Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ AIEA afirmă că…

LIVE TEXT AIEA afirmă că măsurile de siguranță au fost încălcate la centrala nucleară de la Zaporojie și cere înființarea unei zone de protecție. 195 de zile de război în Ucraina

Foto: Profimedia Images

Rusia intensifică atacurile asupra regiunii Dnepropetrovsk. În 195-a zi de război, rachetele rușilor au avariat 20 de clădiri înalte și 11 clădiri private, o grădiniță, două licee și un club sportiv din regiunea Dnepropetrovsk: două persoane au fost rănite. De asemenea, rușii continuă atacul asupra orașului Harkov: o femeie a murit, anunță autoritățile locale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 6 septembrie:

UPDATE 21:57 Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) afirmă că este „profund îngrijorată” de situația de la centrala nucleară de la Zaporojie și spune că există o „nevoie urgentă” de măsuri pentru a preveni un accident nuclear, și anume stabilirea unei zone de siguranță și protecție nucleară în jurul sitului ocupat de Rusia, a declarat directorul general Rafael Grossi, scrie CNN.

Agenția a subliniat nevoia urgentă de măsuri provizorii „pentru a preveni un accident nuclear care să apară din cauza unor daune fizice cauzate de mijloace militare”.

Pentru a realiza acest lucru, AIEA a cerut înființarea unei „zone de protecție a siguranței și securității nucleare”.

„AIEA este pregătită să înceapă imediat consultările care să ducă la stabilirea urgentă a unei astfel de zone de protecție a siguranței și securității nucleare la centrala nucleară de la Zaporojie”, se arată în raport.

Agenția afirmă că echipa sa a văzut la fața locului pagubele provocate de bombardamente asupra instalației și „a observat cu îngrijorare că bombardamentele ar fi putut avea un impact asupra structurilor, sistemelor și componentelor legate de securitate și ar fi putut provoca efecte semnificative asupra securității, pierderi de vieți omenești și răniri ale personalului”.

În plus față de pericolul reprezentat de luptele continue din jurul instalației, agenția afirmă că personalul de la Zaporojie și de la alte centrale nucleare din Ucraina „a continuat să dea dovadă de rezistență și de reziliență în menținerea funcționării instalațiilor în condiții de siguranță și securitate în mijlocul conflictului”.

UPDATE 20:44 Armata ucraineană a respins mai multe ofensive rusești în regiunea Donețk din estul Ucrainei, a anunțat marți Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Unitățile forțelor de apărare ale Ucrainei își mențin pozițiile și împiedică inamicul să avanseze mai adânc pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Statul Major. „Armata noastră a respins cu succes atacurile inamicului în zonele localităților Dolina, Soledar, Novobakhmutivka, Kodema, Zaitseve, Avdiivka, Mariinka și Liubomirivka din regiunea Donețk”.

De asemenea, armata ucraineană susține că a revendicat distrugerea unor obiective rusești în regiunea Donețk, dar și de-a lungul frontului sudic.

UPDATE 19:16 Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat că echipa pe care a trimis-o la centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina, a văzut o unitate a agenției nucleare a Rusiei la instalație. Inspectorii AIEA „au observat prezența unui grup de experți de la Rosenergoatom”, care este o unitate a agenției nucleare ruse Rosatom, potrivit unui raport publicat marți, scrie CNN.

„Personalul și managerii uzinei ucrainene au explicat echipei că rolul acestui grup de experți era de a oferi consultanță în materie de siguranță nucleară, securitate și operațiuni pentru conducerea centralei de la Zaporojie”, a precizat AIEA.

Dar „prezența personalului tehnic superior al Rosatom ar putea duce la interferențe cu liniile normale de comandă sau de autoritate operațională și ar putea crea potențiale fricțiuni atunci când vine vorba de luarea deciziilor”, potrivit organismului de supraveghere nucleară al Națiunilor Unite.

„Echipele de operare Energoatom de la centrală au putut să se rotească în trei schimburi pe zi, dar situația a avut un impact negativ asupra personalului”, a adăugat aceasta.

Potrivit AIEA, autoritățile ucrainene au raportat că echipa Rosatom a sosit pe 29 aprilie.

„Acești specialiști au solicitat rapoarte zilnice de la conducerea centralei despre „aspecte confidențiale” privind funcționarea centralei nucleare, acoperind aspecte legate de administrație și management, activități de întreținere și reparații, securitate și control al accesului, precum și gestionarea combustibilului nuclear, a combustibilului uzat și a deșeurilor radioactive”, potrivit raportului.

UPDATE 18:05 Alte 753 de persoane au fost evacuate din teritoriile ocupate din regiunea Harkov și sunt acum în siguranță. Despre asta a anunțat șeful administrației regionale militare de stat, Oleg Sinegubov.

„În cooperare cu voluntarii, salvatorii și forțele de ordine a fost efectuată o altă evacuare din teritoriile ocupate temporar. De data aceasta, 753 de persoane, printre care 163 de copii, au fost evacuate din zona de ocupație. În plus, printre cei evacuați se aflau 9 persoane cu dizabilități”, a spus Sinegubov.

El a precizat că cei care au avut nevoie au primit asistență medicală și psihologică.

Anterior, ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk, a declarat că peste 60.000 de ucraineni au fost evacuați din regiunile Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojie și Harkov în ultima lună.

UPDATE 17:05 Comisia Europeană a propus, marți, suspendarea totală a Acordului de facilitare a eliberării vizelor încheiat între UE și Rusia.

„O țară precum Rusia, care duce un război de agresiune, nu ar trebui să se califice pentru facilitarea eliberării vizelor atât timp cât continuă să își desfășoare politica externă distructivă și agresiunea militară împotriva Ucrainei, demonstrând un dispreț total față de ordinea internațională bazată pe norme. Suspendarea vine drept răspuns la riscurile și amenințările sporite la adresa intereselor de securitate ale Uniunii și a securității naționale a statelor membre ca urmare a agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta înseamnă că cetățenii ruși nu se vor mai bucura de un acces privilegiat în UE și vor avea de urmat un proces mai lung, mai scump și mai dificil de solicitare a vizelor. Statele membre vor dispune de o marjă largă de apreciere în ceea ce privește prelucrarea cererilor de viză de scurtă ședere din partea cetățenilor ruși și vor fi în măsură să asigure un control sporit în ceea ce privește resortisanții ruși care călătoresc în UE. UE va rămâne deschisă anumitor categorii de solicitanți de viză ruși care călătoresc în scopuri esențiale, inclusiv, în special, membrilor de familie ai cetățenilor UE, jurnaliștilor, dizidenților și reprezentanților societății civile”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

UPDATE 16:00 Ucraina şi Rusia au făcut schimb de trupuri neînsuflețite ale soldaților uciși pe câmpul de luptă, potrivit autorităților de la Kiev.

„Ucraina a returnat cadavrele altor 25 de apărătorii”, a declarat într-un comunicat Ministerul pentru Reintegrare al Ucrainei.

UPDATE 15:15 O explozie puternică a zguduit marți, 6 septembrie, orașul Energodar, unde se află situată centrala nucleară de la Zaporojie, în prezent orașul fiind privat de electricitate şi apă curentă, a anunțat primarului ucrainean al orașului, Dmitri Orlov.

„Astăzi, la ora 12:20, locuitorii din Energodar au semnalat că în oraș a avut loc o explozie puternică. După aceea, energia electrică şi alimentarea cu apă s-au întrerupt simultan în oraș”, a scris el.

Orlov nu a oferit alte detalii, adăugând doar că acum încearcă să clarifice toate împrejurările incidentului.

Incidentul intervine în timp ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să prezinte marți un raport cu privire la situaţia de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, ocupată din martie de forțele ruse, deconectată de luni seară, şi care de mai multe luni constituie obiectul unui risc radiologic.

UPDATE 14:27 Conceptul de politică umanitară a Rusiei în străinătate, aprobat la 5 septembrie de președintele Vladimir Putin, stipulează necesitatea promovării culturii ruse, formarea unei imagini pozitive a țării în rândul publicului străin și dezvoltarea cooperării umanitare cu alte țări.

Decretul președintelui Federației Ruse include printre interesele naționale ale Moscovei protecția „valorilor spirituale și morale tradiționale rusești”, prezentarea patrimoniului istoric și cultural al Rusiei comunității mondiale, îmbogățirea reciprocă a culturilor popoarelor din Rusia și din alte țări, cât și dezvoltarea cooperării umanitare internaționale „pe o bază echitabilă, reciprocă, deschisă și nediscriminatorie”.

Conceptul notează că politica umanitară în străinătate este parte integrantă a politicii externe, iar cultura joacă un rol special în cadrul acesteia.

„Cultura rusă este o parte importantă a culturii mondiale și, pentru a o promova, este necesar să se organizeze sărbătorirea aniversărilor rusești în străinătate, să se promoveze cinematografia rusă pe piețele străine, să se participe la târgurile internaționale de carte și să se creeze condiții pentru dialog și schimb de experiență între specialiștii din cultură, afaceri și guvern”, se arată în document.

Cultura, ca instrument de strategie externă, contribuie la consolidarea poziției internaționale a Rusiei și la neutralizarea „sentimentelor antirusești de origine politică și ideologică”. Punerea în aplicare a conceptului trebuie să țină cont de „numărul tot mai mare de încercări de a minimiza importanța culturii ruse și a proiectelor umanitare rusești” și de a înlocui „pseudo-valorile” cu tradițiile și „idealurile Lumii ruse”, subliniază documentul.

Protecția, conservarea și promovarea tradițiilor și idealurilor Lumii rusești sunt enumerate în acest concept ca fiind unul dintre obiectivele politicii umanitare în străinătate.

Potrivit documentului, Rusia ar trebui, de asemenea, să sprijine compatrioții care trăiesc în străinătate, să dezvolte cooperarea internațională a tinerilor, să participe la organizațiile internaționale (să dezvolte interacțiunea cu CSI, UNESCO și alte instituții, inclusiv în cadrul ONU), să păstreze patrimoniul cultural și istoric (de exemplu, ar trebui să „lucreze activ” pentru a suprima încercările de a rescrie istoria celui de-al Doilea Război Mondial și de a minimaliza rolul poporului sovietic în această victorie).

Alte obiective ale Kremlinului includ consolidarea rolului limbii ruse în lumea modernă, popularizarea realizărilor Rusiei în domeniul culturii, științei, sportului și tehnologiei informației, creșterea competitivității educației rusești și utilizarea acesteia pentru a extinde influența umanitară în Rusia și creșterea atractivității turistice a Rusiei.

Principalele direcții ale politicii umanitare în străinătate, conform decretului, sunt puse în aplicare de Vladimir Putin. Consiliul Federației și Duma de Stat, „în limitele autorității lor”, se angajează în susținerea sa legislativă, în timp ce guvernul va lua măsuri pentru punerea sa în aplicare. Rolul Ministerului de Externe ar fi acela de a prezenta președintelui propuneri privind direcțiile politicii umanitare și punerea în aplicare a politicii externe a Rusiei în acest domeniu.

UPDATE 12:44 Șeful administrației militare a regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, a anunțat că armata ucraineană a reușit să înainteze, câteva sute de metri pe teritoriul regiunii, scrie unian.

„Regiunea Lugansk rezistă. Ieri au fost adăugate câteva sute de metri, pe care le controlează militarii noștri. Atacurile au fost respinse și a avut loc un anumit avans. Apărătorii noștri s-au înrădăcinat acolo”, a spus Gaidai.

UPDATE 11:07 Noi bombardamente în Harkov. În urma atacurilor rusești a fost avariat un bloc de locuințe din centrul orașului Harkov, anunță Oleg Sinegubov, președintele administrației militare a regiunii Harkov. De asemenea, a fost avariată și o clădire administrativă din oraș, potrivit primarului, Igor Terehov.

UPDATE 10:11 Procurorul general al Ucrainei, Anderi Kostin, a estimat luni la peste 46.000 numărul crimelor de război comise de Rusia pe teritoriul Ucrainei de la începutul invaziei în 24 februarie şi a insistat asupra creării unui tribunal internaţional special pentru anchetarea şi tragerea la răspundere a celor responsabili de agresiunea împotriva ţării sale, relatează agenţia Ukrinform.

În cadrul unei conferinţe la Bruxelles, organizată de Centrul de Politică Europeană, Kostin a intervenit prin videoconferinţă pentru a actualiza datele colectate de autorităţile ucrainene privind crimele de război ruseşti, între care execuţii sumare, tortură, violenţă sexuală, deportări forţate sau bombardarea zonelor urbane, inclusiv şcoli, spitale sau case de locuit.

Până în prezent, conform datelor procurorului general al Ucrainei, au fost documentate peste 46 000 de crime de război comise în contextul agresiunii ruse, care au dus la moartea a cel puțin șapte mii de oameni, inclusiv 382 de copii, și asta fără a lua în considerare ucrainenii uciși în zona ocupată temporar.

UPDATE 9:20 Un depozit cu cereale din regiunea Nikolaev a fost distrus de rachetele rusești, susține șeful regiunii, Vilaty Kim.

„În noaptea de 6 septembrie, în jurul orei 01:00, a avut loc un bombardament la marginea satului Iavkino din raionul Baștansk. Au lovit un depozit cu cereale de la fermă. În consecință, a izbucnit un incendiu. Nu au fost victime, se precizează informații despre pagube”, a anunțat Kim.

UPDATE 9:00 Forțele armate ale Ucrainei au respins cu succes ofensiva rușilor în Soledar, Zaițevo, Butovka și Spartak, susține Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Forțele de apărare continuă să desfășoare o operațiune defensivă, țin anumite linii și împiedică inamicul să pătrundă adânc pe teritoriul Ucrainei. Apărătorii noștri au respins cu succes atacurile inamice în raioanele Soledar, Zaițevo, Butovka și Spartak”, se arată în raport.

Statul Major menționează că în ultimele 24 de ore, pentru a sprijini acțiunile grupurilor terestre, aeronavele Forțelor de Apărare au provocat peste 30 de lovituri cu scopul de a învinge forța de muncă, echipamentul militar și special, precum și alte instalații militare ale inamicului.

„Trupele de rachete și artileria continuă să îndeplinească sarcini de luptă contra bateriei, întreruperea sistemului de control, sprijinul logistic, distrugerea apărării aeriene inamice, a armelor de foc și a forței de muncă. Ca urmare a muncii bine coordonate a aviației și artileriei, Au fost lovite mai multe fortărețe de pluton, aproximativ 5 poziții de sisteme de rachete antiaeriene și o baterie de artilerie inamică”, se arată în comunicat.

UPDATE 8:45 Autoritățile ucrainene susțin că, în ultimele 24 de ore, Rusia ar fi pierdut 350 de militari pe frontul din Ucraina. De asemenea, trupele ruse, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, ar fi pierdut nouă tancuri, 25 de blindate și alte arme de război.

În total, potrivit ucrainenilor, Rusia ar fi pierdut peste 50 de mii de soldați în războiul pornit de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Ultima dată când Ministerul rus al Apărării a anunțat despre pierderile înregistrate de armata rusă în războiul din Ucraina a fost pe 25 martie. Atunci, Moscova a anunța că 1 351 de militari ruși au murit, iar 3.825 au fost răniți în timpul așa-numitei „operațiuni speciale” din Ucraina.

Pe 2 septembrie 2022, BBC Russia scria că, în baza rapoartelor oficiale, a reușit să identifice peste 6 020 de soldați ruși care au murit în războiul din Ucraina.

„În fiecare săptămână, descoperim noi dovezi ale înmormântărilor militarilor ruși în diferite localități din Rusia, care nu sunt raportate de autoritățile locale. În baza acestor date, putem presupune că lista de victime stabilite de BBC poate conține cu 40-60% mai puține nume ale morților decât cele îngropate în realitate în Rusia”, a scris BBC Russia.

UPDATE 7:58 Rusia intensifică atacurile asupra regiunii Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko, anunță că sub focul rușilor a fost raionul Nikopol. Mai multe blocuri de locuințe au fost avariate. Două persoane au fost rănite – un bărbat și o femeie. Aceștia sunt internați în spital.

„20 de clădiri înalte și 11 clădiri private au fost avariate în oraș. O casă a fost distrusă. Obuzele inamice au lovit o grădiniță, două licee, un centru de creație tehnică și un club sportiv. (…) Au fost afectate și mai multe linii electrice. Peste 2 000 de familii nu au curent electric”, a anunțat Reznicenko.

UPDATE 7:45 Rușii au bombardat orașul Harkov: o femeie a murit, anunță primarul orașului, Igor Terehov.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)