Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ SUA au depistat…

LIVE TEXT SUA au depistat o rețea globală de evaziune a sancțiunilor care ajută sectorul de apărare al Rusiei. Război în Ucraina, ziua 343

UPDATE 22:10 Oficiul pentru controlul activelor străine din cadrul Departamentului Trezoreriei SUA a declarat la 1 februarie că a depistat o rețea de evaziune a sancțiunilor care ajută sectorul de apărare al Rusiei.

Astfel, Statele Unite au impus sancțiuni de blocare împotriva a 22 de persoane și entități din mai multe țări implicate în rețea. Potrivit Trezoreriei, membrii acesteia au furnizat Rusiei dispozitive de înaltă tehnologie după 24 februarie, în ciuda sancțiunilor care interzic astfel de exporturi.

Rețeaua este condusă de traficantul de arme ruso-cipriot Igor Zimenkov, a precizat Trezoreria.

Zimenkov și fiul său Jonathan ar fi participat, de asemenea, la numeroase tranzacții de vânzare de echipamente de securitate cibernetică și elicoptere rusești în străinătate. Cei doi s-au angajat direct cu potențialii clienți ai întreprinderii rusești de stat Rosoboroneksport, sancționată, pentru a permite vânzarea de produse de apărare rusești, a raportat Trezoreria.

UPDATE 21:25 Forțele rusești desfășoară în mod „activ” operațiuni de recunoaștere pe câmpul de luptă pentru a pregăti noi ofensive în mai multe zone, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În pofida „pierderilor majore”, rușii își continuă atacurile în apropiere de Lîman, Bahmut, Avdiivka și Novopavlivka, în estul regiunii ucrainene Donețk, potrivit raportului.

UPDATE 19:45 Biroul de Stat pentru Investigații (BSI) susține că a prevenit un complot de detonare a unor explozibili la o centrală electrică din estul Ucrainei.

„Un oficial al uneia dintre agențiile de aplicare a legii din regiune a început să colaboreze cu inamicul”, a declarat BSI. „El a ascuns dispozitivele explozive, muniția și mijloacele de inițiere a exploziei într-o ascunzătoare special amenajată în apropierea centralei electrice Kurahove în avans, pe teritoriul controlat de Ucraina”.

Presupusul colaborator, descris ca fiind un „fost agent de securitate”, a primit „în contumacie o notificare de suspiciune de înaltă trădare și de pregătire pentru a comite sabotaj”, a precizat BSI.

Explozia de la la Centrala electrică Kurahove urma să fie realizată de un complice al acuzatului, a afirmat BSI, adăugând că îl caută pe acesta.

UPDATE 19:10 Trei persoane au murit în urma unui atac rusesc asupra unei case din localitatea Ieline, regiunea Cernihiv, anunță Comandamentul Operațional „Nord”.

„Trei locuitori din zonă au murit din cauza unei mine de 120 mm care a căzut în beciul unei case private. O persoană care a fost rănită a fost dusă la o unitate medicală”, informează Comandamentul.

UPDATE 16:55 Cabinetul de miniștri de la Kiev a numit directori interimari la Serviciul Vamal de Stat și la Serviciul pentru Siguranța Alimentară și Protecția Consumatorilor din Ucraina.

Astfel, Serghei Zviaghințev va asigura interimatul funcției de șef al Serviciului Vamal de Stat, după ce guvernul ucrainean a demis, mai devreme, conducerea instituției. Olga Șevcenko va ocupa funcția de directoare interimară a Serviciului de Stat pentru Siguranța Alimentară și Protecția Consumatorilor, a anunțat reprezentantul permanent al Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, Taras Melniciuk.

UPDATE 16:23 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, miercuri că rachetele cu rază mai lungă de acțiune, care ar fi incluse într-un pachet de ajutor militar pe care SUA îl va acorda Ucrainei, ar duce la escaladarea conflictului, dar nu la schimbarea cursului acestuia.

„Acest lucru nu va schimba cursul evenimentelor. Operațiunea militară specială va continua”, a subliniat Peskov, citat de TASS.

Potrivit Reuters, Statele Unite pregătesc un nou pachet de ajutor militar de 2,2 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va include pentru prima dată rachete cu rază lungă de acțiune, precum și alte muniții și arme.

Potrivit sursei citate, este vorba de furnizarea de rachete autoghidate dezvoltate de SUA și Suedia „GLSDB” (Ground Launched Small Diameter Bomb) cu o rază de acțiune de 150 km. Aceste arme sunt lansate de la lansatoare de rachete de tip M270 și HIMARS.

UPDATE 15:14 Două raiduri anticorupție de mare profil au fost efectuate de autoritățile ucrainene miercuri dimineață, 1 februarie, vizându-i pe oligarhul Igor Kolomoiski şi pe fostul ministru de interne Arsen Avakov.

Casa miliardarului Igor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ucraina, a fost percheziționată, în cadrul unei anchete ce se referă la companiile Ukrtatnafta şi Ukrnafta, transmite presa ucraineană. Este vorba despre risipă de produse petroliere în valoare de 40 de miliarde de hrivne şi evaziune de la plățile vamale.

Kolomoiski, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, a fost anterior pus sub acuzare de SUA, din cauza implicării sale în acte de corupție. Autoritățile americane au susținut că Kolomoiski şi un partener de afaceri au spălat în Statele Unite fonduri furate. Kolomoiski a negat orice abatere. Igor Kolomoiski este un fost aliat al președintelui Volodimir Zelenski şi l-a susținut în campania electorală din 2019.

În ceea ce-l privește pe Arsen Avakov, el a fost ministru de interne din 2014 până în 2021. Acesta a declarat pentru Suspilne că perchezițiile au avut legătură cu prăbușirea elicopterului militar de la Brovarî de luna trecută, iar perchezițiile au fost efectuate la mai multe adrese.

UPDATE 14:40 Guvernul de la Kiev a demis conducerea Serviciului vamal al Ucrainei, scrie presa ucraineană, citându-i pe deputații Aleksei Goncearenko și David Arahamia.

„Țara se va schimba în timpul războiului. Dacă cineva nu este pregătit pentru schimbare, statul însuși va veni și îl va ajuta să se schimbe” a scris Arahamia pe Telegram.

UPDATE 13:37 Austria va aloca încă cinci milioane de euro Fondului de sprijin energetic pentru Ucraina, pentru a restabili infrastructura energetică a țării, afectată de bombardamentele rusești, a anunțat ministrului austriac Leonore Gevessler, scrie Ukrinform.

„Milioane de oameni au rămas fără electricitate, iar în unele cazuri, fără încălzire și apă. Este important pentru mine că Austria spijină Ucraina”, a declarat Gewessler, care se află într-o vizită în Ucraina împreună cu președintele austriac. Ministrul a adăugat că, astfel, contribuția Austriei la Fondul de sprijin energetic pentru Ucraina va crește la 10 milioane de euro.

UPDATE 13:00 Ministerul Apărării din Belarus a anunțat miercuri, 1 februarie 2023, că forțele sale armate dețin de acum controlul autonom asupra sistemelor mobile de rachete balistice Iskander cu capacitate nucleară furnizate de Moscova, după ce artileriștii belaruşi au finalizat antrenamentele în Rusia, precum și exercițiile desfășurate pe teritoriul național.

Iskander-M este un sistem mobil de lansatoare de rachete cu o rază de acțiune de până la 500 de kilometri. Rachetele sale pot purta încărcătură convențională sau focoase nucleare.

UPDATE 12:39 Guvernul Japoniei va aloca 170 de milioane de dolari pentru punerea în aplicare a proiectelor de reconstrucție de urgență a infrastructurii critice a Ucrainei, a anunțat ministrul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii, Aleksandr Kubrakov.

„Prioritatea incontestabilă în această etapă a reconstrucției este refacerea infrastructurii critice necesare pentru a satisface nevoile de bază ale cetățenilor. Acesta este un pas necesar pentru ca ucrainenii să se întoarcă la casele lor și să sprijine dezvoltarea economică în regiuni”, a declarat oficialul.

Kubrakov a precizat că asistența va include furnizarea de bunuri și servicii necesare pentru reconstrucție. Decizia finală va fi un acord de grant cu Agenția Japoneză de Cooperare Internațională (JICA).

UPDATE 10:39 Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, îndemnă țările Uniunii Europene să-şi reducă nivelul relațiilor cu Rusia și să reducă reprezentarea diplomatică la Moscova, în contextul războiul declanșat de ruși împotriva Ucrainei. Landsbergis a declarat marți, pe 31 ianuarie 2023, că „nu există niciun argument pentru a avea un ambasador rus într-o capitală europeană”.

„În majoritatea cazurilor, nu mai este o instituție diplomatică, este o instituție de propagandă care acoperă crimele de război și promovează genocidul”, a declarat într-o conferință de presă la Riga, ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis, citat de publicația lituaniană Delfi.

Lituania şi-a redus nivelul relaţiilor cu Rusia în primăvara anului trecut, după ce a fost descoperit masacrul de civili comis de trupele ruse la Bucea, într-o suburbie a Kievului, a amintit Landsbergis.

UPDATE 9:06 Producătorul american de armament General Atomics se oferă să vândă Ucrainei două drone de luptă Reaper MQ-9 pentru un dolar, pentru a ajuta Kievul înainte de o probabilă ofensivă rusă, potrivit The Wall Street Journal.

Cu toate acestea, Ucraina ar trebui să cheltuiască aproximativ 10 milioane de dolari pentru pregătirea MQ-9 Reaper pentru operațiuni de luptă și livrarea acestora, precum și aproximativ 8 milioane de dolari pe an pentru întreținere, notează WSJ. În afară de drone, armata ucraineană va primi o stație de control la sol pentru drone, potrivit sursei citate.

În ultimul an, SUA au furnizat Ucrainei peste 700 de drone de mici dimensiuni, inclusiv drone tactice Switchblade, notează WSJ. Aceste drone pot fi transportate în rucsacuri și folosite pentru a lovi ținte și au fost utilizate pe scară largă pentru a apăra pozițiile ucrainene.

Reaper este o dronă sofisticată, cu o rază de acțiune, viteză și capacitate mare. Anvergura aripilor sale este de aproximativ 20 de metri, drona poate rămâne în zbor mai mult de 24 de ore și poate transporta arme. General Atomics oferă Ucrainei o versiune mai veche a Reaper, MQ-9A Block. O astfel de dronă costă câteva milioane de dolari.

UPDATE 8:20 De astăzi, 1 februarie 2023, Rusia nu va mai vinde petrol țărilor care au plafonat prețul petrolului rusesc, potrivit decretului semnat în decembrie 2022 de președintele rus Vladimir Putin, drept răspuns la decizia UE de aprobare a unui plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc transportat pe mare.

Decretul lui Putin prevede că interdicția este valabilă până pe 1 iulie 2023 şi conține o clauză care îi permite președintelui rus să decidă derogări în cazuri speciale.

Statele membre ale Uniunii Europene au decis, pe 2 decembrie 2022, plafonarea prețului petrolului pe care Rusia îl livrează statelor terțe la 60 de dolari barilul. Măsura a fost aplicată începând cu 5 decembrie, prin impunerea ei companiilor ce furnizează servicii de transport maritim sau de asigurări pentru livrarea acestui petrol.

„Acordul UE privind plafonarea prețului petrolului, convenit cu G7 și alții, va reduce semnificativ veniturile Rusiei. Asta ne va ajuta să stabilizăm prețurile globale la energie, în beneficiul economiilor emergente din întreaga lume”, anunța pe Twitter președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Atunci, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, declara că plafonarea prețului la 60 de dolari „nu este serioasă și nu va face mare lucru pentru a descuraja Rusia să ducă războiul în Ucraina”.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au convenit în primăvara anului 2022 să interzică în mod progresiv exportul de petrol rusesc către UE. Decizia care intră în vigoare luni. Președintele Consiliului UE, Charles Michel, declara atunci că ar duce la reducerea cu 90 la sută a importurilor de petrol rusesc în Uniunea Europeană, până la finele anului 2022.

UPDATE 7:59 Statele Unite pregătesc un nou pachet de ajutor militar de 2,2 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va include pentru prima dată rachete cu rază lungă de acțiune, precum și alte muniții și arme, a anunțat Reuters, citând doi oficiali americani.

Potrivit sursei citate, este vorba de furnizarea de rachete autoghidate dezvoltate de SUA și Suedia „GLSDB” (Ground Launched Small Diameter Bomb) cu o rază de acțiune de 150 km. Aceste arme sunt lansate de la lansatoare de rachete de tip M270 și HIMARS.

De la începutul războiului, SUA au alocat Ucrainei 26,7 miliarde de dolari de asistență militară, inclusiv livrarea a 20 de lansatoare de rachete HIMARS și muniție pentru acestea. Rachetele ghidate prin satelit GMLRS, cu o rază de acțiune de până la 80 km, sunt furnizate în prezent Ucrainei pentru HIMARS.

Cu toate acestea, HIMARS este, de asemenea, capabil să lanseze rachete ATACMS cu rază de acțiune mai lungă, cu o rază de acțiune de peste 300 km. Anterior, SUA au refuzat să le furnizeze Ucrainei. Potrivit unor informații neoficiale, Casa Albă a explicat acest lucru prin faptul că Kievul ar putea folosi astfel de rachete pentru a lovi teritoriul rusesc, ceea ce ar duce la escaladarea conflictului.

Potrivit Reuters, autoritățile americane vor anunța despre noul pachet de ajutor militar în această săptămână.

La sfârșitul lunii ianuarie, consilierul biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoliak, a declarat că autoritățile ucrainene negociază livrări de rachete cu rază lungă de acțiune care le-ar permite să atace instalații din Crimeea, în principal depozite de artilerie și avioane.


ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)