Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Statele Unite pregătesc…

LIVE TEXT Statele Unite pregătesc noi ajutoare militare pentru Ucraina. 189 de zile de război în Ucraina

Este a 189-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Astăzi, lupte aprige se dau în direcțiile Bakhmut și Avdiiv, în zonele Kodema, Zaytsevo, Pisky, Pervomaisky și Maryinka. Între timp, Misiunea internațională AIEA a ajuns azi dimineață la centrala nucleară Zaporojie.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Miercuri, 31 august:

UPDATE 21:30 Administrația Biden va anunța în curând un nou ajutor suplimentar de securitate pentru Ucraina, a declarat miercuri, 31 august, John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, scrie Reuters.

Anunțul privind viitoarea asistență de securitate va fi făcut „în zilele următoare”, a spus Kirby la o conferință de presă.

UPDATE 20:45 Occidentul nu trebuie să subestimeze capacitatea militară a Moscovei, a avertizat miercuri, 31 august, șeful Statului Major General al armatei germane, generalul Eberhard Zorn. Într-un interviu acordat Reuters, generalul german a apreciat că Rusia are posibilitatea de a deschide un al doilea front în cazul în care alege să o facă și a atras atenția că armata rusă dispune în continuare de cantități enorme de muniții, deși trage zeci de mii de obuze pe zi în Ucraina.

„Majoritatea forțelor terestre rusești ar putea să fie concentrate în Ucraina pentru moment, dar, chiar şi așa, nu ar trebui să subestimăm potențialul forțelor terestre ruse de a deschide un al doilea teatru de război”, a declarat generalul Eberhard Zorn, cel mai înalt responsabil militar al Bundeswehr-ului.

Dincolo de infanterie, Rusia are la dispoziție forțe maritime și aeriene, adaugă generalul german.

„Cea mai mare parte a marinei ruse nu a fost încă desfășurată în războiul din Ucraina, iar forțele aeriene ruse au în continuare un potențial semnificativ, ceea ce reprezintă o amenințare de asemenea pentru NATO”, a spus Zorn.

Zorn, care a acordat interviul luni, înainte de începerea ofensivei ucrainene în sudul țării, a subliniat că Rusia continuă să dispună de rezerve substanțiale.

„Referitor la forțele sale armate, Rusia are destulă capacitate să extindă conflictul la nivel regional”, a apreciat generalul german.

Cât privește situația militară din Ucraina, Zorn a indicat că dinamica atacului forțelor ruse a încetinit, dar Rusia a continuat să avanseze în mod constant.

„Cu sprijinul focului masiv al artileriei, acestea continuă să înainteze indiferent de victimele civile ucrainene”, a spus generalul german, în opinia căruia, Rusia nu este în situația să rămână fără muniții prea curând.

„Rușii au cantități enorme de muniții la dispoziția lor. Aceste muniții sunt parțial învechite și foarte imprecise, dar este exact ceea ce provoacă mari distrugeri infrastructurii civile. Ei trag în jur de 40 000 până la 60 000 de obuze de artilerie pe zi”, subliniază șeful Statului Major al armatei germane.

Cu toate acestea, Zorn nu anticipează nici un fel de ofensive de mare amploare în adâncimea teritoriului ucrainean în acest moment. El a mai spus că forțele ruse se concentrează în prezent pe cucerirea Donbasului, regiune industrială din estul Ucrainei, unde separatiștii sprijiniți de Moscova dețin deja părți din teritoriul regiunii.

UPDATE 19:55 Aproximativ 10 explozii au fost înregistrate la sud de Melitopol, anunță pe primarul orașului, Ivan Fedorov.

„Rezistența continuă, aproximativ 10 explozii au fost înregistrate la sud de Melitopol, spre Molociny Liman, unde invadatorii și-au adus echipamentul militar”, a scris Ivan Fedorov pe Telegram.

Primarul orașului Melitopol spune că „exploziile erau în creștere: mai întâi au fost auzite de locuitorii străzilor din sud, apoi – în tot orașul”. Fedorov a remarcat că acum sunt colectate informații despre consecințele exploziilor.

UPDATE 18:20 Mario Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Nucleară (AIEA), anunță că misiunea Agenției pe teritoriul centralei nucleare din Zaporojie va dura cel puțin câteva zile și, dacă va fi posibil, ar putea fi prelungită. Declarația a fost făcută pe 31 august în timpul unei discuții cu presa din Zaporojie, relatează Suspilne.

„Misiunea noastră va dura câteva zile. Dacă putem stabili o prezență permanentă, va fi mai lungă, dar aceasta este prima noastră oprire, care va dura câteva zile”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, vizita misiunii AIEA este pe deplin coordonată cu partea ucraineană.

„După cum știți, aceasta este o parte a Ucrainei care este acum ocupată de trupele ruse, dar pentru noi este clar că acesta este un obiect ucrainean, așa că suntem aici, avem autoritatea și drepturile legale de a fi aici, clar stabilite prin acordul de garanție pe care îl avem cu Ucraina”, a spus Grossi.

Rușii au capturat centrala nucleară din Zaporojie și orașul Energodar pe 4 martie. De la începutul lunii august, centrala nucleară și zona din jurul acesteia este bombardată permanent. Rusia și Ucraina se acuză reciproc de aceste atacuri.

La solicitarea guvernului Ucrainei, AIEA a format o misiune din 14 experți internaționali pentru vizita centrala ocupată de ruși.

UPDATE 17:20 Rușii au bombardat o fermă din regiunea Zaporojie. Două persoane au fost rănite, 11 din cele 14 clădiri ale fermei au fost distruse, iar aproximativ jumătate din efectivele de animale ale fermei au fost ucise. Despre asta a anunțat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale de stat.

UPDATE 16:13 În ultimele 24 de ore, 425 de persoane au părăsit regiunea Donețk. Despre asta a anunțat serviciul de presă al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Donețk.

„Personalul Direcției principale în timpul evacuării în orașul Pokrovsk a oferit asistență pentru 350 de persoane, inclusiv 58 de copii și 13 persoane cu dizabilități”, se arată în comunicat.

Cu o zi în urmă, salvatorii ucraineni au evacuat trei persoane din zona unde au loc lupte.

UPDATE 15:05 Miercuri după-amiază forțele ruse ar fi tras din nou în Harkov. Locuitorii au fost îndemnați să rămână în adăposturi, a anunțat Natalia Popova, consilier al șefului Consiliului Regional Harkov.

Totodată, primarul Harkovului, Igor Terekhov, a spus că rușii bombardează cartierul Kiev al orașului.

„Bombardarea regiunii Kiev. Una dintre întreprinderile orașului este atacată. Foc. Se precizează informații despre victime”, a scris el în Telegram.

UPDATE 13:20 Rusia a tras asupra Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie și unde ar trebui să sosească astăzi misiunea AIEA, potrivit primarului din Energodar Dmitri Orlov.

„Dimineața zilei de 31 august. Clădirea Consiliului Local Energodar”, a spus acesta, postând fotografii.

Potrivit șefului RVA Nikopol, Yevgeny Yevtushenko, scopul acestei „acțiuni este de a crea o imagine adecvată pentru comisia AIEA” și de a forma un grup de rezidenți locali care, sub camerele media, vor informa comisia despre bombardarea orașul din partea forțelor ucrainene a lacului de acumulare.

UPDATE 8:54 Misiunea internațională AIEA a ajuns azi dimineață la centrala nucleară Zaporojie.

„NAEK Energoatom” a raportat acest lucru pe canalul de Telegram.

„În dimineața zilei de 31 august 2022, misiunea AIEA a mers la centrala nucleară Zaporojie”, se arată în mesaj.

UPDATE 8:53Federația Rusă are această idee despre negocierile de pace – au venit reprezentanții săi, au pus pe masă un ultimatum pentru capitularea completă a Ucrainei, iar partea ucraineană trebuie să fie de acord cu aceasta. Kievul are o poziție diferită – își dorește un dialog în cadrul căruia să fie căutate soluții reciproc acceptabile și să fie dat dovadă de respect pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre”, a spus șeful Ministerului de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, într-un interviu cu Radio Liberty .

Potrivit acestuia, „când Rusia își schimbă abordarea, încetează să trăiască cu fanteziile sale că va câștiga acest război – atunci vom vedea dacă poate exista o fereastră pentru negocieri”.

UPDATE 8:30 În direcția lui Bakhmut, au fost înregistrate bombardamente de artilerie de diferite tipuri lângă Bakhmut, Bakhmutsky, Soledar, Yakovlivka, Zaytsevo, Mayorsk și Kodem.

„Cu acțiuni ofensive, inamicul a încercat să avanseze în direcția lui Bakhmut, Veselaya Dolyna și Zaytsevo, nu a reușit, s-a retras. Ei încearcă să stabilească controlul asupra așezării Kodem, luptele continuă”, a subliniat în Statul Major.

Între timp, în direcția Avdiivka, inamicul a tras mortare, tancuri, țevi și artilerie de rachete în apropiere de Avdiivka, Opytny, Umanskyi, Pervomaiskyi, Staromykhailivka și New York.

„Prin acțiuni ofensive, a încercat să îmbunătățească poziția tactică în direcțiile Krasnohorivka și Maryinka, a suferit în mod tradițional pierderi și s-a retras”, se arată în raport.

În direcția Slaviansk, unitățile inamice au continuat să bombardeze cu artileria țevilor și sistemele de foc cu salvare cu rachete în apropiere de Dolyna, Krasnopill, Bogorodichny și Virnopill. Avioanele inamice au lovit lângă Virnopil.

În direcția Kramatorsk, inamicul a bombardat zonele așezărilor Vesele, Berestov, Bogorodichne, Tetyanivka, Zakitne, Mala Piskunivka, Hryhorivka, Verkhnyokamianske, Spirne și Ivano-Daryivka cu mortiere, tancuri și artilerie cu rachete. Zonele de lângă Spirny și Ivano-Daryivka au fost lovite de aeronavele inamice.

Între timp, în direcția Novopavlivka, focul inamicului a fost înregistrat lângă Novomykhailivka, Paraskoviivka, Prechistivka, Zolotaya Niva, Velika Novosilka și Blagodatny.

Pe direcțiile Volyn, Polis și Siver, situația rămâne neschimbată. Pe acesta din urmă, inamicul a efectuat bombardamente cu mortar și artilerie în zonele așezărilor Gai din regiunea Cernihiv și Dmytrivka și Kindrativka din regiunea Sumy.


ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)