Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Forțele ruse au…

LIVE TEXT Forțele ruse au bombardat orașul Nikopol. Război în Ucraina, ziua 268

UPDATE 22:00 Trupele rusești au bombardat orașul Nikopol, regiunea Dnipropetrovsk, în seara zilei de vineri, conform șefului administrației militare din Nikopol.

Potrivit rapoartelor, bombardamentul a avut loc în jurul orei 21:00.

Consecințele bombardamentelor din cursul serii sunt în curs de stabilire, deocamdată nu au fost raportate victime.

UPDATE 20:55 Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită aproape peste tot în Ucraina, după ce peste 10 milioane de gospodării au fost deconectate joi, potrivit lui Oleksandr Kharchenko, directorul Centrului de cercetare a industriei energetice.

„Poate că circa 300 de consumatori sunt încă deconectați, dar majoritatea sunt în apropierea liniei de front”, a declarat Kharchenko vineri reporterilor, în timp ce dădea informații actualizate despre lucrările de restaurare după atacurile cu rachete de joi asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Situația se îmbunătățește cu fiecare oră, a spus el, adăugând că speră că „vor putea avea cel puțin 10-12 zile de pauză pentru a putea restabili sustenabilitatea rețelei”.

Joi a avut loc o oprire la Centrala Nucleară Khmelnytskyi din vest și la o unitate de alimentare a Centralei Nucleare Rivne din nord-vest, cauzată de deteriorarea substațiilor și a liniilor electrice, a confirmat el.

„Unitățile de producție s-au oprit timp de câteva ore și a fost necesară utilizarea generatoarelor diesel. Cu toate acestea, situația este mult mai bună acum, accesul la rețea al majorității unităților energetice a fost restabilit și cred că în viitorul apropiat vom putea să le reluăm activitatea”, a declarat Jarchenko.

El a precizat că lipsa de electricitate afectează nu doar energia electrică, ci și rețelele de telefonie mobilă, pompele electrice folosite pentru alimentarea cu apă și tratarea deșeurilor. Mai multe orașe, inclusiv Kievul, au rămas fără apă timp de patru până la 10 ore.

UPDATE 18:50 Forțele militare rusești redistribuie unitățile separate ale trupelor lor din direcția Herson în regiunea Luhansk.

Potrivit rapoartelor, în cursul zilei de 18 noiembrie, rușii au lansat cinci raiduri cu rachete și au efectuat peste 10 atacuri cu MLRS în Ucraina.

Nu au existat schimbări semnificative pe direcțiile Volîn și Polissya. Belarus continuă să susțină agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 17:01 Aproape jumătate din sistemul energetic al Ucrainei a fost scos din funcțiune din cauza atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra infrastructurii critice, a declarat vineri, 18 noiembrie, premierul Ucrainei Denis Șmîgal în cadrul unui briefing comun cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la Kiev, transmite Ukrinform.

„Din păcate, Rusia continuă atacurile cu rachete asupra infrastructurii critice civile din Ucraina, luptând împotriva civililor și privându-i de lumină, apă, căldură și comunicații în timpul iernii. Numai în cursul zilei de 15 noiembrie, Rusia a lansat aproximativ 100 de rachete asupra orașelor ucrainene. Aproape jumătate din sistemul nostru energetic este defect”, a declarat Șmîgal.

El a adăugat că, în aceste condiții, Ucraina are nevoie de sprijin suplimentar din partea partenerilor europeni atât în sectorul energetic, de livrări de echipamente suplimentare, cât și de resurse financiare suplimentare pentru a cumpăra volume suplimentare de gaz și, de asemenea, pentru un sprijin mai mare pentru sectorul energetic.

UPDATE 16:02 UE se așteaptă ca reglementările sale să fie finalizate la timp pentru introducerea planului G7 de plafonare a prețului țițeiului rusesc din 5 decembrie, a declarat pentru Reuters șeful politicii energetice a UE.

UE va interzice importurile de țiței rusesc de la acea dată, iar produsele petroliere rusești de la 5 februarie, ceea ce va priva Rusia de venituri din petrol și îl va forța pe unul dintre cei mai mari producători și exportatori de petrol din lume să caute piețe alternative.

În plus, un plan al G7, menit să se adauge la embargoul UE, va permite transportorilor maritimi să ajute la exportul de petrol rusesc, dar numai la prețurile scăzute impuse. Această măsură va intra, de asemenea, în vigoare la 5 decembrie.

UPDATE 15:30 Președintele rus Vladimir Putin a discutat cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan despre ideea creării unui „hub de gaze” în Turcia în timpul unei convorbiri telefonice, a anunțat vineri, 18 noiembrie, serviciul de presă al Kremlinului.

Putin a propus pentru prima dată crearea unei baze de gaze în Turcia în octombrie, ca mijloc de redirecționare a livrărilor de la gazoductele Nord Stream, care au fost avariate, și de a le exporta pe piața europeană, o idee pe care Erdogan a susținut-o.

Kremlinul a declarat că cele două părți au discutat, de asemenea, despre prelungirea convenită a acordului privind cerealele din Marea Neagră, un acord pe care Turcia a ajutat să îl intermedieze pentru a asigura trecerea în siguranță a exporturilor de cereale din porturile ucrainene blocate.

„Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au subliniat importanța unei implementări cuprinzătoare și complete a acestui acord „pachet””, a declarat Kremlinul.

UPDATE 14:15 Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a anunțat că „experții ucraineni lucrează deja la locul tragediei de la Przewodów, cauzată de teroarea cu rachete rusești contra Ucrainei.”

„Sunt recunoscător părții poloneze pentru că le-a permis accesul. Vom continua cooperarea noastră într-o manieră deschisă și constructivă, așa cum fac cei mai apropiați prieteni”, a scris acesta pe Twitter.

UPDATE 13:33 Bilanțul morților în urma bombardamentelor rusești asupra unei clădiri rezidențiale din regiunea Zaporojie, în noaptea de joi spre vineri, a crescut la nouă, potrivit biroului prezidențial ucrainean.

„Începând din această dimineață au fost găsiți încă 2 morți. Astfel, au fost găsiți deja 9 morți în urma rachetelor teroriștilor ruși care au bombardat ieri clădiri rezidențiale în Vilniansk”, a afirmat pe Telegram Kiril Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui Zelensky.

UPDATE 12:50 Slovacia a livrat Ucrainei încă un tun autopropulsat de tip „Zuzana 2”.

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nagy, a anunțat vineri, 18 noiembrie 2022, că încă un sistem de artilerie autopropulsată de tip „Zuzana 2” au fost livrat Ucrainei.

„Sunt bucuros să confirm că deja al șaptelea obuzier Zuzana-2 a fost predat Forțelor Armate ucrainene și este gata să protejeze vieți nevinovate”, a scris el.

UPDATE 12:03 În Crimeea se efectuează lucrări de fortificare pentru a proteja peninsula, a declarat șeful regiunii anexate de Rusia, Serghei Aksionov, citat de BBC.

În același timp, el a subliniat că „principalele măsuri de securitate a Crimeii” ar trebui să fie realizate prin măsuri „efectuate pe teritoriul regiunii Herson”.

În general, fortificarea unei regiuni presupune întărirea capacității de luptă a trupelor cu ajutorul structurilor inginerești: tranșee, șanțuri, bariere și alte construcții.

De când armata rusă a părăsit Herson, au crescut speculațiile potrivit cărora armata ucraineană ar putea ajunge în Crimeea și ar putea începe lupta pentru eliberarea peninsulei anexate de Rusia.

UPDATE 11:22 Apărarea antiaeriană joacă un rol esențial şi extrem de eficient în răspunsul Ucrainei la invazia rusă, dar este pusă la grea încercare de intensificarea loviturilor Moscovei, notează vineri într-o analiză France Presse, citată de Agerpres.

Aflată în dificultate la sol, Rusia şi-a înmulțit din octombrie bombardamentele asupra infrastructurii energetice ucrainene, cu un val de lovituri deosebit de intense săptămâna aceasta.

Dacă apărarea antiaeriană ucraineană a împiedicat până acum Moscova să preia controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei, aliații Kievului sunt conștienți că vor trebui să o întărească pentru ca aceasta să poată înfrunta acest potop de foc.

În timp ce aceștia își propun să trimită atât arme moderne, cât şi vechi, subliniind că acestea nu vor fi imediat disponibile, Ucraina consideră că a venit timpul să i se livreze baterii sofisticate de tipul „Patriot”.

UPDATE 10:50 Serviciile de informații ale Departamentului britanic al Apărării indică faptul că prioritatea militarilor ruși în părțile ocupate ale Ucrainei rămâne pregătirea liniilor defensive – și nu numai în regiunea Herson.

După retragerea de pe malul drept al Niprului, armata rusă continuă să acorde prioritate reechipării, reorganizării și pregătirii apărării în majoritatea zonelor din Ucraina, afirmă autorii raportului.

Armata rusă a echipat noi sisteme de tranșee în apropierea graniței cu Crimeea, precum și de-a lungul râului Severnîi Doneț, între regiunile Donețk și Lugansk.

Unele dintre aceste locații se află la o distanță de până la 60 de kilometri de actuala linie de front, ceea ce sugerează că armata rusă se pregătește pentru noi progrese majore ale Ucrainei, se arată în raport.

În același timp, serviciile secrete britanice nu exclud ca Rusia să încerce să transfere o parte din forțele retrase din Herson pentru a-și extinde operațiunile ofensive în apropierea orașului Bahmut din regiunea Donețk.

UPDATE 9:22 Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) au cerut din nou Rusiei să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie şi să pună capăt acțiunilor sale împotriva siturilor nucleare, relatează vineri DPA şi AFP, citând surse diplomatice, scrie Agerpres.

Moscova trebuie să-şi retragă imediat personalul şi să „renunțe la revendicarea nefondată de proprietate” asupra acestei centrale nucleare din sud-estul Ucrainei, potrivit unei rezoluții adoptate joi de consiliul guvernatorilor AIEA reunit la Viena.

Consiliul guvernatorilor şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu faptul că angajații ucraineni de la uzină sunt supuși presiunilor de către partea rusă, care a operat mai multe arestări în rândul acestora.

Textul, prezentat de Canada şi Finlanda, a fost aprobat de 24 din cele 35 de state membre ale Consiliului guvernatorilor, au precizat doi diplomați contactați de AFP. Rusia şi China au votat împotrivă, iar șapte țări s-au abținut (Pakistan, India, Africa de Sud, Namibia, Kenya, Vietnam, Arabia Saudită). Reprezentanții a două state au fost absenți.

Aceasta este a treia rezoluție a AIEA împotriva Rusiei de la începutul războiului declanșat de Moscova împotriva Ucrainei la 24 februarie.

UPDATE 8:40 Rusia acuză Ucraina că nu vrea să negocieze și susține că e gata de discuții cu Kievul, dar, în același timp, bombardează zilnic Ucraina. Institutul pentru Studiul Războiului, care realizează zilnic analize despre război, a publicat pe 17 noiembrie un text semnat de Frederick W. Kagan, directorul The Critical Threats Project, un proiect al American Enterprise Institute for Public Policy Research.

Negocierile nu pot pune capăt războiului rus împotriva Ucrainei, pot doar să îl întrerupă, crede Kagan: „Reînceperea invaziei ruse, în februarie 2022, după opt ani de „încetare a focului, după primele invazii ruse din 2014, demonstrează că președintele rus Vladimir Putin nu se va calma până când nu va cuceri Kievul”.

Rezistența Ucrainei la invazia din acest an arată că ucrainenii nu se vor preda ușor. Conflictul este de nerezolvat, atât timp cât Putin conduce Kremlinul. Negocierile nu vor schimba această realitate. Ele pot crea doar condițiile din care Putin, sau un succesor putinist, să ia în considerare reluarea atacului asupra independenței Ucrainei.

UPDATE 8:03 Parlamentul Suediei a aprobat modificările propuse de guvern la bugetul de stat. Astfel, va fi oferit un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 287 milioane de dolari pentru Ucraina, anunță Parlamentul suedez (Riksdag).

Riksdag a decis să acorde guvernului autoritatea de a aloca materiale de apărare Ucrainei în 2022, cu o valoare maximă de 3.007.800.000 de coroane.

Ministrul Apărării al Suediei, Pal Jonson, a anunțat încă zilele trecute despre noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, menționând că acesta include un sistem de apărare aeriană şi muniţii din stocurile armatei suedeze, echipamente foarte necesare pentru apărarea Ucrainei împotriva bombardamentului intens cu rachete declanșat de Rusia în ultimele săptămâni.

UPDATE 7:50 Rușii au atacat noaptea trecută raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk. Potrivit șefului administrației militare, Valentin Reznicenko, rușii au tras peste 40 de obuze în zone rezidențiale. Nu au fost înregistrate victime. Mai multe case, anexe și o linie electrică au fost avariate în oraș.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)