Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Casa Albă: Rusia…

LIVE TEXT Casa Albă: Rusia ar trebui să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare din Zaporojie. A 183-a zi de război în Ucraina

Moscova se pregătește pentru a organiza referendumuri în zonele ocupate de Rusia în Ucraina, potrivit serviciilor secrete americane. „Avem informații că Rusia continuă să se pregătească pentru a organiza aceste referendumuri false în Herson, Zaporojie și în așa-numitele republici populare Donețk și Luhansk. Am aflat, de asemenea, că liderii ruși au instruit oficialii să înceapă să se pregătească pentru organizarea de referendumuri false, în special și în Harkov. Iar aceste referendumuri ar putea începe în câteva zile sau săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului de securitate națională al lui Biden, John Kirby.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.


Cronologia evenimentelor din Ucraina. Joi, 25 august:

UPDATE 22:12 Rusia ar trebui să fie de acord cu crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, care se află în mâinile forţelor ruse începând din luna martie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit Reuters.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de trei săptămâni de bombardamente asupra acestei centrale, ceea ce provoacă temeri faţă de un posibil nou Cernobîl. În prezent centrala Zaporojie se află sub controlul trupelor ruse, dar este deservită de personal ucrainean.

Jean-Pierre a spus de asemenea că, într-o convorbire telefonică avută joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, preşedintele Joe Biden a reiterat sprijinul SUA pentru Ucraina împotriva agresiunii ruse.

UPDATE 21:32 Presa din Ucraina publică imagini cu trenul bombardat de ruși în gara Ceaplino, din regiunea Dnepropetrovsk.

UPDATE 21:10 Volodimir Zelensky a discutat la telefon cu președintele SUA, Joe Biden, și i-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean.

„I-am mulțumit (președintelui Biden n. r.) pentru sprijinul neclintit al poporului ucrainean din partea Statelor Unite în domeniul finanțelor și securității. Am discutat despre următorii pași ai Ucrainei spre înfrângerea agresorului și despre importanța atragerii Rusiei la răspundere pentru crimele de război”, a menționat Zelensky pe rețelele de socializare.

UPDATE 20:32 Președintele rus Vladimir Putin a semnat joi, 25 august, un decret privind creșterea efectivelor armatei ruse cu 137.000 de soldați. Astfel, efectivele armatei ruse vor ajunge la 1.150.628 de militari. Decretul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

„Se stabilește efectivul de personal al Forțelor Armate al Federației Ruse în număr de 2 039 758 de unități, inclusiv 1 150 628 militari”, se arată în decretul semnat de Putin.

Potrivit decretului anterior, din 17 noiembrie 2017, efectivul autorizat al Forțelor Armate ale Rusiei era de 1 902 758 de soldați și ofițeri, inclusiv 1 013 628 militari.

UPDATE 19:20 După atacul rusesc cu rachete asupra gării din Chaplino, regiunea Dnepropetrovsk, coordonatorul umanitar al ONU în Ucraina, Denise Brown, a făcut un apel la toate părțile implicate în conflictul, Ucraina și Rusia, să asigure protecția populației civile. Acest lucru se precizează în declarația publicată pe site-ul Oficiului ONU în Ucraina.

„Sunt extrem de îngrijorat de loviturile care au ucis și rănit civilii ieri în apropiere de gara Chaplino din centrul Ucrainei. Au murit copii în timpul loviturii. Au murit acolo unde ar fi trebuit să fie în siguranță – acasă sau călătorind cu familiile lor. au fost protejați, dar nu au fost”, a spus Brown.

În numele ONU și al comunității umanitare din Ucraina, ea și-a exprimat sincerele condoleanțe celor care i-au pierdut pe cei dragi și a urat însănătoșire grabnică victimelor.

„Moartea oamenilor din timpul atacului de la Chaplino amintește încă o dată de suferința pe care acest război o aduce poporului Ucrainei. Ieri, alte câteva atacuri asupra țării au ucis civili. În ultimele zile, au fost semnalate bombardamente intense în orașele din prima linie, în special Nikopol și Zelenodolsk, din regiunea Dnipropetrovsk. Luptele au provocat distrugeri: zeci de case, școli, magazine și farmacii au fost avariate”, a spus ea.

„În timpul acestor șase luni de invazie rusă, poporul Ucrainei încă vede cum rudele sunt ucise, rănite și traumatizate psihologic, cum familiile sunt separate și cum sunt bombardate case, școli și spitale. În timpul războiului, trebuie protejați civilii și infrastructura civilă”, a adăugat ea.

„Toate părțile, fără excepție, trebuie să respecte cu bună-credință obligațiile care le revin în temeiul dreptului internațional umanitar și să se asigure în orice moment că civilii sunt protejați, că locuințele lor rămân intacte”, a spus purtătorul de cuvânt al ONU.

UPDATE 18:15 Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cotează pe sprijinul Italiei în introducerea celui de-al optulea pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Federației Ruse. Potrivit Biroului Președintelui Ucrainei, vineri, 24 august, la Kiev, Volodimir Zelensky a discutat cu ministrul italian de externe Luigi Di Maio.

„În piețele celor mai mari și chiar mai mici orașe din Italia, ne-am văzut întotdeauna steaguri alături de cele italiene în sprijinul suveranității noastre și al candidaturii noastre”, a spus Zelensky.

Președintele Zelensky a subliniat importanța conducerii Italiei, în contextul pregătirii celui de-al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. El a subliniat, de asemenea, necesitatea introducerii restricțiilor de viză pentru cetățenii ruși.

UPDATE 17:10 Joi, 25 august, din cauza incendiilor de la depozitele de cenuşă ale CNE Zaporojie, situate lângă CNE Zaporojie, a patra linie de comunicaţie a ZNPP cu sistemul energetic al Ucrainei a fost deconectată de două ori. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în istoria centralei, potrivit Energoatom.

Alte trei linii de comunicație au fost anterior avariate de bombardamente.

„Astăzi, 25 august 2022, din cauza incendiilor la haldele de cenuşă ale TPP Zaporojie, situate în apropierea CNE Zaporojie, ultima (a patra) linie de comunicaţie a ZNPP cu sistemul de alimentare al Ucrainei-PL – 750 kV ZNPP – „Dneprovskaya ” a fost deconectat de două ori. Alte trei linii de comunicație au fost anterior avariate în timpul bombardamentelor rusești. Ca urmare, două unități de alimentare ale stației au fost deconectate de la rețea. Astfel, acțiunile invadatorilor au dus la deconectarea completă a CNE Zaporojie de la rețeaua electrică – prima din istoria stației”, se arată în raport.

Potrivit companiei, nevoile proprii de alimentare cu energie electrică ale CNE sunt asigurate din sistemul energetic al Ucrainei prin linia de comunicație ZNPP – Zaporojie TPP.

„Nu există comentarii cu privire la funcționarea sistemelor de automatizare și securitate. Sunt în desfășurare operațiuni de pornire pentru conectarea la rețea a uneia dintre unitățile de alimentare”, a adăugat Energoatom.

În același timp, locuitorii din Energodar sunt rugați să nu bea încă iod, deoarece fondul de radiații din oraș este în limitele normale.

UPDATE 15:20 Lovitura cu rachetă asupra gării din Ceaplîne, în regiunea Dnipropetrovsk, a ucis peste 200 de militari ucraineni și a distrus 10 unități de echipamente, susține Ministerului Apărării al Rusiei.

Pe altă parte, oficialii ucraineni au spus anterior că cel puțin 25 de persoane, inclusiv doi copii, au murit în atacul de miercuri asupra stației.

„Ca urmare a unei lovituri directe de către o rachetă Iskander asupra unui eșalon militar la gara Ceaplîne din regiunea Dnepropetrovsk, 200 de angajați ai rezervei Forțelor Armate ale Ucrainei și 10 unități de echipament militar au fost distruși în drumul său spre Donbas”, a declarat Ministerul Apărării al Rusiei într-un comunicat publicat joi.

UPDATE 12:50 Peste 300 de milioane de grivne, aproximativ 8 milioane de euro, ale fiului fostului președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici, Alexandru, au fost donate pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat Procuratura Ucrainei.

„Peste 300 de milioane de grivne ale fiului președintelui fugar au fost date Forțelor Armate ale Ucrainei. Vorbim despre fondurile confiscate ale PJSC All-Ukrainian Development Bank. Din 2011, fiul cel mare al fostului președinte este proprietarul a 100% din acțiunile băncii”, se arată comunicatul publicat de Procuratură.

Încă de la începutul agresiunii armate a Federației Ruse, procurorii ucraineni au declanșat sechestrul asupra bunurilor în procesul penal al fiului fostului președinte.

Instanța a decis trimiterea fondurilor către Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

„Peste 300 de milioane de grivne ale fiului președintelui fugar au fost date Forțelor Armate ale Ucrainei. Vorbim despre fondurile confiscate ale PJSC All-Ukrainian Development Bank. Din 2011, fiul cel mare al fostului președinte este proprietarul a 100% din acțiunile băncii”, se arată în nota.

UPDATE 09:45 În satul Ceaplîne, regiunea Dnepropetrovsk, s-au încheiat operațiunile de salvare și căutare. În urma bombardării sectorului rezidențial și a gării, 25 de persoane au fost ucise, inclusiv doi copii, a anunțat șefului adjunct al Biroului președintelui, Kiril Timoșenko.

„Un băiat de 11 ani a murit sub dărâmăturile unei case, un alt copil de 6 ani a murit în timpul unui incendiu într-o mașină în apropierea gării”, a scris el.

Totodată, 31 de persoane au fost rănite în urma bombardamentelor.

UPDATE 09:00 Numărul morților în urma unui atac cu rachetă asupra gării Ceaplîne din regiunea Dnipropetrovsk a crescut la 22, a anunțat președintele Ucrainei. „Ceaplîne este durerea noastră astăzi. În acest moment, sunt 22 de morți, cinci dintre ei au fost ars în mașină, un adolescent a murit, avea 11 ani, o rachetă rusă i-a distrus casa”, a spus el în discursul din seara Zilei Independenței, care a fost marcată miercuri.

UPDATE 08:30 Într-o singură zi, de 24 august, pe teritoriul Ucrainei (cu excepția regiunii Lugansk, unde alarma a fost anunțată din 4 aprilie), semnalul raidului aerian a sunat de 189 de ori. Acest lucru este raportat de canalul Telegram „Harta alertelor aeriene”.

Cele mai multe alarme au fost în regiunile Poltava și Kirovograd – de 12 ori. Alarma a sunat de 11 ori în regiunile Zaporojie și Dnepropetrovsk. De 10 ori – în regiunile Harkov și Cherkasy.

În total, alarma a sunat cel mai mult timp (excluzând regiunea Luhansk) în regiunea Zaporojie – 14 ore și 4 minute. Pe locul doi se află regiunea Dnipropetrovsk – acolo a sunat alarma timp de 13 ore și 13 minute, iar pe locul trei – regiunea Donețk, unde raidul aerian a fost anunțat timp de 11 ore și 11 minute.

UPDATE 08:00 În noaptea de 25 august, trupele ruse au tras în regiunea Kiev. Nu există victime, potrivit șefului administrației militare Kiev, Alexei Kuleba.

„Noaptea, inamicul a tras cu rachete asupra uneia dintre comunitățile din districtul Vyshgorod. Au fost înregistrate două sosiri”, a spus oficialul.

Kuleba a mai remarcat că nu au existat victime sau răniți printre civili. Nu au loc incendii și distrugeri ale clădirilor rezidențiale sau infrastructurii.

„Sondarea teritoriului atacat continuă. Alte explozii pe care locuitorii regiunii le-au auzit sunt opera apărării noastre aeriene”, a adăugat şeful Districtului Militar Regional.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)