Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Secretarul de stat…

LIVE TEXT Secretarul de stat american afirmă că orice utilizare a armelor nucleare de către Rusia ar fi catastrofală pentru Putin. Război în Ucraina, ziua 254

UPDATE 22:10 Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că orice utilizare a unei arme nucleare de către președintele rus Vladimir Putin ar avea consecințe dezastruoase pentru el și pentru țara sa.

„Împreună cu G7, țările din întreaga lume îi spun clar președintelui Putin că orice utilizare a unei arme nucleare ar fi catastrofală pentru el și pentru Rusia”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de presă la reuniunea miniștrilor de externe ai G7 de la Munster, Germania, potrivit CNN.

În cadrul reuniunii sale din această săptămână, miniștrii de externe din coaliție au promis în mod colectiv „consecințe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare de către Moscova.

UPDATE 21:30 Forțele ucrainene au doborât vineri două rachete de croazieră Kalibr lansate de forțele rusești din Marea Neagră, potrivit Comandamentului aerian ucrainean „Sud” din Odesa.

Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii Herson, iar una a fost doborâtă deasupra regiunii Nicolaev.

UPDATE 19:10 Statele Unite au anunțat vineri un ajutor militar suplimentar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv pentru recondiționarea a mai multor tancuri T-72 și a rachetelor de apărare aeriană Hawk pentru Kiev.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat reporterilor că Statele Unite vor plăti pentru ca 45 de tancuri T-72 din Republica Cehă să fie recondiționate, precum și fonduri pentru recondiționarea unor rachete de apărare aeriană Hawk.

 Lista include:

  • sistem de apărare aeriană Hawk;
  • tancuri T-72 reparate;
  • 250 de transportoare blindate M1117;
  • 40 de bărci blindate;
  • 1100 drone Phoenix Ghost.

SUA și Olanda au convenit să repare 90 de tancuri, care urmează să fie oferite armatei Ucrainei. Reparația a jumătate dintre ele va fi acoperită de Statele Unite.

După invazia pe scară largă a Rusiei din februarie, SUA au trimis 18,3 miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei.

UPDATE 16:50 Ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov, a sugerat că forțele rusești s-ar putea retrage din anumite părți ale regiunii Herson.

În cadrul unei conferințe de presă la Kiev, Reznikov a declarat: „cunoaștem cu toții obiceiul rușilor de a arăta gesturi de bunăvoință” – o referire la retragerea rușilor din nordul Kievului și din Insula Șerpilor, ambele fiind descrise de Rusia ca fiind „gesturi de bunăvoință”.

„Cred că sunt potențial pregătiți pentru un astfel de gest de bunăvoință. Dar ei vor trebui să piardă o parte din potențialul lor din cauza acțiunilor forțelor armate ucrainene”, a spus el.

UPDATE 15:45 Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia a mobilizat 318.000 de persoane în forțele sale armate, a anunțat vineri agenția de presă afiliată Kremlinului RIA Novosti.

„Avem deja 318 mii (mobilizați n. red.). De ce 318 mii? Pentru că vin voluntarii. Numărul voluntarilor nu scade”, a spus Putin.

Putin a anunțat la 21 septembrie o „mobilizare parțială”, pe fondul unei serii de eșecuri militare în Ucraina. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în urma acestei mișcări, 300 000 de rezerviști vor fi înrolați pentru serviciu.

UPDATE 14:59 Liderul chinez Xi Jinping a formulat vineri cea mai directă critică la adresa războiului purtat de Vladimir Putin în Ucraina, avertizându-l pe președintele rus să nu recurgă la arme nucleare și cerându-i cancelarului german Olaf Scholz, aflat în vizită, să facă presiuni pentru negocieri de pace, potrivit Politico, care citează agenția oficială chineză Xinhua.

„Comunitatea internațională ar trebui să se opună împreună utilizării sau amenințărilor cu utilizarea armelor nucleare”, potrivit unei declarații preluate de Xinhua, agenția de presă de stat a Chinei. Lumea ar trebui, de asemenea, „să pledeze pentru ca armele nucleare să nu poată fi folosite, pentru ca un război nuclear să nu poată fi purtat, pentru a preveni o criză nucleară” în Europa sau Asia, a adăugat Xi.

Avertismentul lui Xi vine la puțin peste o lună după ce Putin a amenințat Ucraina cu un atac nuclear, un semnal că forțele ucrainene au zguduit Kremlinul prin progresele pe câmpul de luptă.

UPDATE 12:55 Aproape o jumătate de milion de locuințe din Kiev sunt fără electricitate vineri, în urma atacurilor rusești asupra infrastructurii civile care au provocat pene de curent în întreaga Ucraină, potrivit primarului capitalei, Vitali Kliciko.

„450.000 de consumatori, adică gospodării din Kiev, nu au curent electric în această dimineață. Este de o dată și jumătate mai mult decât în ultimele zile.

Întreruperile de stabilizare sunt aplicate din cauza supraîncărcării unității centrale a sistemului energetic al țării. Îi îndemn pe toți locuitorii orașului să economisească energia electrică cât mai mult posibil, deoarece situația rămâne dificilă”, a declarat Kliciko pe rețelele de socializare.

Ucraina se confruntă cu un asalt rusesc de amploare asupra infrastructurii critice și a surselor de energie de la începutul lunii octombrie.

Numai în această săptămână, atacurile asupra infrastructurii din regiunile Kiev, Cerkask, Kirovograd, Harkov și Zaporojie au lăsat milioane de oameni fără electricitate și apă în mod intermitent. Aproximativ 4,5 milioane de consumatori ucraineni se confruntau cu întreruperi de energie electrică joi seara, potrivit președintelui Volodimir Zelensky.

UPDATE 12:32 Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin că cerealele trimise în cadrul acordului de export din Marea Neagră ar trebui să ajungă gratuit în țările africane sărace, relatează Reuters.

Erdogan a făcut acest comentariu într-un discurs la Istanbul, după ce Moscova și-a reluat miercuri participarea la acordul privind cerealele negociat de ONU.

UPDATE 11:13 Grupul celor șapte națiuni bogate (G7) și Australia au convenit să stabilească un preț fix atunci când vor finaliza un plafon de preț pentru petrolul rusesc la sfârșitul acestei luni, în loc să adopte o rată variabilă, au declarat joi surse pentru Reuters.

Oficialii americani și țările G7 au purtat negocieri intense în ultimele săptămâni cu privire la planul fără precedent de plafonare a prețului la transporturile de petrol pe mare, programat să intre în vigoare la 5 decembrie – pentru a se asigura că sancțiunile UE și SUA, menite să limiteze capacitatea Moscovei de a-și finanța invazia Ucrainei, nu vor sugruma piața mondială a petrolului.

„Coaliția a fost de acord ca plafonul de preț să fie un preț fix care va fi revizuit în mod regulat, mai degrabă decât un discount față de un indice”, a declarat o sursă din cadrul coaliției, care nu a fost autorizată să vorbească public. „Acest lucru va crește stabilitatea pieței și va simplifica respectarea pentru a minimiza povara asupra participanților pe piață.”

Prețul inițial în sine nu a fost stabilit, dar ar trebui să fie stabilit în următoarele săptămâni, au declarat mai multe surse. Partenerii coaliției au fost de acord să revizuiască periodic prețul fix și să îl revizuiască dacă este necesar, a mai spus sursa, fără a dezvălui alte detalii.

Un plafon de preț stabil le-ar putea permite asigurătorilor să reînnoiască cu mai multă încredere contractele și să inițieze altele noi fără teama că prețul ar putea fi ajustat de țările care cumpără petrol rusesc, ceea ce i-ar fi putut expune pe asigurători la sancțiuni.

UPDATE 10:02 Din cauza moralului scăzut și a reticenței de a lupta, forțele rusești au început să desfășoare unități care amenință să-și împuște proprii soldați care se retrag, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Un raport al serviciilor de informații publicat în această dimineață a descris aceste unități rusești ca fiind „trupe de barieră” sau „unități de blocaj” folosite pentru a constrânge ofensivele. În raport se arată că:

„Recent, generalii ruși au dorit probabil ca comandanții lor să folosească armele împotriva dezertorilor, inclusiv, eventual, să autorizeze împușcarea pentru a ucide astfel de dezertori după ce a fost dat un avertisment. De asemenea, generalii au vrut probabil să mențină pozițiile defensive până la moarte.

Tactica de a împușca dezertorii probabil că atestă calitatea scăzută, moralul scăzut și indisciplina forțelor rusești”.

UPDATE 7:59 Bulgaria ar trebui să trimită arme în Ucraina, a decis joi, 3 noiembrie, prin vot Parlamentul de la Sofia, dând instrucțiuni Guvernului să prezinte un plan în acest sens în următoarea lună, scrie Politico.

175 de parlamentari au votat în favoarea unui plan în șase puncte pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, detaliind ce arme ar putea fi livrate Kievului. Alți 49 de legiuitori au votat împotriva moțiunii.

Moțiunea recent adoptată cere cabinetului să înceapă discuții cu țările NATO pentru a înlocui sau a spori capacitățile de apărare în schimbul eliberării mai rapide a echipamentelor militare din epoca sovietică, ce urmează să fie trimise Kievului. În timpul dezbaterii din parlament, mai mulți deputați din partide diferite au susținut că acordarea de asistență militară Ucrainei ar putea reprezenta o oportunitate pentru Bulgaria de a-și moderniza stocul de arme.

Cu toate acestea, președintele Rumen Radev și ministrul apărării, Dimitar Stoyanov, s-au pronunțat împotriva acestei idei, afirmând că armata bulgară nu își poate permite astfel de livrări de arme. Ei au susținut că unii parteneri internaționali ai Bulgariei, precum Statele Unite, nu vor furniza Sofiei pe post de „cadou” arme care să înlocuiască echipamentele din era sovietică.

Rămâne neclar ce ajutor militar ar putea fi trimis în Ucraina și cât de repede s-ar putea întâmpla acest lucru, notează Politico. Potrivit unor estimări, Bulgaria a furnizat până în prezent, în mod indirect, cel puțin un miliard de euro în arme și muniții Ucrainei, prin intermediul altor țări care i-au cumpărat armele și le-au trimis mai departe, ceea ce reprezintă un beneficiu major pentru industria bulgară de apărare.

Votul de joi vine după ce parlamentul a blocat anterior o astfel de măsură, pe fondul opoziției manifestate de Partidul Socialist, favorabil Rusiei, pe atunci partener de coaliție în guvernul de la Sofia. În luna mai, parlamentul a votat împotriva ajutorului militar și a decis că sprijinul acordat Ucrainei nu ar trebui să meargă dincolo de asistența oferită pentru reparația echipamentelor militare.

UPDATE 7:40 Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât noaptea trecută opt drone kamikaze „Shahed” în regiunea Dnepropetrovsk. șeful administrațieie militare a regiunii, Valentin Reznicenko anunță că dronele au fost distruse de forțele Comandamentul aerian Est în raionul Nikopol.

De asemenea, spune Reznicenko, rușii au atacat din sistemele „Grad” și artileria grea patru localități din regiune – Nikopol, Mirovskoe, Krasnogrigorievsk și Marganeț. Victime nu au fost înregistrate.

„În Krasnogrigorievsk, au fost avariate clădiri rezidențiale, mașini, o conductă de gaz și o linie electrică”, anunță șeful administrației militare din regiunea Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko. .

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)