Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Patru ucraineni au…

LIVE TEXT Patru ucraineni au fost uciși de rachetele rusești în timpul atacurilor din 5 decembrie, a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Război în Ucraina, ziua 285

UPDATE 22:00 Patru ucraineni au fost uciși de rachetele lansate de ruși pe 5 decembrie, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Liderul de la Kiev a precizat că 70 de rachete rusești au fost lansate spre Ucraina pe 5 decembrie, majoritatea fiind doborâte.

„Mulțumesc tuturor luptătorilor noștri din comandamentele aeriene Est, Sud și Centru. Sunteți bravo! Mulțumim, de asemenea, partenerilor noștri pentru sistemele de apărare aeriană pe care le folosim acum. Fiecare rachetă rusă doborâtă este o dovadă concretă a faptului că teroarea poate fi învinsă. Dar, din păcate, nu suntem încă în măsură să asigurăm securitatea deplină a cerului nostru – au existat mai multe lovituri. Din păcate, există victime. Deocamdată, pe lista victimelor loviturilor rusești din aceste 24 de ore sunt patru persoane. Condoleanțele mele familiilor”, a declarat președintele Ucrainei.

UPDATE 21:33 Poliţia spaniolă a confiscat luni alte trei colete care conțineau ochi de animale, adresate Ambasadei Ucrainei la Madrid și consulatelor sale din Barcelona și Malaga, au declarat surse din poliție apropiate anchetei pentru Reuters.

Pachetele au fost descoperite luni dimineață la un oficiu poștal de personalul de securitate în timpul unui control, care a alertat poliția, au precizat sursele. Ajunși la fața locului, polițiștii nu au găsit în interior substanțe explozive sau inflamabile.

Până acum, sunt cunoscute 21 de cazuri în care astfel de amenințări au fost trimise către instituții diplomatice ucrainene din 12 țări, a confirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

Înainte de „pachetele însângerate”, o serie de scrisori-capcană au fost trimise săptămâna trecută mai multor instituţii din Spania. Aceste scrisori-capcană au fost fabricate artizanal și aveau cantități mici de exploziv și bucățele de metal.

UPDATE 21:21 Piese fabricate în Canada au fost găsite în dronele iraniene „kamikaze” folosite de Rusia pentru a ataca Ucraina, potrivit unui nou raport citat de The Guardian.

Un proiect de investigație al ONG-ului Statewatch a găsit componente de la 30 de companii europene și americane, concluzionând că piesele de antenă provin de la Tallysman Wireless, un producător canadian.

Dronele de fabricație iraniană Shahed 136 care au fost folosite de Rusia au fost folosite în atacuri împotriva Ucrainei, vizând infrastructura civilă. Potrivit proiectului „Trap Aggressor” al Statewatch, armata rusă a redenumit drona Geran-2 pentru a-i masca originea.

Președintele Tallysman a declarat pentru Globe and Mail că este „dureros de conștient” de faptul că produsul companiei sale a fost folosit pentru a ținti civili în Ucraina.

„Se presupune uneori că suntem cumva complici în această utilizare. Nu suntem absolut deloc”, a declarat Gyles Panther pentru ziar. „Tallysman este 100% angajat să sprijine Ucraina în fața agresiunii rusești”.

Din cauza sancțiunilor împotriva Iranului, Panther bănuiește că a vândut din greșeală piese unor „fațade ale unor companii false” și a declarat că firma sa lucrează cu oficialii vamali canadieni, dar admite că poate fi dificil să împiedice ca piese în mare parte inofensive, precum antenele wireless, care nu sunt acoperite de controlul exporturilor, să ajungă în mâini greșite.

UPDATE 20:10 În toate regiunile Ucrainei au fost introduse întreruperi de urgență ale energiei electrice, ca urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, a anunțat operatorul ucrainean de energie electrică „Ukrenergo”.

„Din cauza bombardamentelor, unele centrale electrice nu vor putea funcționa la capacitate maximă pentru o anumită perioadă de timp. Acest lucru, combinat cu o scădere a temperaturii în următoarele 24 de ore, va duce la o creștere a penuriei de energie electrică în sistem. Pentru a menține un echilibru între producția și consumul de energie electrică în toate regiunile din Ucraina, vor fi introduse întreruperi de urgență”, se arată în comunicat.

Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei luni, 5 decembrie. Potrivit Forțelor de Apărare ale Ucrainei, au doborât peste 60 de rachete lansate de forțele rusești. Au fost atacate instalații energetice din regiunile Kiev, Vinniția și Odesa.

UPDATE 18:16 Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât luni, 5 decembrie, peste 60 din cele 70 de rachete trase de ruși, a anunțat comandamentul forțelor aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Numărul total de rachete lansate a fost:

38 rachete de croazieră X-101/X-555 de pe opt aeronave purtătoare de rachete Tu-95ms din zona Mării Caspice, Volgodonsk și regiunea Rostov

22 rachete de croazieră Kalibr de pe navele Flotei Mării Negre

3 rachete Kh-22, 6 rachete de aviație ghidate Kh-59 și 1 rachetă Kh-31P din Marea Neagră

UPDATE 18:05 Oamenii legii din Ucraina au descins luni, 5 decembrie, cu percheziții în sediul primăriei din Odesa, anunță presa ucraineană.

Oamenii legii din Ucraina au descins luni, 5 decembrie cu percheziții în sediul primăriei din Odesa. La percheziții participă și reprezentanți ai Biroului Național Anticorupție, anunță presa ucraineană.

Potrivit Dumskaia, au fost ridicate documente din departamentele juridic și financiar, precum și din birourile primarului din Odesa, Ghenadi Truhanov, și ale adjuncților săi. Alte datalii nu au fot oferite.

Pe 6 octombrie, Irina Venediktova, pe atunci șefă a Procuraturii Generale a Ucrainei, a declarat că există suspiciuni referitoare la implicarea primarului din Odesa, Truhanov, în acapararea de terenurilor din oraș.

Pe 29 octombrie președintele ucrainean Volodimir Zelensky a cerut Serviciului de Securitate al Ucrainei și Ministerului de Interne să verifice acțiunile și declarațiile primarului din Odesa, ca urmare a unei petiții semnate de peste 25 000 de mii de odesiți, care susțin că Truhanov este loial Rusiei.

UPDATE 16:15 În mai multe regiuni ale Ucrainei a fost anulată alerta de raid aerian.

UPDATE 16:03 În regiunea Odesa s-au înregistrat pagube la două instalații de infrastructură, ca urmare a bombardamentelor rusești. O persoană a fost internată în spital, anunță Kirill Timoșenko, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucraine.

„Regiunea Odesa, 05.12.22. Două instalații de infrastructură au fost avariate în urma atacului rusesc. O persoană este spitalizată”, a precizat el. Timoșenko a adăugat că Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență lucrează deja la fața locului.

Luni a fost anunțată o alertă aeriană pe scară largă în Ucraina, forțele de apărare aeriană acționând în regiuni.

UPDATE 15:47 Alimentarea cu energie electrică a orașului Nikolaev a fost întreruptă din cauza amenințării atacurilor rusești cu rachete, a anunțat primarul orașului, Aleksandr Senkevici.

„Din cauza posibilității de lansare a rachetelor, există o comandă de reducere a presiunii asupra sistemului de alimentare”, a scris Senkevici.

UPDATE 15:17 Toate stațiile de pompare din Odesa au fost scoase de sub tensiune, a anunțat Consiliul Municipal din Odesa.

„Acum, toate stațiile de pompare și liniile de rezervă sunt scoase de sub tensiune. Prin urmare, nu există alimentare cu apă peste tot pe consumatorii noștri”, se arată în mesaj.

Locuitorii din Odesa sunt rugați să rămână calmi. Situația cu alimentarea cu apă se va stabiliza după reluarea alimentării cu energie electrică.

UPDATE 15:13 Stațiile de pompare a apei potabile din Odesa au fost scoase de sub tensiune. Locuitorii regiunii au rămas fără apă potabilă. Totodată, presa ucraineană scrie în regiunea Odesa s-a produs un incendiu puternic după ce Rusia a lansat un nou val de rachete spre Ucraina.

UPDATE 14:40 În după-amiaza zilei de luni, 5 decembrie, rușii au lansat un nou atac cu rachete asupra Ucrainei. În decurs de o oră – de la 12:40 la 13:40 – alerta de raid aerian a răsunat în toate regiunile Ucrainei, cu excepția peninsulei Crimeea.

La ora 13:24, șeful administrației militare regionale de stat Odesa, Maxim Marchenko, a spus că armata rusă a efectuat lansări de rachete.

Totodată, secretarul Consiliului Municipal Zaporojie și primarul interimar al orașului Zaporojie, Anatoli Kurtev, a declarat că mai multe explozii au fost auzite în oraș.

UPDATE 14:30 Sunt raportate explozii în regiunile Odesa, Kiev, Vinnița, Cerkasî și Kirovohrad.

UPDATE 13:47 Alertă antiaeriană de amploare în toată Ucraina. Autoritățile de la Kiev raportează despre faptul că trupele ruse ar urma să lanseze noi atacuri masive asupra Ucrainei.

UPDATE 13:45 Trupele rusești au lansat rachete deasupra Ucrainei, anunță șeful administrației militare regionale din Odesa, Maxim Marchenko.

O alertă antiaeriană a fost declarată în majoritatea regiunilor din Ucraina, cu excepția regiunilor vestice.

„Nu vă neglijați siguranța! Adăpostiți-vă în timpul alertei antiaeriene!”, a avertizat Chiril Timoșenko, șeful adjunct al biroului prezidențial.

UPDATE 13:30 În noaptea de duminică spre luni, 4-5 decembrie, trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra orașului Kupeansk din regiunea Harkov. O femeie a murit, anunță șeful administrației militare regionale de stat, Oleg Sinegubov.

Potrivit datelor preliminare, rușii au lovit orașul cu rachete de tip S-300 după ora 4 dimineața. Bombardamentele au provocat un incendiu la o benzinărie, fiind deteriorate mai multe locuințe.

UPDATE 10:28 În noaptea de duminică spre luni, 4-5 decembrie, forțele ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Zaporojie.

Potrivit autorităților ucrainene, infrastructura industrială a orașului a fost bombardată, însă nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 10:20 Luni, 5 decembrie, intră în vigoare decizia Consiliului UE de a impune un plafon de preț pentru petrolul rusesc, scrie Unian.

De asemenea, intră în vigoare o interdicție privind transportul maritim al petrolului rusesc către țări terțe.

Prețul maxim pentru petrol, uleiuri și produse petroliere originare sau exportate din Rusia este stabilit la 60 de dolari pe baril.

UPDATE 09:40 Sugestia președintelui francez Emmanuel Macron, potrivit căreia Occidentul ar trebui să ia în considerare nevoia Rusiei de a obține garanții de securitate în cazul în care Moscova va accepta negocieri pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declanșat o serie de critici la Kiev și la aliații săi baltici în weekend, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune TF1, Macron a declarat că Europa trebuie să își pregătească viitoarea arhitectură de securitate și, de asemenea, să se gândească „cum să ofere garanții de securitate Rusiei în ziua în care aceasta se va întoarce la masa negocierilor”.

Mihail Podolyak, principalul consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că lumea este cea care are nevoie de garanții de securitate din partea Rusiei, nu invers.

„Lumea civilizată are nevoie de „garanții de securitate” față de intențiile barbare ale Rusiei post-Putin”, a declarat Podolyak.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat că o Rusie „denaturată și demilitarizată” ar fi cea mai bună garanție a păcii nu doar pentru Ucraina, ci și pentru întreaga lume.

„Cineva vrea să ofere garanții de securitate unui stat terorist și ucigaș?” a scris Danilov pe Twitter.

După mai multe runde de discuții la începutul războiului, Kievul și Moscova nu s-au mai întâlnit de luni de zile pentru a negocia încheierea conflictului. Kievul spune că discuțiile despre pace sunt posibile doar dacă Rusia își încetează atacurile și se retrage din toate teritoriile ucrainene pe care le-a ocupat. Dar Kremlinul a declarat că Occidentul trebuie să recunoască anexarea declarată de Moscova în septembrie a unor „noi teritorii” înainte de orice discuții cu Putin.

UPDATE 08:12 În noaptea de 4 spre 5 decembrie, trupele ruse au lansat rachete asupra orașului Krîvîi Rih. Potrivit autorităților ucrainene, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite.

„O noapte tragică (…). Un mort și trei răniți. După miezul nopții, rușii au atacat cu rachete orașul Krîvîi Rih, lovind o întreprindere industrială. Un angajat al întreprinderii a fost ucis, iar alți trei au fost răniți”, a declarat Valentin Reznichenko, președintele administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.

UPDATE 07:55 Armata ucraineană va putea obține succese constante în timpul iernii dacă își va păstra capacitatea de a-și menține pozițiile și de a continua să obțină succese operaționale.

Potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care citează oficiali ucraineni, forțele armate ucrainene intenționează să continue operațiunile ofensive pe tot parcursul iernii pentru a-și consolida câștigurile și pentru a împiedica forțele ruse să preia inițiativa pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, serviciile de informații americane prevăd „o încetinire a războiului din Ucraina în timpul iernii”.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)