Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Kievul cere Teheranului…

LIVE TEXT Kievul cere Teheranului să înceteze furnizarea de arme Moscovei. A 247-a zi de război în Ucraina

UPDATE 22:00 Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut vineri Teheranului să înceteze „imediat” să mai furnizeze arme Moscovei, într-o convorbire telefonică purtată cu omologul său iranian, prima între cei doi de când Kievul a acuzat Rusia că lovește orașele ucrainene cu drone de fabricație iraniană.

„Am primit astăzi un apel din partea ministrului iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian, în cursul căruia i-am cerut Iranului să înceteze imediat trimiterea de arme către Rusia (care sunt apoi) utilizate pentru a ucide civili și a distruge infrastructuri esențiale în Ucraina”, a indicat Kuleba pe contul său de Twitter.

La 23 septembrie, Ucraina a anunțat că retrage acreditarea ambasadorului iranian la Kiev ca răspuns la furnizarea de arme către armata rusă. Numărul personalului diplomatic al ambasadei Iranului la Kiev a fost, de asemenea, redus.

UPDATE 21:22 Marea Britanie va renunța, din 1 ianuarie 2023, la importul de gaz natural lichefiat rusesc. Potrivit ministerului de Externe al Regatului Unit, astfel, țara nu-i va mai oferi lui Putin bani „pentru războiul său ilegal”.

UPDATE 20:31 Șeful administrației militare a regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, a anunțat că autostrada Svatovo-Kremennaia se afla „practic sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei”.

UPDATE 19:45 SUA au anunțat vineri acordarea unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, de 275 de milioane de dolari, cuprinzând între altele proiectile HIMARS cu rază lungă de acțiune. Șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andrei Yermak, a scris pe Telegram că pachetul oferit de SUA conține și „mai multă muniție pentru HIMARS și artilerie, arme și echipamente”.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a anunțat despre noul pachet de ajutor militar în cadrul unui briefing.

UPDATE 18:29 Canada va vinde o obligațiune guvernamentală pe cinci ani pentru a strânge bani pentru Ucraina și va impune noi sancțiuni pentru 35 de persoane din Rusia, inclusiv pentru directorii Gazprom, a declarat premierul Justin Trudeau, potrivit Reuters.

„Canadienii vor putea acum să meargă la marile bănci pentru a cumpăra obligațiunile de suveranitate care vor ajunge la maturitate după cinci ani cu dobândă”, a declarat Trudeau la o reuniune anuală a Congresului canadienilor ucraineni din Winnipeg.

„Aceste fonduri vor merge pentru a sprijini guvernul Ucrainei, astfel încât să poată continua să sprijine poporul ucrainean”, a spus el.

Canada are una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume în afara țărilor care se învecinează cu Ucraina, iar comunitatea a făcut presiuni asupra guvernului de la Ottawa pentru a impune sancțiuni tot mai stricte împotriva Rusiei de când aceasta a invadat Ucraina în februarie, potrivit Reuters. Trudeau nu a precizat când vor fi puse în vânzare obligațiunile.

Încasările vor „ajuta guvernul [ucrainean] să continue operațiunile, inclusiv să ofere servicii esențiale ucrainenilor, cum ar fi pensiile, și să cumpere combustibil înainte de iarnă”, se arată într-un comunicat.

UPDATE 17:10 Mobilizarea parțială în Rusia s-a încheiat, a raportat vineri, 28 octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, președintelui Vladimir Putin, scrie presa rusă. Potrivit lui Șoigu, au fost mobilizați cei 300 de mii de ruși, cifră despre care Moscova a anunțat în septembrie, iar „alte sarcini de mobilizare nu sunt planificate”.

„Sarcina stabilită de dumneavoastră, 300 de mii de oameni, a fost încheiată. Nu sunt planificate sarcini suplimentare. Comisariatele militare vor continua să completeze trupele doar prin acceptarea voluntarilor și candidaților pentru serviciul militar în baza unui contract”, a spus Șoigu.

Potrivit lui Șoigu, se acordă o atenție deosebită pregătirii celor mobilizați înainte de a fi trimiși pe front. Datele prezentate de Șoigu arată că, în cadrul mobilizării, au fost recrutați peste 27 de mii de antreprenori și peste 1 300 de reprezentanți ai autorităților executive de diferite niveluri.
De asemenea, au mobilizați și 13 mii de voluntari.

Potrivit ministrului rus al Apărării, vârsta medie a celor recrutați este de 35 de ani.

„82 000 de mobilizați au fost trimiși în zona operațiunii militare speciale după antrenament, dintre care peste 41 000 activează ca parte a unităților. 218 000 de persoane mobilizate își îmbunătățesc pregătirea la poligon. Participanții la operațiunile de luptă vor primi statutul de veterani de luptă”, scrie presa rusă cu referire la datele oferite de Șoigu.

De asemenea, Şoigu a mai declarat că „au fost rezolvate problemele privind aprovizionarea cetățenilor recrutați, apărute în etapa inițială a mobilizării parțiale în Rusia”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat pe 21 septembrie mobilizare parțială în Federația Rusă. Ministerul rus al Apărării a anunțat atunci că vor fi mobilizați doar 300 000 de bărbați, cu vârsta maximă de 55 de ani și cu experiență militară anterioară, dar prea rusă de opoziție a scris despre bărbați mai în vârstă și persoane fără experiență militară care ar fi primit ordin de mobilizare. Se presupune că numărul real vizat de autoritățile ruse ar fi mult mai mare: până la un milion de soldați recrutați din rândul populației.

UPDATE 15:20 Rusia a trimis „până la 1 000″ de persoane mobilizate pe malul vestic al râului Nipru în încercarea sa de a apăra orașul Herson, au anunțat vineri forțele armate ucrainene într-o postare pe Facebook.

Potrivit forțelor ucrainene, în timp ce autoritățile pro-Moscova din regiune au mutat civili și obiecte precum echipamente spitalicești pe malul estic, „se remarcă întărirea grupului inamic cu personal militar mobilizat în număr de până la 1 000 de persoane pe malul drept [vest] în regiunea Herson”.

„Aceștia sunt instalați în casele rezidenților locali care au părăsit aceste zone”, a adăugat acesta.

Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri, în actualizarea zilnică a informațiilor, că este „probabil” ca „rezerviști mobilizați” să fi fost trimiși pentru a întări trupele rusești de pe malul vestic.

„Este probabil ca Rusia să fi suplimentat unele dintre unitățile sale la vest de râul Dnipro cu rezerviști mobilizați”, a precizat acesta. „Cu toate acestea, acest lucru se face de la un nivel extrem de scăzut al efectivelor”.

Acesta a adăugat că forțele rusești din cea mai mare parte a Ucrainei au trecut la o „postură defensivă pe termen lung” în ultimele șase săptămâni, „probabil datorită unei evaluări mai realiste a faptului că forța din Ucraina, cu un număr foarte mic de oameni și slab antrenată, este în prezent capabilă doar de operațiuni defensive”.

UPDATE 12:40 Întreruperile de energie electrică de urgență din Kiev au continuat vineri dimineață, în timp ce orașul se străduia să repare „pagubele semnificative” provocate de un atac asupra infrastructurii energetice „de importanță critică” din ziua precedentă, a anunțat compania energetică DTEK într-o postare pe Facebook.

DTEK a avertizat că „sunt posibile întreruperi mai lungi ale energiei electrice”.

„Din cauza atacului nocturn din 27 octombrie, o serie de instalații energetice de importanță critică au fost scoase din funcțiune”, a precizat aceasta.

UPDATE 09:45 Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică vor efectua inspecții la două instalații nucleare de pe teritoriul Ucrainei în această săptămână, în urma unei solicitări scrise din partea guvernului ucrainean de a trimite acolo echipe de inspectori.

Cererea Ucrainei a fost emisă după ce Federația Rusă a făcut acuzații privind activități legate de posibila producție de „bombe murdare” în cele două locații, care se află sub incidența garanțiilor AIEA și au fost vizitate în mod regulat de inspectorii AIEA.

„Scopul vizitelor de garanții din această săptămână este de a detecta orice posibile activități nucleare nedeclarate și materiale legate de dezvoltarea de „bombe murdare”. AIEA a inspectat una dintre cele două locații în urmă cu o lună și nu au fost descoperite acolo activități sau materiale nucleare nedeclarate”, potrivit unui comunicat publicat de AIEA.

UPDATE 08:05 Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski susține că de la începutul invaziei ruse pe scară largă, Federația Rusă a efectuat un total de 4 500 de lovituri cu rachete și peste 8 000 de raiduri aeriene asupra Ucrainei.

Zelenski a mai menționat că în ultimele două zile, forțele ruse a lansat peste 30 de drone kamikaze. Cu toate acestea, potrivit șefului statului, armata ucraineană a împiedicat pătrunderea „vulturilor” ruși în adâncul țării și a „aterizat” 23 Shahed-136.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)