Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Prin furnizarea de…

LIVE TEXT Prin furnizarea de arme către Rusia, Iranul devine complice al crimelor de război rusești și al atacurilor teroriste împotriva Ucrainei – Ministerul ucrainean de Externe. Război în Ucraina, ziua 236

Sursa foto: Unian

Este a 236-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Luni dimineață, 17 octombrie, trupele ruse au lansat un atac cu drone kamikaze asupra orașului Kiev. În urma atacului, au izbucnit două explozii. Ministerul britanic al Apărării, potrivit celei mai recente actualizări, a declarat că Rusia este „probabil în incapacitate de a produce muniții avansate în ritmul în care sunt consumate”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, în primele ore ale zilei de 24 februarie, începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Pe 30 septembrie, liderul de la Kremlin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina, după „referendumurile” criticate de comunitatea internațională, pe care rușii le-au organizat în perioada 23 – 27 septembrie în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Consiliul Europei a condamnat anexarea ilegală a acestor teritorii menționând că „Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk sunt Ucraina”.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 17 octombrie:

UPDATE 22:20 Ministerul de Externe al Ucrainei susține că prin furnizarea de arme către Rusia, Iranul devine complice al crimelor de război rusești și al atacurilor teroriste împotriva Ucrainei.

„Furnizarea de arme, pentru a duce un război de cucerire împotriva Ucrainei, face din Iran un complice al crimelor de agresiune, crimelor de război și actelor teroriste ale Rusiei împotriva Ucrainei. Solicităm Teheranului să înceteze imediat furnizarea de arme Rusiei. În caz contrar, Iranul și conducerea sa vor fi sancționați, inclusiv în cadrul proceselor internaționale privind crimele Rusiei împotriva Ucrainei”, a subliniat Ministerul de Externe al Ucrainei.

Rusia continuă să lanseze atacuri împotriva populației civile și a infrastructurii critice a Ucrainei folosind drone iraniene. Doar în ultima săptămână, Federația Rusă a lansat peste o sută de lovituri de drone kamikaze iraniene asupra clădirilor rezidențiale, centralelor electrice, stațiilor de epurare, podurilor și terenurile de joacă din mai multe orașe ucrainene. Din cauza acestor atacuri, zeci de persoane, inclusiv copii, au fost ucise și rănite.

UPDATE 20:30 Ungaria nu va participa la misiunea de instruire a militarilor ucraineni creată la nivelul Uniunii Europene, a anunțat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Oficialul ungar a precizat că țara sa nu împiedică lansarea unei astfel de misiuni, dar nu participă la ea și nu va cheltui bani pentru ceea ce este legat de această misiune, transmite Blikk.

O nouă misiune de instruire pentru militarii ucraineni a Uniunii Europene a primit undă verde din partea miniștrilor de externe, luni, 17 octombrie, la Luxemburg.

Misiunea militară de instruire „va antrena Forțele Armate ucrainene în așa fel încât ele să-și poată continua lupta curajoasă”, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell, într-un comunicat.

UPDATE 20:00 Două persoane au murit și 15 au fost rănite în urma prăbușirii unui avion militar în regiunea rusă Krasnodar, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate, scrie TASS cu referire la Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

UPDATE 19:27 Nou schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia. În urma acestui schimb, 108 ucrainence au revenit acasă, a anunțat șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrei Yermak.

„Am reușit să efectuăm un alt schimb de prizonieri astăzi. Foarte emoționant și special – am eliberat 108 femei din captivitate”, a scris Yermak.

UPDATE 19:02 Un avion de luptă Su-34 a căzut lângă un bloc cu nouă etaje din orașul Eisk, regiunea rusă Krasnodar. La locul accidentului a izbucnit un incendiu, flăcările s-au extins peste clădirea de nouă etaje. Presa rusă și canalele de Telegram susțin că aproximativ 17 apartamente au fost avariate. Piloții s-au ejectat cu câteva secunde înainte ca avionul Su-24 să se prăbușească.

Avionul s-a prăbușit în aer, în timp ce se pregătea pentru a efectua un zbor de antrenament de pe aerodromul militar al Districtului Militar de Sud, susțin reprezentanții Ministerul Apărării al Rusiei.

„Piloții s-au ejectat și au raportat că motivul accidentului a fost aprinderea unuia dintre motoare în timpul decolării;

La locul accidentului, în curtea unei zonele rezidențiale, a luat fost combustibilul”, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

UPDATE 18:31 Rusia va transfera în Belarus cel puțin 170 de tancuri, până la 200 de vehicule blindate, până la 100 de tunuri, precum și mortare cu un calibru de peste 100 mm, anunță șeful departamentului de cooperare militară internațională al Ministerului Apărării din Belarus, Valeri Revenko.

De asemenea, în Belarus vor fi transferați și 9 000 de militari. Sâmbăta trecută, Ministerul belarus al Apărării a anunțat că primele convoaie de militari ale Rusiei, din cadrul grupării regionale comune de trupe, au sosit în Belarus.

Belarus a declarat vineri că trupe ruse vor sosi în curând pentru a participa la desfășurarea comună a forțelor militare cu scopul de a proteja granițele țării.

UPDATE 17:15 Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât o dronă deasupra Mării Negre, care se îndrepta spre regiunea Odesa, anunță Comandamentul Operațional „Sud”.

UPDATE 16:02 Consiliul UE a convenit luni, 17 octombrie, asupra creării unei Misiuni de asistență militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina).

„Scopul misiunii este de a contribui la consolidarea capacității militare a forțelor armate ale Ucrainei de a desfășura operațiuni militare în mod eficient, pentru a permite Ucrainei să-și apere integritatea teritorială în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și să protejeze civilii”, anunță Consiliul UE într-un comunicat.

Ca răspuns la cererea Ucrainei de sprijin militar, EUMAM Ucraina va oferi pregătire individuală, colectivă și specializată forțelor armate ale Ucrainei, inclusiv forțelor de apărare teritorială, precum și coordonarea și sincronizarea activităților statelor membre care sprijină pregătirea, mai anunță Consiliul UE.

„Astăzi ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina pentru a se apăra de agresiunea ilegală a Rusiei. Misiunea de asistență militară a UE va antrena forțele armate ucrainene astfel încât acestea să își poată continua lupta curajoasă. EUMAM nu este doar o misiune de instruire, este o dovadă clară că UE va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

UPDATE 15:05 Consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko, a anunțat că trupul celei de-a patra victime a fost scos de sub dărâmăturile blocului din Kiev, lovit de rachetele rușilor.

UPDATE 14:50 Cel puțin trei persoane au fost ucise în urma atacului de dimineață cu rachete asupra regiunea Sumî. Potrivit șefului administrației militare din Sumî, Dmitri Jivițky, încă nouă persoane au fost rănite. De asemenea, sub dărâmăturile clădirii lovite de rachete rușilor se mai află oameni, spun autoritățile ucrainene.

UPDATE 14:33 În după-amiaza zilei de luni, 17 octombrie, rușii au lansat noi lovituri împotriva regiunilor  Hmelnițki, Vinnița și Ternopol.

Potrivit șefului administrației militare din Hmelnițki, Serghei Gamalii, exploziile au fost auzite în regiune, în timpul raidului aerian anunțat în toată țara.

De asemenea, explozii au fost raportate și în regiunea Vinnița. Șeful administrației militare a regiunii, Serghei Borzov, a fost lovit un obiect de „infrastructură critică”. Preliminar, fără victime.

Totodată, în regiunea Ternopol, au fost raportate sunete ale sistemelor de apărare aeriană.

Au existat, de asemenea, rapoarte despre explozii în regiunea Lvov, scrie unian.

Pe 17 octombrie, de la ora 12:13 până la 12:52 a fost anunțată o alertă de raid aerian în toată Ucraina.

UPDATE 14:00 Un bărbat și o femeie au murit în Kiev luni, în urma atacului rușilor, anunță primarul orașului, Vitali Kliciko. Primarul a spus că femeia era însărcinată. În total, trei persoane au murit în urma unui atac cu drone kamikaze asupra unei clădiri rezidențiale.

UPDATE 13:37 În urma atacului cu rachete rusești din 17 octombrie au fost avariate instalațiile de infrastructură energetică din regiunile centrale și de nord ale Ucrainei, anunță Compania ucraineană de Energetică „Ukrenergo”.

Situația din sistemul de alimentare cu energie electrică este sub control, anunță Kievul, dar nu este exclusă „posibilitatea apariției unor întreruperi de curent”.

UPDATE 12:48 Reprezentanții biroul președintelui Ucrainei anunță că 19 persoane au fost salvate, 4 rănite și 2 au fost ucise în atacurile rusești, lansate de ruși, asupra orașului Kiev, scrie Unian.

Cadavrul unei femei a fost scos de sub dărâmăturile unei case din cartierul Shevchenkivskyy din Kiev, unde astăzi, 17 octombrie, a avut loc o explozie provocată de un atac cu drone kamikaze. Despre asta a anunțat primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko.

UPDATE 10:53 Reprezentanții Comandamentului Operațional „Sud” anunță că o rachetă X-59 a fost lansată, din Marea Neagră, asupra regiunii Odesa.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra regiunii Odesa. Din direcția Mării Negre, a fost lansată o rachetă X-59 de pe un avion Su-35, care a lovit una dintre facilitățile de infrastructură din regiune”, se arată în comunicat.

UPDATE 09:11 Patru civili au fost uciși, în ultimele 24 de ore, în partea controlată de Ucraina a regiunii Donețk în urma bombardamentelor efectuate de forțele ruse, a declarat șeful administrației militare regionale, Pavlo Kirilenko, scrie novosti.dn.ua.

Potrivit oficialului ucrainean, șapte civili uciși în atacurile rusești asupra Ucrainei au fost găsiți în Lîmanske.

UPDATE 08:58 Președintele rus Vladimir Putin va folosi orice pauză în război pentru a pregăti terenul pentru o nouă ofensivă împotriva Ucrainei, arată un raport realizat de experții de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW).

Analiștii sunt de părere că este puțin probabil ca intențiile lui Putin față de Ucraina să se schimbe, indiferent dacă va exista o încetare a focului sau un acord.

UPDATE 08:03 Tot în această dimineață, forțele ruse au lansat un atac asupra regiunii Sumî. Potrivit autorităților ucrainene, mai mulți oameni au fost răniți. Deocamdată nu a fost anunțat numărul exact al victimelor.

„Atac cu rachete asupra infrastructurii după ora 5 dimineața. Există victime”, a spus președintele administrației regionale de stat din Sumî, Dmitri Jivitski.

UPDATE 07:50 În această dimineață, 17 octombrie, trupele ruse au lansat un atac cu drone kamikaze asupra orașului Kiev. În urma atacului, au izbucnit două explozii. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko.

„Unitățile de pompieri lucrează. Mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate. Medicii sunt la fața locului. Informațiile despre răniți sunt în curs de clarificare”, a spus Klitschko.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)