Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Turcia a oferit…

LIVE TEXT Turcia a oferit gratis Ucrainei două drone Bayraktar TB2, anunță autoritățile ucrainene. Război în Ucraina, ziua 336

Sursa foto: Getty Images

UPDATE 22:05 Compania turcă Baykar a oferit gratis Ucrainei două drone Bayraktar TB2, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Suntem recunoscători companiei Baykar pentru sprijinul său constant în cele mai dificile momente pentru statul nostru”, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

În august, ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnari, a declarat că că producătorul turc al dronelor Bayraktar a cumpărat un teren și a înregistrat o entitate juridică în Ucraina pentru a construi o fabrică de producție de drone sale. Ulterior, Baykar a anunțat că intenționează să își echipeze dronele Bayraktar TB2 și Akıncıs cu rachete aer-aer pentru a învinge dronele kamikaze iraniene „și alte aeronave inamice” folosite de forțele armate ruse în Ucraina.

Dronele turcești și-au dovedit eficiența împotriva blindatelor și sistemelor antiaeriene ale Rusiei în primele săptămâni ale războiului. Modelul Bayraktar TB2, care poate transporta până la 150 de kg de rachete sau alte echipamente, au jucat roluri importante în conflictele din Siria și Azerbaidjan și se vând acum în 24 de țări.

UPDATE 21:29 Rușii își intensifică ofensiva în direcțiile Bahmut și Ugledar, luptele grele continuă, a declarat Anna Maliar, adjuncta ministrului ucrainean al Apărării.

Potrivit acesteia, rușii „aruncă” în luptă un număr mare de personal, arme și echipamente militare, încercând să spargă linia de apărare a trupelor ucrainene, suferind pierderi semnificative. Totuși, Maliar spune că armata rusă nu renunță la planurile sale.

„Intensitatea luptelor este în creștere. Acum, în Donbas, față de avantajul lor în ceea ce privește numărul de luptători și arme, avantajul nostru constă în profesionalismul comandamentului militar și curajul soldaților”, a declarat Maliar.

Forțele ucrainene s-au retras miercuri din Soledar, oraș din apropierea orașului Bahmut, pentru „a păstra viețile personalului”, a declarat Serghei Cerevatîi, purtător de cuvânt la comandamentul estic al armatei ucrainene, adăugând că militarii s-au retras pe poziții defensive pregătite din vreme, potrivit Ukrinform.

UPDATE 21:03 Rușii au bombardat miercuri mai multe localități ale regiunii Donețk. un om a fost ucis, iar patru au fost răniți, a anunțat Biroul procurorului regional din Donețk.

„Încă un mort și patru răniți – au fost inițiate anchete preliminare privind bombardamentele din raionul Bahmut”, se arată în comunicatul procuraturii regionale din Donețk.

UPDATE 20:22 Elveția a decis să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei, sincronizându-le cu cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, impus de Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă al guvernului elvețian. Măsurile aprobate intră în vigoare pe 25 ianuarie.

Sancțiunile includ interzicerea serviciilor de testare a produselor, a publicității, a studiilor de piață și a sondajelor de opinie publică, precum și noi controale și restricții asupra exporturilor de diverse bunuri, inclusiv bunuri cu dublă utilizare, bunuri destinate îmbunătățirii militare și tehnologice sau dezvoltării sectorului de apărare și securitate, sau bunuri care contribuie la potențialul industrial al Rusiei.

UPDATE 19:34 Statele Unite trimit 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina. Despre asta a anunțat președintele american Joe Biden, în cadrul unei conferințe de presă. Totuși, potrivit lui Biden, va dura ceva timp până tancurile vor ajunge pe câmpul de luptă, deoarece SUA vrea să se asigure că soldații ucraineni sunt pe deplin instruiți. SUA vor începe să îi antreneze pe ucraineni cât mai curând posibil, spune Biden.

De asemenea, Biden a declarat că scopul livrărilor de arme nu este de a escalada conflictul cu Rusia, ci de a ajuta Ucraina să-și apere țara.

„Dacă armata rusă se întoarce în Rusia, unde ar trebui să fie, acest război se va termina astăzi. Asta este tot ceea ce ne dorim – sfârșitul acestui război”, a declarat președintele american .

De asemenea, Ucraina va primi tancuri din partea Norvegiei. Acest lucru a fost anunțat de ministrul apărării al țării, Bjorn Arild Graham.

„Norvegia și guvernul susține transferul de tancuri către Ucraina. Ar trebui să ne implicăm și noi”, a spus ministrul, fără a precizat câte tancuri va transfera Norvegia către Ucraina.

Întrebat de un jurnalist dacă ce tip de tanc va fi oferit Ucrainei, ministrul a răspuns: „Există opțiuni ușor diferite. Avem Leopard 2 A4”.

Șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrei Ermak, a scris pe rețelele de socializare că Norvegia va transmite tancuri Leopard 2 Ucrainei.

Acesta este doar începutul, vor urma o mulțime de noutăți interesante”, a scris Ermak.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că Germania și țările aliate vor transfera un total de 112 tancuri Leopard 2 în Ucraina. Cancelarul a confirmat, de asemenea, că primul pas va fi trimiterea a 14 tancuri în Ucraina, așa cum a anunțat anterior Guvernul german.

Ministrul francez al apărării, Sebastien Lecorniou, a declarat că primele vehicule blindate AMX10-RC vor fi livrate Ucrainei în luna februarie.

UPDATE 19:00 Trupele rusești au lansat un atac masiv cu rachete asupra orașului Berislav din regiunea Herson, lovind un magazin alimentar. Există morți și răniți, a anunțat administrația militară regională din Herson.

„Obuze inamice au lovit un magazin alimentar în care se aflau oameni. Două persoane au fost ucise ca urmare a bombardamentelor rusești”, anunță autoritățile din Herson. De asemenea, în urma atacului, trei oameni au fost răniți.

UPDATE 18:49 Comitetul Patrimoniului Mondial a decis miercuri, 25 ianuarie, să includă centrul istoric al orașului-port Odesa, din Ucraina, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Această decizie recunoaște valoarea universală excepțională a sitului și datoria întregii umanități de a-l proteja, potrivit organizației.

„Odesa, un oraș liber, un oraș universal, un port legendar care și-a lăsat amprenta asupra cinematografiei, literaturii și artelor, se află astfel sub protecția consolidată a comunității internaționale. În timp ce războiul continuă, această inscripție întruchipează determinarea noastră colectivă de a ne asigura că acest oraș, care a depășit întotdeauna tulburările globale, este protejat de noi distrugeri, a afirmat directoarea generală a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), Audrey Azoulay.

În conformitate cu prevederile Convenției Patrimoniului Mondial, cele 194 de state părți la Convenție se angajează să nu întreprindă nicio acțiune deliberată care ar putea afecta direct sau indirect situl Patrimoniului Mondial și să contribuie la protejarea acestuia.

Centrul istoric din Odesa a fost, de asemenea, înscris pe Lista patrimoniului mondial în pericol, ceea ce îi oferă acces la asistență internațională tehnică și financiară consolidată, pe care Ucraina o poate solicita pentru a asigura protecția bunurilor și, dacă este necesar, pentru a contribui la reabilitarea acestora.

UPDATE 17:35 Rușii au atacat miercuri orașul Zaporojie. O casă particulară a fost distrusă, iar o femeie se află sub dărâmături, a anunțat primarul interimar al orașului, Anatoli Kurtev.

„Ca urmare a loviturii inamicului într-unul din cartierele orașului, o casă particulară a fost distrusă. Potrivit primelor informații, o femeie se află sub dărâmături. Casele din apropiere au fost, de asemenea, avariate”, a scris Kurtev pe Telegram. Potrivit acestuia, toate serviciile speciale lucrează la fața locului.

UPDATE 16.10: Ministrul spaniol al Apărării, Margherita Robles, a declarat că „Madridul este dispus să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricație germană, după ce Germania a fost de acord să exporte tancurile”, relatează Reuters.

Potrivit declarației lui Robles, guvernul spaniol va acţiona în coordonare cu aliaţii săi occidentali pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva unei invazii ruse.

„Spania este pregătită, în cadrul acestei coordonări, să lucreze cu aliații noștri pentru a face tot ce este necesar, inclusiv trimiterea de Leopard 2, antrenamente pentru utilizarea acestor Leopard 2 și asistență pentru întreținerea lor”, a mai spus Robles.

UPDATE 16.00: Forțele Armate ale Ucrainei au distrus un avion rusesc de atac Su-25 și o aeronavă fără pilot Orlan-10, potrivit Ukrinform.

„La 25 ianuarie 2023, în direcția est, Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus o aeronavă de atac Su-25 și și o aeronavă fără pilot Orlan-10”, se arată într-un raport al Forțelor Armate ucrainene, informează Ukrinform.

UPDATE 14.05: Forțele Armate ucrainene au confirmat retragerea trupelor din orașul Soledar, regiunea Donețk. „Trupele ucrainene au părăsit orașul Soledar, regiunea Donețk”, a declarat Serhii Cherevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-un comentariu pentru AFP.

„După multe luni de lupte grele, inclusiv în ultimele săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei au părăsit Soledar și s-au retras la periferie în poziții pregătite anterior”, a spus Cherevati fără a menționa când forțele ucrainene s-au retras din Soledar, dar a spus că „manevra a fost planificată cu grijă”.

UPDATE 13.15: Pe teritoriul Belarus se află aproximativ șase mii de soldați ruși. Despre acest lucru a anunțat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitski, transmite Ukrinform.

„Astăzi, componenta terestră pe teritoriul Belarusului este de 5800 de militari ruși. A doua divizie mecanizată s-a mutat acum pe teritoriul Rusiei și pe teritoriul Ucrainei. În pofida antrenamentelor nu există o componentă puternică de aviație, de rachete și trupe aeriene”, a spus Skibitski.

UPDATE 13.00: Guvernul german a aprobat livrarea tancurilor Leopard 2 în Ucraina și a permis reexportul acestora în alte țări, informează Ukrinform.

Guvernul federal a decis să furnizeze tancuri de luptă Leopard-2 Forțelor Armate ale Ucrainei. Acest lucru a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Gebeshtreit, relatează Ukrinform.

UPDATE 10.30: Președintele Volodimir Zelenski a introdus sancțiuni împotriva lui Novinski, mitropolitului Pavel și a mai multor reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse. Un decret în acest sens a fost publicat pe site-ul președintelui.

„Consiliul de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei a decis să impună sancțiuni împotriva a 22 de clerici ruși, în special împotriva a 21 de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și a președintelui Consiliului Spiritual al Uniunii Ruse Unite a creștinilor evanghelici (penticostali)”, informează Ukrinform.

UPDATE 10.15: Statele Unite au reacționat la scandalul de corupție din Ucraina și la „parada disponibilizărilor”. Ned Price a spus că Washingtonul monitorizează ajutorul oferit.

Sursa foto: depositphotos.com

„Scandalul de corupție din Ucraina nu se referă la ajutorul militar și umanitar de mai multe miliarde de dolari din partea SUA. Washingtonul monitorizează îndeaproape toate cheltuielile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, în timpul unui briefing.

„Ne asumăm extrem de serios responsabilitatea de a asigura supravegherea corespunzătoare a tuturor formelor de ajutor american pe care le oferim Ucrainei… Administrația Biden nu este conștientă de vreun abuz al ajutorului SUA”, a mai spus Ned Price.

În același timp, el a menționat că distrugerea pe scară largă în Ucraina complică capacitatea de a urmări ajutorul militar, economic și umanitar. În plus, oficialul american a menționat că Washingtonul „salută acțiunea promptă și decisivă” a lui Zelenski de a lupta împotriva corupției și de a trage la răspundere oficialii.

UPDATE 9.55: O alertă aeriană a fost anunțată în toată Ucraina. În dimineața zilei de 25 ianuarie, a fost anunțată alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei în legătură cu ridicarea în aer a avioanelor în Belarus.

Potrivit autorităților ucrainești, în Belarus a fost ridicată în aer o aeronavă de detectare și control radar cu rază lungă A-50U, cu ajutorul căreia rușii determină ținte pentru atacuri, relatează Unian.

Ulterior, a decolat MiG-31K, care este un potențial purtător al rachetelor hipersonice Kinzhal. Mai târziu, a fost ridicat un alt MiG-31K spre cer, precum și luptători de escortă.

UPDATE 8.05: În ultimele 24 de ore, Aviația Forțelor ucrainene au provocat 8 lovituri în zonele de concentrare ale trupelor rusești, precum și 3 lovituri asupra pozițiilor sistemelor de rachete antiaeriene.

Potrivit Ukrinform, acest lucru se precizează în rezumatul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit raportului, ucrainenii au distrus un Su-25, trei elicoptere de atac rusești Ka-52, trei UAV de tip Orlan, un UAV de tip Merlin și un UAV de tip Lancet.

„Artileri și rachetări au lovit postul de comandă al inamicului și 9 zone de concentrare ale ocupanților”, se mai spune în mesaj.

În timpul zilei trupele rusești au lansat patru rachete și 26 de lovituri aeriene și a făcut peste 100 de bombardamente.

„Amenințarea cu lovituri aeriene și rachete rusești asupra întregului teritoriu al Ucrainei este mare”, a subliniat Statul Major.

Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile rusești din zonele așezărilor Belogorovka din regiunea Lugansk, Razdolevka, Krasnaia Gora, Bahmut, Novobakhmutovka, Krasnogorovka, Mariinka și Charivna din regiunea Donețk.

Peste 40 de așezări au fost supuse bombardării. Printre aceștia se numără Khrenovka și Karpovichi din regiunea Cernihiv; Gluhov, Boiar-Lezhachi, Atinskoie, Solianiki și Pavlovka în regiunea Sumî, precum și Gatishche, Volchansk, Volchanski Farms, Budarki și Dvurechnaia în regiunea Harkov.

În direcția Kupiansk, rușii au tras în zonele așezărilor Olshanaia, Sinkovka, Ivanovka, Kotliarovka, Tabaevka din regiunea Harkov, precum și Novoselovskoe și Stelmakhovka din regiunea Lugansk.

Au fost făcute bombardamente direcția Limansk, Makeevka, Ploschanka, Krasnopopovka, Nevskoie, Terni și Iampolevka din regiunea Lugansk.

În direcția Bahmut, peste 30 de așezări au căzut sub focul inamicului. În special, Verkhnekamennoe, Controversal, Belogorovka, Krasnopolovka, Krasnaia Gora, Bahmut, Ivanovskoie, Kleshcheevka, Stupochki, Belaia Gora, Kurdiumovka, Drujba, Severnoie și Zheleznoe din regiunea Donețk.

În direcțiile Zaporojiee și Herson, peste 40 de așezări au suferit din cauza focului de tancuri și artilerie. 

După cum a raportat Ukrinform, din 24 ianuarie, Forțele de Apărare ucrainene au ucis deja aproximativ 122 170 de militari ruși, 3 152 de tancuri inamice, 6 284 de vehicule blindate de luptă și alte echipamente rusești în timpul războiului.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie)