Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Autoritățile ucrainene raportează…

LIVE TEXT Autoritățile ucrainene raportează explozii în apropiere de orașul Zaporojie și îndeamnă oamenii să se adăpostească în locuri sigure. Război în Ucraina, ziua 274

Sursa foto: Unian

UPDATE 21:57 Joi seară, 24 noiembrie, s-au auzit explozii în apropiere de orașul Zaporojie.

„Au avut loc explozii în apropiere de Zaporojie. Detaliile sunt în curs de clarificare”, a declarat secretarul Consiliului Municipal Zaporojie și primarul interimar al orașului, Anatoli Kurtev.

Kurtiev i-a îndemnat pe cetățenii ucraineni să se adăpostească în locuri sigure.

UPDATE 20:25 Mai mulți medici din Ucraina au recurs la efectuarea de intervenții chirurgicale la lumina lanternelor în timpul penei de curent provocate de atacurile de rachete rusești. Boris Todurov, șeful serviciilor medicale de la Institutul Inimii din Kiev, a postat pe Instagram o înregistrare video care arată medici folosind lanterne în timp ce efectuează o operație pe cord la un copil, scrie CNN.

Operația era în curs de desfășurare când s-a întrerupt curentul electric, a spus Todurov. Spitalul nu a avut „apă timp de câteva ore”, a adăugat el.

Directorul Spitalului Mechnikova din regiunea centrală Dnipropetrovsk a declarat că „zeci de pacienți în stare critică se aflau pe mesele de operație” când s-a stins lumina. „Anesteziștii și chirurgii au aprins lanternele pentru a-i salva pe fiecare dintre ei”, a scris pe Facebook doctorul Sergii Rizhenko.

Ministerul ucrainean al Sănătății a precizat pe Facebook: „Lipsa de curent electric nu ne va opri”.

Electricitatea a fost restabilită joi în toate părțile rețelei electrice ucrainene, dar gospodăriile individuale sunt conectate „treptat”, a declarat un oficial din biroul președintelui Volodimir Zelenski pe Telegram.

„Electricitatea a fost furnizată în toate regiunile Ucrainei”, a spus Kirilo Timoshenko. „Primele care au fost alimentate au fost instalațiile de infrastructură critică. Începând de acum, consumatorii casnici sunt conectați treptat la rețea.”

UPDATE 18:45 Joi seară, 24 noiembrie, trupele ruse au bombardat mai multe zone rezidențiale din orașul Herson.

Presa ucraineană scrie că, actualmente, în oraș au loc mai multe explozii.

UPDATE 18:40 Bilanțul morților în urma atacului cu rachete rusești de miercuri de la Vîșhorod, regiunea Kiev, a crescut la șase, anunță Andrii Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev.

„Șase morți, 30 de răniți, clădiri înalte spulberate, destine frânte. Orașul Vîșhorod a fost înființat cu 200 de ani înaintea Moscovei și, în ciuda tuturor lucrurilor, va înflori când aceasta nu va mai exista, deoarece aici trăiesc ucraineni duri care nu se vor lăsa intimidați de rachete. Împreună vom învinge”, a spus Nebitov.

UPDATE 16:48 Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri joi, 24 noiembrie. Alți 50 de soldați ucraineni s-au întors acasă, a anunțat de șeful biroului prezidențial Andrei Yermak pe Telegram.

Potrivit lui Yermak, doi ofițeri și 48 de soldați și subofițeri se numără printre cei eliberați din captivitate.

UPDATE 15:27 Rușii au tras rachete asupra orașului Torețk, regiunea Donețk. O grădiniță a fost distrusă în urma bombardamentelor, anunță șeful șeful administrației miliare din regiunea Donețk, Pavel Kirilenko.

„Un alt atac cu rachete a fost lansat de ruși în regiunea Donețk – de data aceasta în Torețk. O. rachetă rusească a distrus complet grădinița „Mir” („Pace” tradus din rusă)”, a scris Kirilenko.

UPDATE 13:33 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Kievul ar putea „încheia suferința” pentru populația Ucrainei dacă ar accepta propunerile Rusiei pentru soluționarea conflictului.

„Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normal, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației”, a declarat Peskov, scrie presa rusă.

UPDATE 12:48 Forțele armate ale Ucrainei au publicat o adresă urgentă către populația din Belarus, în care solicită împiedicarea implicării Republicii Belarus în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Serviciile secrete ale Federației Ruse pregătesc o provocare pe teritoriul vostru. Este posibil ca acestea să vizeze instalații de infrastructură critică, inclusiv centrala nucleară de la Ostroveț”, se arată în mesajul video al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Rusia încearcă să implice Belarusul în războiul împotriva Ucrainei „prin orice mijloace”.

„Ucraina nu consideră țara dvs. ca fiind un inamic, iar poporul dvs. cu atât mai puțin… Nu vom desfășura și nu plănuim să desfășurăm nicio acțiune agresivă pe teritoriul Republicii Belarus. Aceasta este poziția oficială a Ucrainei. Multe lucruri depind de fiecare persoană în parte astăzi; sperăm în vigilența și înțelegerea dumneavoastră față de această situație”.

UPDATE 12:12 Uniunea Europeană pregătește un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la atacul Moscovei asupra Ucrainei, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Finlanda, relatează Reuters.

„Lucrăm din greu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i diminua și mai mult capacitatea de a purta un război împotriva Ucrainei și pot anunța astăzi că lucrăm cu toată viteza la un al nouălea pachet de sancțiuni. (…) Sunt convinsă că vom aproba foarte curând un plafon global al prețului la petrolul rusesc împreună cu G7 și alți parteneri importanți. Nu ne vom odihni până când Ucraina nu se va impune în fața lui Putin și a războiului său ilegal și barbar”, a declarat von der Leyen într-o conferință de presă.

UPDATE 11:05 Ungaria va furniza un ajutor financiar de 187 de milioane de euro pentru Ucraina, drept contribuție a sa la viitorul pachet de sprijin al Uniunii Europene în valoare de 18 miliarde de euro în 2023 pentru Kiev, potrivit unui decret guvernamental publicat miercuri de Budapesta, transmite Reuters.

Guvernul premierului Viktor Orban a anunţat că doreşte să-şi plătească partea sa de sprijin pentru Ucraina, dar că o va achita bilateral şi nu prin credite comune ale UE.

„Guvernul continuă să-şi respecte angajamentul de a lua parte la sprijinul financiar pentru Ucraina, țară cuprinsă de război. Aşadar, guvernul cere ministrului finanțelor să se asigure furnizarea a 187 milioane de euro care vor fi partea Ungariei din cele 18 miliarde de euro care vor fi acordate Ucrainei”, arată documentul citat.

Decretul, semnat de Viktor Orban, mai prevede că ministrul de externe ungar Peter Szijjarto va trebui să înceapă discuții cu Ucraina pentru a încheia un acord necesar pentru furnizarea asistenței financiare Kievului.

Pentru obținerea fondurilor pentru acest credit, pe care Ucraina va trebui să îl ramburseze în 35 de ani, Comisia Europeană se va împrumuta de pe piețele de capital. Totuși, propunerile pentru pachetul financiar trebuie să fie aprobate de Parlamentul European şi de cele 27 de state membre ale UE, iar Budapesta a anunțat că nu va lua parte la împrumutul comun al UE. 

UPDATE 10:03 Oficiul procurorului general al Ucrainei anunță că de la începutul războiului și până în prezent, în Ucraina au murit 440 de copii, iar 847 au fost răniți.

De asemenea, oficiul procurorului general al Ucrainei anunță că, în urma bombardamentelor rusești 938 de instituții de învățământ au fost avariate, iar 87 dintre ele sunt complet distruse.

UPDATE 9:23 Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri, că va avea „contacte directe” în următoarele zile cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pe tema războiului din Ucraina, în special asupra siguranței centralelor nucleare.

„Intenționez să am contacte directe cu președintele rus în următoarele zile în primul rând pe subiectul instalațiilor nucleare civile şi situației Centralei Zaporojie”, a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Președintele Franței a precizat că se va consulta în prealabil cu Rafael Grossi, directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Compania ucraineană Energoatom a anunțat miercuri că trei centrale nucleare au fost deconectate de la rețeaua electrică în urma bombardamentelor masive efectuate de Rusia asupra infrastructurii energetice.

UPDATE 8:55 70% din capitală ucraineană rămâne fără curent, alimentarea cu apă a fost deja restabilită pe malul stâng al orașului, a anunțat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

„Inginerii energetici și specialiștii de la Kievvodokanal au lucrat toată noaptea. Am restabilit deja alimentarea cu apă pe malul stâng al orașului. Pe malul drept, intenționăm să o refacem în prima jumătate a zilei. 70% din capital este încă fără electricitate”, a subliniat el.

Potrivit lui Kliciko, inginerii depun toate eforturile pentru a restabili alimentarea cu energie cât mai curând posibil. Cu toate acestea, ei notează că acest lucru va depinde de restabilirea echilibrului în sistemul energetic al Ucrainei.

UPDATE 8:30 Centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie a fost miercuri deconectată din nou de la alimentarea externă cu energie electrică și se bazează pe generatoare diesel de urgență, a anunțat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), relatează CNN.

Echipa de experți ai AIEA prezentă la centrala nucleară a transmis că aceasta a pierdut alimentarea cu energie electrică din afara amplasamentului miercuri, la ora locală 15:30, când a fost complet deconectată de la rețeaua electrică ucraineană, „în urma rapoartelor privind acțiuni militare de amploare care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei”, a precizat AIEA, într-un comunicat de presă.

„Inițial, toate cele 20 de generatoare diesel au început să funcționeze în mod automat, iar acum opt dintre ele alimentează situl cu energie electrică de rezervă necesară pentru toate echipamentele de siguranță. Celelalte 12 generatoare diesel sunt în modul stand-by”, menționează AIEA.

Echipa AIEA a raportat, de asemenea, că personalul de operare al centralei a desfășurat toate activitățile în conformitate cu procedurile pentru un eveniment de pierdere a energiei electrice în afara amplasamentului și că cele șase reactoare se aflau într-o stare sigură și stabilă.

„Cele două reactoare care erau în modul de oprire la cald pentru a furniza centralei și orașului Enerhodar din apropiere abur și încălzire vor fi pregătite pentru răcire. Celelalte patru rămân în modul de oprire la rece”, a menționat organismul de supraveghere nucleară din cadrul ONU.

Centrala din Zaporojie – cea mai mare centrală nucleară din Europa -, pe care Rusia a ocupat-o la scurt timp după invazia sa, a fost din nou zguduită de bombardamente în weekend, ceea ce a dus la noi apeluri din partea AIEA de a fi creată o zonă de protecție în jurul acesteia pentru prevenirea unui dezastru nuclear.

UPDATE 8:00 Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a denunțat miercuri în fața Consiliului de Securitate al ONU drept o crimă împotriva umanității atacul Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

„Cu temperaturi sub zero, câteva milioane de oameni fără alimentare cu energie electrică, căldură şi apă, aceasta este, evident, o crimă împotriva umanității”, a criticat președintele Zelensky într-o scurtă declarație adresată Consiliului de Securitate prin legătură video în timpul unei reuniuni de urgență pe care a solicitat-o.

La nouă luni de la invazie, declanșată pe 24 februarie, președintele Zelensky a denunțat „formula terorii” impusă de forțele armate ale Rusiei.

În fața Consiliului de Securitate al ONU, președintele Ucrainei a apreciat că întreaga comunitate internaționala „nu poate fi ținută ostatică de un (stat)” terorist international”, referindu-se la dreptul de veto al Rusiei în Consiliul de Securitate care blochează orice rezoluție împotriva agresiunii ruse în Ucraina.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a răspuns că daunele aduse infrastructurii Ucrainei au fost cauzate de rachetele lansate de sistemele ucrainene de apărare care s-au prăbușit în zone civile după ce au fost trase asupra rachetelor Rusiei și a cerut Occidentului să nu mai furnizeze Ucrainei rachete de apărare aeriană.

Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, Rusia a lansat miercuri aproximativ 70 de rachete de croazieră, dintre care 51 au fost doborâte, precum și cinci drone kamikaze. Atacurile au vizat infrastructura strategică a Ucrainei.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)