Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Forțele armate ucrainene…

LIVE TEXT Forțele armate ucrainene au eliberat peste 30 de așezări în regiunea Harkov, susține Zelenski. Război în Ucraina, ziua 198

Este a 198-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că armata a lansat cu succes o contraofensivă în direcția Harkov, avansând aproape 50 km în trei zile. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a afirmat că forțele ucrainene au recucerit orașul Balakliia din regiunea Harkov.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Vineri, 9 septembrie:

UPDATE 22:10 Forțele armate ale Ucrainei au eliberat deja peste 30 de așezări din regiunea Harkov. Acest lucru a fost declarat de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vineri seară.

„În prezent, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat și au preluat controlul a peste 30 de așezări din regiunea Harkov. În unele sate din regiune, măsurile de verificare și securizare a teritoriului sunt în desfășurare, preluăm treptat controlul asupra noilor așezări – returnăm steagul ucrainean și protecția poporului nostru peste tot”, a spus el.

UPDATE 22:00 Federația Rusă a suferit pierderi pe direcțiile Donețk și Yuzhnobugsky, susține Statul Major al al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit ultimului raport, în timpul zilei de vineri, pentru a sprijini acțiunile grupurilor terestre, aeronavele Forțelor de Apărare au făcut mai mult de 10 lovituri, în timpul cărora echipamentele militare, sistemele de apărare aeriană și o cantitate semnificativă de forță de muncă au fost distruse în punctele forte în direcțiile Donețk și Yuzhnobugsky.

„Unitățile de apărare aeriană din diferite direcții au distrus cel puțin două UAV-uri inamice. Trupele de rachete și artileria grupărilor terestre de trupe continuă să îndeplinească sarcini de distrugere prin foc a forței de muncă și a echipamentelor militare, perturbarea sistemului de comandă și control al inamicului şi sprijin logistic. Trei posturi de comandă inamice, un punct de trecere de pontoane, 28 de concentrări de oameni și echipamente au fost lovite de focuri de armă. De asemenea, au fost lovite depozite de muniții și poziții de tragere ale artileriei inamice. Rezultatele sunt în curs de verificare”, a transmis Statul Major General.

UPDATE 19:00 Prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecki și președintele Letoniei Egils Levits au sosit într-o vizită la Kiev.

În timpul vizitei lor, premierul și liderul Letoniei s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Astăzi sunt la Kiev pentru a-l asigura pe președintele Zelenski că Letonia va continua să ofere un sprijin puternic Ucrainei până la victoria în acest război. Letonia este apărătorul său. Letonia va ajuta la lucrările de restaurare. Slavă Ucrainei!”, a scris președintele Letoniei.

Mateusz Morawiecki, la rândul său, a felicitat armata ucraineană pentru o ofensivă reușită și s-a arătat optimist că acesta este semnalul pentru victoria finală.

Potrivit premierului, o victorie a Rusiei ar însemna o înfrângere nu numai pentru Ucraina, ci și pentru Europa și valorile ei.

„Sancțiunile împotriva Rusiei devin din ce în ce mai dureroase. Rusia folosește instrumente economice precum un pistol, care este atașat de capul multor țări UE, iar în Ucraina este o pușcă atașată la corp”, a spus premierul polonez.

Morawiecki a adăugat că, în timpul întâlnirii cu Zelenski, au discutat despre crearea unui hub compatibil pentru pregătirea și repararea echipamentelor, furnizare de arme și organizarea de ajutor financiar.

UPDATE 16:20 Zece persoane au fost rănite în urma bombardamentelor rusești asupra centrului orașului Harkov, potrivit primarului. Printre ei se numără și trei copii.

Totodată, șeful administrației militare regionale, Oleg Sinegubov, a spus că ocupanții au bombardat în după masa zilei de vineri centrul Harkovului de la MLRS.

„Clădirile rezidențiale si alte structuri sunt lovite. Deocamdată știm aproximativ despre 10 răniți, dintre care cel puțin 3 sunt copii. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare. Medicii și alte servicii de urgență sunt la fața locului”, a precizat Sinegubov.

Șeful Biroului președintelui din Ucraina, Andrii Yermak, a afirmat că „pentru fiecare succes al Forțelor Armate, pentru fiecare victorie, rușii, la fel de slabi și ticăloși, răspund prin bombardarea civililor”.

UPDATE 13:57 Forțele ucrainene au arborat drapelul țării în localitatea Șevcenkove din regiunea Harkov, situată la aproximativ 30 de kilometri de importantul nod logistic Kupeansk.

CNN a publicat imagini care arată steagul ucrainean fluturând deasupra clădirii administrației locale.

Orașul Kupeansk este un important nod logistic rusesc în interiorul Ucrainei și ar putea deveni vulnerabil dacă un contraatac ucrainean în regiune va fi susținut.

UPDATE 12:21 Armata ucraineană afirmă că forțele rusești din regiunea Harkov au suferit pierderi semnificative, ceea ce i-a determinat pe unii soldați să dezerteze și să își abandoneze uniformele, sperând să se amestece purtând haine civile, scrie CNN.

„Unele unități inamice au suferit pierderi semnificative”, a declarat vineri Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Personalul forțelor de ocupație în haine civile recurge la dezertare și încearcă să se întoarcă pe teritoriul Federației Ruse”, a adăugat acesta. „Astfel, în cursul zilei, au fost constatate peste 15 astfel de cazuri”. Statul Major a reiterat evaluarea militară ucraineană potrivit căreia a avansat aproape 50 de kilometri în teritoriul controlat de Rusia în trei zile și a declarat că forțele ruse se retrag.

„Ocupanții încearcă să evacueze personalul rănit și echipamentele militare avariate în zonele așezărilor Vilkhuvatka și Borodoyarske”, a spus acesta, referindu-se la orașele din Harkov.

În ultimele 24 de ore, Kievul a recucerit orașul Balaklia din Harkov, care a fost sub ocupație rusă timp de șase luni.

Ucraina s-a apropiat de importantul nod logistic și de aprovizionare Kupeansk, despre care Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) spune că este posibil ca forțele ucrainene să îl captureze în zilele următoare.

UPDATE 10:29 În ultimele 24 de ore, nouă civili au fost uciși în bombardamentele rusești din regiunea Donețk, a declarat șeful administrației militare regionale, Pavlo Kirilenko.

Potrivit șefului administrației militare regionale de stat, cinci persoane au fost ucise inclusiv în Bahmut. Alte 23 de persoane au fost rănite: 13 în Bahmut, cinci în Zaitseve, trei în Pavlivka.

De la începutul războiului, autoritățile ucrainene anunță că 819 persoane au fost ucise în regiunea Donețk. 2.048 de persoane au fost rănite. În același timp, autoritățile ucrainene spun că nu pot stabili numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha.

UPDATE 07:55 Armata ucraineană a lansat cu succes o contraofensivă în direcția Harkov, avansând aproape 50 km în trei zile, anunță Statul Major al Forțelor Armate ucrainene.

„Datorită unor acțiuni abile și coordonate, Forțele Armate ale Ucrainei, cu sprijinul populației locale, au avansat aproape 50 km în trei zile”, se arată în raport.

Statul Major General a raportat că rapoartele serviciilor de informații indicau că unități inamice individuale au suferit pierderi semnificative.

„Ocupanții încearcă să evacueze personalul rănit și echipamentele militare avariate în așezările Olkhovatka și Borodoyarske. Personalul trupelor de ocupație în haine civile recurge la dezertare și încearcă să se întoarcă pe teritoriul rusesc. De exemplu, peste 15 astfel de cazuri au fost înregistrate pe parcursul zilei”, a raportat Statul Major General.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)