Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Ex-președintele Rusiei, Dmitri…

LIVE TEXT Ex-președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, susține că „referendumurile din Donbas sunt esențiale pentru restabilirea dreptății istorice”. Război în Ucraina, ziua 209

Sunt 209 zile de război în Ucraina. Rușii au atacat din artileria grea și din sistemele „Grad” regiunea Dnepropetrovsk. Preliminar, nu au fost înregistrate victime, susțin reprezentanții administrației locale. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, susține că Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere privind schimbul a 200 de prizonieri. Noaptea trecută, forțele armate ale Ucrainei au scufundat o navă rusească cu militari și arme în Dnepr, lângă Nova Kahovka, susține Comandamentul operațional Sud.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 20 septembrie:

UPDATE 17:07 Fostul președinte al Rusiei și actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că este „esențial” ca separatiștii pro-ruși din Ucraina, susținuți de Moscova, să organizeze referendumuri în urma cărora regiunile lor să adere la Rusia.

Într-o postare pe Telegram, Medvedev a scris că, alipirea autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk de Federația Rusă constituie un pas vital în protejarea intereselor oamenilor din cele două regiuni.

„Referendumurile în Donbas sunt esențiale, nu numai pentru protecția sistematică a rezidenților din DNR şi LNR şi alte teritorii eliberate, ci şi pentru restabilirea dreptății istorice”, a scris Medvedev pe Telegram.

UPDATE 15:43 În perioada 23-27 septembrie, în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk vor fi organizate referendumuri pentru aderarea la Rusia, scrie presa rusă. Documentele privind organizarea referendumurilor au fost semnate marți, 20 septembrie, de așa-zișii lideri ai regiunilor.

Despre organizarea referendumului au anunțat mai întâii așa-numitele autorități pro-ruse din Lugansk. Ulterior, un anunț în acest sens a fost făcut și de reprezentanții administrației autoproclamatei republici Donețk.

Meduza scrie că, potrivit surselor apropiate administrației Președintelui Federației Ruse, în perioada 23-27 septembrie, „referendumuri” vor fi organizate și în alte teritorii ocupate ale Ucrainei – în regiunile Zaporojie și Herson.

Tot marți, pe 20 septembrie, așa-numitul șef al autoproclamatei republici Donețk, Denis Pușilin, i-a cerut lui Vladimir Putin „cât mai curând posibil” să examineze subiectul privind aderarea republicii separatiste la Rusia.

Iată ce a scris Pușilin pe Telegram.

„Mult stimate Vladimir Vladimirovici!

În cazul unei decizii pozitive în urma referendumului, despre care nu avem nicio îndoială, vă rog să examinați subiectul aderării Republicii Populare Donețk la Federația Rusă cât mai curând posibil.

Oamenii din Donbas merită să facă parte din Marea Țară, pe care au considerat-o întotdeauna Patria lor Mamă. Acest lucru va restabili dreptatea istorică, ceea ce așteaptă milioane de ruși”.

Pe 21 februarie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretele privind recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk.

Vladimir Putin a semnat decretele privind recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk

Totodată, el a semnat „acorduri de prietenie, cooperare și asistență reciprocă” cu liderul autoproclamatei republici populare Donețk, Denis Pușilin, și cu șeful orașului separatist Lugansk, Leonid Pasechnik, potrivit Novaya Gazeta.

UPDATE 14:02 Consiliul Uniunii Europene (UE) a adoptat marți, 20 septembrie, în mod formal decizia de a acorda Ucrainei asistență macrofinanciară (AMF) suplimentară în valoare de 5 miliarde euro, în regim de urgență, arată un comunicat al instituției.

Pe 9 septembrie, la reuniunea informală a Consiliului ECOFIN de la Praga, miniștrii de finanțe din UE au convenit asupra unei declarații în sprijinul acordării acestei asistențe suplimentare în valoare de 5 miliarde de euro pentru Ucraina, iar pe 20 septembrie decizia privind acordarea acestei asistențe suplimentare a fost adoptată în mod formal, după ce etapele formale necesare au fost finalizate în doar 11 zile.

Această asistenţă financiară completează alte tipuri de sprijin acordat de UE Ucrainei în domeniul umanitar, al dezvoltării, vamal şi al apărării.

„Uniunea Europeană este alături de Ucraina. Ne îndeplinim promisiunile și contribuim la asigurarea faptului că statul ucrainean și infrastructura sa esențială pot să funcționeze în continuare în pofida războiului de agresiune al Rusiei. În cadrul următoarelor reuniuni ale Consiliului ECOFIN, voi pleda pentru un acord rapid privind punerea la dispoziție a restului de 3 miliarde euro, sumă pentru care trebuie să convenim, de asemenea, asupra repartizării în împrumuturi și granturi”, a afirmat Zbyněk Stanjura, ministrul finanțelor al Cehiei, conform sursei citate.

Această asistență macrofinanciară în valoare de 5 miliarde euro va fi acordată Ucrainei sub forma unor împrumuturi pe termen lung în condiții extrem de avantajoase. Este cea de a doua etapă a punerii în aplicare a întregii asistențe macrofinanciare excepționale din partea Uniunii planificate pentru Ucraina, în valoare de până la 9 miliarde euro, anunțată de Comisia Europeană în comunicarea sa din 18 mai 2022 şi aprobată de Consiliul European din 23-24 iunie 2022, mai arată sursa citată.

În plus, decizia adoptată oferă bugetului UE mijloacele necesare pentru a absorbi riscul de pierderi legate de aceste împrumuturi suplimentare, precum şi de împrumutul în valoare de 1 miliard euro, adoptat la 12 iulie 2022. Acesta din urmă a fost plătit integral în două tranșe, la 1 şi 2 august 2022.

UPDATE 12:20 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus marţi într-o declaraţie pentru agenția de presă rusă Interfax că nu se întrevăd pentru moment perspective pentru o rezolvare politico-diplomatică a situației din Ucraina.

„În acest moment, astfel de perspective nu se întrevăd”, declarat Peskov, solicitat să comenteze cu privire la posibilitățile de reglementare a situației prin mijloace politice şi diplomatice.

Zilele trecute, în cadrul unei întrevederi cu premierul indian Narendra Modi, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să facă totul pentru a opri cât mai curând luptele din Ucraina, dar Kievul ar fi cel care refuză un asemenea scenariu, potrivit Reuters.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, spunea, într-un interviu acordat postului american de televiziune PBS, că Rusia s-ar strădui să pună capăt conflictului din Ucraina cât mai curând posibil.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și am avut discuții foarte detaliate cu acesta”, a declarat Erdogan.

Potrivit acestuia, liderul rus „a demonstrat că încearcă să finalizeze acest lucru cât mai curând posibil”.

UPDATE 11:11 Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marți, 20 septembrie, că Uniunea Europeană nu ar trebui să ia în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei, pentru că acestea nu ar face decât să adâncească actuala criză energetică și să afecteze Europa, relatează Reuters.

„UE ar trebui să nu mai vorbească despre al optulea pachet de sancțiuni, ar trebui să nu mai semnaleze măsuri care nu ar face decât să adâncească criza furnizării de energie”, a afirmat șeful diplomației ungare pe marginea Adunării Generale a ONU de la New York, conform unui comunicat transmis de Ministerul de Externe al Ungariei, scrie sursa citată.

După o întâlnire informală a Consiliului de Afaceri Externe, Szijjarto a mai spus că sancțiunile introduse până acum „au afectat fără îndoială Europa mult mai mult decât Rusia”, deoarece ele au dus la o creștere a inflației și a costurilor la utilități pe continent, potrivit agenției ungare de presă MTI.

El a declarat de asemenea că „marea majoritate” a lumii din afara Europei a înţeles că efectele sancţiunilor sunt mult mai dure decât efectele războiului, deoarece provocările cu care se confruntă lumea în prezent sunt un rezultat al sancţiunilor, şi nu al războiului.

„Indiferent dacă ne place sau nu în Europa, această opinie s-a dezvoltat în marea majoritate a lumii din afara Europei”, a subliniat Szijjarto.

UE a blocat active în valoare de 14,5 miliarde de euro ale unor personalități ruse în cadrul sancțiunilor adoptate ca răspuns la războiul din Ucraina, dar mai multe țări, printre care Ungaria, nu au contribuit la acest efort, a afirmat duminică comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

„Trebuie să facem o presiune foarte puternică” asupra Ungariei, deoarece „putem presupune că legăturile (sale) foarte strânse cu Rusia o împiedică să acționeze”, a declarat el într-un interviu acordat postului de televiziune francez LCI. Ungaria a blocat active rusești de „puțin peste 3.000 de euro”, a precizat el.

Premierul ungar naţionalist Viktor Orban a întreţinut în ultimii ani legături strânse cu preşedintele rus Vladmir Putin, iar această colaborare a fost menţinută în ciuda invaziei ruse din Ucraina.

Budapesta a anunţat astfel la sfârşitul lunii august un acord cu gigantul rus Gazprom pentru a primi livrări suplimentare, într-un moment în care alte ţări europene se confruntă cu o reducere bruscă a cantităţilor furnizate. Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom pentru construcţia a două noi reactoare nucleare

UPDATE 10:31 Șeful administrației regionale din Nikolaev, Vitali Kim, susține că Forțele Armate ale Ucrainei merg înainte, eliberând pământurile ucrainene de sub ocupația rusească.

„Se răspândesc pe internet informații că am fugit undeva, la Odesa. Rușii sunt complet nebuni, unde să fug? De ce? Sunt mai puține bombardamente, mergem înainte”, a spus Kim într-un video publicat pe canalul său de Telegram.

UPDATE 9:50 Rușii au atacat orașul Bahmut din regiunea Donețk. Potrivit șefului administrației militare a regiunii, Pavel Kirilenko, în urma atacului a fost avariată o clădire.

„La ora unu noaptea, inamicul a lansat un atac aerian asupra lui Bahmut – au lovit o clădire înaltă. Trei intrări s-au prăbușit în casă. Doi oameni pot fi sub dărâmături. Salvatorii sunt la fața locului. (…). Noaptea a trecut zgomotos și în Seversk. În urma bombardamentelor, cel puțin 2 case particulare au fost distruse. Informațiile despre victime nu au fost încă primite”, a scris Kirilenko pe Telegram.

UPDATE 8:43 Pe 19 septembrie, potrivit autorităților ucrainene, armata rusă a pierdut 160 de soldați în războiul din Ucraina. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că pierderile totale ale Rusiei în Ucraina au depășit 54 800 de militari.

UPDATE 7:55 Prim-ministra Marii Britanii, Liz Truss, s-a angajat luni, 19 septembrie, să acorde asistență militară Ucrainei în valoare de cel puțin 2,3 miliarde de lire sterline în 2023 pentru a o ajuta să se apere de invazia rusă inițiată de președintele rus Vladimir Putin, potrivit Financial Times.

Prim-ministra a promis că Regatul Unit va egala sau chiar va depăși sprijinul acordat până acum trupelor „inspiratoare” ale președintelui ucrainean Volodimir Zelensky.

Truss a făcut anunțul în timp ce se pregătea să zboare la New York, unde va folosi prilejul summitului ONU pentru a obține susținere pentru Ucraina în lupta sa împotriva invaziei armatei ruse. Va încerca, de asemenea, să mobilizeze liderii mondiali pentru a pune capăt dependenței energetice de gazul rusesc.

„Închizând robinetele gazoductului Nord Stream, Putin a trimis milioane de oameni din Europa într-o iarnă mai rece şi mai dificilă”, a spus premiera britanică înainte de a pleca în SUA.

„Prea multe vieți – în Ucraina, în Europa şi în întreaga lume – sunt manipulate de o dependență de energie rusă. Trebuie să colaborăm pentru a-i pune capăt odată pentru totdeauna”, a declarat Liz Truss.

UPDATE 7:50 Rușii au bombardat noaptea trecută regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că trei raioane au fost atacate din artileria grea și din sistemele „Grad”. Preliminar, nu au fost înregistrate victime, susține reprezentantul administrației din Dnepropetrovsk.

UPDATE 7:45 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, susține că Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere privind schimbul a 200 de prizonieri, transmite Unian cu referire la un un interviu acordat de liderul turc pentru postul de televiziune PBS.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte ample cu el. Și chiar îmi arată că este gata să finalizeze acest lucru cât mai curând posibil. (…) 200 de ostatici vor fi schimbați pe baza unui acord intre parti”, a spus Erdogan.

Liderul turc a fost întrebat dacă Rusia ar trebui să păstreze o parte din teritoriul ocupat în Ucraina din februarie.

„Dacă pacea se instaurează în Ucraina, desigur, întoarcerea pământului care a fost invadat va deveni într-adevăr foarte importantă. Aceasta este ceea ce se așteaptă. Acesta este ceea ce se dorește. Putin face anumiți pași. Noi facem anumiți pași. Pământurile care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei”, a subliniat Erdogan, potrivit Unian.

UPDATE 7:35 Noaptea trecută, forțele armate ale Ucrainei au scufundat o „barjă rusească” cu militari și arme în Dnepr, lângă Nova Kahovka, susține Comandamentul operațional Sud.

„Barja, încărcată cu arme, echipamente și personal, fiind avariată de un incendiu, a completat flota de submarine a ocupanților”, a informat Comandamentul operațional Sud.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)