Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ SUA se pregătesc…

LIVE TEXT SUA se pregătesc să trimită Ucrainei sistemul de apărare antirachetă „Patriot”. Război în Ucraina, ziua 293

Sursa foto: CNN

UPDATE 22:04 Administrația Biden finalizează planurile de trimitere a sistemului de apărare antirachetă „Patriot” în Ucraina, care ar putea fi anunțate chiar în această săptămână, scrie CNN, citând trei oficiali americani.

Planul Pentagonului trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, înainte de a fi trimis președintelui SUA, Joe Biden, pentru a fi semnat. Cei trei oficiali americani au declarat pentru CNN că se așteaptă aprobarea.

Ucraina a cerut SUA să trimită sistemul avansat de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune, care este foarte eficient în interceptarea rachetelor balistice și de croazieră, în timp ce se află sub un baraj de atacuri rusești cu rachete și drone care au distrus infrastructura cheie din întreaga țară. Acesta ar fi cel mai eficient sistem de arme defensive cu rază lungă de acțiune trimis în țară și oficialii spun că va contribui la securizarea spațiului aerian pentru națiunile NATO din Europa de Est.

Nu este clar câte lansatoare de rachete vor fi trimise, dar o baterie Patriot tipică include un set de radare care detectează și urmărește țintele, computere, echipamente de generare a energiei, o stație de control al angajamentului și până la opt lansatoare, fiecare conținând patru rachete.

Odată ce planurile vor fi finalizate, se așteaptă ca Patriot-urile să fie livrate rapid în zilele următoare, iar ucrainenii vor fi instruiți să le folosească la o bază a armatei americane din Grafenwoehr, Germania, au declarat oficialii pentru sursa citată.

UPDATE 21:09 Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a declarat marți că capacitatea Rusiei de a lansa o „ofensivă de amploare ar putea fi restabilită” până la sfârșitul lunii ianuarie sau februarie. Vorbind marți cu jurnaliștii străini, cel mai înalt diplomat ucrainean a declarat că „cu siguranță încă mai păstrează speranța că vor putea să străpungă liniile noastre și să avanseze mai adânc în Ucraina”, notează CNN.

Kuleba a explicat că există mai multe semnale care arată că Rusia încă are în vizor porțiuni mai mari din Ucraina.

Rusia a lansat în septembrie o campanie de mobilizare a 300.000 de soldați.

UPDATE 19:00 Germania a promis marți o asistență de 53,2 milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina în perioada de iarnă, în timp ce se confruntă cu un atac al Rusiei asupra infrastructurii sale critice, lăsând milioane de civili fără electricitate, energie termică și apă, scrie CNN.

Confirmând angajamentul, ministra afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să-i „înfrângă pe ucraineni cu tactica sa brutală de a-i arunca în frig”, adăugând: „Nu vom permite ca acest lucru să se întâmple”.

Germania va trimite echipamente pentru a ajuta la restabilirea rețelei energetice a Ucrainei, inclusiv generatoare și transformatoare, a precizat Baerbock.

„Bombele lui Putin înseamnă că medicii trebuie să opereze inima unui băiat la lumina telefoanelor mobile. Că elevii își fac temele la lumina lumânărilor, cu pălării, eșarfe și jachete”, a adăugat ea.

Elveția a anunțat, de asemenea, un angajament de peste 100 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit unui comunicat de presă de marți al guvernului elvețian.

UPDATE 17:03 Aproximativ un miliard de dolari au fost strânși pentru a sprijini Ucraina în această iarnă, în cadrul unei conferințe de ajutor de la Paris, a anunțat prim-minsitrul ucrainean Denis Șmîgal, în cadrul unei conferințe comune de presă cu ministra franceză de Externe, Catherine Colonna, potrivit Ukrinform.

„Rezultatul nostru în urma conferinței este de aproximativ 500 de milioane de dolari în fonduri nerambursabile, fonduri absolut noi care au fost convenite la această conferință, și alte aproximativ 500 de milioane de dolari în bunuri, servicii și împrumuturi suplimentare pentru sprijin suplimentar pentru întreprinderile din sectorul public”, a declarat Șmîgal.

UPDATE 16:20 Armata rusa bombardează infrastructura civilă din regiunea Zaporojie, o femeie de 83 de ani a fost ucisă, anunță departamentul poliției din regiune.

„În timpul bombardamentelor de artilerie din Malaia Tokmacika, o localnică de 83 de ani a fost rănită mortal, casa și teritoriul casei sale au fost avariate”, se arată în comunicat.

Potrivit autorităților ucrainene, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 23 de distrugeri provocate de bombardamentele rusești. În ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat mai multe localități ale regiunii Zaporojie cu artilerie, MLRS și lansatoare de rachete.

UPDATE 15:34 Alerta aeriană emisă pe întreg teritoriul Ucrainei a fost anulată în aproape toate regiunile Ucrainei, în afară de regiunea Lugansk și peninsula Crimeea, potrivit site-ului oficial au autorităților de la Kiev pe care sunt publicate online datele despre pericolul atacurilor aeriene.

UPDATE 14:45 Alerte de raid aerian au fost emise marți, 13 decembrie, la prânz pe întreg teritoriul Ucrainei.

UPDATE 14:34 Kremlinului exclude posibilitatea retragerii trupelor ruse din Ucraina până la sfârșitul acestui an, așa cum a propus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie presa rusă.

Comentând propunerea lui Volodimir Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că „Acest lucru este exclus. Partea ucraineană trebuie să accepte realitățile care s-au dezvoltat în tot acest timp”.

„Partea ucraineană trebuie să țină cont de realitățile care s-au dezvoltat în tot acest timp. Aceste realități arată că Federația Rusă are noi subiecte, ele au apărut ca urmare a referendumurilor organizate pe aceste teritorii. Fără a lua în considerare aceste noi realități, orice progres (către o înțelegere n. red.) este imposibil”, a spus Peskov.

Luni, 12 decembrie, Volodimir Zelenski a cerut liderilor G7 să ofere echipament militar și sprijin pentru stabilitate financiară și energetică, precum și sprijin pentru o soluție de pace. Această propunere de pace ar începe cu retragerea trupelor rusești din Ucraina, a declarat Zelenski.

UPDATE 14:03 Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva a 12 membri ai comandamentului armatei ruse (10 generali și doi colonei). Sancțiunile au fost impuse în legătură cu loviturile asupra infrastructurii civile din Ucraina.

Printre cei afectați de aceste restricții se numără șeful Centrului Principal de Calcul al Ministerului Apărării, generalul-maior Robert Baranov. Unitatea sa a fost desemnată de Bellingcat și The Insider ca fiind responsabilă pentru țintirea rachetelor rusești în Ucraina.

Concernul iranian Mado, producătorul motoarelor pentru dronele iraniene Shahed-136 (numele rusesc „Geran-2”), care sunt folosite de armata rusă pentru atacurile asupra Ucrainei, a fost, de asemenea, supus sancțiunilor.

UPDATE 13:33 Sute de generatoare sunt în drum spre Ucraina, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite CNN. Un total de 800 de generatoare sunt distribuite în Ucraina, inclusiv 40 de generatoare mari furnizate pentru a asigura alimentarea neîntreruptă cu energie electrică a 30 de spitale din regiunile Donețk, Dnepropetrovsk, Zaporojie, Nikolaev și Herson, a declarat von der Leyen.

UPDATE 11:16 Șapte civili ucraineni au murit în atacurile lansate de ruși în ultima zi, iar alți 33 au fost răniți, a anunțat marți, 13 decembrie, Kiril Timoşenko, reprezentant al Biroului președintelui de la Kiev.

Potrivit acestuia, în regiunea Donețk, în ultimele 24 de ore, au fost ucise trei persoane, în timp ce alte 16 au fost rănite. Trei decese şi 15 cazuri de persoane rănite au fost înregistrate în regiunea Herson. În regiunile Nikolaev și Harkov a fost înregistrat câte un rănit, iar în regiunea Zaporojie a fost raportat un mort.

UPDATE 9:55 95 260 de militari ruși au murit în Ucraina, în perioada 24 februarie – 13 decembrie, dintre care 500 în ultimele 24 de ore, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, până la 13 decembrie, forțele de apărare ale Ucrainei au distrus, potrivit Kievului, 2 966 tancuri rusești, 5 930 vehicule blindate de luptă, 1 931 sisteme de artilerie, 404 lansatoare multiple de rachete, 281 aeronave, 264 elicoptere, 1 617 drone, 592 rachete de croazieră, 16 nave, 4 549 vehicule și camioane cisternă, 170 echipamente speciale.

UPDATE 9:03 Statele Unite au expediat prima parte a ajutorului pentru echipamente energetice către Ucraina, au declarat luni oficiali americani, în timp ce Washingtonul încearcă să sprijine infrastructura energetică a țării împotriva atacurilor tot mai intense din partea Rusiei, scrie Reuters.

Prima tranșă a constat în echipamente energetice în valoare de aproximativ 13 milioane de dolari, a declarat unul dintre oficiali. O altă sursă familiarizată cu această chestiune a declarat că alte două încărcături de echipamente vor pleca din Statele Unite săptămâna aceasta.

UPDATE 8:44 Rușii au deschis focul asupra unei ambulanțe în Kupiansk, regiunea Harkov, rănind un paramedic în vârstă de 54 de ani, a anunțat președintele administrației militare regionale, Oleg Sinegubov.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost rănit după ora 4 dimineața, pe 13 decembrie, ca urmare a unor focuri de armă trase de o mașină care se afla de gardă în Kupiansk. Asistența a fost acordată la fața locului.

UPDATE 8:03 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că în ultimele 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile rusești de lângă 16 localități ucrainene.

„Inamicul continuă să își concentreze eforturile asupra acțiunilor ofensive în direcțiile Liman, Bahmut, Avdeevka și Zaporojie. În alte direcții, inamicul încearcă să oprească acțiunile Forțelor de Apărare ucrainene, bombardând trupele noastre și instalațiile civile de-a lungul întregii linii de contact și construind linii și poziții defensive”, anunță Statul Major ucrainean.

Autoritățile ucrainene susțin că în ultimele 24 de ore, rușii au lansat șapte atacuri cu rachete, dintre care cinci au lovit infrastructura civilă din orașul Konstantinovka, regiunea Donețk, și a tras 79 de lansatoare de rachete, în special în orașul Herson. Există victime în rândul civililor.

UPDATE 7:48 Olanda ar fi dispusă să găzduiască un nou tribunal, susținut de ONU, pentru a judeca invazia Rusiei în Ucraina, a declarat luni ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra, citat de Reuters.

Împreună cu UE, Olanda ar căuta sprijin internațional şi finanțare pentru tribunal, a declarat Hoekstra, adăugând că noua instanță nu ar trebui să interfereze cu activitatea Curții Penale Internaționale (CPI), care este găzduită tot în Olanda.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)