Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Rusia ar putea…

LIVE TEXT Rusia ar putea anexa în mod oficial teritoriile ucrainene ocupate pe 30 septembrie, potrivit presei ruse. A 213-a zi de război în Ucraina

Armata ucraineană a eliberat aproximativ 9 mii de kilometri pătrați din teritoriul ocupat de trupele ruse, a anunțat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Potrivit acestuia, aproximativ 400 de așezări au fost eliberate, iar măsurile de stabilizare „sunt în desfășurare”. „Acest rezultat tangibil a fost atins datorită faptului că oamenii noștri din teritoriul ocupat temporar ne ajută. Vă rugăm să faceți totul pentru ca un astfel de ajutor să fie mai mult”, a îndemnat președintele. El le-a mai cerut ucrainenilor să predea serviciilor speciale datele despre cei care ajută Rusia să organizeze „referendumuri”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Sâmbătă, 24 septembrie:

UPDATE 21:55 Discursul lui Vladimir Putin la Adunarea Federală ar putea avea loc pe 30 septembrie, transmite RIA Novosti , citând o sursă din parlament.

O sursă RIA Novosti a spus că în acea zi va avea loc un „eveniment protocolar”, al cărui nivel de organizare indică prezența președintelui.

TASS, citând o sursă din Duma de Stat , raportează că la 30 septembrie ar putea avea loc „procedura de intrare a regiunilor RPD, LPR, Herson și Zaporojie în Rusia”.

Agenția a mai raportat că, cu două zile mai devreme, Duma de Stat va examina proiectele de lege privind „unirea Rusiei” cu teritoriile ocupate ale Ucrainei.

O sursă din Consiliul Federației a declarat pentru RIA Novosti că ar putea lua în considerare „un acord și o lege privind intrarea de noi subiecți în Federația Rusă” pe 29 septembrie.

Potrivit surselor Nestka , adresa lui Putin la Adunarea Federală va fi similară cu evenimentele din 2014, când, înainte de anexarea Crimeei, președintele a ținut un discurs în Sala Georgievsky a Kremlinului în prezența deputaților și senatorilor Dumei de Stat, iar apoi a semnat un acord privind admiterea Crimeei în Rusia.

UPDATE 21:40 Rusia are un nou ministrul adjunct al apărării. Generalul-colonel Mihail Mizințev a fost numit de președintele rus Vladimir Putin în această funcție, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat publicat sâmbătă.

„Generalul-colonel Mihail Mizințev a fost numit în funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse, responsabil pentru logistica Forțelor Armate”, potrivit comunicatului.

Mizintsev îl înlocuiește pe generalul de armată Dmitri Bulgakov, care a fost eliberat din funcție din cauza unui transfer la un alt post, potrivit comunicatului.

Mizințev mai este cunoscut drept „măcelarul din Mariupol”. Potrivit reprezentanților armatei ucrainene, acesta ar fi condus asediul orașului portuar Mariupol din estul Ucrainei.

Mizințev a mai deținut anterior conducerea Centrului Național de Management al Apărării al Rusiei și a fost șeful „Comandamentului rus de coordonare comună a răspunsului umanitar în Ucraina”.

În calitate de șef al Centrului Național pentru Coordonarea Apărării, se crede că el a coordonat implicarea Rusiei în războiul civil din Siria.

S-a născut în 1962 și a absolvit Școala militară Kalinin Suvorov în 1980. El a fost numit șef al Centrului Național de Management al Apărării din Rusia în decembrie 2014, potrivit TASS.

UPDATE 19:40 Sâmbătă, la șapte luni de la începutul agresiunii ruse în Ucraina, în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a avut loc un protest împotriva războiului.

În fața reprezentanței diplomatice au fost plasate mai multe cruci din polistiren, iar participanții la protest au afișat pancarte cu mesajele „Solidari cu Ucraina”, „După căderea ultimului soldat ucrainean, Putin va veni după tine”. „Stand up for Ukraine”, și „Pace pentru Ucraina”.

Unii dintre protestatari au purtat măști cu fețele mai multor figuri publice din Rusia, dar și Belarus, care susțin agresiunea rusă de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv Vladimir Putin. Totodată, aceștia aveau mâinile pătate cu vopsea roșie.

Foto: Telegram/Stop russian agression
Foto: Telegram/Stop russian agression
Foto: Telegram/Stop russian agression

Foto: Telegram/Stop russian agression
Foto: Telegram/Stop russian agression

UPDATE 18:50 Pe 24 septembrie, în mai multe orașe rusești au loc proteste împotriva războiului din Ucraina și a mobilizării forțate a rușilor. Participanții la acțiuni sunt reținuți.

Până la la această oră, se știe despre arestări, în special, în Moscova, Sankt Petersburg, Irkutsk, Ulan-Ude, Novosibirsk, Tomsk, Chita, Khabarovsk, Saratov.

Potrivit  OVD – Info , peste 660 de persoane au fost reținute în 28 de orașe. Aproximativ 330 de persoane au fost reținute la Moscova, câte 70 la Novosibirsk și 125 – Sankt Petersburg. 

UPDATE 17:20 Președintele rus Vladimir Putin a semnat un pachet de amendamente la Codul Penal al Federației Ruse.

În special, legea introduce conceptele de „mobilizare”, „lege marțială” și „timpul de război” în Codul Penal al Federației Ruse.

Se introduce o pedeapsă de până la 10 ani închisoare și pentru:

  • predarea voluntară, cu condiția să nu existe semne ale infracțiunii prevăzute la articolul „trădare” (de la 3 la 10 ani);
  • pentru jaf (până la 15 ani);
  • pentru neprezentarea la comisariatul militar după primirea unei citații;
  • pentru neprezentarea sau abandonarea voluntară a locului de serviciu (dezertare) de către cei chemați la ședințe militare din rezervă – vor purta responsabilitatea pe picior de egalitate cu lucrătorii contractuali;
  • pentru refuzul de a participa la operațiuni militare sau de luptă în timpul legii marțiale sau în condiții de conflict armat. 

Legea introduce, de asemenea, o serie de articole privind neîndeplinirea ordinului de apărare a statului și încălcarea clauzelor unui contract de stat.

UPDATE 15:50 Președintele rus Vladimir Putin ar fi refuzat să retragă trupele din regiunea Herson, în ciuda solicitărilor comandanților, și s-ar fi angajat personal în planificarea strategică a războiului împotriva Ucrainei. Despre aceasta a scris The New York Times cu referire la oficiali americani.

În special, potrivit acestora, Putin a respins cererea comandanților săi de a retrage trupele din Herson pe malul stâng al Niprului, deoarece „ar fi o înfrângere publică umilitoare pentru el”.

În timp ce Putin a acceptat unele dintre recomandările comandamentului militar, inclusiv mobilizarea, implicarea sa în luarea deciziilor a creat tensiuni, au spus oficialii americani. Respingerea de către Putin a retragerii trupelor din Herson a dus la o scădere a moralului în rândul armatei ruse, care a fost lipsită de aprovizionare. 

Pe lângă faptul că a blocat retragerea din Herson, Putin a pus sub semnul întrebării eforturile de întărire a apărării ocupanților pe malul stâng al râului Oskol, în regiunea Harkov – el se opune unei retrageri acolo pentru că nu vrea să-i ofere președintelui Volodimir Zelenski ceva care să semene cu o victorie, scrie presa americană.

Oficialii americani spun că ofițerii ruși sunt împărțiți cu privire la modul în care trebuie să răspundă la contraofensiva Ucrainei, unii spunând că ar trebui să se opună directivelor lui Putin, în timp ce alții spun că instrucțiunile liderului de la Kremlin pot fi puse în aplicare.

UPDATE 15:15 La 23 septembrie în Ucraina a început un referendum privind anexarea la Rusia a teritoriilor ucrainene ocupate, organizat de forțele pro-Kremlin. Votul are loc în perioada 23-27 septembrie în autoproclamatele republici populare Donețk și Luhansk, precum și în teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie, scrie Istories.

În primele patru zile, oamenii trebuie să voteze în „zonele apropiate” sau la domiciliu, din motive de securitate – echipele de votare merg din casă în casă. Secțiile de votare nu se deschid decât în ultima zi și nu există vot electronic.

Pe buletinul de vot este pusă o singură întrebare. Este formulată diferit în diferite regiuni, dar sensul este clar: „Sunteți de acord cu aderarea la Rusia?”.

UPDATE 11:00 Eforturile de mobilizare parțială a Rusiei suferă, în primele zile, probleme sistemice grave, generând resentimente în rândul populației și creând condițiile pentru a aduna o forță de rezervă mobilizată incapabilă să îndeplinească sarcinile pe care președintele rus Vladimir Putin le-a stabilit pentru aceasta, consideră analiștii americani.

Experții americani din cadrul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) susțin că „provocările și erorile din primele zile de execuție pe scară largă a mobilizării parțiale, în mijlocul unui război în curs de eșec, nu sunt neapărat surprinzătoare, dar sugerează că infrastructura de mobilizare militară rusă nu era mai bine pregătită pentru un război major decât forțele armate rusești însele”.

Cu toate acestea, potrivit ISW, este totuși posibil ca Ministerul rus al Apărării să abordeze unele dintre cele mai grave probleme și să îmbunătățească efortul de mobilizare. „Este, de asemenea, posibil ca o mare parte din mobilizarea parțială să se desfășoare mai mult sau mai puțin conform planului, iar mass-media și comunitatea jurnaliștilor militari să evidențieze probleme care sunt grave, dar nu neapărat omniprezente. Cu toate acestea, unele dintre rapoarte sugerează că oficiile regionale de mobilizare au primit cote de îndeplinit și sunt presate pentru a le îndeplini în moduri care sunt mai susceptibile de a provoca erori decât de a recompensa aderarea la principiile declarate și la nevoile unei forțe de rezervă eficiente și pregătite de luptă”, se arată în analiza Institutului.

UPDATE 08:20 În urma atacului forțelor ruse asupra Odesei din 23 septembrie, cu drone kamikaze, două persoane au fost ucise și două au fost rănite. Despre aceasta a raportat, într-un mesaj de pe pagina de Facebook, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În urma unui atac inamic asupra Odesei cu ajutorul UAV-urilor de atac, 2 persoane au fost ucise și alte două au fost rănite”, se arată în mesaj.

UPDATE 08:05 Armata rusă au atacat Zaporojie în noaptea de 24 septembrie. Potrivit primarului orașului, a fost lovit un bloc de apartamente. „În urma unui atac inamic asupra Odesei cu ajutorul UAV-urilor de atac, 2 persoane au fost ucise și alte două au fost rănite”, se arată în mesaj.

„Ca urmare a unui atac inamic asupra Zaporojie, o clădire rezidențială a fost avariată. Sunt victime”, a anunțat Anatoli Kurtev.

„O rachetă inamică a lovit sectorul rezidențial al centrului regional și a provocat un incendiu într-o clădire cu mai multe etaje. Din păcate, o persoană a murit, iar 7 oameni au fost răniți. Li s-a acordat asistență medicală”, a relatat pe canalul său Telegram Oleksandr Starukh, șeful Administrației Militare Regionale Zaporojie.


ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)