Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Trupele ucrainene au…

LIVE TEXT Trupele ucrainene au recucerit 4 sate din sudul țării de sub ocupația rusă, afirmă o sursă militară pentru CNN. Război în Ucraina, ziua 187

Foto: AFP

Rusia continuă războiul împotriva Ucrainei. În dimineața zilei de 29 august, rușii au atacat orașul Harkov. Potrivit primarului, nu există informații despre victime. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține că Rusia ar folosi strategia Iranului pentru a împiedica activitatea comisiei Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară din Zaporojie. Potrivit ISW, Moscova a reușit deja să elimine din comisie experți din SUA și Marea Britanie, spunând că aceștia sunt „în mod nedrept părtinitori”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 29 august:

UPDATE 22:30 Trupele ucrainene au recucerit patru sate de sub ocupația rusă în sudul țării, în apropiere de orașul Herson, a declarat o sursă militară ucraineană pentru CNN. Principala lor „țintă” este Herson, a adăugat sursa.

„Operațiunea a început noaptea, cu bombardamente masive asupra pozițiilor rusești și a părții din spate”, a declarat sursa, a cărei nume CNN nu îl oferă din motive de securitate.

„Direcția principală a atacului a fost pe Pravdyne. Am lovit infanteria lor din DNR (Republica Populară Donețk) și LNR (Republica Populară Luhansk), iar aceștia au fugit. Forța de debarcare rusă a fugit după ei”, a declarat sursa pentru CNN.

„Acum am eliberat patru sate. Prima lor linie de apărare a fost străpunsă în trei locuri”, a precizat sursa militară.

Sursa a precizat că numele satelor sunt Nova Dmytrivka, Arkhanhel’s’ke, Tomyna Balka și Pravdyne.

„Mulți dintre ei au fost uciși și capturați, iar o mulțime de vehicule militare rusești au fost distruse”.

„Vom vedea cum se va întâmpla de aici încolo. Ținta noastră este Herson”, potrivit sursei.

UPDATE 21:05 Cel puțin 8 explozii au fost înregistrate în Hersonul ocupat. Podul Antonovsky ar fi fost lovit, potrivit presei din Ucraina, care citează canale locale de Telegram.

Între timp, presa rusă scrie că se presupune că apărarea aeriană lucrează deasupra orașului. Forțele armate ale Ucrainei nu comentat, deocamdată, asupra loviturilor de la Herson.

UPDATE 18:10 Doi oameni au decedat iar 11 au fost răniți în urma bombardamentelor asupra orașului Nikolaev, anunță șeful administrației militare din regiune, Vitaly Kim.

La Nikolaev, în după-amiaza zilei de 29 august, s-au auzit din nou explozii puternice. Orașul a numărat 9 „sosiri”.

UPDATE 16:49 Șefa guvernului suedez Magdalena Andersson a anunțat luni, la Stockholm, că țara sa va furniza asistență militară suplimentară în valoare de 500 de milioane de coroane suedeze (aproximativ 47 de milioane de euro) Ucrainei pentru a o ajuta să se apere împotriva agresiunii ruse, transmite Reuters.

După discuțiile avute la Stockholm cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, Andersson a declarat presei că valoarea totală a pachetului de asistență suplimentară – militară și civilă – livrată Ucrainei de guvernul suedez va fi de 1 miliard de coroane suedeze (circa 94 de milioane de euro).

Ea nu a oferit detalii despre componenta militară a pachetului de asistenţă. Precedentul ajutor militar suedez pentru Ucraina a inclus arme antitanc şi echipament pentru deminare.

Partea civilă a pachetului de asistenţă din partea Suediei pentru Kiev include achiziţii de grâu ucrainean, care ulterior va fi oferit ţărilor care se confruntă cu penurie de alimente.

„Atât timp cât războiul continuă, noi vom continua să sprijinim Ucraina”, a dat asigurări Magdalena Andersson.

De partea sa, Dmitro Kuleba a cerut Suediei să livreze Ucrainei arme precum obuziere.

„Atât timp cât războiul continuă, vom cere mai multe arme. Fiecare euro, fiecare glonţ, fiecare proiectil contează”, a spus el.

Pentru a se putea apăra de forţele ruse, în prezent Ucraina se bazează în general pe armamentul greu primit din Occident. 

UPDATE 15:20 Șefa sediului coordonator comun al centrului de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk a anunțat că regimentul 109 al autoproclamatei Republici populare Donețk s-a retras de pe poziții din regiunea Herson.

Reprezentanții grupării operaționale de trupe „Kahovka” au publicat un videoclip în care, probabil, un militar ucrainean spune că Forțele Armate ale Ucrainei „au spart prima linie de apărare” pe 29 august.

Kahovka a mai spus că sistemele HIMARS au distrus aproape toate podurile mari. „Armata rusă a fost oprită de la furnizarea de arme și personal de pe teritoriul Crimeei”, au menționat aceștia.

Gumeniuk a declarat pentru Hromadske, că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat operațiuni ofensive în multe zone din sudul Ucrainei. Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă aceste rapoarte.

UPDATE 13:10 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat viitoarea vizită a misiunii AIEA la centrala nucleară din Zaporojie.

„Rusia este interesată de această misiune a delegației AIEA și a luat parte la pregătirea acesteia. Suntem deschiși pentru cooperare și interacțiune. Posibilele modalități pentru acțiuni ulterioare vor fi discutate la fața locului”, potrivit lui Peskov, citat de Radio Mayak. Kremlinul „așteaptă de mult” misiunea AIEA și o consideră „necesară”, a spus Peskov.

El a adăugat că crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei (așa cum a propus secretarul general al ONU) „este exclusă”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a cerut celorlalte țări „să facă presiuni asupra părții ucrainene”, astfel încât aceasta să nu mai bombardeze centrala nucleară din Zaporojie și teritoriile adiacente.

UPDATE 13:00 Șeful administrației regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a publicat fotografii cu consecințele atacului rusesc asupra orașului Harkov.

Potrivit acestuia, în urma bombardamentelor, o clădire de birouri cu trei etaje a fost distrusă, mai multe mașini parcate în apropiere au fost avariate. La locul exploziei au rămas un crater și bucăți ale unei rachete rusești S-300. Nu au fost victime.

UPDATE 11:55 Compania ucraineană de stat Energoatom susține că, în urma bombardamentelor rusești, patru angajați ai centralei nucleare din Zaporojie au fost răniți.

„În ultimele 24 de ore, armata rusă a continuat să bombardeze orașul Energodar și centralei nucleare din Zaporojie. Drept urmare, 10 civili din Energodar au suferit răni de gravitate diferită, patru dintre ei erau angajați ai centralei nucleare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Energoatom consideră că prezența armatei ruse, a armelor, echipamentelor și explozivelor acestora în stație creează riscuri pentru activitatea centralei. Există riscuri de scurgere de hidrogen și de pulverizare radioactivă, precum și de incendii. Rusia dă vina pe Ucraina pentru atacul asupra centralei electrice.

UPDATE 10:35 Miniștrii apărării și ai afacerilor externe din statele Uniunii Europene, care se reunesc la Praga în această săptămână, vor analiza opțiunile privind înființarea unei misiuni militare a UE pentru antrenarea forțelor ucrainene și vor discuta despre solicitarea unor state membre de a se interzice accesul turiștilor ruși pe teritoriul Uniunii, potrivit Reuters.

Mai multe state membre antrenează deja trupe ucrainene, ceea ce le permite acestora să opereze armamentul pe care ţări occidentale îl furnizează Ucrainei pentru a se putea apăra în faţa agresiunii ruse.

Deocamdată nu este clar unde ar putea avea baza un program al UE de antrenare a militarilor ucraineni şi ce mandat ar avea misiunea respectivă, a declarat un diplomat european. Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a oferit puţine detalii despre intenţiile sale privind acest subiect, afirmând doar că programul nu va avea baza în Ucraina.

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, intrat deja în a şaptea lună, rămâne un subiect prioritar pe agenda politicii externe a UE, miniştrii de externe ai Celor 27 urmând să discute marţi propunerea de restricţionare a dreptului turiştilor ruşi de a vizita Uniunea Europeană, în contextul în care unele ţări membre cer o poziţie dură şi unitară ca răspuns la agresiunea militară rusă contra Ucrainei.

Preşedinţia cehă a Consiliului UE susţine ideea unei interdicţii la nivelul blocului comunitar pentru turiştii ruşi ce intenţionează să intre pe teritoriul UE, propunere sprjinită în special de ţările baltice.

Totuşi, Germania şi alte ţări membre resping o eventuală interdicţie generală la nivelul UE. Cancelarul german Olaf Scholz s-a arătat până acum reticent faţă de impunerea unei interdicţii generale de intrare pentru cetăţenii ruşi în UE, susţinând că asemenea restricţii ar putea face mai dificilă primirea acelor cetăţeni ruşi care se opun invadării Ucrainei.

La rândul său, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a respins ideea unei interziceri complete a intrării cetăţenilor ruşi pe teritoriul UE. ”Nu sunt în favoarea opririi emiterii de vize pentru toţi ruşii. Trebuie să fim selectivi, nu putem lua o măsură generală”, a declarat duminică seară Borrell pentru postul de radio şi televiziune austriac ORF.

El a adăugat că nu crede că tăierea legăturilor cu civilii ruşi ar avea rezultate pozitive, adăugând că propunerea are şanse mici să obţină unanimitatea în rândul statelor membre. Totuşi, oficialul european a opinat că este necesară revizuirea procedurilor de acordare a vizei pentru anumite categorii de cetăţeni ruşi.

Ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis a anunţat recent că Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania şi Polonia, ţări care au frontieră cu Rusia, ar putea interzice intrarea turiştilor ruşi pe teritoriile lor dacă UE nu adoptă o restricţie la nivelul blocului comunitar.

Şi Finlanda s-a pronunțat pentru interzicerea intrării turiștilor ruși în Uniunea Europeană.

„Nu cetățenii ruși au început războiul, dar în același timp trebuie să fim conștienți de faptul că ei susțin războiul. Nu cred că este corect ca cetățenii ruși să poată intra în UE şi în spațiul Schengen şi să meargă să admire peisajele în timp ce Rusia omoară oameni în Ucraina”, a spus premierul finlandez Sanna Marin.

UPDATE 8:50 Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunţat luni dimineața, 29 august, că misiunea AIEA este în drum spre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, care în ultima perioadă a fost ținta unor atacuri.

Rafael Grossi a menționat pe Twitter că misiunea va ajunge la fața locului „în această săptămână”.

„A venit ziua. Misiunea de sprijin și asistență este acum pe drum spre Zaporojie. Trebuie să asigurăm securitatea celei mai mari instalații nucleare din Ucraina și din Europa. Mândru să conduc această misiune care va fi la centrala nucleară din Zaporojie la sfârșitul acestei săptămâni”, a scris directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, pe Twitter.

Orașul Energodar, ocupat de ruși încă din luna martie, unde se află centrala nucleară Zaporojie, a fost bombardat noaptea trecută. Sunt raportate nouă victime. Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc de aceste bombardamente. În oraș au izbucnit mai multe incendii. Potrivit primarului ucrainean al orașului Energodar, Dmitri Orlov, Rusia s-ar face vinovată de aceste atacuri.

De cealaltă parte, așa-numita administrație pro-rusă din Energodar a declarat că orașul a fost bombardat de Forțele Armate ale Ucrainei și a numit această lovitură „o provocare menită să perturbe vizita misiunii AIEA la Zaporojie”.

UPDATE 8:25 Noaptea și dimineața, rușii au lovit trei raioane ale regiunii Dnepropetrovsk, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

După bombardamentele nocturne asupra localității în Krasnogrigorievka din raionul Nikopol au fost avariate 15 case, o întreprindere, o biserică și liniile electrice.

Din cauza exploziei, un incendiu a izbucnit în localitatea Pokrovskaya. deocamdată nu există informații despre morți sau răniți, mai spune șeful administrației militare a regiunii Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko.

UPDATE 8:20 Pe 28 august, rușii au ucis opt civili din regiunea Donețk: 4 în Bahmut, 2 în Raigorodok, unul în Tatianovka și 1 în Nikolaevka. Încă 7 persoane au fost rănite, anunță șeful administrației miliare a regiunii Donețk, Pavel Kirilenko.

Potrivit lui Kirilenko, în prezent, este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha.

UPDATE 7:57 Explozii la Harkov, în dimineața zilei de 29 august.

„De la șase dimineața, cartierul Kiev din Harkov este sub foc. Ne-au lovit cu „casete” (casete de artilerie n. r.) într-un sector privat. Nu există informații despre victime sau răniți în acest moment”, a declarat primarul Igor Terehov.

UPDATE 7:40 Federația Rusă încearcă, prin toate modalitățile posibile, să împiedice activitatea comisiei Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie, susține Institutul pentru Studiul Războiului.

„AIEA a adunat o misiune formată din liderul Rafael Mariano Grossi și 13 experți din „țări în mare parte neutre”, care vor vizita centrala nucleară Zaporojie săptămâna viitoare pentru observare”, se arată în raport.

Se menționează că, Moscova a reușit deja să elimine din misiune experții din SUA și Marea Britanie, spunând că aceștia sunt „în mod nedrept părtinitori”.

„Manipularea naționalității inspectorilor și atacarea „echității” inspecțiilor AIEA este o tactică pe care Iranul a folosit-o de mult pentru a acoperi interferența cu misiunile”, au spus analiștii ISW.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)