Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Atac cu rachete…

LIVE TEXT Atac cu rachete asupra orașului Kramatorsk din regiunea Donețk: doi oameni au murit, 13 au fost răniți. Război în Ucraina, ziua 170

În Ucraina, lupta împotriva ofensivei invadatorilor ruși continuă. Una dintre cele mai dificile secțiuni ale frontului rămâne direcția Bakhmut : inamicul trage din tancuri, artilerie și aviație. Lângă Horlivka – Zaitsevo, trupele ruse au acaparat parțial teritoriul.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Vineri, 12 august:

UPDATE 22:00 Orașul Kramatorsk din regiunea Donețk a fost lovit cu rachete în seara zilei de vineri, 12 august. În urma atacului, doi oameni au murit, 13 au fost răniți, anunță primarul orașului, Alexander Goncearenko.

De asemenea, primarul spune că au fost avariate mai multe case. La fața locului se află salvatorii și poliția. Conform concluziilor preliminare – este vorba despre o rachetă Iskander, mai spune Goncearenko.

UPDATE 21:22 Moscova a început să facă planuri concrete pentru a organiza referendumuri în mai multe oraşe din părţi ocupate în estul Ucrainei, într-o tentativă de a le atrage mai aproape de Rusia, au declarat oficiali de rang înalt de la Washington, scrie Agerpres.

Un oficial senior din Consiliul pentru securitate naţională a spus că Rusia intenţionează să organizeze astfel de referendumuri la Herson, Zaporojie, regiunile separatiste Luhansk şi Doneţk şi părţi din Harkov.

„Conducerea rusească a dat instrucţiuni oficialilor să înceapă să organizeze aceste referendumuri. Pe măsură ce Rusia se pregăteşte pentru referendumuri, avem informaţii că oficialii au declanşat verificări ale candidaţilor la rolul de administratori ai acestor teritorii. Şi că aceste mişcări ar putea avea loc chiar în următoarele săptămâni”, a spus oficialul citat.

Liderii proruşi din regiunile separatiste Luhansk şi Doneţk au exclus organizarea de referendumuri înainte ca Rusia să obţină controlul complet asupra Doneţkului. Forţele ruse controlează în prezent numai puţin peste jumătate din această zonă.

UPDATE 20:17 Cinci rachete au fost lansate vineri seara asupra orașului Zaporojie, anunță șeful administrației militare din regiunea Zaporojie, Alexandr Staruh.

„În jurul orei 19.15, inamicul a lovit orașul Zaporojie, s-au tras în total 5 rachete. (…) A izbucnit un incendiu. În prezent, se știe despre o femeie rănită”, anunță Staruh pe Telegram.

UPDATE 19:20 Primarul din Kramatorsk, Alexander Goncearenko, a anunțat despre o nouă lovitură cu rachetă asupra orașului.

„Lovitură asupra Kramatorskului. Din nou, sectorul privat. Potrivit informațiilor preliminare, există victime”, a spus primarul din Kramatorsk, Alexander Goncearenko.

UPDATE 18:20 Interzicerea vizelor pentru toți cetățenii ruși, pentru a pedepsi Moscova pentru războiul din Ucraina, va fi discutată de Uniunea Europeană la sfârșitul lunii august, a declarat vineri șeful diplomației cehe, Jan Lipavsky, a cărui țară deține președinția Consiliului UE, potrivit Le Monde.

„O interdicție totală a vizelor rusești de către toate statele membre ale UE ar putea fi o altă sancțiune foarte eficientă împotriva Rusiei”, a spus Lipavsky.

Ministrul se va consulta cu omologii săi în cadrul unei reuniuni informale care va avea loc la sfârșitul lunii august la Praga. „În această perioadă de agresiune rusă, pe care Kremlinul o intensifică, nu poate fi vorba de turism ca de obicei pentru cetățenii ruși”, a susținut el. Cu toate acestea, ministrul ceh trebuie să îl convingă pe șeful diplomației europene, spaniolul Josep Borrell, care prezidează Consiliul miniștrilor de externe și de apărare. Propunerile de sancțiuni sunt una dintre prerogativele sale.

UPDATE 16:40 În fiecare zi, 500 de soldați ruși sunt uciși sau răniți pe frontul din Ucraina, iar ritmul general al ofensivei Rusiei a încetinit din cauza furnizării de noi arme Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie The New York Times, citând o declarație a subsecretarului pentru politică la Apărare al SUA, Colin Kahl, și a unei surse din administrația Biden.

„Cred că putem presupune că rușii au suferit, probabil, 70 000 sau 80 000 de victime în mai puțin de șase luni”, a spus

Potrivit oficialului, rușii au obținut câteva succese minore în estul Ucrainei, dar aceste succese i-au costat extrem de scump din cauza noilor arme și acțiunilor Forțelor Armate ale Ucrainei. Astfel de pierderi înseamnă că Rusia nu va putea captura estul Ucrainei înainte de sfârșitul anului.

Potrivit autorităților ucrainene, datele de pe 12 august, arată că pierderile totale ale rușilor în războiul împotriva Ucrainei sunt de aproximativ 43 200 de oameni.

UPDATE 14:06 Un depozit al companiei Dontekhsnab din cartierul Kalininskyy din orașul Donețk a ars în urma bombardamentelor rusești, scrie novosti.dn.ua.

Potrivit „primarului” din Donețk, Oleksiy Kulemzin, obuzele au lovit depozitul și au provocat un incendiu. Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au fost rănite.

„Doi bărbați născuți în 1963 și 1964 au fost răniți în urma bombardamentului de la Dontekhsnab”, a declarat Kulemzin.

Lichidarea incendiului este în curs de desfășurare.

UPDATE 12:05 Marea Britanie a donat un nou lot de sisteme de rachete cu lansare multiplă M270 Forțelor Armate ucrainene. Acestea au ajuns deja în Ucraina, potrivit ministrului apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov.

„Marea Britanie a promis, Marea Britanie a livrat! Mai multe M270 MLRS au sosit în Ucraina. Mulțumim lui Ben Wallace și întregului popor britanic! Sprijinul dumneavoastră este uimitor și atât de important pentru Ucraina. Armata noastră folosește bine această „realimentare” pe câmpul de luptă. PS: În curând, mai multe „cadouri”, a scris Reznikov.

La începutul lunii iunie, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunțat alocarea M270 MLRS Ucrainei, care poate lovi ținte la o distanță de până la 80 km cu mare precizie. Decizia Regatului Unit a fost aliniată cu decizia SUA de a furniza Sistemul de artilerie cu rachete de mare mobilitate (HIMARS) – o variantă a MLRS.

Guvernul nu a spus cu exactitate câte arme vor fi furnizate, dar potrivit presei, mai întâi vor fi trimise trei sisteme.

UPDATE 10:50 Într-unul dintre micro-districtele Melitopolului ocupat temporar, a fost raportată o explozie puternică. Potrivit versiunii preliminare, un dispozitiv exploziv improvizat a izbucnit. Despre aceasta a anunțat primarul orașului, Ivan Fedorov, pe Telegram.

Potrivit localnicilor, după explozie, ambulanțele s-au deplasat înspre microdistrict.

Fedorov a menționat că mișcarea de rezistență „monitorizează îndeaproape colaboratorii”, îi cunoaște pe toți după vedere și după nume și „nu va lăsa pe nimeni fără atenția cuvenită”.

UPDATE 09:45 Șapte persoane au fost ucise în urma bombardamentelor efectuate de armata rusă, în ultimele 24 de ore, în regiunea Donețk. Despre asta a anunțat șeful administrației militare regionale, Pavlo Kirilenko.

Potrivit autorităților ucrainene, trei persoane au fost ucise în Bakhmut, două în Kurakhove și câte una în Marinka și Avdiyivka. Alte 14 persoane au fost rănite: patru în Bakhmut, două în Avdiyivka, câte una în Kurakhove, Maryinka, Seversk, Soledar, New York, Toretska, Novonikolayivka, Zvanivka și Otradivka.

Din 24 februarie, 723 de persoane au fost ucise și 1.845 rănite în urma bombardamentelor din regiunea Donețk. În prezent, autoritățile nu sunt în măsură să stabilească numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovakha.

UPDATE 09:35 Încă două nave cu cereale au plecat vineri, 12 august, din porturile ucrainene de la Marea Neagră, a anunțat Ministerul turc al Apărării, ceea ce ridică la 14 numărul total de nave care au părăsit țara în cadrul unui acord negociat de ONU și marchează primul export de grâu, transmite Reuters.

Nava Sormovsky a părăsit portul ucrainean Chornomorsk, transportând 3.050 de tone de grâu către provincia Tekirdag din nord-vestul Turciei, a precizat ministerul. De asemenea, ambarcațiunea Star Laura, sub pavilionul Insulelor Marshall, a plecat spre Iran, transportând 60.000 de tone de porumb.

În urmă cu șapte zile, trei nave cu cereale ucrainene au părăsit porturile din Ucraina și s-au îndreptat spre coridorul maritim umanitar. Presa ucraineană a scris că Nava Navistar a părăsit portul Odesa vineri dimineață. În total, peste 58.000 de tone de porumb s-au aflat la bordul acestor nave.

Pe 22 iulie, la Istanbul a fost semnat  un acord privind deblocarea porturilor ucrainene „Odesa”, „Chornomorsk” și „Yuzhny” pentru exportul de cereale și alte produse agricole. Ministrul Infrastructurii al Ucrainei Oleksandr Kubrakov și ministrul Apărării al Rusiei Serhiy Shoigu au semnat acorduri identice separate cu ONU și Turcia.

Pe 29 iulie, Kubrakov a raportat că 10 nave cu cereale ucrainene ancorate în porturile „Odesa” și „Chornomorsk” sunt pregătite pentru expediere.

UPDATE 8:40 Ca urmare a întâlnirii de la conferința de la Copenhaga, ministrul apărării al Suediei a permis producerea de arme pentru nevoile Ucrainei.

În cadrul întâlnirii miniștrilor apărării de la conferința de la Copenhaga, au fost definite trei domenii principale de sprijin pe termen lung. Suedia, care a oferit 120 de instructori pentru pregătirea armatei ucrainene, poate produce arme pentru Ucraina.

UPDATE 8:00 „ În direcția Slaviansk , au fost înregistrate bombardamente lângă Virnopilly, Bogorodychny, Shnurky, Kurulka, Krasnopilly, Dolyna și Zalyman. În apropierea acestuia din urmă, inamicul a efectuat și un atac aerian. Inamicul încearcă să compenseze pierderea de personal și echipament. ”, spune raportul Statului Major emis vineri dimineață.

În direcția Kramatorsk, inamicul a bombardat districtele Siversk, Hryhorivka, Serebryanka și Verkhnokamyansk cu artilerie cu țevi și reacție. A condus o ofensivă în direcția așezărilor Verkhnokamianske și Ivano-Daryivka, nu a avut succes, s-a retras.

„În direcția lui Bakhmut, inamicul a efectuat bombardamente de la tancuri și artilerie lângă Pereizny, Vesely, Bakhmutsky, Soledar, Vershina și Kurdyumivka. A folosit aviația lângă Vyimka, Ivano-Daryivka, Spirnyi, Yakovlivka, Soledar și Bakhmutsky. ca urmare a ofensivei în direcția Horlivka – inamicul a avut succes parțial în Zaitseve”, a menționat Statul Major.

De asemenea, se știe că ocupanții au purtat bătălii ofensive în direcțiile așezărilor Ivano-Daryivka, Vyimka, Bakhmut, Vesela Dolyna și Kodema.

„Nu a avut succes, a plecat. După regrupare, inamicul a reluat atacul asupra Kodemului, luptele continuă”, a transmis Statul Major.

În direcția Avdiyiv , au fost înregistrate focuri de artilerie lângă Vodyanyi, Oleksandropol, Avdiivka și Piski. Inamicul a lansat lovituri aeriene lângă Maryinka și Vodyanyi.

„Ocupatorii au încercat să desfășoare bătălii ofensive în zonele Spartak și Maryinka, nu au reușit, s-au retras. Luptele continuă în apropierea satului Pisky”, se spune în mesaj.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)