Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ SUA anunță un…

LIVE TEXT SUA anunță un nou pachet de asistență pentru Ucraina. 260 de zile de război în Ucraina

Sursa foto: Profimedia Images

UPDATE 21:56 SUA anunță un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, în timp ce țara se apără de invazia Rusiei, a declarat joi consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan al președintelui Joe Biden, scrie CNN.

Noul pachet va include noi contribuții pentru apărarea aeriană, cum ar fi rachete pentru sistemele de apărare aeriană HAWK, precum și pentru sistemele de apărare aeriană Avenger.

„Astăzi, Statele Unite vor anunța un alt pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv contribuții importante pentru apărarea aeriană”, a declarat Sullivan reporterilor la Casa Albă.

„Aceste echipamente vor completa alte contribuții la apărarea aeriană anunțate de aliații și partenerii noștri. Această apărare aeriană sporită va fi esențială pentru Ucraina, deoarece Rusia continuă să folosească rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană pentru a ataca infrastructura civilă critică”, a adăugat el.

UPDATE 19:48 Comandamentul Operațional „Sud” a anunțat că forțele ruse se regrupează în Herson și iau „măsuri pentru se retrage parțial de pe malul estic al râului Nipru”.

„În cursul zilei trecute, trupele noastre de la intersecția regiunilor Herson și Nikolaev au mutat linia frontului cu 7 kilometri. Ele au eliberat aproape 260 de kilometri pătrați de teritoriu și 12 localități”, a declarat Vladislav Nazarov, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional „Sud”.

Potrivit autorităților ucrainene, trupele ruse au bombardat recent localitatea Zolota Balka.

„Au încercat să lovească punctele de distribuire a ajutorului umanitar și clădirile administrative ale autorităților. Au fost avariate curți private”, a adăugat aceasta.

UPDATE 18:30 Patru explozii puternice au avut loc astăzi în orașul Melitopol, regiunea Zaporojie. Despre asta a anunțat primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, scrie novosti.dn.ua.

„Patru explozii puternice au avut loc în oraș”, a precizat el.

UPDATE 16:52 Comandantul forței aerospațiale iraniene a Gardienilor Revoluției din Iran, Amir Ali Hajizadeh, a anunțat că țara sa a produs o rachetă balistică hipersonică, care reprezintă un mare salt de generație în acest domeniu, transmite agenția de presă Tasnim, preluată de Reuters.

„Această rachetă are o viteză ridicată şi poate manevra în atmosferă şi în afara ei. Ea va ținti sistemele antirachetă avansate ale inamicului şi reprezintă un mare salt de generație în domeniul rachetelor”, a transmis Amir Ali Hajizadeh.

Cu viteze de cel puțin cinci ori mai mari decât a sunetului, rachetele hipersonice au o traiectorie complexă, ceea ce îngreunează interceptarea lor. Nu există însă informații despre testarea unei astfel de arme în Iran, deși republica islamică şi-a dezvoltat industria de apărare chiar şi după sancțiunile şi embargourile internaționale.

Unii analiști militari occidentali consideră că regimul de la Teheran își exagerează uneori capacitățile în materie de armament, precizează Reuters.

Îngrijorarea provocată de rachetele balistice iraniene a contribuit la decizia din 2018 a Statelor Unite, conduse atunci de președintele Donald Trump, de a se retrage din pactul nuclear încheiat de puterile internaționale cu Iranul în 2015.

Săptămâna trecută, iranienii au anunțat că au testat primul lor vehicul în trei trepte pentru lansări spațiale, Ghaem 100, care ar putea amplasa sateliți de până la 80 de kg pe o orbită cu altitudinea de 500 de km.

UPDATE 15:45 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că Rusia este supusă unei presiuni puternice în Ucraina, după ce Moscova a ordonat retragerea trupelor sale din orașul Herson din sudul țării, relatează Reuters.

„Ceea ce este clar este că Rusia este supusă unei presiuni puternice și dacă pleacă din Herson ar fi o altă victorie pentru Ucraina”, a declarat Stoltenberg reporterilor după discuțiile cu noua prim-ministră a Italiei Meloni.

Stoltenberg a declarat că NATO va urmări în zilele următoare dacă rușii se vor retrage într-adevăr de pe malul vestic al fluviului Nipru. El a adăugat că NATO va sprijini Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”.

„Sprijinul fără precedent pe care aliații NATO, inclusiv Italia, l-au oferit, face diferența pe câmpul de luptă în fiecare zi și rămâne vital pentru progresul Ucrainei”, a declarat el reporterilor.

Meloni, care a preluat funcția luna trecută, a declarat că guvernul său rămâne angajat să apere „integritatea teritorială, suveranitatea și libertatea Ucrainei”.

UPDATE 15:05 Premierul Ucrainei Denis Șmîgal a cerut joi României să declare Rusia „stat sponsor al terorismului”, potrivit traducerii oficiale, de pe site-ul Guvernului de la București, a discursului susținut de Șmîgal la conferința comună de presă alături de premierul României Nicolae Ciucă, în cadrul evenimentului de redeschidere a punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

De asemenea, premierul Denis Șmîgal a cerut României, în același discurs, „să sprijine inițiativa de a exclude Moscova din Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)”. Premierul României nu a comentat această cerere în conferința de presă.

„România ne susține foarte activ în lupta împotriva agresorului, România susține ideea formării unui tribunal internațional, România ne susține pe parcursul nostru spre viitor. Am fi foarte recunoscători părții române dacă ar recunoaște la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului și ne-ar susține în inițiativa noastră de a exclude Rusie din OCEMN (Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră)”, a declarat premierul Ucrainei Denis Șmîgal în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia redeschiderii a punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

UPDATE 13:55 În ultimele 24 de ore, Ucraina a eliberat 1 localități din regiunea Herson, anunță pe Telegram comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zalujnîi. De asemenea, armata ucraineană a recucerit Snihurivka, un oraș din sudul regiunii Nikolaev care se află pe drumul principal spre orașul Herson, ocupat de Rusia, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Astăzi, 10 noiembrie, așezarea Snihurivka a fost eliberată de către batalionul 131 de cercetași separați”, spune un soldat.

UPDATE 13:40 Premierul ucrainean Denys Șmîgal a cerut joi României să declare Rusia „stat sponsor al terorismului”, potrivit traducerii oficiale a discursului susținut de acesta la conferința comună de presă cu premierul României, Nicolae Ciucă, la punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk, scrie G4Media.

O astfel de inițiativă din partea României ar presupune încetarea de facto a oricărei relații diplomatice, economice și politice cu Federația Rusă. Ucraina a cerut în mod repetat comunității internaționale să adopte o astfel de decizie la nivelul fiecărui state membru UE și NATO.

Președintele SUA, Joe Biden, a respins această cerere în septembrie. Cu toate acestea, mai mulți membri ai Congresului SUA au inițiat o astfel de cerere către Casa Alba.

Premierul Nicolae Ciucă nu a făcut nici un comentariu legat de această cerere în conferința de presă comună cu omologul său ucrainean.

De asemenea, premierul Denys Șmîgal a cerut României, în același discurs, „să sprijine inițiativa de a exclude Moscova din Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)”. OCEMN este o organizație din care fac parte statele riverane Mării Negre și are o activitate relativ slabă. Cu toate acestea, OCEMN este unul dintre puținele formate internaționale în care mai există un dialog al țărilor occidentale cu Rusia.

UPDATE 12:12 Pe baza mărturiilor depuse de 88 de ucraineni, organizația pentru drepturile omului Amnesty International apreciază că Rusia a comis probabil crime împotriva umanității prin deportarea forțată a civililor din Ucraina. „Au fost despărțiți copii de familii (…) cu încălcarea dreptului umanitar internațional”, a comunicat joi, 10 noiembrie, Amnesty, potrivit Agerpres.

Aproape toți martorii contactați de organizație au ajuns ulterior în Ucraina sau în alte țări europene. Cei mai mulți erau originari din Mariupol, orașul din sud-estul Ucrainei distrus de ruși în proporție de 90%; alții proveneau din regiunile Harkov, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Ei au relatat despre transferul forțat al ucrainenilor în Rusia sau în zone din țara lor controlate de separatiștii pro-ruşi. În special cei din Mariupol au descris condițiile de constrângere – ei nu au avut de ales decât dacă să meargă în Rusia sau în teritoriile ocupate de ruși. Odată ajunși în Rusia, mai mulți dintre cei deportați au fost presați să ceară cetățenia rusă.

Agnes Callamard, secretara generală a Amnesty, a declarat într-un comunicat că „a despărți copii de familii şi a obliga oameni să își părăsească domiciliul pentru a merge la sute de kilometri distanță este o nouă dovadă a suferințelor grave pe care invazia rusă le-a provocat civililor ucraineni”.

Ea a mai afirmat că „tactica rusă deplorabilă de transfer forțat şi deportare constituie o crimă de război” şi că „Amnesty International apreciază că aceasta trebuie să facă obiectul unei anchete drept crimă împotriva umanității”.

Civilii intervievați de organizație au descris „procese de selecție abuzive” în aşa-numite lagăre de „filtrare”, proceduri care au fost urmate uneori de detenție arbitrară, rele tratamente sau chiar tortură.

Unul din cazuri este al unei femei despărțite de fiul ei de 11 ani; ea a fost apoi arestată şi şi-a mai văzut niciodată copilul, susține Amnesty.

În august, Amnesty International a provocat iritare la Kiev, acuzând forțele armate ucrainene că periclitează civilii prin instalarea de infrastructuri militare în zone locuite. În ciuda criticilor virulente din parte Ucrainei şi a multor analiști internaționali, organizația „şi-a menținut în întregime concluziile”.

UPDATE 11:35 Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât două avioane de recunoaștere fără pilot ale Rusiei „Granat-3”, în regiunea Odesa.

Serghei Bratciuk, reprezentantul oficial al administrației militare din Odesa a declarat: „Două drone de recunoaștere de tip Granat-3 au fost doborâte deasupra Mării Negre în regiunea Odesa”.

UPDATE 11:16 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu va merge la summitul G20 din Indonezia, potrivit Interfax.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a declarat anterior că Ucraina nu va lua parte la summitul G20 din Indonezia, care va avea loc pe 15 și 16 noiembrie, dacă Vladimir Putin va fi prezent acolo.

UPDATE 10:33 Franța intenționează să transfere încă șase obuziere Caesar în Ucraina. Asistența militară ar trebui să ajungă în următoarele săptămâni, a anunțat ministrul francez al Apărării, Sebastian Licarnu, la emisiunea LCI, scrie Ukrinform.

Acestea sunt arme pe care președintele Emmanuel Macron a promis că le va trimite în Ucraina ca parte a asistenței militare. „Le vom livra în săptămânile următoare. Acum am livrat alte tipuri de artilerie din generația anterioară – obuziere TRF1”, a spus Lecornu.

UPDATE 9:29 Autoritățile ucrainene susțin că Rusia a pierdut 78.690 de soldați în războiul pornit împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în ultimele 24 de ore, Rusia ar fi pierdut 3 tancuri, 16 blindate, 3 sisteme de artilerie și altele.

UPDATE 8:50 Ministerul britanic al Apărării despre anunțata retragere rusă din Herson: Capacitatea Rusiei de a-și susține forțele de pe malul vestic al fluviului Nipru a fost pusă sub presiune de atacurile ucrainene asupra rutelor de aprovizionare ale Rusiei.

„În retragere, forțele rusești au distrus mai multe poduri și probabil au pus mine pentru a încetini și întârzia înaintarea forțelor ucrainene.

Pierderea malului vestic al Hersonului va împiedica probabil Rusia să își atingă aspirația strategică de a avea o punte terestră prin care să ajungă la Odesa.

Având puncte de trecere limitate, forțele rusești vor fi vulnerabile în traversarea Niprului. Este probabil ca retragerea să aibă loc pe parcursul mai multor zile, cu poziții defensive și focuri de artilerie care să acopere forțele în retragere”, anunță Ministerul britanic al Apărării.

UPDATE 8:03 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a declarat miercuri seara, 9 noiembrie, în contextul anunțului privind retragerii armatei ruse dintr-o parte a Hersonului, că Ucraina „nu renunță la nimic”, „luptă foarte atent, fără emoții, fără riscuri inutile” pentru a consolida pozițiile din sud și a elibera orașele ocupate de armata rusă.

În discursul său de seară, Zelensky a afirmat că „dușmanul nu ne aduce daruri, nu face „gesturi de bunăvoință”. Noi luptăm. Şi atunci când lupţi, trebuie să înțelegi că fiecare pas este întotdeauna rezistență din partea inamicului, este întotdeauna pierderea vieților eroilor noștri. Prin urmare, ne mișcăm foarte atent, fără emoţii, fără riscuri inutile. În interesul eliberării întregului nostru pământ şi pentru ca pierderile să fie cât mai mici. Aşa vom asigura eliberarea Hersonului, Kahovka, Doneţk şi a altor orașe ale noastre”.

UPDATE 7:44 Rușii au bombardat localitățile Marganeț, Krasnogrigorievka și Nikopol, anunță șeful administrației militare din Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko.

O femeie de 80 de ani a fost rănită la Nikopol. În oraș, au fost avariate 10 case înalte și private, o benzinărie, o conductă de gaz și linii electrice, a anunțat Reznicenko.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)