Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Armata rusă a…

LIVE TEXT Armata rusă a bombardat regiunea Harkov: sunt victime, printre care și un copil, potrivit autorităților locale. Război în Ucraina, ziua 210

Sunt 210 zile de când Rusia a început războiul împotriva Ucrainei. Rușii au atacat raioanele Nikopol și Krivoi Rog din regiunea Dnepropetrovsk. În Nikopol, un bărbat a fost rănit, anunță autoritățile locale. Bombele rușilor au lovit și orașul Harkov. Primarul orașului, Igor Terehov susține că un om a fost rănit, iar mai multe case au fost avariate.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Miercuri, 21 septembrie:

UPDATE 23:00 Soldații ruși au bombardat mai multe așezări din regiunea Harkov. Șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil, potrivit șefului administrației regionale de stat Oleg Sinegubov.

Potrivit acestuia, cinci persoane, inclusiv un băiat de 13 ani, au fost rănite în timpul bombardamentului de astăzi din Kupeansk. Restul victimelor sunt trei bărbați și o femeie.

O femeie de 55 de ani a fost, de asemenea, rănită în urma bombardamentelor rusești ale satului Strelecha.

Sinegubov a menționat că toate victimele au fost internate în spital și beneficiază acum de asistență medicală.

UPDATE 19:20 În orașele din Rusia au început proteste împotriva mobilizării parțiale anunțate de Putin. OVD-Info a estimat că peste 180 de persoane au fost reținute în 20 orașe până la ora 19:20.

Meduza, un portal independent de știri, în limba rusă, engleză și letonă, cu sediul în Riga, a făcut o listă cu orașele în care au loc mitinguri și numărul de persoane reținute.

UPDATE 16:51 În după-amiaza zilei de miercuri, 21 septembrie, rușii au atacat din nou regiunea Dnepropetrovsk. Au fost avariate mai multe clădiri. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că în urma atacului nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 16:05 Guvernul rus va anunța „foarte curând” care categorii de cetățeni vor fi scutite de la mobilizarea rezerviștilor cu experiență militară pentru a lupta în războiul din Ucraina, a informat miercuri Kremlinul, potrivit Reuters.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze posibilitatea închiderii frontierelor pentru a împiedica cetățenii să se sustragă apelului după informații despre o creștere a vânzării de bilete doar dus în afara Rusiei.

La întrebarea dacă Rusia își va închide frontierele celor care sunt vizați de mobilizare, Peskov a declarat: „Nu pot să răspund la această întrebare… Există dispoziții în acest sens în legislația în vigoare”.

El a mai spus că guvernul rus va decide în scurt timp care cetățeni vor fi autorizați să amâne răspunsul la convocare.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, declarase anterior că Rusia va mobiliza circa 300.000 de noi soldați pentru conflictul în Ucraina. El a declarat că numai cei care au servit deja în forțele armate vor fi eligibili pentru a fi convocați, în timp ce studenții vor fi excluși.

Kremlinul a declarat în mai multe rânduri că nu va trimite recruți – tineri care execută un stagiu obligatoriu de 12 luni în forțele armate – în Ucraina.

În conferința sa de presă, Peskov s-a eschivat să răspundă întrebărilor unor jurnaliști despre conţinutul celui de-al șaptelea punct din decretul prezidențial privind mobilizarea parțială, care nu putea fi citit, limitându-se să afirme că este „secret de serviciu”, potrivit Lenta.ru.

Potrivit lui Peskov, conţinutul celui de-al şaptelea punct este secret, fiind destinat exclusiv utilizării oficiale, dar adăugând totuşi că acesta se referă la numărul de cetăţeni care ar urma să fie mobilizaţi (efectiv).

„Ceea ce vă pot spune este că aşa cum a declarat Serghei Kujughetovici (Şoigu) în interviul său este vorba de 300.000 de oameni”, a spus el.

Decretul publicat pe site-ul preşedinţiei ruse conţine nouă puncte.

Conform decretului, mobilizarea parțială nu îi va afecta pe cei care efectuează în prezent stagiul militar obligatoriu şi pe studenți.

UPDATE 15:20 Mișcarea anti-război „Vesna” a făcut apel la proteste la nivel național împotriva „mobilizării parțiale” anunțate de președintelui rus Vladimir Putin. Potrivit anunțului, protestul ar urma să înceapă la ora 19:00, în mai multe orașe ale Rusiei. A fost publicată și o listă cu adresele din diferite orașe, unde ar urma să se adune rușii la protest.

„Vino la protestele în masă de astăzi în orașele tale, la ora 19:00. Este periculos, iar în noile condiții poate fi și mai periculos. Cu toate acestea, alternativa la protest este moartea într-un război fără sens!”, se arată în apelul lansat de mișcarea anti-război „Vesna”.

De asemenea, reprezentanții mișcării susțin că „acum războiul va veni cu adevărat în fiecare casă și în fiecare familie. Anterior, autoritățile spuneau că doar „profesioniștii” se luptă – și că vor câștiga. S-a dovedit că nu vor câștiga și au început să recruteze prizonieri pe front. Și acum s-a anunțat mobilizare”.

„Deci situația este extrem de dificilă. Războiul nu mai este „undeva”, a ajuns în țara noastră, în casele noastre, în familiile noastre. Și trebuie să se moară pentru a corecta greșelile regimului Putin, care a aruncat Rusia într-un măcel monstruos, izolare și sărăcie”, se mai arată în apelul lansat de mișcarea „Vesna”.

Ulterior, a fost publicată și lista cu adresele unde la ora 19:00 vor fi organizate proteste. De asemenea, în apel se menționează că rușii care doresc să protesteze pot ieși în centrele orașelor în care locuiesc pentru a-și manifesta nemulțumirea față de decizia Kremlinului, chiar dacă orașele lor nu se regăsesc în lista publicată.

UPDATE 13:44 După anunțul președintelui F. Ruse, Vladimir Putin, privind mobilizarea parțială, rușii au început să cumpere masiv bilete de avion către țări populare pentru emigrare, unde nu e nevoie de viză, anunță Istories.

La data de 21 septembrie, nu mai sunt bilete din Moscova spre Istanbul, Tbilisi și Belgrad. Pentru data de 22 septembrie, bilete mai sunt, însă numărul acestora scade simțitor, iar „Cel mai ieftin bilet spre Istanbul, la data de 22 septembrie, 12:00 – ora Moscovei, costă 47 000 de ruble, ceea ce este echivalent cu circa 15 000 de lei”. Detalii AICI.

UPDATE 12:46 R. Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. Este mesajul transmis de ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Nicu Popescu, în contextul în care așa-numiții șefi ai republicii populare Donețk și Lugansk au anunțat organizarea de „referendumuri” privind aderarea la Rusia, fapt confirmat de liderul rus Vladimir Putin în adresarea sa de miercuri.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul Popescu notează că țara noastră „condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate”

„Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se mai menționează în mesaj.

UPDATE 11:50 În regiunea Harkov, bombele rusești au ucis două persoane și au rănit 15. Satul Grușevka din raionul Kupiansky a avut cel mai mult de suferit, acolo sunt victime, a declarat Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale din Harkov.

„Cel mai mult a avut de suferit satul Grușevka din raionul Kupiansky. În urma bombardării acestui sat, 2 persoane au fost ucise, 10 au fost rănite, dintre care 4 copii. 1 copil rănit este un băiețel de 10 ani, acesta este în stare gravă”, a anunțat Sinegubov.

UPDATE 10:37 Uniunea Europeană condamnă cu fermitate planurile Rusiei de a organiza referendumuri în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în alte teritorii ocupate ale Ucrainei – în regiunile Zaporojie și Herson, și spuen că nu va recunoaște rezultatele voturilor, a declarat marți, 20 septembrie, șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, scrie Reuters.

„Rusia, conducerea sa politică și toți cei implicați în aceste „referendumuri” și în alte încălcări ale dreptului internațional în Ucraina vor fi trași la răspundere, iar măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei vor fi luate în considerare”, a declarat Borrell.

Borrell a precizat că „voturile” de la referendumuri nu pot fi considerate „ca fiind expresia liberă a voinței poporului” din aceste regiuni.

UPDATE 10:02 După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineața, 21 septembrie, despre mobilizarea parțială în Rusia, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că urmează a fi recrutați 300 de mii de rezerviști. Este vorba despre cetățenii care au efectuat serviciul militar și au experiență relevantă.

„Este vorba despre oamenii care se află în rezervă, nu sunt niște persoane care niciodată nu au auzit și văzut nimic despre armată. Este vorba despre cei care au efectuat serviciul militar, care au specialitate militară necesară astăzi Forțelor Armate, au experiență de luptă. Nu este vorba despre mobilizarea studenților, toți pot merge liniștit la studii. Aceștia nu vor fi mobilizați. Nici soldații în termen nu vor fi mobilizați. (…) Statul nostru are resurse enorme de mobilizare, în jur de 25 de milioane de rezerviști, astfel, această mobilizare parțială presupune 1% din resursele generale de mobilizare”, a declarat Șoigu.

De asemenea, Șoigu a declarat că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 5.937 de soldați, iar 90% dintre răniți au revenit în serviciul militar. Cât despre pierderile Ucrainei, ministrul rus al Apărării susține că din rândurile armatei ucrainene ar fi murit 61.000 de militari și 49.000 au fost răniți.

Pe 25 martie, Moscova anunța că 1 351 de militari ruși au murit, iar 3.825 au fost răniți în timpul așa-numitei „operațiuni speciale” din Ucraina. Ulterior, pe 7 aprilie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că Rusia suferă „pierderi semnificative” în așa-numita „operațiune specială” din Ucraina.

Autoritățile ucrainene au anunțat miercuri dimineața, 21 septembrie, că Rusia ar fi pierdut peste 55 de mii de soldați în războiul din Ucraina. Datele prezentate zilnic de Ucraina nu sunt comentate de Moscova.

UPDATE 9:10 Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începând de miercuri, 21 septembrie, mobilizare parțială în Federația Rusă, scrie TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului. 

„Consider că este necesar să sprijin propunerea Ministerului Apărării și a Statului Major General de a efectua o mobilizare parțială în Federația Rusă (…). Vor fi chemați la serviciul militar doar cetățenii care se află în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au servit în Forțele Armate și au experiență relevantă”, a declarat Putin, scrie presa rusă.

Putin a acuzat autoritățile de la Kiev că au respins o „soluție pașnică” pentru „problema Donbas-ului”.

„(…) În acest context, decizia de a lansa o operațiune militară preventivă a fost absolut necesară și singura soluție. Obiectivele principale – eliberarea întregului teritoriu al Donbas-ului au fost și rămân neschimbate (…)”, a afirmat Putin.

Așa-numiții șefi ai republicii populare Donețk și Lugansk au anunțat, pe 20 septembrie, organizarea de „referendumuri” privind aderarea la Rusia. Presa afiliată Kremlinului scrie că „votarea” va avea loc în regiunile Herson și Zaporojie capturate, în perioada 23 și 27 septembrie.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat marți o lege care introduce conceptele de „mobilizare”, „timpul de război” și „lege marțială” în Codul Penal al Federației Ruse. Noile modificări prevăd, de asemenea, răspunderea penală pentru predarea voluntară, jefuirea și abandonarea neautorizată a unei unități militare.

Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma de Stat, a aprobat un proiect de lege care înăsprește pedepsele pentru deteriorarea proprietății militare, jafuri, dezertare și insubordonare, dacă acestea sunt comise în timpul mobilizării militare sau a unor situații de luptă.

Proiectul de lege a fost aprobat pe 20 septembrie pe fondul dezbaterilor dintre autoritățile ruse și guvernatorii regionali cu privire la o posibilă mobilizare militară, o mișcare care ar putea escalada semnificativ războiul din Ucraina.

UPDATE 8:50 Vicepremiera Ucrainei, Irina Vereșciuk, i-a îndemnat pe ucrainenii din teritoriile ocupate de ruși să nu participe la pseudo-referendumurile planificate pentru data de 23 – 27 septembrie.

Vereșciuk le cere ucrainenilor să nu fie implicați în „referendum” în niciun fel – să nu voteze, să nu participe la așa-numitele comisii de sector și „în general să ignore acest proces”. Vicepremiera a menționat că pseudo-referendumurile rusești nu vor duce decât la creșterea sancțiunilor anti-ruse și la creșterea asistenței militare pentru Ucraina.

În același timp, consilierul șefului președinției ucrainene, Mihail Podolyak, i-a îndemnat pe ucrainenii din teritoriile ocupate să nu dea datele pașapoartelor persoanelor străine.

„Orice participare la „referendum” va fi calificată ca o încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei ”, a subliniat Podolyak.

UPDATE 8:30 Pe 20 septembrie, rușii au ucis șase civili din regiunea Donețk: 2 în Bahmut, 1 în Torețk, 1 în Drujba, 1 în Georgiivka și 1 în Velika Novosilka. Alte 20 de persoane au fost rănite, anunță șeful administrației militare a regiunii Donețk, Pavel Kirilenko.

UPDATE 8:10 Atacuri în apropierea centralei nucleare din Zaporojie. În urma bombardării, echipamentul unității de alimentare nr. 6 a fost avariat, s-a pierdut curentul și a avut loc o pornire de urgență a generatoarelor diesel pentru a asigura funcționarea pompelor de răcire, a informat Energoatom.

„Astăzi, 21 septembrie 2022, la ora 01:13, în urma unui alt bombardament al CNE Zaporojie, teroriștii ruși au deteriorat echipamentul de comunicații al unității de putere nr. 6. În urma atacului, transformatorul unității și transformatoarele auxiliare ale unității de alimentare pornirea de urgență a două generatoare diesel ale sistemelor de siguranță pentru a asigura funcționarea pompelor de răcire a combustibilului”, informează Energoatom.

UPDATE 7:55 Rușii au atacat raioanele Nikopol și Krivoi Rog din regiunea Dnepropetrovsk. În Nikopol, un bărbat a fost rănit, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

„Raionul Nikopol a fost lovit de două ori. 30 de obuze rusești au zburat acolo. Un bărbat de 56 de ani a fost rănit.

În oraș, peste 20 de clădiri înalte și case particulare, mașini și linii electrice au fost avariate. Obuzele inamice au avariat, de asemenea, o brutărie, o grădiniță, o bibliotecă și mai multe magazine. În urma bombardamentelor au izbucnit incendii”, a scris Reznicenko pe Telegram.

A fost lovit și raionul Krivoi Rog, vctime nu au fost înregistrate. Valentin Reznicenko susține că mai multe case private au fost avariate. 350 de familii au rămas fără curent electric.

UPDATE 7:43 În noaptea de marți spre miercuri, rușii au atacat orașul Harkov. Zece oameni, care au rămas blocați într-o clădire avariată, au fost salvați. Într-o altă clădire, un om a fost rănit, a anunțat primarul orașului, Igor Terehov.

„În casa în care locuitorii au fost blocați, Serviciul nostru de Urgență a salvat 10 persoane. La altă adresă, unul este rănit. În ambele case au fost distruse acoperișurile, etajele superioare ale clădirilor rezidențiale și scările”, a anunțat Terehov pe Telegram.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)