Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Peste 13 mii…

LIVE TEXT Peste 13 mii de victime civile, înregistrate de ONU pe teritoriul Ucrainei. 180 de zile de război în Ucraina

Sunt 180 de zile de război în Ucraina. Aproape nouă mii de soldați ucraineni au fost uciși în cele șase luni de invazie rusă, a anunțat luni, 22 august, comandantul armatei ucrainene, generalul Valerii Zalujnîi. Estonia pledează pentru un embargo energetic complet în al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Uniunea Europeană are putea să organizeze o misiune de „antrenament şi asistență” pentru armata ucraineană, care se va derula în țările vecine, a anunțat luni șeful diplomației europene Josep Borrell.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 22 august:

UPDATE 22:10 În cele aproape șase lunii ale atacului armat a Federației Rusă în Ucraina, Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 13 477 de victime civile, dintre care 5 587 de morți și 7 890 de răniți.

Raportul ONU include 5 587 de persoane ucise (2 161 bărbați, 1 490 de femei, 149 de fete și 175 de băieți, precum și 38 de copii și 1 574 de adulți al căror sex este încă necunoscut); 7 890 de răniți (1 603 bărbați, 1 190 femei, 172 fete și 236 băieți, precum și 202 copii și 4 487 de adulți al căror sex este încă necunoscut).

În regiunile Donețk și Luhansk au fost înregistrate 7 620 de victime (3 317 morți și 4303 răniți) iar pe teritoriul controlat de guvern: 6.145 de victime (3.015 morți și 3.130 răniți).

Potrivit OHCHR, pe teritoriul controlat de forțele armate ruse și de grupurile armate afiliate au fost 1 475 de victime (302 morți și 1 173 răniți).

Totodată, în alte regiuni din Ucraina (orașul Kiev și regiunile Cerkasy, Cernihiv, Ivano-Frankivsk, Harkov, Kherson, Kirovohrad, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk, Poltava, Rivne, Ternopil, Vinnytsia, Volyn și Zhytomyr), care se aflau sub controlul guvernului în momentul în care s-au înregistrat victimele – 5 857 de victime (2 270 de morți și 3 587 de răniți).

„Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au avut de suferit de pe urma utilizării armelor explozive cu efecte la scară largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea, sisteme de rachete cu lansare multiplă, rachete și lovituri aeriene”, se arată în comunicatul sursei citate.

OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării. Este vorba, de exemplu, de Mariupol (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkov), Lysychansk, Popasna și Sievierodonetsk (regiunea Luhansk), unde există acuzații privind numeroase victime civile.

UPDATE 21:40 Organizația Națiunilor Unite a format o echipă de anchetă pregătită să investigheze atacul din închisoarea ucraineană de la Olenivka, controlată de forțele pro-ruse, care s-a soldat cu moartea a cel puțin 50 de prizonieri.

În ciuda faptului că Rusia și Ucraina au solicitat o anchetă independentă, ONU consideră că situația din jurul închisorii nu este sigură pentru acces fără asigurări corespunzătoare, scrie CNN.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a anunțat luni alți membrii echipei.

Alături de un locotenent-general de poliție veteran în retragere din Brazilia se află un diplomat din Islanda și un oficial de poliție din Niger.

Grupul de experți ar urma să stabilească faptele și să prezinte un raport secretarului general al ONU.

UPDATE 20:00 Ca urmare a bombardării de către ruși a teritoriului centralei nucleare Zaporojie din Energodar, o persoană a murit, iar alta este la terapie intensivă, potrivit primarului orașului, Dmitri Orlov.

„A fost confirmat decesul șoferului mașinii trase în zona TPP Zaporojie. Din păcate, la fața locului a fost constatat decesul unui bărbat născut în 1978”, a scris el.

Orlov a menționat că un alt bărbat născut în 1996 a fost grav rănit și se află la terapie intensivă.

Anterior, primarul a raportat că forțele ruse ar fi tras direct într-o mașină din Energodar.

UPDATE 19:05 Mai multe explozii ar fi fost înregistrate luni în Sevastopol, potrivit presei din Ucraina, care citează canale locale de Telegram.

„Se aude zgomote la Sevastopol. Aşteptăm declaraţii oficiale”, se arată în mesaj.

Localnicii relatează că zgomotele exploziilor s-au auzit în toate raioanele Sevastopolului, iar în unele zone pereții tremurau.

UPDATE 16:44 Aproape 9.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cele şase luni de invazie rusă, a anunțat luni, 22 august, comandantul armatei ucrainene, generalul Valerii Zalujnîi, potrivit agenției Interfax-Ucraina.

Copiii ucraineni au nevoie de o atenție particulară, întrucât tații lor au plecat pe front şi „se regăsesc probabil printre cei aproape de 9.000 de eroi care au fost ucişi”, a spus, în timpul unui forum desfășurat la Kiev, generalul Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

Aceasta este una dintre rarele declarații ale responsabililor ucraineni despre pierderile militare suferite de Kiev în războiul lansat de Rusia pe 24 februarie.

Cea mai recentă declarație de acest fel îi aparținea președintelui Volodimir Zelensky şi fusese făcută la jumătate lunii aprilie, când a afirmat că până atunci aproape 3.000 de militari ucraineni fuseseră uciși şi alţi circa 10.000 răniţi de la începutul agresiunii ruse.

UPDATE 14:20 Se aud explozii în Herson, regiune ocupată de ruși, și în zona podului Antonovski. Corespondentul TASS relatează că sistemele de apărare aeriană au funcționat „de cel puțin 10 ori în câteva minute”. canalele locale de Telegram publică fotografii în care se văr noir de fum în zona podului.

În luna curentă, trupele ucrainene au efectuat mai multe atacuri asupra Antonovski și a altor poduri din Herson.

Meduza scrie că autoritățile de ocupație ale regiunii Herson au confirmat loviturile asupra podului Antonovsky și au anunțat despre 15 civili răniți.

UPDATE 13:38 Uniunea Europeană are în vedere să organizeze o misiune de „antrenament şi asistență” pentru armata ucraineană, care se va derula în țările vecine, a anunțat luni șeful diplomației europene Josep Borrell, transmite Agerpres și RBC.

Propunerea va fi dezbătută săptămâna viitoare la Praga, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor apărării din țările UE, a declarat Borrell într-o conferință de presă după un eveniment găzduit de Universitatea din Santander (nordul Spaniei).

„Sper că (propunerea) va fi aprobată. Uniunea Europeană desfășoară misiuni de antrenament militar pe lângă armatele țărilor cu care noi cooperăm. Am făcut asta în Mali în urmă cu puțin timp, o să începem să o facem în Mozambic şi am făcut-o în Niger”, a spus Borrell, potrivit sursei citate.

„Un război care durează şi care pare că urmează să dureze necesită un efort nu doar în termeni de furnizare de echipament, dar şi de antrenament şi asistență pentru organizarea armatei”, a adăugat Borrell, referindu-se la conflictul din Ucraina.

„Acest lucru este discutat de statele membre şi va fi discutat pe plan politic lunea viitoare la Praga, în cadrul Consiliului miniștrilor apărării” din UE, a mai spus Borrell.

Republica Cehă asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

UPDATE 12:46 Estonia pledează pentru un embargo energetic complet în al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, scrie presa locală.

„Trebuie să creștem prețul agresiunii înainte de a veni iarna. Șapte pachete nu au fost suficiente pentru a pune presiune asupra lui Putin ca să pună capăt războiului împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu.

Șeful Ministerului de Externe a enumerat măsurile pe care autoritățile estoniene le propun pentru a fi incluse în cel de-al optulea pachet de sancțiuni: un embargo cuprinzător asupra transportatorilor de energie, precum și asupra „anumitor grupuri și entități noi de mărfuri”, separarea definitivă a băncilor ruse de sistemul de decontare SWIFT și interzicerea intrării cetățenilor ruși în UE.

„Peste zece milioane de cetățeni ruși au dreptul de a intra în Uniunea Europeană. Cineva trebuie să facă primul pas și sper că vom reuși să ajungem la un acord european în ceea ce privește unele formulări”, a adăugat ministrul.

UPDATE 12:03 Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Odesei. Potrivit datelor preliminare, nu există victime. Despre asta anunță speakerul Administrației Militare Regionale din Odesa, Serghei Bratciuk. Potrivit acestuia, un avion rusesc Su-35 a tras o rachetă Kh-59 asupra unui obiect de infrastructură.

UPDATE 11:20 Doi civili au fost uciși în urma bombardamentelor lansate duminică asupra localităților Gheorghievka și Kosteantinovka din regiunea Donețk, anunță șeful regiunii, Pavel Kirilenko.

UPDATE 11:05 Ucraina continuă să desfășoare acțiuni contraofensive în regiunea Herson, reducând forțele inamice, inclusiv muniția, echipamentul și forța de luptă.

Despre asta a anunțat șefa sediului coordonator comun al centrului de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk, scrie unian.

„Desfășurăm sistematic și metodic acțiunile numite contraofensivă. Dacă toată lumea se aștepta ca aceasta să fie ridicarea trupelor și un marș prin stepele regiunii Herson, atunci acest lucru este greșit. Pentru că în condițiile unui război modern, contraofensiva arată diferit. Și asta este distrugerea depozitelor de muniție, distrugerea posturilor de comandă. Toate acestea afectează serios moralul trupelor”, a spus Natalia Gumeniuk.

UPDATE 9:41 Noaptea trecută, rușii au lovit din nou Nikolaevul, anunță de șeful administrației militare a regiunii, Vitaly Kim. Potrivit lui Kim, nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 8:56 Autoritățile ucrainene susțin că 45 400 de soldați ruși au murit în timpul luptelor din Ucraina.

UPDATE 7:58 Armata rusă a atacat noaptea trecută trei raioane din regiunea Dnepropetrovsk – Nikopol, Krivoy Rog și Sinelnikovsk, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

Nikopol a fost atacat, de trei ori în timpul nopții, din sistemele „Grad” și artileria de tun. 42 de obuze rusești au zburat în zone rezidențiale ale raionului. Patru locuitori din Nikopol au fost răniți. Doi dintre ei au fost internați în spital.

„În oraș, 2 case au fost distruse, aproape 50 au fost avariate. Obuzele inamice au avariat o grădiniță, magazine, farmacii, piețe, o judecătorie și o stație de autobuz. Obuzele a provocat cinci incendii. Flăcările au fost deja stinse de pompieri”, scrie Reznicenko.

În regiunea Krivoy Rog, rușii a tras din sistemele „Uragan” asupra localității Zelenodolsk. Nu au fost înregistrate victime sau distrugeri.

Rușii au lovit raionul Sinelnikovsk cu rachete. Au distrus o întreprindere agricolă, o școală și o casă de cultură. Nu există informații despre morți sau răniți.

UPDATE 7:45 În Ucraina, continuă luptele pe direcțiile Kramatorsk și Bahmut, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, pe direcțiile Volîn, Polessky și Seversk fără modificări semnificative. Inamicul a tras cu artilerie cu tun în localitățile Katerinovka și satul Obody, regiunea Sumî.

În direcția Harkov, rușii au efectuat bombardamente localitățile Svetlichny, Slatiny, Pitomnik, Petrovka, Sandy, Gusarovka, Mospanovoye, Kolodeznoy și Prishib.

Statul Major a mai raportat că în direcția Kramatorsk au fost înregistrate bombardamente lângă Razdolevka, Grigorovka, Verkhnekamensky, Dronovka și Serebryanka.

Între timp, în direcția Bahmut, Rusia a lovit localitățile Soledar, Zaițevo și Belogorovka. A condus o ofensivă în direcțiile Verșina – Kodema și Gladosovo – Kodema, dar nu a avut succes. Pe direcțiile Striapovka – Soledar, Pokrovskoye – Bahmut, Travnevoe – Kodema, Semigorye – Zaitsevo și Gladosovo – Kurdyumovka, ostilitățile continuă.

În direcția Avdeevka, rușii au tras din artileria cu tunuri și rachete lângă Maryinka, Peski, Avdeevka și Nevelskoe. A încercat să desfășoare operațiuni de asalt în direcțiile Spartak – cu experiență, Novoselovka Second, Krasnogorovka, Donețk – Pervomaiskoye, Sands – Nevelsk, Lozovoe – Nevelsk, dar nu a avut succes.

În direcția Novopavlovsk, au fost înregistrate bombardamente de artilerie lângă Ugledar, Velikaya Novoselka și Pavlovka.

În direcția Zaporozhye, invadatorii au provocat pagube prin incendiu în zonele Dorozhnyanka, Novoselka și Malaya Tokmachka. Lângă acesta din urmă și Olgovsky au fost efectuate lovituri aeriene. Inamicul înainta în direcția Makarovka – Vremevka, nu a avut succes, s-a retras.

UPDATE 7:30 În Donețk se aud explozii. Potrivit martorilor oculari, detonează un depozit de muniție al rușilor. Acest lucru este raportat de canalele locale de Telegram.

Potrivit canalului „Tipicinîi Donețk ”, un incendiu a izbucnit în zona hipermarketului „Ashan”. Imaginile arată că amploarea incendiului este mare.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)