminare, 2.116.800 de persoane au „votat” pentru „aderarea teritoriului la Rusia”, în timp ce 4.938 ar fi votat împotrivă. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, că dacă Rusia recunoaște rezultatele „referendumurilor”, nu mai are nimic de discutat cu președintele rus Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Miercuri, 28 septembrie:

UPDATE 16:55 Georgia condamnă „referendumurile” organizate de Federația Rusă pe teritoriile ucrainene.

„Aceste încercări de anexare a teritoriilor ucrainene sunt inacceptabile. Georgia susține cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Georgiei.

Așa-numitele referendumuri privind „aderarea la Rusia” a regiunilor separatiste Donețk, Lugansk și regiunea Zaporojie au avut loc pe 23 și 27 septembrie.

Ucraina și țările occidentale consideră că „referendumurile” sunt ilegale și nu recunosc rezultatele acestora.

UPDATE 16:04 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a avut o conversație telefonică cu președintele turc Recep Erdogan. În cadrul discuției, liderii au vorbit despre schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina, situația din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, precum și despre organizarea de către Rusia a unor „referendumuri” pe teritoriile ucrainene. Un comunicat în acest sens a fost publicat de către serviciul de presă al președintelui turc.

„Președintele (Recep Erdogan n.red.) a subliniat că organizarea de referendumuri unilaterale în regiunile din Ucraina controlate de Rusia ar submina eforturile de relansare a procesului diplomatic, adăugând că Turcia este pregătită oricând să ofere sprijinul său pentru a stopa războiul prin negocieri pașnice”, se arată în comunicat.

De asemenea, el a reiterat oferta Turciei de a media formarea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare de la Zaporojie.

UPDATE 14:15 Duma de Stat a Rusiei se va convoca în ședință luni și marți, 3-4 octombrie, pentru a examina rezultatele „referendumurilor” din teritoriile ucrainene ocupate de ruși. Anunțul a fost făcut de președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, scrie TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului.

UPDATE 11:50 Primii ruși, mobilizați în urmă cu o săptămână, au ajuns pe frontul din Ucraina, în special, în unitățile Regimentului 1 de tancuri al Diviziei a 2-a de pușcași motorizați din cadrul Armatei 1 de tancuri rusești, anunță șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

El a spus că marți, 27 septembrie, forțele ucrainene au efectuat 17 contraatacuri. Forțele de apărare ucrainene au bombardat 14 zone în care erau concentrate efective și echipamente militare, trei „fortărețe” și șapte poziții ale sistemelor de rachete antiaeriene ale trupelor rusești.

UPDATE 09:50 Așa-zisele autorități pro-ruse din Donețk și Lugansk, precum și din teritoriile controlate de ruși din regiunile Herson și Zaporojie au anunțat marți seara, 27 septembrie, că au fost numărate 100% din „voturile exprimate la referendumurile privind aderarea la Rusia”, scrie RBC.

Potrivit sursei citate, în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk aproape 100% dintre locuitori au votat „pentru” aderarea la Rusia în cadrul „referendumurilor” organizate de forțele pro-Kremlin, în teritoriile ocupate ale regiunii Zaporojie „pentru” au votat peste 90%, iar în teritoriile ocupate din Herson – 87%.

Astfel, rezultatele votului sunt următoarele:

În autoproclamata republică Lugansk – 98,42% au votat pentru aderarea la Rusia
În autoproclamata republică Donețk – 99,23% pentru aderarea la Rusia
Teritoriile ocupate de ruși din regiunea Herson – 87,05% pentru aderarea la Rusia
Teritoriile ocupate de ruși din regiunea Zaporojie – 93,1% pentru aderarea la Rusia

Înainte de a se uni cu Rusia, regiunea Zaporojie intenționează să declare independența întregii regiuni, a declarat Vladimir Rogov, membru al așa-numitului consiliul principal al administrației militar-civile pro-ruse a regiunii, citat de presa rusă. În prezent, doar 73% din teritoriul regiunii este sub controlul armatei ruse.

UPDATE 09:45 În noaptea de marți spre miercuri, 27-28 septembrie, trupele ruse au bombardat intens cu lansatoare multiple de rachete de tip BM-21 Grad și artilerie grea orașul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, anunță șeful administrației militare regionale de stat, Valentin Reznicenko.

Potrivit lui Reznicenko, orașul Nikopol a fost lovit de trei ori, fiind avariate mai multe clădiri.

„Obuzele inamice au lăsat aproape opt mii de familii din Nikopol fără electricitate. Echipele de intervenție vor începe să lucreze de îndată ce va trece amenințarea unor noi bombardamente”, a declarat Reznicenko.

UPDATE 09:36 Forțele armate ucrainene își întăresc pozițiile în apropiere de orașul Liman din regiunea Donețk, anunță Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW). Potrivit unui raport publicat de ISW, în prezent, se duc lupte aprige în zona Liman, iar militarii ucraineni continuă să se apropie de oraș, eliberând noi localități.

Experții ISW, citând surse ucrainene, raportează că, în perioada 26-27 septembrie, armata ucraineană a preluat controlul asupra mai multor sate la nord-vest și la nord de Liman.

UPDATE 08:12 Autoritățile pro-ruse din regiunea separatistă Donețk au anunțat rezultatele „referendumului”.

Conform rezultatelor preliminare, 2.116.800 de persoane au „votat” pentru „aderarea teritoriului la Rusia”, în timp ce 4.938 ar fi votat împotrivă.

Prezența la vot ar fi fost de 97,51%.

Șeful regiunii separatiste Donețk, Denis Pușlin, a declarat că se pregătește să semneze „un acord privind aderarea la Rusia”.

UPDATE 08:07 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, că dacă Rusia recunoaște rezultatele „referendumurilor”, nu mai are nimic de discutat cu președintele rus Vladimir Putin, scrie novosti.dn.ua.

„Recunoașterea de către Rusia a acestor pseudo-referendumuri ca fiind normale, punerea în aplicare a așa-numitului „scenariu Crimeea” și o altă încercare de anexare a teritoriului ucrainean vor însemna că nu mai avem nimic de discutat cu președintele rus”, a spus el.

Potrivit lui Zelensky, anexarea este „un pas care îl pune pe el singur împotriva întregii umanități. Acesta este exact genul de semnal de care fiecare stat din lume are nevoie în acest moment”.

El a spus că în teritoriile ucrainene ocupate de forțele ruse „oamenii sunt forțați să completeze buletinele de vot sub amenințarea mitralierelor”.

„În același timp, toată lumea știe că rezultatele pseudo-referendumurilor au fost deja pregătite din timp. Aceasta este o anexare de teritoriu. Aceasta este cea mai crudă încălcare a Cartei ONU și o încercare de a fura teritoriul altui stat, de a șterge complet normele dreptului internațional”, a declarat președintele ucrainean.

El a subliniat că, în aceste condiții, există „o singură cale de a opri Rusia”, în special prin izolarea completă a acesteia ca răspuns la acțiunile pe care le întreprinde.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)